QUOTE(Sanita @ 2009 10 16, 11:39)
Gal vistik buvo teisi buvusi seimos gydytoja, kad cia viskas nuo alergijos- skurdus maisto racijonas, nusilpo nervu sistema.
Mano galva, čia gydytoja jau nebeturėdama ką pasakyti pasakė, kad pasakyt....
QUOTE(skruzdeda @ 2009 10 16, 12:27)
Netycia pradejau gilintis i tas dietas. O kas tas kazeinas? Kokie produktai jo turi ir kokie neturi. Pienas turi, o ruges pienas nebeturi? Ozkos pienas neturi? Gal radote kur nors normalu paaiskinima?
Pasakysiu ką žinau - žinduolių pienas yra įvairios sudėties. Vienų žinduolių pienas yra kazeininis (t.y. turi daug kazeino) - tai karvės pienas ir dar kažkieno tai, neprisimenu. Kitų žinduolių - albumininis (ožkos, atrodo kumelės,
žmogaus, atrodo delfinų ir nepamenu kaip su banginiais). Dar labai labai miglotai kažką atsimenu apie trečią pieno rūšį - bet nieko daugiau negaliu pasakyt - iš ko jis ir kas jį duoda. O gal ir painioju kažką - gal prie tos trečios žmogus ir delfinai priklauso

Na žodžiu, tikslumo nėra, bet aš apie esmę jums - tai va, tas kazeinas gali kažkam būti blogas. Bet aš irgi turiu savo pavyzdį - mano senelis gilioj senatvėj irgi maitinosi pagrinde vien karvės pienu (t.y. kazeinu), buvo geros sveikatos visą gyvenimą. Tiems žmonėms, kurie netoleruoja kazeino, gali tikti albumininis pienas. O pats artimiausias žmogaus pieno sudėčiau yra delfinų pienas. Tik va jo gauti tikriausiai sunkoka

Beje, albumininis pienas irgi gali turėti kažkiek kazeino - bet jo daug mažiau ir skiriasi nuo žinduolio rūšies.
Pats riebiausias pienas - banginio.
QUOTE(Nomeda111 @ 2009 10 16, 13:19)
Jei jau apie kazeina autistukams, tai is vis jokiu pieno produktu negalima,
Iš to, ką aukščiau parašiau - tai nėra visiška tiesa - jei vengiat kazeino, tai galit vartoti albumininį pieną ir jo produktus (pvz. ožkos sūrius). Kumysą iš kumelių pieno ir t.t.
Ir kazeinas ir albuminas yra baltymai (jei kažko nepainioju), bet jie labai skirtingi. O baltymai mūsų organizmui labai naudingi.
QUOTE(skruzdeda @ 2009 10 16, 13:48)
nu jeigu casein free dieta, tai pagal tai reiketu nevalrtoti visko, kas turi kazeino. O ar ruges pienas turi kazeino? Nes alergijos maistui ir autistuku dieta kaip suprantu vienas ir tas pats dalykas, skiriasi tik tai, kad alergija gali buti dar ir kitiems maisto produktams , ne tik pienui ir javams
Ne, rūgęs pienas turi tuos pačius kazeinus, skirtumas tik tas, kad saldaus pieno (nerūgusio) mūsų organizmas nepasisavina - jis jį pirmiausiai turi surauginti. Tad jei išgeriam saldaus pieno, pirmiausiai jis mūsų skrandyje ir žarnose surūgsta ir tik tada mes pasiimam iš jo ką reikia. O jei mūsų organizmuose trūksta tam tikrų bakterijų ir fermentų, tada tas pienas keliauja nesurūgdamas ir juo ''pasinaudoja'' kitos bakterijos - tame tarpe ir patogeniniai organizmai. Va tada prasideda problemos - kam viduriavimai, kam apsinuodijimai, kam šiaip nekokia savijauta. Taigi, jei problemos išgėrus pieno - tai dar nereiškia, kad organizmas netoleruoja ir viskas. Reikia ieškoti giliau - kodėl netoleruoja: ar tai alergija, ar tai fermentų apykaitos trūkumas, ar mikroflora ir t.t.
QUOTE(Sanita @ 2009 10 16, 14:25)
As taip galvoju-

maisto alergijos, netoleravimai, organizmas nusilpsta, truksta reikalingu medziagu ir prasideda raidos sutrikimai.

Nes musu problemos prasidejo 3metuku po alerginio soko-anafilaksijos.
Abejoju. Kažkiek gal ir gali įtakoti tokie dalykai šiokį tokį atsilikimą, bet ne tokiu lygiu

Aš kol kas atmetu tas dietų ir alergijų teorias ir jų sąsajas su raida. Man tai panašiau į verslą pasinaudojant žmonių nelaimėmis - visokios teorijos, knygos, ''paskaitos'' nelaimės ištiktiesiems apie tai, kaip jie galėtų ''išgydyti'' savo vaikus
QUOTE(skruzdeda @ 2009 10 16, 15:32)
mes nuo 2.5 menesiu irgi patyreme labai rimtu bedu su alergija maistui, viduriavimu. Iki 3.5 menesiu praktiskai neisejo proceso "paimti i rankas". Beje ir dabar su zarnynu jam negerai - patoviai labai kieti viduriai.
Skruzdėda, pas mus irgi labai kieti viduriai, bet atrodo dasikasiau iki priežasčių

. Bet aišku, mūsų situacija gali būti visai netapati kaip jūsų. O ar atkreipei dėmesį į tuštinimąsį - ar kas dien? Ar reguliariai?