taip tikrai gereja
.patys pirmi akinukai labai stiprus buvo.ir kas puse metu kai eidavom tikrintis,vis reikedavo keist i silpnesnius stikliukus.daba laukiam labai antrad,ka pasakys sologubiene.nes kairiene taip prabegom patikrino akis ir viskas,sako cia viskas gerai,akinukus paliekam tuos pacius,ir vel ateikit uz puse metu.kazkaip keista buvo toks akiu patikrinimas,tai del to eisim vel pakartotinai.

mano dickis sunus irgi nesioja aikinius del astigmatizmo ir toleregystes, po puses metu nesiojimo su akiniais mate 100pr bet akinius tuos pacius paliko dar 6 men
neliepe nieko keisti. pas ji irgi stiprus +5. o kokio stiprumo akinukai is pradziu buvo pas jusu suneli ir dabar?

pirmi buvo Cyl D +3,50;K +2,50. o daba nesioja akinukus,tai Cyl D +1,0;K +1,75.pagal siuos skaiciukus matau pagerejima.o kai buvom gruody pas kairiene,ka ji parase,tai nieko nesuprantu.
tikrai zenklus pagerejimas, tikiuosi dabar kai isitirsite bus dar geresnis ir nereikes akinuku

QUOTE(valldute @ 2010 02 18, 20:14)
tikrai zenklus pagerejimas, tikiuosi dabar kai isitirsite bus dar geresnis ir nereikes akinuku 

akinukus tai dar tikrai reikes nesiot.antrad kai grisim is daktares,parasysim kaip sekesi

lauksim ziniu geru
o manasis jau su akinukais, nesitikejau kad taip jam "prilips"
nors nesiojo tik pora valandu kol nuejo gult, kai nuemiau nuvalyti, griebe man is ranku ir dejosi pats

labai gerai kad noriai juos dedasi
.pas mus irgi nuo pat pradziu problemu nebuvo.tik va daba retsykiais reik primint,kad akinukus reik uzsidet

Pasidalinsiu savo patirtimi.
Kažkur nuo trečios klasės pradėjau nešioti astigmatinius akinius ir iki dabar nešioju. Akys eina tik silpnyn (gal kaltas ir didelis krūvis: kompiuteris, skaitymas). Tai iš tikrųjų problema: stiklai akiniams labai brangūs, gaunami tik pagal užsakymą, keisti reikia kas keli metai, kontaktiniai lęšiai taip pat. Gydymas joks nepadėjo.
Kažkur nuo trečios klasės pradėjau nešioti astigmatinius akinius ir iki dabar nešioju. Akys eina tik silpnyn (gal kaltas ir didelis krūvis: kompiuteris, skaitymas). Tai iš tikrųjų problema: stiklai akiniams labai brangūs, gaunami tik pagal užsakymą, keisti reikia kas keli metai, kontaktiniai lęšiai taip pat. Gydymas joks nepadėjo.
Manau kiekvienas atvejis skirtingas, o vaikai nuo suaugusiu skiriasi
Gaila, kad jums nepasiseke isigydyti, o nebandete lazeriu operuotis?

QUOTE(valldute @ 2010 02 19, 13:45)
Manau kiekvienas atvejis skirtingas, o vaikai nuo suaugusiu skiriasi
Gaila, kad jums nepasiseke isigydyti, o nebandete lazeriu operuotis?

Oi ne, apie gydymą lazeriu sklando panašios nuomonės kaip ir apie skiepų vakcinas. Taip kad.... Niekas nežino kaip bus po 10 metų po operacijos, gal visai apaksi...
Beje, rašiau, kad nuo vaikystės turėjau astigmatizmą...
O kaip jusu dukrytes akytes? Ar viskas tvarkoje? Klausiu todel, kad mano abu vaikai paveldejo astigmatizma, nors mes abu jo neturim ir net akiniu nenesiojam
mano vyresniam sūnui astigmatizmas + toliaregystė. akinius nešioja nuo 1 m. dabar jam 12 m, niekas nepasikeitė, neišaugo nieko. jo tėčiui irgi rado astigmatizmą (pasitikrinom tik tada kai vaikui rado ). taip kad čia paveldėta ir netikiu kad išaugama. gal vaikui ir akiai augant padėtis ir gali pagerėt, bet lygiai taip pat gali ir pablogėt, gi neaišku kaip tas tinklainės netaisyklingumas augdamas išsikreips.
atsimenu kai diagnozavo, tai buvo šokas, nesuvokiau kaip čia db mano vaikas toks mažiukas ir visą gyvenimą su akiniais turės gyvent. bet kažkaip greit mes visi pripratom. būna ir daug baisesnių problemų, kurių taip lengvai nepakoreguosi akinukais. tik va db kai jau paauglystė vaikui, tai karas pastovus namie dėl TV žiūrėjimo, sėdėjimo prie kompo ir kitų akis gadinančių užsiėmimų.
atsimenu kai diagnozavo, tai buvo šokas, nesuvokiau kaip čia db mano vaikas toks mažiukas ir visą gyvenimą su akiniais turės gyvent. bet kažkaip greit mes visi pripratom. būna ir daug baisesnių problemų, kurių taip lengvai nepakoreguosi akinukais. tik va db kai jau paauglystė vaikui, tai karas pastovus namie dėl TV žiūrėjimo, sėdėjimo prie kompo ir kitų akis gadinančių užsiėmimų.