Stai mano troskintas triusis garstyciu padaze su slyvomis
Mano vyriskis labai megsta kai triusiena isverdu greitpuodyje,tada nebuna sausa mesa ir gerai apskrudinu keptuveje O mesos kokybe priklauso nuo tai kuo juos seria.Tie kurie uzauginti ekologiskai bet smulkesni yra labiau vertinami uz 'dramblius' uzaugintus su kombikorma
QUOTE(gudeliene @ 2010 03 01, 12:25)
Mano vyriskis labai megsta kai triusiena isverdu greitpuodyje
o as neturiu greitpuodzio ir nepsakyciau jog kada isejo sausas patiekalas
Kas moka skaniai paruosti tam iseina,gaminimas is triusienos nera mano stiprioji puse
Papildyta:
gal kas bandet is triusienos kepti kotletus
Papildyta:
gal kas bandet is triusienos kepti kotletus
Sveikos,
noriu pasiūlyti triušienos šašlykus,{kažkada šis mano receptas buvo viename žurnale}
Triušiena yra labai skani mėsytė,labai skanus yra jos sultinukas,su daržovėmiis.
reikia:
tiušienos{kiekis priklauso nuo asmenų valgančių},
lašinukų arba rūkytos šoninės-200g.
svogūnų,
1/2 citrinos sultys,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
juozažolių,arba pelėtrūnų,
druskos,
Triušiena nupjauname nuo kauliukų,suraikome mažais gabaliukais.
Tada sumaišome su prieskoniais keliais sukapotais svogūnais,citrinos sultimis.
Uždenkite ir marinuokite 4-5val.
Paskui mesą verkite ant iešmų pakaitomis su lašinukais,arba šonine,svogūnų griežinėliais ir kepkite.
Galima kepti orkaitėje ant grotelių{kepimo indą uždengiame folija,vėliau atidengiame}
Dar triušieną galima kepti apvoliojus džiuvėsėliuoseir kiaušinio plakinyje ir aliejuje.
Iš triušienos galima paruošti suktinukus su svogūniukais ir paprikomis.
Vėliau patroškinama grietinėlėje.
noriu pasiūlyti triušienos šašlykus,{kažkada šis mano receptas buvo viename žurnale}
Triušiena yra labai skani mėsytė,labai skanus yra jos sultinukas,su daržovėmiis.
reikia:
tiušienos{kiekis priklauso nuo asmenų valgančių},
lašinukų arba rūkytos šoninės-200g.
svogūnų,
1/2 citrinos sultys,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
juozažolių,arba pelėtrūnų,
druskos,
Triušiena nupjauname nuo kauliukų,suraikome mažais gabaliukais.
Tada sumaišome su prieskoniais keliais sukapotais svogūnais,citrinos sultimis.
Uždenkite ir marinuokite 4-5val.
Paskui mesą verkite ant iešmų pakaitomis su lašinukais,arba šonine,svogūnų griežinėliais ir kepkite.
Galima kepti orkaitėje ant grotelių{kepimo indą uždengiame folija,vėliau atidengiame}
Dar triušieną galima kepti apvoliojus džiuvėsėliuoseir kiaušinio plakinyje ir aliejuje.
Iš triušienos galima paruošti suktinukus su svogūniukais ir paprikomis.
Vėliau patroškinama grietinėlėje.
QUOTE(gudeliene @ 2010 03 01, 18:50)
gal kas bandet is triusienos kepti kotletus
paziurek pas mane cia yra keletas triusienos receptu
o kotletu as nebamdziua, man kazkaip gaila butu mesyte sumalti ...
Dekui uz receptukus, tikrai verti demesio o kai sugalvosiu paaukot kelis triusius del kotletu parasysiu ar verta
QUOTE(gudeliene @ 2010 03 02, 19:09)
Dekui uz receptukus, tikrai verti demesio o kai sugalvosiu paaukot kelis triusius del kotletu parasysiu ar verta
na lauksiu atsiliepimu, jei isbandysi mano receptukus o del kotletuku pagalk ar verta ... kiek ten gausis is vieno to triuselio ... 4 kokie kotletukai
Sveikos, as triusi darau taip, mano seimynai labai patinka.
Reiks:
Puse triusio,
2 vidutinių morkų
2 vidutinių svogūnų
1 dideles paprikos
grietines
prieskoniu
miltu
Triusi is vakaro susipjaustau gabalais ir susimarinuoju.
Pries dedant i puoda triusi pavolioju miltuose ir apkepu is abieju pusiu, tada dedu i puoda, keptuveje pasikepinu svoguna, morkas supjaustytas griezineliais ir supjaustyta paprika, kepinu kol viskas suminksteja dedu megstamu prieskoniu. Viska supilu i puoda kur triusis, uzpilu vandeniu ir troskinu. Jei reik dar iberiu prieskoniu, pries baigent ipilu vandeni ismaisytus miltus, kad padazas gautusi tirstesnis. Valgome su virtomis bulvemis.
Skanaus
Reiks:
Puse triusio,
2 vidutinių morkų
2 vidutinių svogūnų
1 dideles paprikos
grietines
prieskoniu
miltu
Triusi is vakaro susipjaustau gabalais ir susimarinuoju.
Pries dedant i puoda triusi pavolioju miltuose ir apkepu is abieju pusiu, tada dedu i puoda, keptuveje pasikepinu svoguna, morkas supjaustytas griezineliais ir supjaustyta paprika, kepinu kol viskas suminksteja dedu megstamu prieskoniu. Viska supilu i puoda kur triusis, uzpilu vandeniu ir troskinu. Jei reik dar iberiu prieskoniu, pries baigent ipilu vandeni ismaisytus miltus, kad padazas gautusi tirstesnis. Valgome su virtomis bulvemis.
Skanaus
Sveikos,
su triušiena labai skanus troškinukas su daržovėmis+plius sviesto+čiobrelių+grietinėles padažiukas.
su triušiena labai skanus troškinukas su daržovėmis+plius sviesto+čiobrelių+grietinėles padažiukas.
Triušiena su konjaku prancūziškai
Receptas 6 žmonėms
Triušis
4 svogūnai
6 skiltelės česnako
250 ml veršienos sultinio
300 ml grietinėlės
100 ml konjako
alyvų aliejaus
druskos, pipirų
1. Nulupti ir supjaustyti svogūną bei česnaką. Supjaustyti triušį.
2. Visus tris pakepinti alyvų aliejuje iki kol įgaus auksinę spalvą. Flambé su konjaku, supilti sultinį, gerai išmaišyti, 'išplauti keptuvę' su sultiniu.
3. Uždengti dangčiu, troškinti ant nedidelės ugnies. Po 45 minučių supilti grietinėlę. Patroškinti dar 15 minučių. Pasūdyti, paskaninti pipirais
Gaminau pagal šitą receptą, tik neužfiksavau bloge, galvoju, gal pravers čia. Man buvo skanu, svogūnai tarsi ištirpo į padažą. Būtinai reiktų iki auksinės spalvos pakepint triušį, nes kitaip patiekalo spalva tokia balksva nelabai apetitinga
Receptas 6 žmonėms
Triušis
4 svogūnai
6 skiltelės česnako
250 ml veršienos sultinio
300 ml grietinėlės
100 ml konjako
alyvų aliejaus
druskos, pipirų
1. Nulupti ir supjaustyti svogūną bei česnaką. Supjaustyti triušį.
2. Visus tris pakepinti alyvų aliejuje iki kol įgaus auksinę spalvą. Flambé su konjaku, supilti sultinį, gerai išmaišyti, 'išplauti keptuvę' su sultiniu.
3. Uždengti dangčiu, troškinti ant nedidelės ugnies. Po 45 minučių supilti grietinėlę. Patroškinti dar 15 minučių. Pasūdyti, paskaninti pipirais
Gaminau pagal šitą receptą, tik neužfiksavau bloge, galvoju, gal pravers čia. Man buvo skanu, svogūnai tarsi ištirpo į padažą. Būtinai reiktų iki auksinės spalvos pakepint triušį, nes kitaip patiekalo spalva tokia balksva nelabai apetitinga
QUOTE(Lokiukas @ 2009 07 20, 09:52)
Kaip tik ieskau kur isigyti triusienos savo mazyliui...
Gal galima i AZ kontaktus, kas prekiauja triusiena
Gal galima i AZ kontaktus, kas prekiauja triusiena
Triusienos, Vilniuje galima nusipirkti Hales turgelyje, mesos pavilijono gale , pas vyruka .. kiek zinau triusiena is ukininko.