Įkraunama...
Įkraunama...

Vitaminai, Folio rūgštis, Kalcis

skaičiau, kad pavojinga labai perdozuot vit.A, D ir E, o FE su B grupės vitaminais arba Mg perdozavimas ar sukeltų neigiamų pasekmių?Kokia leistina norma?
Atsakyti
Kas per daug tai nesveika..ir Mg ir Fe ir B grupės vitaminų perteklius gali pakenkti..Fe ir Mg tikrai padarys toksinį poveikį (pvz. vitaminų hipervitaminozė B1 gali sukelti alergines r-jas, B6 - bėrimus, galvos svaigimą, traukulius. B12 - burnos ertmės uždegimą, PP - traukulius, jausis metalo skonis burnoje).
Atsakyti
Siandien daktare manes paklause, ar pakankamai valgau produktu kuriuose yra kalcio ir israse man tableciu Alpha D3, kuris padeda isisavinti kalci, sake gerti menesi, bet menesius tai net 120lt, ar kalcio trukumas yra tok svarbus ir butinai reikia gerti sitas tabletes?
Atsakyti

Jei jaučiate kalcio trūkumą,t.y.raumenis traukia mėšlungis,slenka plaukai,lūžta nagai,be vitaminų nėščiosioms dar panaudokite kalcio preparatų.Pvz:Kalcigran,Pieno mineralai(kalcis+magnis)ar kt.Ypač daug kalcio fermentiniuose sūriuose.O gydytojai pasakykit,kad jos skirti vaistai per brangūs.
Atsakyti
Laba diena,
Norėčiau Jūsų paklausti, esu ~6 savaites nėščia, folio rūgšties anksčiau negėriau, nusipirkau ją tik šiandien. Pas ginekologę užsirašiau tik po savaites, todėl folio rūgštį norėčiau pradėti gerti jau šiandien, bet nežinau po kiek tablečių geriau gerti? Turiu "Folica 300 mikro gramų", viena mergina patarė gerti po 2 tabletes į dieną, dėl to, kad anksčiau jų negėraiu, o perteklius sako pasišalina su šlapimu. Ar tai tiesa?
Ačiū už atsakymą
Atsakyti
Rekomenduojama gerti folio rūgšties po 0,4 mg per dieną iki 12-14 nėštumo savaičių.Todėl gerkite 1 ir pusę tabletės.
Atsakyti
Kadangi planuojant pastoti patariama gerti folinę rūgštį, norėčiau paklaust kuo galima ją pakesti? Kauno vaistinėse jau kuris laikas niekur nerandu kur būtų galima jos įsigyti sad.gif
Atsakyti
Folio rūgšties tab. rekomenduojama pradėti geri porą mėn. prieš pastojimą ir iki 12-14 nėštumo sav.Jos pakeisti niekuo negalima. Ką tik teiravausi, Vlniaus vaistinėse jos yra.
Atsakyti
Kadangi planuojant pastoti patariama gerti folinę rūgštį, norėčiau paklaust kuo galima ją pakesti? Kauno vaistinėse jau kuris laikas niekur nerandu kur būtų galima jos įsigyti sad.gif
Atsakyti
Jos pakeisti niekuo negalima. Vilniaus vaistinėse(skambinau į "Prancūzų" vaistinę) ji neseniai vėl atsirado. Ko gero greit bus ir Kaune.
Atsakyti
laba diena,
norėjau paklausti kokia yra folinės rūgšties dienos dozė, geriu tik pregnacare vitaminus, į jų sudėtį įeina folinė rūgštis ir parašyta, kad jos kiekio pakanka, bet girdėjau, akd kartais rekomenduojama gerti papildomai folinės rūgšties tabletes.
Taip pat norėjau paklausti dar vieno dalyko, man prie 3 mėn. nustėtė krūtyje audinių sutankėjimą, gėriau triovit vitaminus ir mastodynoną, lyg ir pagerėjo, dabar nutraukiau ir vėl pradedu jausti skausmą, gal tai susiję su nėštumu, prieš porą dienų pamačiau teigiamą testo rezultatą biggrin.gif Ar nėštumas gali įtakoti atsinaujinimą. Taip pat labai prašau patvirtinti, kad tas audinių sutankėjimas negali supiktybėti, labai dėl to pergyvenu...
Atsakyti
QUOTE(giedret @ 2005 08 05, 19:35)
laba diena,
norėjau paklausti kokia yra folinės rūgšties dienos dozė, geriu tik pregnacare vitaminus, į jų sudėtį įeina folinė rūgštis ir parašyta, kad jos kiekio pakanka, bet girdėjau, akd kartais rekomenduojama gerti papildomai folinės rūgšties  tabletes.
Taip pat norėjau paklausti dar vieno dalyko, man prie 3 mėn. nustėtė krūtyje audinių sutankėjimą, gėriau triovit vitaminus ir mastodynoną, lyg ir pagerėjo, dabar nutraukiau ir vėl pradedu jausti skausmą, gal tai susiję su nėštumu, prieš porą dienų pamačiau teigiamą testo rezultatą  biggrin.gif  Ar nėštumas gali įtakoti atsinaujinimą. Taip pat labai prašau patvirtinti, kad tas audinių sutankėjimas negali supiktybėti, labai dėl to pergyvenu...

Folio rūgšties rekomenduojama geri po 0,4mg per dieną iki 12-14 nėštumo savaičių.
Nemalonūs pojūčiai krūtyse greičiausiai sąlygoti nėštumo.Šis "sutankėjimas" šiuo metu tikrai nesupiktybės.Nėštumas dažniausiai labai teigiamai veikia gėrybines krūtų ligas.
Atsakyti