Įkraunama...
Įkraunama...

Kraujo grupės

Sveiki, gal galėtumėte pasakyti ar turi įtakos tai kad motinos kraujo grupė 3+ o tėvo 1-?
Jei taip tai kokia įtaka yra pastojimui ir nėštumui?
Atsakyti
Tai jokios įtakos nei pastojimui, nei nėštumo eigai neturi.
Atsakyti
norejau pasiteirauti kaip is tikruju yra su tomis kraujo grupemis ir kokia itaka jos turi pastojimui bei nestumui. pati dar neplanuoju pastoti, bet va sian isiaiskinau kad mano vaikino kraujo grupe antra teigiama, o mano pirma neigiama. sunerimau truputeli del ateities, nes kazkada per biologijos pamokas issiaiskinau, kad jei moters kraujo grupe neigiama, o vyro teigiama, tai turi itakos nestumams del tam tikru antikuniu susiformavimu ar pan. labai noreciau zinoti kaip yra is tiesu ir kiek itakos teigiamos ir neigiamos kraujo grupes turi... ar sunku tokiu atveju pastoti? aciu uz atsakyma smile.gif
Atsakyti
Pastojimui nei kraujo grupė, nei Rh jokios įtakos neturi. Pirmajam nėštumui t.p. jokio pavojaus nėra. Problemų kiltų, jei Rh- moteris gimdytų Rh+ kūdikį, ir gimdymo metu į motinos kraują patektų vaisiaus eritrocitų. Tuomet sekančių nėštumų metu galėtų išsivystyti Rh konfliktas. Tačiau dabar, kad taip neįvyktų, Rh - moteriai, pagimdžiusiai Rh+ kūdikį suleidžiamas anti Rh imuno globulinas, apsaugantis nnuo bet kokių galimų komplikacijų.
Atsakyti
Miela gydytoja,

Daugiau nei pries metus buvau pastojusi, bet sirdeles ritmas buvo labai mazas, 7 savaiciu vaisius nesivyste, o sirdele nustojo plakusi sad.gif
po isvalymo gydytojas suleido vasitus i raumenis ( del kraujo grupes ) Noreciau pastoti ir su vyru nesisaugome jau 2men, ka man reiketu daryti, kad tai nepasikartotu, vyro grupe pliusine,mano pacios pulsas - mazas. Noreciau zinoti kas kiek laiko ir kada reikalingi suleidziami vaistai. Aciu.
Atsakyti
Nei kraujo grupės, nei Rh nesutapimas persileidimo nesukelia. Jums buvo suleistas anti-D imunoglobulinas, kad Jūsų kraujyje nesusidarytų antikūniai. Daugiau šio preparato leisti nebereikia.
Atsakyti
Laba diena daktare smile.gif

norėčiau išsiaiškinti tokį dalyką: mano kraujo gr. yra I -, vyro II -, mano vaikas gimė su II -. Tačiau nepaisant to, kad mes visi minusai, mano kraujo grupė sureagavo į vaiko kraujo grupę ir dėl to jam buvo stipri gelta iškarto po gimimo, mus laikė ligoninėje visą savaitę.

Pradėjom planuoti antrąjį ir susimąsčiau - ar gali turėti įtakos kito nėštumo eigai ir vaisiaus būklei tai, kad mano organizmas reagavo į pirmojo vaiko kraują ir gamino antikūnius, jei antrasis vaikas paveldės II grupe?

Galbūt reikalingas koks nors imunoglobulinas, kaip ir skirtingo rezuso atveju?

Lauksiu atsakymo 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šiuo atveju jokio imunoglobulino nėra.
Nėštumo eigai tokia buvusi situacija paprastai jokios reikšmės neturi, tačiau ar nepasikartos gelta antrajam vaikeliui, iš anksto pasakyti negalima.
Atsakyti
Laba diena, Gydytoja,
Planuoju antrą nėštumą, bet mano kraujo grupė Rh-, vyro Rh+. Po pirmojo nėštumo nebuvo suleistas joks imunoglubolinas.Pirmą kartą gimdžiau prieš 11 metų. Ar dabar nereiktų susileisti šių vaistų? Skaičiau ,kad juos suleidžia 28 nėštumo savaitę ir po pirmo gimdymo.O prieš pastojant, juk po gimdymo neleido? Ačiū smile.gif
Atsakyti
Po gimdymo šis preparatas leidžiamas tik toms Rh- moterims, kurios pagimdo Rh+ kūdikį.Dabar leisti šio preparato nėra jokios prasmės. Nėštumo metu Jums nuolat bus atliekami antikūnių tyrimai, ir tuomet sprendžiama apie tolesnę taktiką.
Atsakyti
Laba diena,
mes su vyru planuojame turėti vaikelį. Jo kraujo grupė yra I+, o mano II-. Prisiklausiau įvairių nuomonių, kad mano vaikelis gali gimti nesveikas. Ar tai tiesa?
Atsakyti
Ne, netiesa. Apie Rh nesuderinamumą esu dau rašiusi.
Atsakyti