Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos. 22 tema

Si ryta kaip visada atsikelusi apziurejau savo sanpaulyna ir taip nustebau, kad sunku paciai patiketi bigsmile.gif Mano 2 lapai Island Rose pasodinti jau daugiau kaip menesi neleido vaiku, teoriskai zinojau, apie lapo perdurima ausu krapstuku, issamiai issakyta Roj. sodu forume, bet pati nelabai i tai kreipiau demesio blush2.gif Vakar viena lapa perduriau, na paeksperementavau, o si ryt jau matosi vaikucio lapo galvute, gimdymas prasidejo thumbup.gif Nustebau, kad taip greitai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vivianet @ 2009 07 23, 11:03)
Vakar viena lapa perduriau, na paeksperementavau, o si ryt jau matosi vaikucio lapo galvute, gimdymas prasidejo thumbup.gif Nustebau, kad taip greitai bigsmile.gif

O kokia naujiena, kur ten duriama g.gif , jeigu nepasakysit, tada ieškosoiu rojaus soduose, nes aš ieškojimuose baisulinga tinginė blush2.gif
Atsakyti
Dzūke, tas perdūrimas - joks ne stebuklas. Šaknydinamas lapas perduriamas dantų krapštuku ar sumuštinių smeigtuku, norint stabilizuoti, kol įsišaknydins žemėje (kad nevirstų). Tai daugiau priemonė patogumui.
Norint pastimuliuoti vaikučių ilgai neauginantį lapą, nukerpama ar nupjaunama ndidelė dalis lapo plokštelės (viršutinį ar šoninė).
Manau, Vivianet atveju, perdūrimas sutapo su vaikučių pasirodymo laiku, nes per vieną naktį nuo vieno dūrio vaikučiai neatsiranda (o, išėjo visai erotiškas sakinys)
Atsakyti
Jo patiko ausrazs issireiskimas lotuliukas.gif Bet as ka kitka perskaiciau, kad lapas persmegiamas ausu krapstuku/netinka mediniai dantu krapstukai/, kad lapa skatintumete leisti vaikus, taip pat galima nukirpti lapo galva, ausu krapstuka per puse nukirpti, nusmailinti nukirpptaji gala ir juo persmeigti lapa,, smeigtukas lape paliekamas, toks augalo "kankinimas"vercia augala greiciau daugintis, islikti.Na gal tai ir sutapimas, kad persmeigtasis lapas pradejo vaikuti leisti, o nepersmeigtas ne.Idomu man paciai biggrin.gif
Atsakyti
Noriu pridurti, kad lapa reikia perdurti i tam tikra vieta, gaila, bet as nemoku ideyi nuoroda, kur apie tai parasyta, bet galiu palengvinti ieskojima, parasyta yra Rojaus sodu forume,sanpauliju temoje DAUGINIMAS IS LAPO 2, /3,4/ puslapiai smile.gif
Atsakyti
Vieną lapą ir aš persmeigiau rolleyes.gif , rytoj laukių vaikų didis.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2009 07 23, 21:02)
Vieną lapą ir aš persmeigiau rolleyes.gif , rytoj laukių vaikų  didis.gif  lotuliukas.gif

o per kuria vieta smeigti? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*dew* @ 2009 07 23, 21:07)
o per kuria vieta smeigti? biggrin.gif

Per vidurį unsure.gif
Atsakyti
Vieną lapą ir aš persmeigiau rolleyes.gif , rytoj laukių vaikų   didis.gif  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

kad jau taip viskas greitai, tai gal net sodinti nereikia - prismeigei prie žemės kokį lapelį - žiū, kitą dieną vaikai:didis:

beje mano vieno vaikiuko lapelis buvo užlūžęs, bet dar ne iki galo nukritęs, tai toje lūžio vietoje, šaknis išleido.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 23 liepos 2009 - 20:41
Merginos, net susijaudinau, kad toks siltas palaikymas is pomegio draugiu 4u.gif

Aciu visoms, kurios pasiulete padeti atstatyti bent dalinai kolekcija.

Aisku to, kas buvo gal net vienetai Lietuvoje - nebesusigrazinsiu, bet man taip gera liko sirdy nuo jusu gerumo 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Kokios jus vistik good.gif Myliu jus, merginos wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2009 07 22, 18:22)
Gal kas nors iš bandytojų atsilieps ir papasakos apie selekcijos bandymus. Anksčiau šiame forume lankydavosi veislės 'Šaltis' autorė SGL

Aš nesu patyrusi augintoja, turiu keliolika rūšių ant palangės, stelažo vyras laikyt nenori, o ir sąlygų nelabai yra. Bet kada nors, kai turėsim didesnius namus, turėsiu savo užkampį ir stelažams, ir selekciniams bandymams smile.gif Labai noriu pažaist smile.gif Man rodos, labai smagus užsiėmimas, tik laiko ir vietos reikia. Labiau netgi vietos... unsure.gif

Nuotaikinga, aišku, padėtumėm smile.gif

Paskelbtum sąrašiuką, o mes surinktumėm, kaip rusai sako, s miru - po nitke wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irine: 23 liepos 2009 - 22:54
Vieną lapą ir aš persmeigiau rolleyes.gif , rytoj laukių vaikų  didis.gif  lotuliukas.gif

Niu sulaukei vaikų?? Jei taip smeigsiu ir aš blush2.gif o dabar tai tik atremti pas mane smile.gif
Atsakyti