Įkraunama...
Įkraunama...

Astigmatizmas

QUOTE(ewwe @ 2013 09 19, 00:02)
Sveikos 4u.gif

Šiandien ir mūsų dukrytei gydytoja paskyrė nuolatinį "draugą" ant nosytės..Apie astigmatizmą sužinojom 6mėn, dabar jau greitai bus 4metukai. Per tą laiką kasmet tikrinomės, tai buvo ant ribos, o šiemet kaip supratau viena akytė pablogėjo. Akinukai išrašyti 0,75 ir 1,5. Gydytoja minėjo, kad didžiausias blogumas mūsų atveju toks skirtumas tarp akyčių..Gal kam taip buvo? Ar susivienodina tas regėjimas? Ką duoda sveikesnės akytės klijavimas? Kada jis būtinas? Nes apie tai gydytoja nieko neminėjo..Po 4mėn eisim vėl tikrintis. Abu su vyru trumparegiai, o mažąjai kolkas sakė trumparegystės nesimato, viskas pagal amžių atitinka puikiai, tik vat tas nelemtas astigmatizmas koją pakišo  ax.gif

Laba,mano abu vaikuciai su sia liga.Tik gaila,kad suzinojom kai maziukei 2.4m pabego viena akyte,eme zvairuoti.Berniuko near didelis tas +,jam dabar 8m.o akinukus uzdejo7.5m.Kai suzinoje seses diagnose nuvedem ir ji.Nors dabar jis sako,kad nieko jam nesiskiria ar su akiniais ziuri ar be ju.
Akytes dengimas reikalingas tam,kad kita akyte pradetu dirbti.Dengiant stipresne aki,pradeda dirbti silpnoji(tingine)Mums liepe I diena po 1val dengti.Kadangi jis jau galima sakyti didelis tai sake sedint prie kompiuterio uzdengti sveika akyte,as dar skaitant uzklijuoju.Po pusmecio pasitikrinom akytes ir per viena eilute akytes pagerejo mirksiukas.gif

Mergaites didesnis + ir skirtumas tarp akiu,uztat ir pabega akyte.Su paskirtais akinukais akyte nezvairuoja ir tai jau yra gerai.Kadangi is pradziu buvo jai streso su tais patikrinimais,buvo tarpas kai akyciu neleido tikrinti.Paskutini karta buvom pries rugseji,patikrino be vyzdziu pletimo(kad neisgasdintume)tai sake esam teisingam keli.Dabar reikes eiti spalio men ir tikrins su pletimu.Akyte taip pat reikia dengti po 1val dienoje,tai mes einam zaisti "piratais"uzsidengiam akyte ir deliojam lego,vartom knygutes ir ieskom mazu piesineliu.Galima ziureti filmukus.
Is pradziu ir man buvo streso ir asaru,bet paskui pagalvoji kad yra ir baisesniu ligu.,Aisku biski sazines grauzatis yra kad mums iki to laiko niekas akiu nesiunte tikrintis,o patys ir nepapraseme siuntimo verysad.gif Bet dabar abu vaikuciai man dar grazesni su akinukais nei be ju ax.gif Ir tikiuosi,kad viskas bus ok,kad tik neblogetu situaciaj.
Atsakyti
Sveikos, mamytės 4u.gif

tema seniai "bejudinta", bet tikiuosi, kad kuri nors užmatys ir galės pakomentuoti. Noriu paprašyti pagalbos patyrusių - pakomentuoti akinukų receptą:

Sfera
Deš. +0,5
Kair. +0,5

Cilindras
Kair. +1

Ašis
Kair. 105 laipsn.

Buvau informuota, kad astigmatizmas, bet iš to liūdesio nebepaklausiau kokio stiprumo/lygio. Gali iš recepto galėsit pakomentuoti.

Iš anksto dėkinga 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pravelli: 27 lapkričio 2014 - 13:17
Laba.man rodos pas jus l.silpni akinukai t.y nedidelis astigmatizmas. Pas mus sfera 1,5 ir 1,0 o cilind. -1,5 ir -0,75. Tai mums sake kad nedidelis yra. Nesiojam jau metus laiko 4u.gif

QUOTE(Pravelli @ 2014 11 27, 14:16)
Sveikos, mamytės  4u.gif

tema seniai "bejudinta", bet tikiuosi, kad kuri nors užmatys ir galės pakomentuoti. Noriu paprašyti pagalbos patyrusių - pakomentuoti akinukų receptą:

Sfera
Deš. +0,5
Kair. +0,5

Cilindras
Kair. +1

Ašis
Kair. 105 laipsn.

Buvau informuota, kad astigmatizmas, bet iš to liūdesio nebepaklausiau kokio stiprumo/lygio. Gali iš recepto galėsit pakomentuoti.
Iš anksto dėkinga  4u.gif

Atsakyti
QUOTE(ewwe @ 2014 11 27, 13:27)
Laba.man rodos pas jus l.silpni akinukai t.y nedidelis astigmatizmas. Pas mus sfera 1,5 ir 1,0 o cilind. -1,5 ir -0,75. Tai mums sake kad nedidelis yra. Nesiojam jau metus laiko  4u.gif

ačiū už ats 4u.gif

man keisčiausia, kad nuo 1 m. amžiaus kiekvienais metais tikrinamės ir tik dabar išlindo unsure.gif
o tikrindavau, nes pati esu trumparegė nuo 12 m. ir baiminausi, kad nebūtų paveldėjimo. ir akinukų kaip velnio bijau, nes kai man uždėjo, taip niekada ir nebenusiėmiau verysad.gif
Atsakyti
Sveikos,gal kuri turite tel.nr.Panevėžyje Stoties g.niekur nerandu internete.Jei kas turite parašykite į a.ž.Noriu vaiką užregistruoti. 4u.gif
Atsakyti
Maniškiui metus laiko dengėm vieną akutę, dengėm kiekvieną dieną valandai laiko. Ir rezultatas akivaizdus, tiek regėjimas pagerėjęs tiek astigmatizmas. Dabar dar dengiam kad užfiksuot, o paskui žiūrėsim gal visai akinukus nuims thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2015 01 08, 12:44)
Maniškiui metus laiko dengėm vieną akutę, dengėm kiekvieną dieną valandai laiko. Ir rezultatas akivaizdus, tiek regėjimas pagerėjęs tiek astigmatizmas. Dabar dar dengiam kad užfiksuot, o paskui žiūrėsim gal visai akinukus nuims  thumbup.gif

kokio amziaus?
Atsakyti
QUOTE(delfinyte @ 2015 01 08, 14:05)
kokio amziaus?

5m dabar
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2015 01 08, 15:19)

Bet žinokite pagerėjimas dar nereiškia,kad akinukus mesti į šoną,labai greitai gali viskas atgal sugrįžti,mums iš karto pasakė,kad gydymas bus iki 18m.akies dengimas,švytinimas,nors mums jau labai didelis pagerėjimas. ax.gif kai abi akytės matys puikiai 100proc.kiek žinau dar yra stebima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Erikauzas @ 2015 01 08, 21:21)
Bet žinokite pagerėjimas dar nereiškia,kad akinukus mesti į šoną,labai greitai gali viskas atgal sugrįžti,mums iš karto pasakė,kad gydymas bus iki 18m.akies dengimas,švytinimas,nors mums jau labai didelis pagerėjimas. ax.gif kai abi akytės matys puikiai 100proc.kiek žinau dar yra stebima smile.gif

Aišku nereiškia, tai ir sakau kad GAL. Gydytoja sprendžia ne aš, o jos žodžius aš ir parašiau. pati tikrai nesprendžiu šioje situacijoje nieko.
Atsakyti
QUOTE(Pravelli @ 2014 11 27, 14:30)
ačiū už ats  4u.gif

man keisčiausia, kad nuo 1 m. amžiaus kiekvienais metais tikrinamės ir tik dabar išlindo  unsure.gif
o tikrindavau, nes pati esu trumparegė nuo 12 m. ir baiminausi, kad nebūtų paveldėjimo. ir akinukų kaip velnio bijau, nes kai man uždėjo, taip niekada ir nebenusiėmiau  verysad.gif

na, mes irgi reguliariai tikrinomės, nes iš karto pasakė, kad yra polinkis į trumparegystę. aštuonerių metų pradėjom nešioti akinius, nes pablogėjo regėjimas + astigmatizmas irgi ~ tiek pat, kiek ir minusas. Nors regėjimas nėra prastas, visi rodikliai apie -1, sakė, kad subjektyviai su vienodu minusu ir atsigmatizmu labai prastai mato.

ir kodėl bijojot akinių? jie gi ne ramentai, ne neįgaliojo vežimėlis, diskomfortas minimalus. dabar tarp vaikų labai madingi. mano jaunesnioji be proto pavydi broliui ir tenka aiškinti, kad ne kiekvienam galima nešioti biggrin.gif

išrinkom spalvingus akinius, pirmas dvi dienas tik įėjęs į klasę vaikas drovėjosi ir nusiimdavo. bet, matyt, gavo ir komplimentų, nes dabar jau net specialiai demonstruoja ir džiaugiasi jais (aišku, dar ir mato su jais žymiai geriau, kai priprato).
Atsakyti
Sveikos, mamytes! siandien dukrelei nustate vienos akies astigmatizma, recepta parase +1.5, bet sako kolkas silpnesni, negu reikia. jai dabar 4m ir 3 men. Noriu dar kiokioje privacioje klinikoje patikrinti, kad jau tikrai neabejoti del recepto. Aisku liepe klijuoti akyte, mes pasiruose dirbti, matau daug kam padeda. Tai va turiu 2 klausimus: gal kas gali patarti koki laaabai gera gydytoja privaciai Vilniuje ir kur pirkti tuos lipdukus akytei? arba bent kaip tikslingai jie vadinasi, nes internete dabar paziurejau ir nieko naradau (turbus neteisingai ieskau), gydytoja sake nedaug kur galima isigyti. Aciu!!!
Atsakyti