Įkraunama...
Įkraunama...

Trumparegystės korekcija lazeriu

sveikos, labai noreciau issigydyti savo trumparegyste bet firdejau kol progresuoja tol negalima gydyti? verysad.gif bet tai pas mane labai progresuoja,nezinau ka ir daryti,gydytojai sako normalu kad progresuoja bet visi per metus po -a dioptrija man regis yra labai daug verysad.gif
Operacija si tai mano svajone butu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Laikinas @ 2009 07 03, 18:48)
O kokia prasmė po tiek laiko ten važiuot? Viskas, kas galėjo įvykt, įvyko. Nebepakeisi, juolab, ragena galutinai lopinį "sugydo" per 8-10 mėn. Šaukštai po pietų, kitaip tariant.

Nu vat ir man kirba visą laiką kažkokia nuojauta, kad nebelabai yra prasmės kažką tikrinti... Juolab, medicinos įstaigų nemėgstu, ir be didelio reikalo jose nesilankau.
Rašo, kad filialas Vilniuje atsidarys šių metų gruodį, tai mažu ten užsuksiu... biggrin.gif
Tik į alų vis tiek neinvestuosiu - yra man įdomesnių užsiėmimų ir skanesnių gėrimų mirksiukas.gif

QUOTE(Axelis @ 2009 07 06, 16:07)
Tai va. Uzsiregistravau ketvirtadieniui 12 val i Minsko klinika. Iki isvaziavimo dabar reikia pasidaryt pasa ir viza biggrin.gif Tikiuosi spesiu biggrin.gif

Firmos greitai padaro tas vizas, tik skubumas kainuoja. Aš dariausi per savaitę, mokėjau lyg 110-130 Lt.
O pasą padaro per dieną - dvi, net papildomai nemokant, neseniai dariausi.

Tiesa, ar važiuoji jau su pasiryžimu operuotis, ar tik apsižiūrėt? Bet kokiu atveju linkiu sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Dekui. Vaziuoju operuotis. Kiek internete domejausi, tai pasas per 1 diena - 200lt, viza per dvi dienas - 250lt. Tikiuosi iki treciadienio viskas bus.

Gal zinai kiek traukinio bilietas i Minska ir atgal?

Kur cia girdejai, kad Vilniuj filialas atsidaro gruodi? Neteko uzmatyt tokios informacijos niekur smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Axelis: 06 liepos 2009 - 22:23
QUOTE(Axelis @ 2009 07 06, 23:20)

Kur cia girdejai, kad Vilniuj filialas atsidaro gruodi? Neteko uzmatyt tokios informacijos niekur smile.gif

Rekomenduočiau važiuot su autobusu. Jeigu nesikeitė grafikai, tai atvažiuoja į Minsko Rytų stotį apie 10, o nuo tos stoties iki klinikos pėsčiomis iki 15 min. kėblinti pasišvilpaujant. Ir atgal analogiškai. Man tai labai patiko.

Apie Vilniaus filialą jau anekdotai sklando... biggrin.gif Gruodžio mėnesį bus paskelbta, jog 2010 m. balandžio 1 d. iškilmingas atidarymas... biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Miaška @ 2009 07 06, 21:19)
Nu vat ir man kirba visą laiką kažkokia nuojauta, kad nebelabai yra prasmės kažką tikrinti... Juolab, medicinos įstaigų nemėgstu, ir be didelio reikalo jose nesilankau.
Rašo, kad filialas Vilniuje atsidarys šių metų gruodį, tai mažu ten užsuksiu... biggrin.gif

Madam mėgstate riziką nuosavos sveikatos sąskaita? O jei po ragena buvo bjaurastis įsiveisusi ir biškį "pagraužusi" tarpsluoksnį? Nesusiejat su dabartiniu blogesnio regėjimo faktu? Vat ir bus Jums "astigmatizmas"...

Tik į alų vis tiek neinvestuosiu - yra man įdomesnių užsiėmimų ir skanesnių gėrimų.

Įdomumai ir skonis atsiranda tik tada, kai nuosavu kailiu ir pilvu išbandai.

Atsakyti
QUOTE(Axelis @ 2009 07 06, 23:20)
Dekui. Vaziuoju operuotis. Kiek internete domejausi, tai pasas per 1 diena - 200lt, viza per dvi dienas - 250lt. Tikiuosi iki treciadienio viskas bus.

Pernai rudenį už bilietus mokėjau apie 19 Lt (į vieną pusę), kažkiek brango, tai bus virš 20 Lt. Aš važiavau iš vakaro, pernakvojau Minske, o tada jau iš ryto važiavau klinikon. Kadangi apsistojau pas vietinį žmogų, turėjau gerą Minsko žemėlapį, tai man viską parodė, kur važiuot, kur persėst, ir t.t., nors pirmą kartą surasti nebuvo labai paprasta, nugrybavau, teko klausti gatvėje.

Apie filialą skaičiau klinikos puslapyje, tiesa, dar pernai rašė, kad Vilniuje jis atsidarys šių metų kovą... biggrin.gif

QUOTE(Laikinas @ 2009 07 07, 09:08)
Madam mėgstate riziką nuosavos sveikatos sąskaita? O jei po ragena buvo bjaurastis įsiveisusi ir biškį "pagraužusi" tarpsluoksnį? Nesusiejat su dabartiniu blogesnio regėjimo faktu? Vat ir bus Jums "astigmatizmas"...

Ne, rizikos nemėgstu, tiesiog taip jau nutinka, žinau, kad nėra gerai, ir gal su laiku pasitaisysiu.
Tai pasakyk man tamsta, kaip čia yr: viename poste sakai, kad jei kas ir buvo tose akyse - seniai pražuvo, kitame - kad gal kas užsiveisė? Skaitau pasisakymus atidžiai, kaip žmogaus, ne sykį gavusio konsultacijas klinikoje, nepagalvok, kad kabinėjuosi.
Beje, astigmatizmu nesiskundžiu, jį labai gerai man "išnaikino" thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2009 07 07, 09:17)
Tai pasakyk man tamsta, kaip čia yr: viename poste sakai, kad jei kas ir buvo tose akyse - seniai pražuvo, kitame - kad gal kas užsiveisė? Skaitau pasisakymus atidžiai, kaip žmogaus, ne sykį gavusio konsultacijas klinikoje, nepagalvok, kad kabinėjuosi.
Beje, astigmatizmu nesiskundžiu, jį labai gerai man "išnaikino" thumbup.gif

Tai ir sakau, kad tokia rizika galėjo išsiliet į tokias komplikacijas. Bet nesakiau, kad - "pražuvo". "Įvyko" ir "pražuvo" visai skirtingas prasmes turi. mirksiukas.gif

Beje, apie "išnaikintą" astigmatizmą:"Dešinėje akyje turiu astigmatizmą, ir nemažą (berods 1,5 laipsnio). Buvau nusiteikusi, kad astigmatinė akis po operacijos vis tiek nematys idealiai, o pasirodo, klydau: astigmatinė akis mato puikiai, kai tuo tarpu kairioji geresnė - kiek silpniau.", - citatos pabaiga. Tamstos citatos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laikinas: 07 liepos 2009 - 09:31
Nu tai kame neatitikimas mano citatose? biggrin.gif Gi tep i yr, astigmatinė akis (dešinioji) mato puikiai, kairėje astigmatizmo neatsirado, tiesiog ji silpniau "traukia" į tolį. Gan ilgai man tai trukdė, tiesiog fiziškai jutau skirtumą, tikriausiai dėl to, kad situacija taip radikaliai pasikeitė. Nes gi pastaruosius daugel metų dešinė buvo mano silpnoji, o po operacijos pasidarė atvirkščiai. Apsipratau per kelis mėnesius, nebetrukdo.

Vienžo, į konsultaciją kada nors nueisiu. Būtinai cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2009 07 07, 10:40)
Nu tai kame neatitikimas mano citatose? biggrin.gif  Gi tep i yr, astigmatinė akis (dešinioji) mato puikiai,

Nieko nesuprantau - tai kokia ji astigmatinė, jei mato puikiai? Čia kaip šlubis sakytų: "Koja šluba, tačiau ja minu puikiai, net geriau nei sveikąja..." biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laikinas @ 2009 07 07, 10:57)
Nieko nesuprantau - tai kokia ji astigmatinė, jei mato puikiai? Čia kaip šlubis sakytų: "Koja šluba, tačiau ja minu puikiai, net geriau nei sveikąja..."  biggrin.gif

Aiškinu: lazerinė korekcija negydo ir nepanaikina nei trumparegystės, nei astigmatizmo. Tiesiog koreguoja regėjimą. Juk, kai dėvėjau linzes, irgi mačiau gerai, bet nuo to neišnyko mano astigmatizmas. Todėl teisybės dėlei ir toliau savo dešinę akį drįstu vadinti astigmatine, nors po korekcijos ja matau puikiai.
Ar aiškiai paaiškinau? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2009 07 07, 11:12)
Aiškinu: lazerinė korekcija negydo ir nepanaikina nei trumparegystės, nei astigmatizmo. Tiesiog koreguoja regėjimą. Juk, kai dėvėjau linzes, irgi mačiau gerai, bet nuo to neišnyko mano astigmatizmas. Todėl teisybės dėlei ir toliau savo dešinę akį drįstu vadinti astigmatine, nors po korekcijos ja matau puikiai.
Ar aiškiai paaiškinau? biggrin.gif

Nu baikit, astigmatizmas gydomas, nes astigmatizmas yra ne ašinė anomalija.
Trumparegystė - kits reikalas, nors ir čia jau vyksta ginčai: jeigu trumparegystės efektas operacijos būdu pašalinamas, tai dar didelis klausimas ar tai nėra išgijimo požymis.

Astigmatine akimi akį, jeigu panaikintos astigmatizmo priežastys, vadinti yra nekorektiška. Nes po operacijos net pirminio astigmatizmo lygio negalėtų nieks nustatyti. Ko nėra, to ir nėra. Ką jau Jūs čia... biggrin.gif
Atsakyti
Nu čia jau gaunas panašiai, kaip man buvo med. komisiją teisėms einant: linzes tadu dar nešiojau, viskas konvejeriu, kairę akį dengt, dešinę dengt, puiku, vienetukas... biggrin.gif
Nu bet galiu dėl šventos ramybės nebevadinti akies astigmatine. Anei trumparege. Abi puikios ir nuostabios biggrin.gif

Kartais dar rytais save pralinksminu, tiesdama ranką akinių nuo lentynos pasiimt - staiga prisimenu, kad jų ten nėra ir man NEREIKIA, nepaliauju tuo džiaugtis... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2009 07 07, 15:30)
Kartais dar rytais save pralinksminu, tiesdama ranką akinių nuo lentynos pasiimt

O man tai rytais kyla tik kiti dalykai, ir jokių akinių jie nesiekia, khm, khm...
Ko ten ta ranka kyla, jeigu atsimerkus puikiai matai? Man da pora kartų buvo, kai pagiriotas budau - nu tai ir dyvo jokio, gi koks ten pagirioto protas ir nuovoka? Ugi jokio, tik tuščias ir sausas kubilas ant pečių vos besilaikąs. O čia, sportsmenka, komsomolka... y na tebe... bigsmile.gif
Atsakyti