Įkraunama...
Įkraunama...

Astigmatizmas

jungiuosi ir aš į būrėlį....
dukrytei beveik 7 metai, šiandien diagnozavo astigmatizmą. eisim akinukų jieškot.... ramina tai, kad, kaip sakė gydytoja, mūsų atveju tai pagydoma. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(123tulpyte @ 2010 12 18, 16:34)
Labas mamytes smile.gif, as noreciau paklausti visu... ar turi kas tokia beda kaip mes ? musu suneliui 4,5 metuku ir mums yra astigmatizmas + TRUMPAREGYSTE ! akinukai -1 ir 1.25 ! nervuojuosi baisiai sad.gif, juk augant trumparegyste dideja, o jis dar toks maziukas...

As turiu igimta trumparegyste ir asigmatizma jau 33 metus. Ir laaaabai didele. Buvo laikas, kai akiniu stiklus padarydavo Rusijoje, nes "ziuronu" Lietuvoje nedare, o kai atsirado privacios optikos, tai akiniu plonintus lesius uzsakinedavo Japonijoje. Akiniai man labai brangiai kainuoja ir dabar, o kontaktiniu lesiu, mano regejimui, kol kas niekas dar negamina.... Dabar pasidalinsiu savo patirtimi:
1. Valgyti sezono metu laaaaabai daug melyniu, o ne papildu su sintetiniu melyniu ekstraktu.
2. Valgyti laaaabai daug svieziu morku (dar ir dabar pripratusi kasdien susitarkuoti 2-3 morkas smulkia tarka, isiberti riesutu ar gziovintu uogu, isiberti truputuka cukraus ir uzpilti sauksta aliejaus)
3. Daryti kasdien manksta akims, vengti ilgo koncentruoto ziurejimo i viena taska ir siltuoju metu laiku, dauuuug ziureti i zalia gamta (tada laaabai pailsi ir atsigauna akys).
Ir dar galiu pasakyti is savo patirties, televizorius ir kompiuteris vargina akis, ko pasekoje jos pasidaro nebe tokios gyvybingos ir pastabios. Jei jau daug tenka dirbti kompu, tai bent kas 20-30 min. darykit 3-5 min pertrauka, kurios metu ziurekit pro langa i toli.
Jei ne tevu rupestis (kad kiekviena diena valgyciau morkas ir melynes), televizoriaus ziurejimo ribojimas ir kasdiene, kontrole darant pratimus akims (2 kartus dienoje stebint mamai arba teciui), gal paauglysteje akys butu nusilpe iki tiek, kad siandien matyciau tik rodomus pirstus.
Gal kam pravers mano patirtis.
Atsakyti
Vaje, pasiskaičiau aš čia doh.gif mano mergytei nuo 6 mėn. nustatė astigmatizmą, bet gydytoją, labai nenugasdino, kaip supratau iš jos, tokios bėdelės gali taisytis, jei ne - skirs akinukus, tikrintis kas pusę metų. Labai nepanikavau, bet pasiskaičius čia kažko neramu pasidarė verysad.gif vesiu ir sūnų regėjimo tikrinti g.gif
Atsakyti
Sveikos mamos,

mano sunui nustate ragenini astigmatizma, atsiradusi del igimtos glaukomos.Tai sios ligos fone astigmatizmas man kaip ir neatrodo labai didele problema.

Neverta pergyventi del to , kad vaikui teks nesioti akinukus, juk blogiau butu, jei ir tie nebepadetu verysad.gif

Atsakyti
As tik siandien pradejau narsyt google apie astigmatizma doh.gif , nes turiu akinius su cilindrais ir drauge uzsimine apie astigmatizma, o optikoje man niekas nieko nepaaiskino doh.gif , turiu akinius nuo 2003 metu, o nesioti pradejau tik pernai doh.gif Kiek cia paskaiciau, tai akiniai butini, tik kodel man optikoje to nepasake unsure.gif Dabar galvoju, kad reikia ir dukrytei akytes patikrint, nes astigmatizmas igimtas, paveldimas...
Atsakyti
QUOTE(coconut @ 2011 05 04, 21:47)
Vaje, pasiskaičiau aš čia  doh.gif mano mergytei nuo 6 mėn. nustatė astigmatizmą, bet gydytoją,  labai nenugasdino, kaip supratau iš jos, tokios bėdelės gali taisytis, jei ne - skirs akinukus, tikrintis kas pusę metų. Labai nepanikavau, bet pasiskaičius čia kažko neramu pasidarė  verysad.gif  vesiu ir sūnų regėjimo tikrinti  g.gif

Sveikos - mum irgi siandien nustate astigmatizma. Dabar beveik 8 menesiai. Akiniu dar neparase, sake po 3 menesiu tikrins vel....
Atsakyti
Pažiūrėkit mamytės video, apie astigmatizma nuo 27 minutes, bet ir pati pradžia idomi...

http://video.google....83743861092057#
o čia radau pratimus lietuviškai:
http://www.sveikata....tstatymas-video

Bandysiu su sūnumi daryti, nustatytas astigmatizmas.Maniškiui 3 metukai, prieš savaitę paskyrė akinukus.
Atsakyti
mes irgi su asigmatizmu...nuo 2 metuku su akinukais,lankomes pas gyd.Bendoriene...gruodi nudziugino,paskyre silpnesnius per pus akinius...
Atsakyti
Mano sūnui diagnozavo astigmatizmą nuo metukų, nuo 2 m. nešiojam akinius. Dabar jam devyneri, vis vaikštom akiniuoti, lankomės pas Aukštikalnienę, esam patenkinti
Atsakyti
QUOTE(egvida @ 2012 04 04, 13:16)
Mano sūnui diagnozavo astigmatizmą nuo metukų, nuo 2 m. nešiojam akinius. Dabar jam devyneri, vis vaikštom akiniuoti, lankomės pas Aukštikalnienę, esam patenkinti

mes irgi pas Aukštikalnienę nuo 8 mėn.lankomes, db sūnui 3 metai.Pirmakart nuejom profilaktiškai pasitikrinti,nes atrodė,kad žvairuoja..po kiek laiko rado astigmatizmą...o akinukus skyrė man kažkaip nepatikimai, nepalyginusi su ankstesniais parametrais prieš 5 mėn....tik pasakė,tegu panešioja 3 mėn.,kad ateity nežvairuotų... g.gif Kalbėjau su homeopatu,sako uždėsit akinius-vaikas ligonis,jau jų nenuimsit, pasiūlė pažiūrėti mano aukščiau įkeltą video.. g.gif Įdomu ar yra daug atvejų,kad panešioję akinukus kelis mėnesius ar metus akys pasitaiso ir daugiau nebereikia nešioti akinių? g.gif
Atsakyti
mano drauge visa vaikyste pranesiojo akinius,paskui jau panelei nueme...
ir mums daktare sake-yra pagerejimas jeigu taip ir toliau i pirma klase eisim be akinuku...as kazkodel tikiu...juk jeigu nenesioji akiniu-akys silpsta,tyngi dirbti,va kaip musu atveju-akytes tingines...
bet jeigu po metu nesiojimo,akinukus pakeite perpus silpnesniais,vadinas tikrai pagerejimas yra...
Atsakyti
kai antra karta pasirodem pas akiu gydytoja (mazajai jau tada apie metukus buvo), tai irgi pasake, kad yra astigmatizmas ir trumparegyste, bet akinuku neisrase, tik liepe po metu pasirodyt.na ka, pasirodem (pernai) po metu, tai pasake, kad viskas pablogejo jai tokiu greiciu per metus laiko, kaip kitiems vaikams sumazeja iki paauglystes doh.gif tiksliai nebepamenu kas ten sumazejo, nes is kabineto isejau verkdama ir isvis sedejau soke kai pasakojo verysad.gif o kai paklausiau ka daryt, tai man pasake - pasirodykit dar po !2 METU! doh.gif aisku as tiek nesiruosiau laukti, gryzom namo, vel nusipirkom bilietus gruodzio men ir uzsiregistravom Kauno klinikose.grauziausi visus tuos kelis menesius, kad kam laukiau tuos metus, galejau ir anksciau pasirodyt ir t.t.
O kai pasirodem Kaune, gydytoja pasake, kad VISKAS TVARKOJ thumbup.gif vaikas gerai mato, viskas sumazejo tiek kiek ir priklauso tokio amziaus vaikui.

dabar jau is savo patirties galiu pasakyt, kad nereikia pasikliaut tik vienu gydytoju schmoll.gif
Atsakyti