Įkraunama...
Įkraunama...

Vitaminai, Folio rūgštis, Kalcis

Geriu vitaminus nėsčiosioms "Pregnacare" kuriuse yra Vitamino D-2,5mcg. Kadangi į juos neįeina kalcio, gyditoja liepė gerti papildomai kalcio ir magnio vitaminus. Bet į juos taip pat įeina ir vitaminas D3- 100TV. Ar nebus per daug vitamino D geriant abejus vitaminus?
Atsakyti
Siūlyčiau šiuos preparatus geri pakaitom.
Atsakyti
Laba diena,

Gydytoja ginekologė man išrašė folio rūgšties, kurią geriu vieną kartą dienoje. Aš norėčiau prdėti gerti vitaminus moterims, bet į juos taip pat įeina folio rūgštis. Todėl noriu paklausti, ar nebus per didelė folio rūgšties dozė?

Labai ačiū už atsakymą!
Atsakyti
Dozė per didelė nebus, bet jei pradsite gerti vitaminus su folio rūgštimi, atskirai jos gerti nebėra reikalo.
Atsakyti
Gerb. gydytoja,
geriu vitaminus Vitakur (buvau jau pradėjusi gerti, kai sužinojau apie nėštumą), kurių sudėtyje yra 280 mg(?) folio rūgšties, nėščiajai reiktų - 400. Nėštumas 5 sav.
Ar reikia dar papildomai gerti ir folinę rūgštį, ar užteks iš vitaminų gaunamos dozės?

Pas savo gydytoją dar nebuvau.

Ačiū už atsakymą.
Atsakyti
Laba diena. Noriu paklausti ar galima nėščiosioms važinėti dviračiu ir bėgioti. Kai sužinojau, kad esu nėščia pradėjau vartoti vitaminus nėščioms, tačiau perskaičiusi, kad pirmus tris mėnesius vitaminų geriau nenaudoti, jų nebegeriu. Dabar geriu tik folinę rūgštį. Ar aš teisingai pasielgiau? Ir dar vienas klausimėlis. Kai dar nežinojau, kad aš laukiuosi, užpuolus migrenos priepuoliui naudojau nuskausminamuosius vaistus Ketonal ir Citramon, ar tai gali kaip nors neigiamai paveikti vaikelį? Iš anksto dėkoju už atsakymą.
Atsakyti
Rekomenduojama folio rūgšties dozė nėštumo metu - 0,4 mg. Jei Jūsų geriamuose vitaminuose ji kiek didesnė, nieko baisaus. Jei mažesnė - gerkite papildomai.
Atsakyti
Jei gerai jaučiatės galite ir bėgioti, ir važinėti dviračiu.
Nėštumo pradžioje rekomenduojama gerti folinę rūgštį, o vitaminų galite ir nevartoti.
Jūsų išgerti vaistai jokios įtakos vaikeliui neturės.
Atsakyti
Laba diena,


esu neščia 11 savaičių ir sulyg kiekviena nėštumo diena pradėjo kristi hemoglobinas. Išsityriau feritino kiekį kraujuje, atsakymas 27,57 ng/l (norma 13-400). Ar esant tokiam žemam, nors ir normos ribose, rodikliui reiktų sunerimti?
(šiai dienai hemoglobinas jau 113)

Ačiū
Atsakyti
Šiuo metu ir HB ir SF kiekis normalus, tad nerimauti tikrai neverta.
Atsakyti
Pries pora savaičių pradėjau naudoti folio rūštį, nes planuojam vaikelį. Po kelių dienų pradėjau jaust maudimą pilvo apačioje, dabar šonuose. Ar gali būti nuo folio rūšties? Niekad panašių simptomų nebuvo.
Atsakyti
Tai tik sutapimas. Folio rūgštis jokių skausmų sukelti negali. Jei tai ciklo vidurys, galbūt įvyko ovuliacija.
Atsakyti