Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba- 6 tema

nu kazkaip as nesutikciau su tuo pieno vartojimu..as geriau ir geriu piena, o vaikysteje sirgau, dabar ne..mano vaikas is viso labai daug pieno ir pieno produktu vartoja, o jau apie sirgima (tfu 3kart) nera kalbos..tikrai nemanau, kad pienas jau tokia blogybe..alergija baltymui taip, bet tai reikia tirtis gal, nes vienimes laktozei alergija, kitiems kazeinui, ketvirtimes is viso nieko..o sojos pvz. dar daugiau skatina gamintis gleives zarnose, nei pienas g.gif
va radau http://www.delfi.lt/...i.d?id=24748807
idomu ar pageres kas nors mokyklose g.gif
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2009 10 16, 12:27)
Netycia pradejau gilintis i tas dietas. O kas tas kazeinas? Kokie produktai jo turi ir kokie neturi. Pienas turi, o ruges pienas nebeturi? Ozkos pienas neturi? Gal radote kur nors normalu paaiskinima?

Jei jau apie kazeina autistukams, tai is vis jokiu pieno produktu negalima, nei surelio, nei sviesto, nei jogurtu, na zodziu nieko...
O jei bendrai paie alergija pienui (cia jau ne autistams), tai tada tik pacio karves pieno, o visa kita galima.
Atsakyti
QUOTE(Nomeda111 @ 2009 10 16, 11:19)
Jei jau apie kazeina autistukams, tai is vis jokiu pieno produktu negalima, nei surelio, nei sviesto, nei jogurtu, na zodziu nieko...
O jei bendrai paie alergija pienui (cia jau ne autistams), tai tada tik pacio karves pieno, o visa kita galima.

nu jeigu casein free dieta, tai pagal tai reiketu nevalrtoti visko, kas turi kazeino. O ar ruges pienas turi kazeino? Nes alergijos maistui ir autistuku dieta kaip suprantu vienas ir tas pats dalykas, skiriasi tik tai, kad alergija gali buti dar ir kitiems maisto produktams , ne tik pienui ir javams
Atsakyti
(Nomeda111 @ 2009 10 16, 11:19)

QUOTE(skruzdeda @ 2009 10 16, 12:48)
nu jeigu casein free dieta, tai pagal tai reiketu nevalrtoti visko, kas turi kazeino. O ar ruges pienas turi kazeino? Nes alergijos maistui ir autistuku dieta kaip suprantu vienas ir tas pats dalykas, skiriasi tik tai, kad alergija gali buti dar ir kitiems maisto produktams , ne tik pienui ir javams

As taip galvoju- g.gif maisto alergijos, netoleravimai, organizmas nusilpsta, truksta reikalingu medziagu ir prasideda raidos sutrikimai. doh.gif Nes musu problemos prasidejo 3metuku po alerginio soko-anafilaksijos. blush2.gif Nebent dar igimtos ar skiepu issauktos bedeles. wub.gif Kaz kur buvau skaicius kai i vaikucio organizma pakliuna netinkamas produktas uzsidega kraujas ir sukelia begalias ligu, gaila nebepamenu kur.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sanita @ 2009 10 16, 12:25)
As taip galvoju-  g.gif  maisto alergijos, netoleravimai, organizmas nusilpsta, truksta reikalingu medziagu ir prasideda raidos sutrikimai.  doh.gif  Nes musu problemos prasidejo 3metuku po alerginio soko-anafilaksijos.  blush2.gif  Nebent dar igimtos ar skiepu issauktos bedeles.  wub.gif  Kaz kur buvau skaicius kai i vaikucio organizma pakliuna netinkamas produktas uzsidega kraujas ir sukelia begalias ligu, gaila nebepamenu kur..  g.gif

mes nuo 2.5 menesiu irgi patyreme labai rimtu bedu su alergija maistui, viduriavimu. Iki 3.5 menesiu praktiskai neisejo proceso "paimti i rankas". Beje ir dabar su zarnynu jam negerai - patoviai labai kieti viduriai. O apetito stoka, valgymo problemos irgi is tos serijos.Todel is tiesu ne siaip sau is pirsto lauztos prielaidos, kad alergija maistui, zarnynas ir raidos bedos yra kazkaip susije. Tik as galvojau, kad jeigu nebeberia odos, tai alergijos nebera.

Bet jeigu ne musu pobudzio problemos, tai as uz piena! Zinau ir zinojau nemazai zmoniu, sulaukusiu 90+m. ir atrodanciu puikiai, kuriu pagrindine raciono dalis buvo pienas. Daugelis is ju nevalge mesos, bet kaip minejau valge labai daug pieno ir darzoviu.

Bet realiai ta casein free/ gluten free dieta yra juokinga . Radau sarasus, ko negalima valgyti kazkokiam saite
http://gfcf-diet.tal...s-of-gluten.htm

Vienu zodziu geriausia, jog autistai nieko nevalgytu, numirtu, tada butu maziau serganciu autizmu. Taip laikantis dietos butu galima sumazinti sergamuma autizmu. Va tos dietos visa esme. verysad.gif .... Na jeigu be ironijos, tai man neatrodo tokia diena igyvendinama. Reikes gydytojos issiklausineti, ka tiksliai is pieno galima ir ko negalima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdeda: 16 spalio 2009 - 14:00
QUOTE(skruzdeda @ 2009 10 16, 14:32)
mes nuo 2.5 menesiu irgi patyreme labai rimtu bedu su alergija maistui, viduriavimu. Iki 3.5 menesiu praktiskai neisejo proceso "paimti i rankas". Beje ir dabar su zarnynu jam  negerai - patoviai labai kieti viduriai. O apetito stoka, valgymo problemos irgi is tos serijos.Todel is tiesu ne siaip sau is pirsto lauztos prielaidos, kad alergija maistui, zarnynas ir raidos bedos yra kazkaip susije. Tik as galvojau, kad jeigu nebeberia odos, tai alergijos nebera.

Bet jeigu ne musu pobudzio problemos, tai as uz piena! Zinau ir zinojau nemazai zmoniu, sulaukusiu 90+m. ir atrodanciu puikiai, kuriu pagrindine raciono dalis buvo pienas. Daugelis is ju nevalge mesos, bet kaip minejau valge labai daug pieno ir darzoviu.

Bet gal tie zmones neturejo problemu su virskinimo organu darbu, kepenim, kasa.. Jei mano mazule suvalgydavo karbonada-vakare temperatura 38.8 ir vemdavo.. kol issiaiskinom kas kaip doh.gif , tiesiog silpna vieta virskinimas, kazkas kazko negamina. doh.gif Istirti toki mazuti sunku-kaip ir neimanoma, nes tarkim kasa parodo savo nepakankamuma kai jos lieka tik 10% funkcijos, o alergija nustate kai jau organizmas taip issiaudrino, kad greitukes prireike..
Labai daug sia tema mano dometasi, jau du metai. Bet ja bere tik jau kaip labai, labai blogai, o kraujas rodo kad alergija didele doh.gif . Va itarimai apie Aspergeri g.gif naujiena..
O zmoniu gyvenancio be pieno pazystu ir jie sakosi, kad jauciasi puikiai...
Atsakyti
Sanita, mano kasa blogai veike iki 2 metu, jokio reibalo neskaide, truko fremento lipazes. visi galvojo gyvensiu ar mirsiu..paskui gavo vasitu, su jasi galedavau valgyti, bet jokio riebalo doh.gif dabar pieno produktai normaliai eina, va riebios mesos, aliejaus nelabai megstu, jei sensteleje produkai labai audringai reaguoju, apsinuodijimai per abu galus doh.gif bet raida mano normali buvo...siaip aisku, akd jei organizmas kovoja su liga tai jam vystytis sunku ir gali pasirinkti tik isgyvenimo kelia..ale va mano vaikas sveikas kaip ridikas, o kalbos raida tiu tiu..nieko nesuprantu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Sanita @ 2009 10 16, 11:39)
Gal vistik buvo teisi buvusi seimos gydytoja, kad cia viskas nuo alergijos- skurdus maisto racijonas, nusilpo nervu sistema.  blush2.gif 

Mano galva, čia gydytoja jau nebeturėdama ką pasakyti pasakė, kad pasakyt.... ax.gif

QUOTE(skruzdeda @ 2009 10 16, 12:27)
Netycia pradejau gilintis i tas dietas. O kas tas kazeinas? Kokie produktai jo turi ir kokie neturi. Pienas turi, o ruges pienas nebeturi? Ozkos pienas neturi? Gal radote kur nors normalu paaiskinima?

Pasakysiu ką žinau - žinduolių pienas yra įvairios sudėties. Vienų žinduolių pienas yra kazeininis (t.y. turi daug kazeino) - tai karvės pienas ir dar kažkieno tai, neprisimenu. Kitų žinduolių - albumininis (ožkos, atrodo kumelės, žmogaus, atrodo delfinų ir nepamenu kaip su banginiais). Dar labai labai miglotai kažką atsimenu apie trečią pieno rūšį - bet nieko daugiau negaliu pasakyt - iš ko jis ir kas jį duoda. O gal ir painioju kažką - gal prie tos trečios žmogus ir delfinai priklauso g.gif Na žodžiu, tikslumo nėra, bet aš apie esmę jums - tai va, tas kazeinas gali kažkam būti blogas. Bet aš irgi turiu savo pavyzdį - mano senelis gilioj senatvėj irgi maitinosi pagrinde vien karvės pienu (t.y. kazeinu), buvo geros sveikatos visą gyvenimą. Tiems žmonėms, kurie netoleruoja kazeino, gali tikti albumininis pienas. O pats artimiausias žmogaus pieno sudėčiau yra delfinų pienas. Tik va jo gauti tikriausiai sunkoka mirksiukas.gif Beje, albumininis pienas irgi gali turėti kažkiek kazeino - bet jo daug mažiau ir skiriasi nuo žinduolio rūšies.

Pats riebiausias pienas - banginio.

QUOTE(Nomeda111 @ 2009 10 16, 13:19)
Jei jau apie kazeina autistukams, tai is vis jokiu pieno produktu negalima,

Iš to, ką aukščiau parašiau - tai nėra visiška tiesa - jei vengiat kazeino, tai galit vartoti albumininį pieną ir jo produktus (pvz. ožkos sūrius). Kumysą iš kumelių pieno ir t.t.

Ir kazeinas ir albuminas yra baltymai (jei kažko nepainioju), bet jie labai skirtingi. O baltymai mūsų organizmui labai naudingi.
QUOTE(skruzdeda @ 2009 10 16, 13:48)

Ne, rūgęs pienas turi tuos pačius kazeinus, skirtumas tik tas, kad saldaus pieno (nerūgusio) mūsų organizmas nepasisavina - jis jį pirmiausiai turi surauginti. Tad jei išgeriam saldaus pieno, pirmiausiai jis mūsų skrandyje ir žarnose surūgsta ir tik tada mes pasiimam iš jo ką reikia. O jei mūsų organizmuose trūksta tam tikrų bakterijų ir fermentų, tada tas pienas keliauja nesurūgdamas ir juo ''pasinaudoja'' kitos bakterijos - tame tarpe ir patogeniniai organizmai. Va tada prasideda problemos - kam viduriavimai, kam apsinuodijimai, kam šiaip nekokia savijauta. Taigi, jei problemos išgėrus pieno - tai dar nereiškia, kad organizmas netoleruoja ir viskas. Reikia ieškoti giliau - kodėl netoleruoja: ar tai alergija, ar tai fermentų apykaitos trūkumas, ar mikroflora ir t.t.

QUOTE(Sanita @ 2009 10 16, 14:25)
As taip galvoju-  g.gif  maisto alergijos, netoleravimai, organizmas nusilpsta, truksta reikalingu medziagu ir prasideda raidos sutrikimai.  doh.gif  Nes musu problemos prasidejo 3metuku po alerginio soko-anafilaksijos.  blush2.gif 

Abejoju. Kažkiek gal ir gali įtakoti tokie dalykai šiokį tokį atsilikimą, bet ne tokiu lygiu schmoll.gif Aš kol kas atmetu tas dietų ir alergijų teorias ir jų sąsajas su raida. Man tai panašiau į verslą pasinaudojant žmonių nelaimėmis - visokios teorijos, knygos, ''paskaitos'' nelaimės ištiktiesiems apie tai, kaip jie galėtų ''išgydyti'' savo vaikus rolleyes.gif

QUOTE(skruzdeda @ 2009 10 16, 15:32)
mes nuo 2.5 menesiu irgi patyreme labai rimtu bedu su alergija maistui, viduriavimu. Iki 3.5 menesiu praktiskai neisejo proceso "paimti i rankas". Beje ir dabar su zarnynu jam  negerai - patoviai labai kieti viduriai.

Skruzdėda, pas mus irgi labai kieti viduriai, bet atrodo dasikasiau iki priežasčių blush2.gif . Bet aišku, mūsų situacija gali būti visai netapati kaip jūsų. O ar atkreipei dėmesį į tuštinimąsį - ar kas dien? Ar reguliariai?
Atsakyti
nezinau ar cia pataikiau, bet mano vaikui iki siol visai neiseina istarti rrrrrrrrrrrr . Jis kalba daug bet be rrrr. Jam jjjjjj gaunasi. Nuo kada reiktu susirupinti. Darzelyje yra logopede, bet sumazinus etatui priima tik tuos kurie jau kitais metais eis i mokykla. Ar reiktu jieskoti kitur jau man logopedo ar dar galima palaukti. Mano Tauris pradejo labai ankstikalbeti, bet vis dar tos sunkiosios raides neistaria.
Atsakyti
Kyka, kaip suprantu, Jūsų vaikutis kalba, o jam dar tik trys metukai smile.gif "Garsas r kartais atsiranda tik šeštųjų gyvenimo metų pabaigoje. Tokie kalbėjimo netikslumai yra vadinami fiziologiniu šveplavimu. Atėjus laikui jie išnyksta savaime. Netaisyklingas sunkesnių garsų tarimas iki penkerių, o garso r – net iki šešių metų yra normalus reiškinys."
Atsakyti
QUOTE(Sanita @ 2009 10 13, 10:53)
Mamytes ar skaitet knyga ''Laisvi tevai, laisvi vaikai'' Vilniuj ji kainuoja 3 Lt. o Kaune girdejau kad apie 30 Lt.. (

Kaune ieškojau VAGOS knygyne, tai sakė, kad "apie tokią nieko nežinau".. Nusipirkau knygą, kurios pavadinimas maždaug toks: "kaip turi klausyti tėvai, kad vaikai kalbėtų, ir kaip turi kalbėti tėvai, kad vaikai klausytų".. Pasirodo, čia tos "laimingi tėvai - laimingi vaikai"| - tęsinys bigsmile.gif
Mokėjau 28 litus doh.gif žiauruuuuuu doh.gif bet knyga patiko.. šiaip tai tinka visiems gyvenimo atvejams, ne tik su vaikais bendraujant.

QUOTE(skruzdeda @ 2009 10 13, 16:08)
Kas nors laikotės dietų? Mums homeopatė patarė kuo mažiau pieno, tipo pas maniškį silpnos kepenys ir daug problemų plaukia iš to (čia jos versija).

man tai šita versija labai reali po skandalo su Rusija, kai Lietuvos pienininkams uždraudė Rusijon importuoti pieną dėl rastų antibiotikų doh.gif
Pasirodo, perki "pienuką", ir vaikui duodi nuoduką, nežinodama doh.gif doh.gif

QUOTE(jekaterina.s @ 2009 10 13, 16:23)
oho as pirma karta girdziu, kad pienas nerekomenduojamas prie raidos sutrikimu g.gif , nors mes ir taip nelabai valgom pieniskas sriubas ir koses, o kiek galima pieno duoti per diena? Puodeli?

jeigu negalima pieno produktų, tai negalima nei ledų, nei pieno, nei grietinės, nieko negalima su pieno sudėtimi nė lašelio.

QUOTE(medison @ 2009 10 14, 23:10)
Kažkaip kai serga,tai jie žino,laukia tų vakarinių palapinių,mirkom kojas prieš tai,trinamės tepalais,dedamės vilnones kojines.....beje,ir vyras ir aš lendam į tą palapinę ir kvėpuojam kartu su jais doh.gif  blush2.gif 

kaip smagu wub.gif

Atsakyti
Va ka suzinojau. Atsidaro ir pas mus pagaliau. kiek zinau kol kas Vilniuje, paskui ir Kaune bus. jei jus domina
Kindermusik kviečia į demonstracines klases
Kviečiame registruotis į demonstracines Kindermusik klases, kurios vyks spalio 20-23 dienomis, Antakalnio g.30, Vilniuje. Registruojame į dvi amžiaus grupes - nuo gimimo iki 1,5 metų (Village) ir nuo 1,5 iki 3 metų (Our Time).
Taip pat labai kviečiame registruoti specialiųjų poreikių vaikučius, kuriems Kindermusik programa yra labai sėkmingai taikoma jau daugelyje šalių. Tėveliai gali pasirinkti integruotas grupes arba atskiras specialiųjų poreikių grupes. Labai prašome visus, pažįstančius tokius vaikučius - pasidalinkite šia informacija su jų tėveliais - mes norime dalinti savo šilumą ir muziką jiems. Taip pat, specialiųjų poreikių vaikučiams taikomos nuolaidos.
antakalnis@kindermusik.lt, tel. informacijai: 869885090
man atrodo rasite info jei suvesite kindermusik i google..planuoju vesti savo amze gal pavasari, paziuresiu ta demonstracine pamoka, nes man visai salia namu
Atsakyti