Kadangi tingisi tvarkyti daiktus, nusprendžiau rašyti dabar

Iš karto pasakau, kad į poilsinę kelionę vykau 1 kartą ir Turkijoje buvau pirmą kartą taip pat, tai nuomonė bus subtili ir asmeniškai mano su kitų nuomone gali nesutapti taip sakant
Važiavau su Tez Tour į Marmarį, viešbutis Tez Express(reiškia, kad sužinai kur gyvensi atvykęs į Turkiją). Skrydis būtų buvęs visai malonus, jei ne apgirtusi keleivė su 2 mažais vaikais ir seserimi, kuri mano nelaimėi sedėjo šalia manęs ir labai troško alaus, kurio lektuve nebuvo įmanoma įsigyti, nes nėra licenzijos.Bet sėkmingai nusileidome Dalamano oro uoste ir po to mus suskirstė kam į kurį autobusa sėstis. Sužinojau, kad gyvensiu Ichmelere 10 km iki Marmario, viešbutis Litera Ichmeler Deluxe(nuotraukos
http://www.tripadvis...ean_Coast.html). Lietuvių tame viešbutyje buvo kažkur 25-30, tai sakyčiau visai nemažai. Tez Turo gidė Vilma, kuri suteikė pagrindinę informacija paliko labai neigiamą įspūdį (ne tik man). Jinai labai kategoriška, nuolatos pabrėždavo, kad visiems reikia palikti pinigų ir padavėjams, ir vairuotojui, ir nešikui, ir tam ir anam, keliones pirkti saugu tik iš jų na ir taip toliau, labai arogantiška ir nemaloni pasirodė, vaizduoja,kad viska žino geriau negu turistai (net jei tai tiesa nebūtina to taip rodyti). Kelionė iš oro uosto iki viešbučio užtruko 2 valandas apytiksliai. Mane viešbutis visiškai tenkino, manau 3 žv. atitiko. Kambaryje 2 lovos, televizorius, spinta, spintelė, veidrodis, kondicionerius, vonioj - dušas, tualetas, veidrodis, plaukų džiovintuvas. Valgyti eidavome į kitą korpusą (viešbutyje yra keli korpusai), reikėjo pereiti kelią. Pusryčiams - sausi pusryčiai, kiaušiniai, kiaušinienė, dėšrelės, kartais vaisiai, sūris, dešra, įvairus džemai, bandelės, gėrimai. Pietūms - troškiniai, mesa, daržovės, garnyrai, salotos, šalti užkandžiai, sriuba, desertai, vaisiai (iš pradžių buvo melionai ir arbuzai o po to atsirado trešnės, vynuoges, slyvos).Vakarienė panašaus pobūdžio kaip ir pietus. Maistas skanus, jo yra daug tai maisto atžvilgiu viskas gerai. Iki jūros paeiti maximum 10 minučiu jei eini lėtai, man greituolei užtrukdavo gal 5 minutės

Jeigu nori gulėti ant gulto, kaina 2-2,5 lyros galima gulėti visą diena. Viešbutyje kas vakarą vyksta Bingo žaidimas (bilieto kaina 10 lyrų, prizas 250 lyrų), 21 valandą vyksta vaikų diskoteka ir 22 valanda kažkoks renginys: tai break dance, karaoke, turkiškas vakaras, gyva muzika grojo. Animacijos vertinti negaliu, 3 žv. viešbučiuo gal ir gera. Atvykome šeštadienį , o pirmadienį važiavome i komercinę ekskursiją (jeigų nesiruošiat pirkti kailių ir auksų galite dienos veltui neaukoti), ekskursijos metu aplankome kailių-odų saloną, saldumynų parduotuvę, aukso centrą. Oda ir kailiai manęs nedomino, aukso centre nupirkau už 10 dolerių sidabrinį auksarą į bamba (pradinė kaina 20 dolerių grupei suteikiama 40 procentų nuolaida, bet ištraukiau 10 dolerių ir buvo gerai

), saldumynų parduotuvėje šiek tiek pirkau, bet tikrai neverta. Sako, kad jie yra švieži ir panašiai, bet parduotuvėse tie patys saldūmynai kainuoja dvigubai pigiau, tiesiog Tezai gauna savo duoklę iš to dėl to ragina pirkti būtent ten.
Jeigų kam nors prireiks ar važiuos pirmą karta parašysiu šiek tiek praktinės infromacijos :
Iš Ichmelero iki Marmario važiuoja oranžinis autobusiukas vadinamas dolmusas, kaina 2 lyros į vieną pusę.
Turgus Ichmelere vyksta trečiadieniais(dėrėtis būtina, kainos orentuotos į anglus, kurių labai daug yra)Nuo viešbučio Litera rasti jį nesunkų reikia praeiti prekybos centrą Tanzas ir bus posukis ir ten visi žmonės eis tai susiorentuoti nesunku.Marmaryje turgus būna ketvirtadieniais (, nebuvasu tai nelabai ką galiu pasakyti.
Ekskursijų kainos doleriais pas tezus ir pas vietinius(gali skirstis 5-10 doleriais priklausomai nuo agentūros ir nuo derybų) :
Efesas 65 - 50.
Pamukalė - 55 - 40.
Efesas-Pamukalė 2 dienos - 125 - kažkur 90-100
Daljanas - 40 - kažkur 20-25.
Kleopatros sala - 40 - 27
Egėjo salos - 30 - 20
Turkiška pirtis - 35 - 10-20 (svyruoja)
Jeep safari - 30 - 20.
Aš pirkau ekskursiją į Daljaną ir į turkiška pirtį už 10 dolerių ėjau (nors prie įėjimo parašyta 20

).Bet kadangi nebuvau už 20 tai nelyginsiu , man už 10 buvo gerai , kai nueisiu už 20 palyginsiu
Suvenyrus jeigu reikia pakabuku, arbatos, muilo na tokiu neypatingu patarčiau pirktis MGM outlete Marmaryje mačiau 2 tokius ten tikrai pigiau, saldūmynai irgi pigiau (galiojimas ir gamybos data tokia pat kaip ir pirktų saldūmynų fabrike).
Na kaip ir viskas jei kas nors domins, klauskite. Namo grįžom sėkmingai keleivė su vaikais kuri skrendant į Turkiją buvo girta, skrendant atgal taip pat buvo girta, gėrė lietuviška degtinę važiuojant autobusu, jos vaikas pasigavo infekcija(su tokia mama nesistebetina) turėjo daug problemų ir keikė Tezus, kad nepadėjo na vienu žodžiu siaubiakas

Vaikų tik gaila.
Negaliu sakyti, kad Turkija įsimylėjau, nors aišku gamta labai graži, bet realiai kiek aš jos ir mačiau būdama paprasta turistė poilsinėje kelionėje?Manau dar sugrįšiu, nes noriu pamatyti Stambula, Antaliją ir pailsėti Alanijoje, nes jūra sakė šiltesnė ir kainos mažesnės
Na gero visiems poilsio