QUOTE(visokio skonio pupelės @ 2009 09 21, 10:07)
Sveiki.
Jungiuosi i jūsų būrį. Pupai 3 mėnesių amžiuje įtarė astigmatizmą. 1 metų amžiuje diagnozę patvirtino, tačiau dėl akinių galutinai apsispręs 1,5 metų
Gydytoja lyg ir užsiminė, kad astigmatizmas gali būti natūralaus gimdymo pasekmė. Trumpiau, visa kuo kaltinu tik save.
Draugės dukrai astigmatizmą nustatė 4 metų amžiuje, iškart išrašė nešiot akinius. Mergaitė užsidėjo akinukus ir... sako mamai - kad žinotum, kaip aplink visko daug...
ir as jungiuosi. katik grizom is okulisto. tikrinomes pries pirmaji gimtadieni, itare igimta astigmatizma. kadangi nenuorama klyke visa gerkle tai negalejo tinkamai pamatuoti visko, patikrinti, liepe stebeti ar nepradesim zvairuoti ir grizti pusantru metuku, kai bus proteingesnis. pusantru metuku taip pat nieko neisejo pamatuoti, liepe grizt pries trecia gimtadieni. tai va nuejom, pipiras mano kaip pridera kantriai saunuolis issedejo, leido viska patikrinti. pasitvirtino asigmatizmas. sake pirma kart kai tyre buvo +, dabar jau i - puse traukiam (nelabai supratau, ten ant lapelio prirasyta skaiciu milijonas, maciau tokius -0,75 -1,25), tai dar akinuku nekabino, sake dar kol kas nebutina, bet garantavo daktare kad sitas vyras bus su akinukais. liepe grizti po metu

pas mus seimoje niekas akiniu nenesioja, nei vyro tevai, nei mano, nei seneliai abieju. tiesa, mano mama uzsideda akinius skaitant, bet jau ir amziuj moteris. o cia se tau kad nori. igimtas. tai zinokit blioviau gera valanda, ir dabar dar save tebekaltinu.....

jei igimtas, o ne paveldetas... gime tai juk is manes.. nesiojau as, gimdziau as.....