QUOTE(Wild Flower @ 2009 07 02, 00:22)
Jau vienąkart dengiau Meian mase, tai ir šįkart dengsiu ja - čia viskas gerai, jei ir antrąkart ji man gausis. Bet papuošimų iš jos daryt, skaičiau, nepatariama, tai šiandien nusprendžiau palipdyt pagal Cipciuko gėlių masę. Ir man nesigavo
tiek čia tos mano praktikos dar... dar nesu dariusi
Cipciuko cukrinės gėlių masės.
Meian cukraaus pudros torto dengimo masę esu naudojusi gėlytėms, ir didesniems elementams išpjauti. Labai gerai laikosi. Turiu formeles, tai išpjautą gėlytę įdedu į džiovinimo formelę, kad šiek tiek pasilankstytų žiedlapiai ir išdžiūtų, kad nebūtų plokšti. Arba ant mažos kempinėlės tokiu apvaliu rutuliuku paspaudau žiedelį - irgi "atgyja". Paprastai gėlytėms naudoju būtent tokią masę, kuria nepasiseka tortą padengti..
QUOTE(Wild Flower @ 2009 07 02, 00:22)
, kalbant apie tuos tortus, kur su sausainių formelėm išspaudžiu, tarkim, širdutę, ir jom torto šonus apklijuoju, tai gal jas reik būtinai iš tos pačios Meian masės daryt ir tuo pat metu šviežiai klijuot?

Nes kažkaip įsivaizduoju, kad paskui man ten nieks neprilips, kraštai atsilapos tų širdelių, žodžiu :
aš praeitą sekmadienį dengiau tortą šia mase ir "pinigų maišą". Iš karto dažiau baltos masės gabaliukus ir pjausčiau formelėmis gėlytes. Kai apdengiau tortą, įdėjau į šaldytuvą. O kai jau pasiruošiau gėlytes, išėmiau iš šaldytuvo. Tai man torto paviršius taip "suprakaitavo"

- visą išmušė rasa. Tai žinai.. prie tų natūraliai susiformavusių rasos lašiukų prispaudžiau gėlytes, ir jos kuo puikiausiai laikėsi net ant šonų. Nevilgiau niekuo..
Tas širdeles tai vietoj kirpčiau ir iš karto klijuočiau ant šviežiai padengtos masės. Jei bijai dėl kraštų, tai tada patepk būtent kraštus. Jeigu dar baisu, tai patepk tiesiog kiaušinio baltymu, švelniai švelniai teptuku. Garantuota.
Iš Lietuvos emigravo jau ir delfinai...