mergaites,o kurios vaikui yra F83 diagnozė,gal galit pasidalynt pastebėjimais ir patarimais

QUOTE(dangausvaivorykste @ 2009 08 30, 20:45)
O zinote mums logopede patare taip nelipti sunui atkartoti zodi kuri tareme ir neliepti atkartoti sake padarysime tik blogiau tad per vasara neprasiau kad kartotu zodziu ir zinokite nustebau kaip pats eme ir pradejo atkartoti zodzius kuriuos norejo--pats.
tai jo, vaikai daznai linke daryti priesingai negu is ju norima ar jiems sakoma. Daznai as griebiuosi gudrybiu. Amzina problema pas mus valgymas. Kai prasau eit valgyt, visada protestai. Tai kai jau padarau valgyti, pradedu murmeti, cia bus mano porcija, cia mociutes, o cia tetes, o Andrius tai lyg ir sake jog nevalgys siandien pietu. Tai jau tada gaunu protesta "nooooriu!!! kodel man ketini neduoti???" ir pan..
Pazistu ir viena suaugusi zmogu, kuris pasieke mokslo ir karjeros aukstumu netgi ne lietuvos, o pasaulio mastu, o paskui staiga viska mete ir nuejo dirbti vairuotoju. Esa vien todel, kad cia buvo ne jo pasirinkimas, jis tai dare todel, kad tevai to norejo. Tokiu pavyzdziu turint susimastai kaip visgi subtiliai reikia tuos vaikus aukleti, kad jie nesijaustu, jog kazkas jiems primeta savo.
Papildyta:
QUOTE(adriu @ 2009 08 31, 14:00)
mergaites,o kurios vaikui yra F83 diagnozė,gal galit pasidalynt pastebėjimais ir patarimais 

o zodziais kaip skamba F83?
specifinis mišrus raidos sutrikimas
QUOTE(adriu @ 2009 08 31, 15:13)
Paskaitinejus jusu pasisakymus nelabai norisi tiket diagnoze, gal apsiriko? Cia psichiatro ar psichologes isvada? Per 10 minuciu testo

Buvau gavusi pas psichologe paskaityti knyga apie vaikus. Pradejus skaityti-pirma mintis buvo- cia gal sizofrenika augint, puse knygos skaiciau ir nervinaus galvodama kad psichologija baisus-briedas

Ir knygele Laisvi tėvai, laisvi vaikai labai daug idomiu minciu, patarimu, as ja labai patenkinta. Teko girdeti dar apie knygele ''Liaukitės vaikus auklėti padėkite jiems augti'' bet dar negavau..
man tai skaudziausia, kai vaikas i mano paprastus ir tikrai nepiktus paraginimus arba pasakymus "valgyk, greiciau renkis, dabar zaislu nepirksime, nera pinigu" reaguoja pasakymais "as noriu, kad tu susirgtum
arba buk savo vonioje ir neislysk amzinai
as noriu, kad tu numirtum..."
kaip man skaudu zinokti... kartais galvoju, kad jam visai esu nereikalinga.
Arba paprasti draudimai sukelia tokia reakcija, kad net vaikas nori, kad numirciau
Bet rodosi taip nera. Gal toks vaikas dar ir nelabai zino, ka reiskia buti be tevu, nezinau.
Kai atsimenu savo vaikyste, tai vos tik vienas is tevu susirgdavo, tai drebedavau, jog ju sveikata pageretu, labai bijojau prarasti tevus. Ne uz ka gyvenime nebuciau kada nors pasakiusi "as noriu, kad tu numirtum.."
Kai man blogai, tai jis gana jautriai reaguoja. Nors siaip tai aisku yra jis visgi labiau prisirises prie tevo.

Arba paprasti draudimai sukelia tokia reakcija, kad net vaikas nori, kad numirciau

Kai atsimenu savo vaikyste, tai vos tik vienas is tevu susirgdavo, tai drebedavau, jog ju sveikata pageretu, labai bijojau prarasti tevus. Ne uz ka gyvenime nebuciau kada nors pasakiusi "as noriu, kad tu numirtum.."
Kai man blogai, tai jis gana jautriai reaguoja. Nors siaip tai aisku yra jis visgi labiau prisirises prie tevo.
QUOTE(skruzdeda @ 2009 08 31, 15:52)
pasidalinkit kokiom gerom mintim apie vaiku auklejimo knygas...? esu skaiciusi viena, berods "laimingi vaikai". Visai patiko, kai kas ir tiko, bet ne viskas veikia, kas ten parasyta.
Aš šitą knygą skaičiau net du kartus - kai mano vyresnėliui buvo 1 ir 2 metai, kai perskaičiau atrodė nu dabar tai pasikausčiau

Dabar skaitau ''Vaikų seksualumas'' - verta paskaitymo, nors nepatiks tikriausiai ilgo žindymo šalininkėms

Didelį perversmą mano širdyje padarė ''Padėkime augti'', nors jų persikūnijimų filosofija šiek tiek šokiruoja, bet visa kita tai tikrai gilu

Skruzdėda, lankysite dailę šiais metais? Aš saviškį irgi užrašiau

[quote=Sanita,2009 08 31, 17:02]
Paskaitinejus jusu pasisakymus nelabai norisi tiket diagnoze, gal apsiriko? Cia psichiatro ar psichologes isvada? Per 10 minuciu testo
galima nustatyti tik kad psichologe sutrikusios raidos
nežinau,nešneka manoji-tai ir turim tokią diagnozę
prasidės nuo rugsėjo užsiėmimai įvairūs-tai gal pasitumsim į priekį
čia mums psichologė tą testą darė.gal kiek ir veluoja ta raida,kai vaikas nešneka,tai jis ir atrodo kitaip negu kiti vaikai

nežinau,nešneka manoji-tai ir turim tokią diagnozę

QUOTE(adriu @ 2009 08 31, 15:13)
maniskiui ta pati diagnoze, tik tiek, kad ja raso iki7 metu, paskui jau ten matyt ima ivardinti konkrecius aspektus
Keli Mutu, as skambinausi su Audrone del tesimo menu terapijos, bet kol kas irgi dar neturiu ziniu, gal grupes sudarineja

QUOTE(skruzdeda @ 2009 08 31, 21:18)
man tai skaudziausia, kai vaikas i mano paprastus ir tikrai nepiktus paraginimus arba pasakymus "valgyk, greiciau renkis, dabar zaislu nepirksime, nera pinigu" reaguoja pasakymais "as noriu, kad tu susirgtum
arba buk savo vonioje ir neislysk amzinai
as noriu, kad tu numirtum..."
kaip man skaudu zinokti... kartais galvoju, kad jam visai esu nereikalinga.
Bet rodosi taip nera. Gal toks vaikas dar ir nelabai zino, ka reiskia buti be tevu, nezinau.

Visada stenkites nesijaudinti, nekreipt demesio i blogus vaikelio zodzius, vaikelis dazniausiai ju sakydamas nesupranta reiksmes (tiesiog nori kad jus jaustumetes blogai, kaip jauciasi jis). Manoji buvo pradejus sakyti tu blogiausia mama

Reikia kur eit- as neisiu, nenoriu.. Nesibaru, ramiu tonu: nenori neik, pazaisi, pabusi su ziurkenu, valgyt yra ant spinteles, zaisliukai zinai kur o man reikia as negaliu neiti, bet greit grysiu (po penkiu minuciu stovi kalidoriuj apsirengus ir laukia- as apsigalvojau

QUOTE(Keli Mutu @ 2009 08 31, 22:20)
Skruzdėda, lankysite dailę šiais metais? Aš saviškį irgi užrašiau
Tik negavau dar iš jų patvirtinimo ir nežinau tvarkaraščio.

Aha, lankysim. maniskis aisku pas Mariu norejo, tai treciadieni jis su jo bendraamziais dirba. Dar jeigu nores antra karta pas Audra uzrasysiu. Manau pas ja jam irgi patiktu.
Nu bet kaip zinia Kidy Gymas bankrutavo! Gal zinote kokiu sporto bureliu kitur?? Tenisas per nuobodu, krepsiniu irgi nesidomi...
Maniskiui labai patinka ledo ritulys, bet pirma ciuozti reikia ismokyti. Skaiciau, kad yra vaiku komandos, bet idomu nuo kokio ten amziaus?
Straipsnis Kauno dienoje: http://kauno.diena.l...tu-kalba-235588
Omega-3 ir vitaminas E gali pagerinti autistų kalbą
Kartu vartojant omega-3 polinesočiąsias rūgštis ir vitaminą E, gali pagerėti autizmu sergančių ir kalbos sutrikimų turinčių vaikų kalbėsena, rodo JAV atliktas tyrimas.
Autizmas yra smegenų išsivystymo sutrikimas, kuris paprastai lemia nepakankamą vaiko socialinių įgūdžių, kalbos ir elgesio išsivystymą ar šio vystymosi sulėtėjimą. Verbalinė apraksija yra dažnas sutrikimas sergant autizmu ir manoma, kad ji būdinga pusei vaikų, kurie serga autizmu. Be to, daug tūkstančių vaikų turi apraksiją, nors neserga autizmu.
Pasak žurnale Alternative Therapies in Health and Medicine paskelbto tyrimo ataskaitos, kasdien vartojant omega-3 ir vitaminą E, pagerėja autistų kalbėsena, pamėgdžiojimas, akių kontaktas ir elgesys.
JAV veikiančio sveikos mitybos fondo NourishLife atstovė Kate Bolton sako, kad tyrimo rezultatai yra reikšmingi, nes tai buvo iki šiol didžiausias vaikų su apraksija tyrimas, o žymus pagerėjimas pastebėtas 97 procentams jo dalyvių.
Mokslininkai tyrė 187 autizmu sergančius vaikus su verbaline apraksija, kurie vartojo omega-3 ir vitamino E papildus. Jie pažymi, kad verbalinė apraksija nėra vien kalbėsenos sutrikimas, o greičiau sudėtingas sindromas, kuris paveikia žmogaus neurologines funkcijas.
Mokslininkai išskyrė autizmu sergančių vaikų grupę, kuriems būdingi sensoriniai sutrikimai, silpni raumenys, alergija maistui, koordinacijos problemos ir silpna virškinimo funkcija. Daug rūšių alergijų ir virškinimo sutrikimų siejami su kai kurių medžiagų, įskaitant vitaminą E, omega-3 ir karnitiną, nepakankamumu.
Pasak tyrėjų, po to, kai vartojo maisto papildus, 181 vaiko autisto šeima (97 proc. tiriamųjų) teigė, kad pastebėjo žymų pagerėjimą įvairiose srityse. Tai apėmė kalbėseną, elgesį, akių kontaktą ir kitus sensorinius aspektus.
Mokslininkai teigia išskyrę naują apraksijos fenotipą, kuriam poveikio gali turėti polinesočiosios rūgštys ir vitaminas E. Jie mano, kad kruopšti atranka gali išskirti ligi šiol nepastebėtą autizmu sergančių vaikų grupę, kuriems būdinga alergija, apraksija ir prastas virškinimas ir kuriems kartu su kitais gydymo būdais gali padėti maisto papildai. Mokslininkai tęsia tyrimus šioje srityje, praneša nutraingredients.com.
Omega-3 ir vitaminas E gali pagerinti autistų kalbą
Kartu vartojant omega-3 polinesočiąsias rūgštis ir vitaminą E, gali pagerėti autizmu sergančių ir kalbos sutrikimų turinčių vaikų kalbėsena, rodo JAV atliktas tyrimas.
Autizmas yra smegenų išsivystymo sutrikimas, kuris paprastai lemia nepakankamą vaiko socialinių įgūdžių, kalbos ir elgesio išsivystymą ar šio vystymosi sulėtėjimą. Verbalinė apraksija yra dažnas sutrikimas sergant autizmu ir manoma, kad ji būdinga pusei vaikų, kurie serga autizmu. Be to, daug tūkstančių vaikų turi apraksiją, nors neserga autizmu.
Pasak žurnale Alternative Therapies in Health and Medicine paskelbto tyrimo ataskaitos, kasdien vartojant omega-3 ir vitaminą E, pagerėja autistų kalbėsena, pamėgdžiojimas, akių kontaktas ir elgesys.
JAV veikiančio sveikos mitybos fondo NourishLife atstovė Kate Bolton sako, kad tyrimo rezultatai yra reikšmingi, nes tai buvo iki šiol didžiausias vaikų su apraksija tyrimas, o žymus pagerėjimas pastebėtas 97 procentams jo dalyvių.
Mokslininkai tyrė 187 autizmu sergančius vaikus su verbaline apraksija, kurie vartojo omega-3 ir vitamino E papildus. Jie pažymi, kad verbalinė apraksija nėra vien kalbėsenos sutrikimas, o greičiau sudėtingas sindromas, kuris paveikia žmogaus neurologines funkcijas.
Mokslininkai išskyrė autizmu sergančių vaikų grupę, kuriems būdingi sensoriniai sutrikimai, silpni raumenys, alergija maistui, koordinacijos problemos ir silpna virškinimo funkcija. Daug rūšių alergijų ir virškinimo sutrikimų siejami su kai kurių medžiagų, įskaitant vitaminą E, omega-3 ir karnitiną, nepakankamumu.
Pasak tyrėjų, po to, kai vartojo maisto papildus, 181 vaiko autisto šeima (97 proc. tiriamųjų) teigė, kad pastebėjo žymų pagerėjimą įvairiose srityse. Tai apėmė kalbėseną, elgesį, akių kontaktą ir kitus sensorinius aspektus.
Mokslininkai teigia išskyrę naują apraksijos fenotipą, kuriam poveikio gali turėti polinesočiosios rūgštys ir vitaminas E. Jie mano, kad kruopšti atranka gali išskirti ligi šiol nepastebėtą autizmu sergančių vaikų grupę, kuriems būdinga alergija, apraksija ir prastas virškinimas ir kuriems kartu su kitais gydymo būdais gali padėti maisto papildai. Mokslininkai tęsia tyrimus šioje srityje, praneša nutraingredients.com.
QUOTE(Alchemie @ 2009 09 01, 09:41)
maniskiui ta pati diagnoze, tik tiek, kad ja raso iki7 metu, paskui jau ten matyt ima ivardinti konkrecius aspektus
Keli Mutu, as skambinausi su Audrone del tesimo menu terapijos, bet kol kas irgi dar neturiu ziniu, gal grupes sudarineja

tai paskuj jau kita diagnozė gali būt