Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos. 22 tema

Sveikos sanpaulistės 4u.gif

Anksčiau pastoviai tupėdavau sanpailisčių pliurpesiukuose, bet ši žiema mano kolekcijai buvo labai negera - atsineštas iš prekybos centro su daržovėmis kažkoks grybelis išguldė per savaitę daugiau kaip 300 mano veislinukių. Liko namuose tik apie 20 gražuolių verysad.gif ...

Paskaitinėjau temelėje, nors dabar aktyviai joje nebedalyvauju, ir matau tradicinę situaciją:
tie patys, vėl tie patys, dar kartelį tie patys klausimai, į kuriuos senbuvės vėliau net nebereaguoja, nes jie kartojasi ir kartojasi.
Geras tas supermaminis forumas, bet jis - plepesyno variante, ir temose esanti informacija, kad ir kokia vertinga kartais būtų, "paskęsta" tarp normalaus moteriško bendravimo rūpima ar mėgstama tema. Tai - normalu.

O aš pamaniau jums palengvinti gyvenimą ir berods vienintelėje vietoje taip mūsų pačių susistemintą ir po kruopą surinktą informaciją nurodyti - tai rojaus sodų forumas

http://www.rojaussod...a78c8f0e1278143

pasiskaitinėkit ir kaip tą lapeliuką šaknydinimui ruošti, ir kad substratus galima ne vien pagal Jelebos iš Visagino receptą pasidaryti, ir laistymo skirtumus ar ligas ir jų subtilybes...
Atsakyti
QUOTE(Vivianet @ 2009 07 22, 09:56)
augala auginau toliau nuo palanges, kad nenudegtu lapeliai, nes mano visos palanges labai sauletos,

Vivianet, saulėtoms palangėms nebloga išeitis - šviesos spalvos žaliuzės, kurios praleidžia daug šviesos, tačiau sulaiko arba filtruoja tiesioginius saulės spindulius. Arba gėlytes galima statyti šiek tiek tolėliau nuo lango, bet ne per toli
Atsakyti
QUOTE(Vivianet @ 2009 07 22, 09:56)
idomu dabar, o jei padeciau sviesiau, ar netaptu vel marga, nes tikrai grazus buvo zalumas, kitos sanpaulijos turi tokius grazius tamsius lapus, bet sios tamsumas negrazus-purvinas, gal del to.kad turi buti margalape, labai noriu margalapes g.gif
Papildyta:

Tie lapai, kurie išaugo žali, jau nebepamarguos, bet nauji ims augti margi.

Nors pagal mano kuklią patirtį, atrodė, kad kad kaip tik kuo daugaiu šviesos, tuo mažiau to margumo lieka g.gif
Nebežinau, kaip ten, bet kad tikrai priklauso nuo sąlygų margumas, tai tikrai.
Atsakyti
QUOTE(Kerpena @ 2009 07 22, 14:50)
Tie lapai, kurie išaugo žali, jau nebepamarguos, bet nauji ims augti margi.

Nors pagal mano kuklią patirtį,  atrodė, kad kad kaip tik kuo daugaiu šviesos, tuo mažiau to margumo lieka g.gif
Nebežinau, kaip ten, bet kad tikrai priklauso nuo sąlygų margumas, tai tikrai.

Vat as cia ir pasimeciau, vieta, kurioje auga minetoji margalape sanpaulija, na nepavadinciau tamsia, ji auga prie sauleto lango, iskart uz uzuolaidu, o ten labai sviesu, kai viena mano margalape buvo ant palanges, ji patamsejo ir apdege lapeliai, na dabar nebezinau kur tas margalapes auginti, tik zinau gerai, kad pvz. margalapiai fikusai praranda marguma tamsesneje vietoje, o su sanpaulijom nesusigaudau schmoll.gif
Atsakyti
Merginos, pasirodo ne taip paprasta su tuo lapų margumu. Radau skirtingo,s informacijos - kad margalapių veislių lapai gali pažaliuoti ir nuo šviesos stokos, ir nuo šviesos pertekliaus. Rodau citatas (tik nežinau, kokia kalba daugiau skaitote)

"При недостатке света верхние листья и цветки мельчают и бледнеют, вытягиваются стебли, нижние листья желтеют, засыхают, опадают бутоны, пестрые листья становятся зелеными.

Все пестролистные растения нуждаются в более интенсивном освещении. Растение с кроновой пестролистностью, выращенное близко к источнику света приобретёт фантастическую жёлтую окраску центра."

Taip pat radau Kerpenos nuomonę patvirtinančios informacijos, kad kuo mažiau šviesos, tuo ryškesnis lapų margumas
"Всю жизнь была уверена, что пестролистникам надо больше света. Теперь смотрю, что чем меньше им света даешь, тем пестрее листики"

Tačiau, pasirodo, šiltais vasaros mėnesiai margalapių veislių lapai gali pažaliuoti nuo šiltesnio aplinkos oro, o vėsesniu periodu margumas vėl grįžta
"Many of my variegated plants grow out green during the warmer summer months. During cooler winter conditions, their striking colors return."
Taigi, mielosios, eksperimentuokime, bandydamos "atgauti" savo augintinių lapų margus raštus.
Beje, viena iš mano augintinių - "Arctic Bliss' džiugina ypač stabiliu margumu, nekintančiu nei žiemą, nei vasarą, nei po lempomis, nei ant palangės. Su kitomis yra visaip ax.gif
O čia rasite neblogą straipsnį rusų kalba apie margalapes sanpaulijas: http://209.85.135.13...X...=clnk&gl=lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 22 liepos 2009 - 14:09
Merginos, ar niekas nebandėt selekcija užsiimt? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Irine @ 2009 07 22, 15:56)
Merginos, ar niekas nebandėt selekcija užsiimt?  rolleyes.gif

lotuliukas.gif

zinau kas bande
Atsakyti
QUOTE(Irine @ 2009 07 22, 15:56)
Merginos, ar niekas nebandėt selekcija užsiimt?  rolleyes.gif

Gal kas nors iš bandytojų atsilieps ir papasakos apie selekcijos bandymus. Anksčiau šiame forume lankydavosi veislės 'Šaltis' autorė SGL
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 22 liepos 2009 - 16:23
mano Private Dancer ir Apache Daydream, žiemą augina margus lapelius, o vasarą praktiškai visiškai žalius. Gal tai ne tik šviesos, bet ir šilumos įtaka.Viena nežinomos veislės margalapė tikrai daug gražesnė tapo išnešus ant šiaurinės palnagės. Nebeprisimenu ar čia rodžiau, ar tik RS.
Daugiau šviesos:
user posted image
Mažiau šviesos:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2009 07 22, 17:01)
lotuliukas.gif

zinau kas bande

Tai gal bandei?

Užjaučiu, kad tiek gėlyčių pražuvo console.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2009 07 22, 15:51)
Merginos, pasirodo ne taip paprasta su tuo lapų margumu. Radau skirtingo,s informacijos - kad margalapių veislių lapai gali pažaliuoti ir nuo šviesos stokos, ir nuo šviesos pertekliaus. Rodau citatas (tik nežinau, kokia kalba daugiau skaitote)

"При недостатке света верхние листья и цветки мельчают и бледнеют, вытягиваются стебли, нижние листья желтеют, засыхают, опадают бутоны, пестрые листья становятся зелеными.

Все пестролистные растения нуждаются в более интенсивном освещении. Растение с кроновой пестролистностью, выращенное близко к источнику света приобретёт фантастическую жёлтую окраску центра."

Taip pat radau Kerpenos nuomonę patvirtinančios informacijos, kad kuo mažiau šviesos, tuo ryškesnis lapų margumas
"Всю жизнь была уверена, что пестролистникам надо больше света. Теперь смотрю, что чем меньше им света даешь, тем пестрее листики"

Tačiau, pasirodo, šiltais vasaros mėnesiai margalapių veislių lapai gali pažaliuoti nuo šiltesnio aplinkos oro, o vėsesniu periodu margumas vėl grįžta
"Many of my variegated plants grow out green during the warmer summer months.  During cooler winter conditions, their striking colors return."
Taigi, mielosios, eksperimentuokime, bandydamos "atgauti" savo augintinių lapų margus raštus.
Beje, viena iš mano augintinių  - "Arctic Bliss' džiugina ypač stabiliu margumu, nekintančiu nei žiemą, nei vasarą, nei po lempomis, nei ant palangės. Su kitomis yra visaip ax.gif
O čia rasite neblogą straipsnį rusų kalba apie margalapes sanpaulijas: http://209.85.135.13...X...=clnk&gl=lt

Aciu labai uz tokia issamia informacija, padariau isvada tokia, kad pas mane yra labai silta, net karsta, pietines puses langai, na ,kai as pasidauginsiu daugiau margalapiu, isnesiosiu po visa nama, restauruosime stoga ir turesiu palange i rytu puse, tada pamatysiu skirtumus, dar karta aciu uz naudinga informacija thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kerpena @ 2009 07 22, 18:25)
Užjaučiu, kad tiek gėlyčių pražuvo console.gif

aciu uz palaikyma.
Jau sirdies skausmas prabangavo, bet ziema tai labai liudna buvo doh.gif
Ir kas bjauriausia - kad liga atsinesiau is Maximos su kazkokiomis darzovemis , ir nei viena nesame nuo tokio bajerio apsaugotos.

Kadangi ziema laistyti reikia reciau, o mano visas ukis buvo palaistytas, liga isplito zaibiskai, ir as nepamaciau jos isisiautejimo. Na ka padarysi... Nuostoliai siaubingi (svarbiausia - moraliniai, apie finansinius jau nebegalvoju). verysad.gif

Merginos turiu parduoti tris komplektus specialiu sanpaulijoms apsvietimui paruostu lempo po dvi sukomplektuotas - viena svelnios sviesos, kita - flora. Kaina butu komplekto po 60 lt. Ilgis po 1.20 m
Atsakyti