Įkraunama...
Įkraunama...

Triušiena

QUOTE(ely @ 2004 04 07, 14:21)
Mes mėgstam triušieną tongue.gif
O ruošiu paprastai: supjaustau gabalėliais, apibarstau prieskoniais, juos apvolioju miltuose ar džiuvėsėliuose ir apkepu keptuvėje, kad apskrustų. tada dedu į troškintuvą, pridedu įvairių daržovių (skaniausia daug morkų), būtinai dedu svogūnų, česnakų, o kitokių pagal nuotaiką smile.gif Įpilu vandenuko ir troškinu, o kiek laiko, tai nė nežinau - pasmaigstau, paragauju ir žinau kada išsitrošino, pridedu grietinės. Paprastai morkos troškinasi ilgiausiai, na, maždaug tiek laiko, kiek verda bulvės.

Labai tinka prie triušienos karštas burokų garnyras. Šiek tiek rūkytų lašinukų kubelių paspirginu, tada dedu svogūno kubelius ir kai apkepa sudedu virtus sutarkuotus burokėlius, į patį galą galima įdėti grietinės.

Šiandien kaip tik gaminsiu triušieną, reiks pasiskolinti keletą ingradiantų iš Bea receptėlio biggrin.gif

Papjove vyras triusius,tai pasigaminau pagal si recepta. smile.gif Tikrai labai skaniai gavosi, thumbup.gif tik kad viena pati turejau valgyti,vyras atsisake griestai,pasake paliksiu vaikams(kazko jis negalejo valgyt,turbut gaila buvo triusiu) o dukra taip pat paklause kas cia yra? Tai sake valgyt nenori schmoll.gif
Atsakyti
Šiandiena,man patiko receptukas kai J.Oliveris ruošė kiškieną,tikiuosiu skanu ir triušiena būtų.
Atsakyti
Permeciau puslapiukus,gal nepasikartosiu ?mirksiukas.gif Dariau kelis kart saltiena is triusienos thumbup.gif.Gaunas labai skani,skaidri,balta mesyte, neriebi.Aisku idejau pora kiauliuko kojeliu ir daugiau triusiena.Nukaulinus, zinoma cesnako, morku,l.lapu, kvepianciu pipiru grudeliais.Sultini perkosiu, viska susmulkintai paverdu trumpai atdarame puode,paragaut druskos ir i indukus 4u.gif
O siaip triusiena gabalelius i miltus ir ikaitintoj keptuvej abi puses apkepu ir i puoda.Sluoksni mesos, pipiru, druskos, cesnakiuko,morku stambiau.Vel mesa,morkos.Tada vandens tik, kad uzsipiltu maistas ir troskinu.Pabaigoj l.lapai, krapai ir gietineles.Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos mamos,
Galiu parekomenduoti kur isigyti ekologiskai uzaugintos triusienos. thumbup.gif
Atsakyti
Skaniausia - isprieskoniuota, bet butinai su cesnakais ir kmynais, suvyniota i folija ir orkaitej iskepta. Dar kartu dedu ir bulviu essen.gif essen.gif essen.gif
Atsakyti
gal kam bus įdomu - šiandien Maximoje (Vilniuje, Mindaugo g.) nusipirkau visą triušį - nešaldytas, supakuotas, 35lt. 4u.gif buvo bent dešimt 4u.gif
Atsakyti
Mes trušieną valgome dažnai, nes tėvai augina, tikrai sveika mėsytė - dietinė smile.gif
Triušiena nebūna sausa ja troškinant, kiek kartų esame kepę orkaitėje visada gaunasi sausa.. sad.gif
Dažniausiai gaminu paprastai, tiesiog supjaustau ir apibarsčiusi prieskoniais palaikau kokią parą laiko, tada apkepinu keptuvėje ir sudedu į puodą, užpilu vandeniu (ar sultiniu) kad neapsemtų, troškinu kokią valandžiukę prieš galą idedu supjaustytas morkytes.
Va neseniai išbandžiau šitą receptą, tikrai labai geras :

Ingredientai
1-1,5 kg triušis
4 šaukštai miltų
1/2 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio karčiųjų pipirų
3 šaukštai aliejaus
1 didelis svogūnas
2 skiltelės česnako
250 ml balto sauso vyno
250 ml vandens
1 kubelis vištienos sultinio
170 g šviežių pievagrybių
lauro lapas
1 šaukštelis džiovintų sutrintų čiobrelių

Aprašymas
Triušieną vienai valandai pamerkti į šaltą vandenį. Nuskalauti, nusausinti ir supjaustyti gabalais. Miltus sumaišyti su druska ir pipirais. Kiekvieną triušienos gabalą pavolioti paruoštuose miltuose ir apkepti iš abiejų pusių su aliejumi.
Sudėti supjaustytus svogūnus ir česnakus, truputį pakepinti maišant.
Į puodą supilti verdančiame vandenyje ištirpintą sultinio kubelį, vyną, sudėti čiobrelius ir viską palengva kaitinti, kol užvirs. Tada sudėti apkeptus triušienos gabalus. Sumažinti ugnį, uždengti ir troškinti apie 1 val., kartais pamaišant. Sudėti grybus ir dar 3-4 minutes patroškinti.
Atsakyti
QUOTE(optiimiste @ 2009 08 03, 14:29)
gal kam bus įdomu - šiandien Maximoje (Vilniuje, Mindaugo g.) nusipirkau visą triušį - nešaldytas, supakuotas, 35lt.  4u.gif buvo bent dešimt  4u.gif



Kazin kiek triusiukas svere? g.gif
Atsakyti
Ekologiškai užaugintos triušienos galiam užsisakyti Tymo turgelyje, kur ketvirtadieniais būna pas vieną ūkininką. Jis parduoda sertifikuotus ekologiškus kiaušinius ir turi pasikabinęs skelbimą, kad galima užsisakyti triušienos.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 08 15, 22:47)
Klausimėlis,o,kiek sveria apdorotas triušis? 4u.gif

Kaip nedidelė viša.
Beje,vakar dariau triušį šitaip (skarovarkėj)
su sviežiom bulvikėm,savais pomidoriukais biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
ir as turiu receptuka
TROSKINTAS TRIUSIS

1.Triusis 1kg
2.Obuoliu sultys(kad apsemtu triusiena)
3.Pipirai,druska,cesnakas
4.Svogunai 3
5.Morkos 3
6.Miltai
7.Sviestas
8.Grybai
9.Rukyti lasinukai
10.Sultinio(jautienos 1 kubeli)
11.Adzikos
12.Grietines

Triusi palaikome 1 valanda obuoliu sultyse,po to ispilame sultis ir itriname triusi su prieskoniais druska,pipirais,cesnaku,pavoliojame miltuose ir pakepame svieste.
Paspirginam spirgucius,sudedame sutarkuotas morkas ir supjaustytus svogunus,ant pacio galo sudedame grybus ir dar truputi pakepinam (iki 3min)
Viska sudedame i tusintuva ir uzpilam vandeniu,kad apsemtu iki puse ,idedame viena kubeli sultinio ir tusinam.
Baigiantis tusintis idedame adzika ir grietine pagal skoni.
Patiekiama su karstomis bulvemis.

tikrai skanu,paragaukite 4u.gif
Atsakyti
Radau internete va tokį receptuką, rytoj išbandysim biggrin.gif

Vyne troškinta triušiena

6 porcijoms reikės
Triušio (maždaug 1,5 kg)
200–300 g baltojo vyno
200 g alyvuogių aliejaus
Mėsos sultinio
Sviesto
Bulvių
Druskos ir pipirų
Čiobrelių
Kaparėlių
Alyvuogių
Salotų

Triušį sukapokite mažais gabaliukais, įtrinkite druska, pipirais. Kartu su mėsa į dubenį dėkite čiobrelių, kaparėlių, juodųjų ir žaliųjų alyvuogių (nepjaustytų), pilkite vyno, aliejaus ir viską gerai išmaišykite. Dubenį palikite šaldytuve per naktį.

Kitą dieną mėsą išimkite iš marinato (jo neišpilkite), nusausinkite ir pakepinkite su sviestu (sviestą lygiomis dalimis galima maišyti su aliejumi, nes vienas sviestas greitai sudega).

Apkeptą mėsą dėkite į gilią formą, supilkite marinatą, dar pilkite sultinio (skystis turi iki pusės apsemti mėsą), dėkite dideliais gabalais supjaustytas bulves. Uždengtą foliją troškinį dėkite į 150oC karštumo orkaitę maždaug 3–3,30 val.

Kepant stebėkite troškinį, jei skysčio daugiau nugaruoja, įpilkite dar sultinio ar vandens.
Kai bulvės iškeps (jos turi būti labai minkštos, beveik byrėti) – pilkite vyno, tad bulvės bus troškinamos ilgiau nei paprastai, – turėtų būti iškepusi ir mėsa. Tiesiog patikrinkite: per 1–1,30 val. triušiena turėtų iškepti, o troškinant ilgiau ji suminkštėja ir tampa sultinga.

Šis patiekalas gan riebus, sotumo jausmą sustiprins bulvės, tad garnyrui patiekite paprastų salotų su trupučiu balzamiko padažo.
Atsakyti