Si ryta kaip visada atsikelusi apziurejau savo sanpaulyna ir taip nustebau, kad sunku paciai patiketi
Mano 2 lapai Island Rose pasodinti jau daugiau kaip menesi neleido vaiku, teoriskai zinojau, apie lapo perdurima ausu krapstuku, issamiai issakyta Roj. sodu forume, bet pati nelabai i tai kreipiau demesio
Vakar viena lapa perduriau, na paeksperementavau, o si ryt jau matosi vaikucio lapo galvute, gimdymas prasidejo
Nustebau, kad taip greitai
QUOTE(Vivianet @ 2009 07 23, 11:03)
Vakar viena lapa perduriau, na paeksperementavau, o si ryt jau matosi vaikucio lapo galvute, gimdymas prasidejo
Nustebau, kad taip greitai 
O kokia naujiena, kur ten duriama
Dzūke, tas perdūrimas - joks ne stebuklas. Šaknydinamas lapas perduriamas dantų krapštuku ar sumuštinių smeigtuku, norint stabilizuoti, kol įsišaknydins žemėje (kad nevirstų). Tai daugiau priemonė patogumui.
Norint pastimuliuoti vaikučių ilgai neauginantį lapą, nukerpama ar nupjaunama ndidelė dalis lapo plokštelės (viršutinį ar šoninė).
Manau, Vivianet atveju, perdūrimas sutapo su vaikučių pasirodymo laiku, nes per vieną naktį nuo vieno dūrio vaikučiai neatsiranda (o, išėjo visai erotiškas sakinys)
Norint pastimuliuoti vaikučių ilgai neauginantį lapą, nukerpama ar nupjaunama ndidelė dalis lapo plokštelės (viršutinį ar šoninė).
Manau, Vivianet atveju, perdūrimas sutapo su vaikučių pasirodymo laiku, nes per vieną naktį nuo vieno dūrio vaikučiai neatsiranda (o, išėjo visai erotiškas sakinys)
Jo patiko ausrazs issireiskimas
Bet as ka kitka perskaiciau, kad lapas persmegiamas ausu krapstuku/netinka mediniai dantu krapstukai/, kad lapa skatintumete leisti vaikus, taip pat galima nukirpti lapo galva, ausu krapstuka per puse nukirpti, nusmailinti nukirpptaji gala ir juo persmeigti lapa,, smeigtukas lape paliekamas, toks augalo "kankinimas"vercia augala greiciau daugintis, islikti.Na gal tai ir sutapimas, kad persmeigtasis lapas pradejo vaikuti leisti, o nepersmeigtas ne.Idomu man paciai
Vieną lapą ir aš persmeigiau
, rytoj laukių vaikų
QUOTE(dzūkė @ 2009 07 23, 21:02)
o per kuria vieta smeigti?
kad jau taip viskas greitai, tai gal net sodinti nereikia - prismeigei prie žemės kokį lapelį - žiū, kitą dieną vaikai:didis:
beje mano vieno vaikiuko lapelis buvo užlūžęs, bet dar ne iki galo nukritęs, tai toje lūžio vietoje, šaknis išleido.
Merginos, net susijaudinau, kad toks siltas palaikymas is pomegio draugiu
Aciu visoms, kurios pasiulete padeti atstatyti bent dalinai kolekcija.
Aisku to, kas buvo gal net vienetai Lietuvoje - nebesusigrazinsiu, bet man taip gera liko sirdy nuo jusu gerumo
Kokios jus vistik
Myliu jus, merginos
Aciu visoms, kurios pasiulete padeti atstatyti bent dalinai kolekcija.
Aisku to, kas buvo gal net vienetai Lietuvoje - nebesusigrazinsiu, bet man taip gera liko sirdy nuo jusu gerumo
Kokios jus vistik
QUOTE(ausrazs @ 2009 07 22, 18:22)
Gal kas nors iš bandytojų atsilieps ir papasakos apie selekcijos bandymus. Anksčiau šiame forume lankydavosi veislės 'Šaltis' autorė SGL
Aš nesu patyrusi augintoja, turiu keliolika rūšių ant palangės, stelažo vyras laikyt nenori, o ir sąlygų nelabai yra. Bet kada nors, kai turėsim didesnius namus, turėsiu savo užkampį ir stelažams, ir selekciniams bandymams
Nuotaikinga, aišku, padėtumėm
Paskelbtum sąrašiuką, o mes surinktumėm, kaip rusai sako, s miru - po nitke
Niu sulaukei vaikų?? Jei taip smeigsiu ir aš