QUOTE(123tulpyte @ 2010 12 18, 16:34)
Labas mamytes

, as noreciau paklausti visu... ar turi kas tokia beda kaip mes ? musu suneliui 4,5 metuku ir mums yra astigmatizmas + TRUMPAREGYSTE ! akinukai -1 ir 1.25 ! nervuojuosi baisiai

, juk augant trumparegyste dideja, o jis dar toks maziukas...
As turiu igimta trumparegyste ir asigmatizma jau 33 metus. Ir laaaabai didele. Buvo laikas, kai akiniu stiklus padarydavo Rusijoje, nes "ziuronu" Lietuvoje nedare, o kai atsirado privacios optikos, tai akiniu plonintus lesius uzsakinedavo Japonijoje. Akiniai man labai brangiai kainuoja ir dabar, o kontaktiniu lesiu, mano regejimui, kol kas niekas dar negamina.... Dabar pasidalinsiu savo patirtimi:
1. Valgyti sezono metu laaaaabai daug melyniu, o ne papildu su sintetiniu melyniu ekstraktu.
2. Valgyti laaaabai daug svieziu morku (dar ir dabar pripratusi kasdien susitarkuoti 2-3 morkas smulkia tarka, isiberti riesutu ar gziovintu uogu, isiberti truputuka cukraus ir uzpilti sauksta aliejaus)
3. Daryti kasdien manksta akims, vengti ilgo koncentruoto ziurejimo i viena taska ir siltuoju metu laiku, dauuuug ziureti i zalia gamta (tada laaabai pailsi ir atsigauna akys).
Ir dar galiu pasakyti is savo patirties, televizorius ir kompiuteris vargina akis, ko pasekoje jos pasidaro nebe tokios gyvybingos ir pastabios. Jei jau daug tenka dirbti kompu, tai bent kas 20-30 min. darykit 3-5 min pertrauka, kurios metu ziurekit pro langa i toli.
Jei ne tevu rupestis (kad kiekviena diena valgyciau morkas ir melynes), televizoriaus ziurejimo ribojimas ir kasdiene, kontrole darant pratimus akims (2 kartus dienoje stebint mamai arba teciui), gal paauglysteje akys butu nusilpe iki tiek, kad siandien matyciau tik rodomus pirstus.
Gal kam pravers mano patirtis.