Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba- 6 tema

Sveikos mamytes,visus vaikuciuas su naujais mokslo metais 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Mes irgi pradejome eti i logopedine grupe masciau kad bus blogiau nes jis jauniausias bet zinokite viskas labai gerai,man tik iejes pazaide ir sako mama stis i darba,juokesi visos aukletojos lotuliukas.gif ,tad esu patenkinta kad rugsejo pradzia gera,dabar tik reikia nesirgti ir bus viskas gerai......
Atsakyti
thumbup.gif nu puiku, kad vaikui tinka wub.gif motyvacija buti grupeje labai itakoja kalba
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2009 09 02, 16:51)
nu nedaug jau liko..ale jo..kazkaip i pabaiga nelengveja biggrin.gif bet uz tai paskui ta pirma naktis su vaikiuku..tas kvapas wub.gif
maniske tai dabar diena kazkaip nemiega tik guguoja ir valgo doh.gif o dusyk pamiegojo masinoje, kol vaziavome doh.gif bandysiu vyniot i vakjuosye ir eiti pasivaikscioti..kad pamiegotu..ale man be sansu pasnausti

Ar jau daug sveria? Maniske tai anksti pradejo garsus leisti, bet dabar tai tikrai nepasakyciau kad daug guguoja. Tik kai supyksta, tada tarsi pradeda bartis lotuliukas.gif . Gal tik as dabar perdetai demesi kreipiu, nes skaudi vieta.
Atsakyti
Nu dvieju menesiu svere 3800g..dabar nezinau, tikiuosi virs keturiu. Va ugio nuo gimimo priaugo 10cm thumbup.gif
Man cia siandien ryte bajeris buvo. Pabudo ji ir sakau:
-Nu kaaaaaa wub.gif
o ji man:
-Kaaaaaaaaa biggrin.gif

O siaip irgi bartis moka biggrin.gif ir skustis

Tiesa, Naitas ar zinai, kad atrodo yra valyta vienvalente kokliuso vakcina?
As saviske kol kas tik nuo hepatito pradejau skiepyt, tuberkuliozes skiepo negaus, o va del kokliuso, jei valyta ir svelnesne vakcina bandysiu...bo baisu ziemai ateinant. dar mastysiu apie difterija ir hib..ale kazkaip reikia sidelioti grafika skiepijymo..nes nu maza ji..nenoriu organizmui didelio kruvio

Lietuvoje yra dviejų tipų kokliušo vakcinos. Nacionalinėje skiepijimų programoje naudojama visos ląstelės kokliušo vakcina. Ji yra labai saugi ir efektyvi, tačiau įskiepijus šią vakciną, daug vaikų sukarščiuoja. Todėl gydytojai visuomet perspėja, kad bent tris dienas po skiepo reikia matuoti vaiko temperatūrą, turėti pasiruošus paracetamolio.

Neląstelinė kokliušo vakcina sukelia mažiaus nepageidaujamų reiškinių, ją įskiepijus sukarščiuoja tik apie 5-7% paskiepytųjų. Ši vakcina skiepijama tik jeigu apmokama jos kaina.
Atsakyti
Geros čia info apie kokliušo vakciną pateikei, Alchemie 4u.gif

Gal kas skambinotės į Brazauskaitės studiją. Aš pradedu nerimauti, kad nesigautų kaip su muzikos terapija ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2009 08 30, 22:45)
O zinote mums logopede patare taip nelipti sunui atkartoti zodi kuri tareme ir neliepti atkartoti sake padarysime tik blogiau tad per vasara neprasiau kad kartotu zodziu ir zinokite nustebau kaip pats eme ir pradejo atkartoti zodzius kuriuos norejo--pats.
Kaip jus per rugsejo 1diena rengiate vaikucius?Kokias geles perkate aukletojoms?Ir dar klausimas is ryto buna viena aukletoja,bet geles juk perkate abiejoms aukletojoms ir auklytei ar ne?

aha, nereikia vaiko versti kartoti. Jis pats turi pradėti kalbėti ir jausti malonumą bei kalbos reikalingumą.
O gėlių visoms pirkau bigsmile.gif

QUOTE(adriu @ 2009 08 31, 16:00)
mergaites,o kurios vaikui yra F83 diagnozė,gal galit pasidalynt pastebėjimais ir patarimais ax.gif

apie ką tie pastebėjimai gali būti. Kai netelpa vaikas į vienus rėmus, tada parašo mišrus raidos sutrikimas ir tada apima viską. Tokį F 83 gali turėti ir autistai, ir dauno sindromo vaikai.

QUOTE(Keli Mutu @ 2009 09 01, 00:20)
Aš šitą knygą skaičiau net du kartus - kai mano vyresnėliui buvo 1 ir 2 metai, kai perskaičiau atrodė nu dabar tai pasikausčiau lotuliukas.gif Dar viena panaši savo idėjom yra ''Šimtas mitų apie vaikų auklėjimą''. , vaikų raidą ir t.t.

Dabar skaitau ''Vaikų seksualumas'' - verta paskaitymo, nors nepatiks tikriausiai ilgo žindymo šalininkėms  mirksiukas.gif

Didelį perversmą mano širdyje padarė ''Padėkime augti'', nors jų persikūnijimų filosofija šiek tiek šokiruoja, bet visa kita tai tikrai gilu cool.gif

Skruzdėda, lankysite dailę šiais metais? Aš saviškį irgi užrašiau ax.gif Tik negavau dar iš jų patvirtinimo ir nežinau tvarkaraščio.

pavartysiu.. neskaičiau nė vienos blush2.gif nepapuolė. AČiū, kad parašėt pavadinimus.

QUOTE(Alchemie @ 2009 09 01, 10:41)
maniskiui ta pati diagnoze, tik tiek, kad ja raso iki7 metu, paskui jau ten matyt ima ivardinti konkrecius aspektus

Kai forminau invalidumą, tai sakė, kad F 83 tinka tik iki 5 metų amžiaus. Po to jau konsultuoaj psichiatrai. T.y. F83 gali rašyti neurologas iki 5 metų, o vaikai turinčiam 5 metus, diagnozę nustato jau psichiatras.

QUOTE(Alchemie @ 2009 09 03, 10:08)
Tiesa, Naitas ar zinai, kad atrodo yra valyta vienvalente kokliuso vakcina?
As saviske kol kas tik nuo hepatito pradejau skiepyt, tuberkuliozes skiepo negaus, o va del kokliuso, jei valyta ir svelnesne vakcina bandysiu...bo baisu ziemai ateinant. dar mastysiu apie difterija ir hib..ale kazkaip reikia sidelioti grafika skiepijymo..nes nu maza ji..nenoriu organizmui didelio kruvio

Lietuvoje yra dviejų tipų kokliušo vakcinos. Nacionalinėje skiepijimų programoje naudojama visos ląstelės kokliušo vakcina. Ji yra labai saugi ir efektyvi, tačiau įskiepijus šią vakciną, daug vaikų sukarščiuoja. Todėl gydytojai visuomet perspėja, kad bent tris dienas po skiepo reikia matuoti vaiko temperatūrą, turėti pasiruošus paracetamolio.

Neląstelinė kokliušo vakcina sukelia mažiaus nepageidaujamų reiškinių, ją įskiepijus sukarščiuoja tik apie 5-7% paskiepytųjų. Ši vakcina skiepijama tik jeigu apmokama jos kaina.

ir už tai ačiū. Kur jau aš ten žinosiu..
mano galva dabar užimta visai kitais dalykais.. vidurinėlis akies operacijos laukia. Ją daro vienąkart gyvenime.. o jeigu nepavyktų.. tfu 3 x... verysad.gif
Atsakyti
naitas..mes laikom kumscius uz tave ir tavo vaikiuka 4u.gif
cia va radau dar info, gal kam pravers. veikia ir Kaune ir Vilniuje
http://www.neuromedi...2.php?pagrid=41
Atsakyti
buvom šiandien pas daktarę savo.tai sakė labai daug vaikų su F-83.sakė nepergyvent-kalbės tikrai,ir bus mums viskas 100 proc gerai,čia tik laikina,ir darbu mes pasivysim bendraamžius rolleyes.gif pas mus tikrai nieko rimta.tai taip lengviau iš kart tapo. karsta.gif
Atsakyti
ADRIU SVEIKINU 4u.gif kaip as tai noreciau isgirsti...
Atsakyti
QUOTE(adriu @ 2009 09 03, 20:45)
buvom šiandien pas daktarę savo.tai sakė labai daug vaikų su F-83.sakė nepergyvent-kalbės tikrai,ir bus mums viskas 100 proc gerai,čia tik laikina,ir darbu mes pasivysim bendraamžius rolleyes.gif pas mus tikrai nieko rimta.tai taip lengviau iš kart tapo. karsta.gif

mums irgi ta pati sake VRC kai buvom pries 2 metus. Jeigu pernai tokiais tempais butume tobuleje kaip uzpernai tai gal jau butume ir pavije, bet kazkaip viskas leciau negu tikejausi. O bendraamziai irgi nestovi vietoje. Nu vis dar tikiuosi, kad viskas bus gerai. Nors manau nervingas ir jautrus tai liks visa gyvenima.
Atsakyti
QUOTE(adriu @ 2009 09 03, 22:45)
buvom šiandien pas daktarę savo.tai sakė labai daug vaikų su F-83.

taip, vos ne kas antras.
Atsakyti
QUOTE(Keli Mutu @ 2009 09 03, 13:43)
Geros čia info apie kokliušo vakciną pateikei, Alchemie 4u.gif

Gal kas skambinotės į Brazauskaitės studiją. Aš pradedu nerimauti, kad nesigautų kaip su muzikos terapija ax.gif

o kaip buvo su muzikos terapija??? blink.gif
Nes mes tai gal ir delto nustojom lankyti, kad motyvacijos nebuvo. Jis vienas buvo likes, paskui paskyre prie mazu dauniuku, bet nei vienam kazkaip nebuvo i ka lygiuotis, nei is tu vaikiuku pavyzdi imti. Jam budavo smagu i juos ziureti savotiskai jais rupintis, gal kontroliuoti, kazkuria prasme megdzioti, bet neto mes ten eidavom. Tai is tos muzikos terapijos taip nieko ir neisejo. Gal butume bande, bet kad labai sirgo ir siaubingai nenoredavo. Tai ligoto per prievarta ir neikalbinejau.
Del dailes, tai skambinau, tai sake itrauke tik galutinai derina tvarkarascius. Ar taves klause pas ka norite lankyti? Musu vaikai i viena grupe greiciausiai pakliutu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdeda: 04 rugsėjo 2009 - 11:06