Įkraunama...
Įkraunama...

Vitaminai, Folio rūgštis, Kalcis

Laba diena,
Planuoju nėštumą ir vaistinėje man pasiūlė gerti folinę rūgštį su vit. C. Tačiau ten tabletėje yra 0,8mg folinės rūgšties. Sakė tinka planuojančioms ir nėščioms. Ar nepakenks vaisiui tokia dozė jei visur skaitau kad reikia po 0,4 mg?
Ačiū už atsakymą.
Atsakyti
Geriu Prenatalio vitaminus ir folinę rūgštį. Ar ne per daug folinės rūgšties?
Atsakyti
Tikrai nepakenks.Tiesiog nurodoma mažiausia efektyvi dozė.
Atsakyti
Ne, neperdaug.
Atsakyti
Sveiki,
ar tiesa, kad kalcis, vartojamas nėštumo metu gali turėti įtakos gimdos susitraukinėjimui ? ar vertėtų nustoti jį gerti, jeigu maudžia pilvą?
Atsakyti
Pirma, noreciau paklausti, koks kiekis FR galetu daugiau pakenkti nei padeti busimam kudikeliui? (dabar vartoju 400 mg) ir kokioms moterims FR reikia naudoti daugiau, kurioms maziau?
Siaip vaikelio kolkas neplanuojam, bet ka gali zinoti, gal uz keliu menesiu ar pusmecio sugalvosime smile.gif tai noreciau buti jau "apsiginklavus" FR atsargomis smile.gif Taip pat perskaiciau, kad net ir neplanuojant nestumo, FR padeda palaikyti gera savijauta (ir is tikruju pastebejau: padeda!) Taigi antras klausimas: ar yra skirtumas (tiksliau, ar gali kaip nors pakenkti), jeigu pries pastojant FR busiu vartojus ilgiau kaip puse metu ar dar ilgiau (pvz. metus)? Dekoju.
Atsakyti
Ne, gimdos susitraukimams kalcis reikšmės neturi.
Atsakyti
Nei Jūsų geriamas folio rūgšties kiekis, nei vartojimo trukmė vaikeliui tikrai nepakenks.
Nėra jokių tyrimų, kad atskiroms moterų grupėms reikėtų vartoti didesnį folio rūgšties kiekį.
Atsakyti
Gal tai isitikinimas, taciau pradejusi gerti foline rugsti (0,04 mg/d) pradejau jaustis geriau (na, bendra savijauta). Kiek zinau, gerti foline rugsti rekomenduojama iki 12-14 nestumo savaites, taciau jeigu as nenoriu nutraukti FR vartojimo, ar tai kaip nors tures itakos kudikiui? Aciu.
Atsakyti
Folinė rūgštis Jūsų kūdikiui tikrai nepakenks.
Atsakyti
Laba diena. Tikiuosi, gerai paatostogavote. 4u.gif
Noriu paklausti. Mums 23 savaitės. Savo nuožiūra pradėjau gerti kalcį, nors mano ginekologė sakė, kad nebūtina. Iki kada jį reikia gerti? esu girdėjusi, kad nėštumo gale nebegalima gerti kalcio, nes leliuko kaulai gali per daug sukaulėti ir bus sunku gimdyti.

Ačiū už atsakymą. 4u.gif
Atsakyti
Jūsų geriamas kalcis jokios įtakos vaikelio kaulams neturi.
Atsakyti