Įkraunama...
Įkraunama...

Alimentai - 2

[quote=Medinis,2009 09 10, 15:04]
Prieš metus reikėjo kreiptis į Vaikų Fondą. Būtumėte iš valstybės gavusi iki 295Lt/mėn (jei priteista išlaikymo suma nėra mažesnė).
Kai vaikui sueis 18 metų, tai vaikas turi duoti tėvą į teismą ir pristeisti išlaikymą iki jis įgaus vidurini išsilavinimą.

Ar ne iki 195 lt? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sasha_09 @ 2009 09 10, 15:06)
Ar ne iki 195 lt? g.gif

Taip, visiškai teisingai. Atsiprašau už klaidinimą, dėkoju už pataisymą. Ir mintys ir pirštai jau pinasi..
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 09 10, 15:04)
Kai vaikui sueis 18 metų, tai vaikas turi duoti tėvą į teismą ir pristeisti išlaikymą iki jis įgaus vidurini išsilavinimą.
Skola, kuri yra jums nedingsta. Turite pati domėtis - gal jis gaus palikimą, tuomet jūs pretenduosite į skolos gražinimą.
Nerašykite kosmonautiškų dalykų. Viskas yra daug paprasčiau.
Nesirūpinimas ir neišlaikymas savo vaiko užtraukai baudžiamąją atsakomybę, kitaip sakant gręsia kalėjimu.
Nenustačius oficialiai išlaikymo vaikui tėvas pakliūna į dviprasmišką situaciją, kai motina bet kada gali paduoti ieškinį teismui ir prisiteisti išlaikymą, plius įsiskolinimą nuo vaiko gimimo, bet ne daugiau nei už 3 metus. Taigi geras tėvelis, susipykęs su mamyte gali tapti skolingas gana apvalią pinigų sumą. Ir viskas pagal įstatymus...

Ir kas iš to? Jei neturi turto, pajamų iš ko tu išieškosi skolą? Greičiausiai ir gyvenamosios vietos nėra deklaravęs, kaip tu jį į teismą pašauksi?
Paprastesnių priemonių kol kas nepasiūlėte. Teismas tai tikrai ne pati paprasčiausia, o kraštutiniausia priemonė.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2009 09 10, 16:44)
Ir kas iš to? Jei neturi turto, pajamų iš ko tu išieškosi skolą?

Jūs gal neatidžiai skaitote. Vaikų fondas moka po 195Lt per mėn.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 09 10, 17:18)
Jūs gal neatidžiai skaitote. Vaikų fondas moka po 195Lt per mėn.

Jūs dar kartą perskaitykite ką pats parašėte: siūlėte duoti į teismą vaiko tėvą, kad nemokėjimas užtrauks vaiko tėvui baudžiamąją atsakomybę. Ir klausimas buvo ką daryti, kad vaiko tėvas neturi pajamų, turto. Kreipimasis į vaikų fondą jau praleistas (pats tai patvirtinote), taip kad šioj situacijoj mama lieka be vaiko tėvo paramos.
Atsakyti
Kreiptis į teismą dėl baudžiamosios bylos iškėlimo galima. Kreiptis į Vaikų fondą taip pat galima - nežinau kiek liko iki vaiko pilnametystės.

Kai vaikas taps pilnametis jis privalo kreiptis į teismą dėl išlaikymo nustatymo. Beje, tėvas taps skolingas vaikui, kai jam sukakos 18 - visą suną nesuteikto išlaikymo.

Daryti galima daug ką, bet reikia daryti.
Atsakyti
o siaubas kokia cia diskusija uzvire ir tokio klausimo bigsmile.gif
Atsakyti

sveiki, skaitau skaitau ir sunku suprasti... doh.gif ..turiu nesantuokine dukra, alimentu nesu prisiteisusi, kai skiremes mes buvom sutare kad mokes po 200lt. taip ir dare du metus....as tik uzsirasinejau i knygute. dabar jau metus kaip nebemoka ir nelanko vaiko, ( dingo) dabar jau supykau ir noriu paduoti i teisma, prisiteisti pinigeliu, ( aisku tai reikejo senai jau padaryti....) ax.gif tai noriu paklausti ar man iseis prisiteisti tuos pinigelius kuriu jis man nemokejo metus laiko? ( mes rastiskai nebuvom sutare) tik as zymiuosi i knygute smile.gif

Atsakyti
o tai kaip mokejo grynais ar per banka su irasu alimentai?,jei per banka bus lengva irodyt kada mokejo ir kada ne,o gal pastu siusdavo?
Atsakyti
QUOTE(jaunojimistika24 @ 2009 09 21, 13:48)
tai noriu paklausti ar man iseis prisiteisti tuos pinigelius kuriu jis man nemokejo metus laiko? ( mes rastiskai nebuvom sutare) tik as zymiuosi i knygute smile.gif

Išeis. Ir ne už metus, o už tris. Kvailą ir bažnyčioj muša..
Atsakyti
Sveikos mamytes ir Medini 4u.gif ,
Is anksto prasau nepykti uz nelietuviskas raides, nes siame kompiuteryje kazkodel ju nera unsure.gif
Uzsukau cia su klausimeliu tokiu del alimentu.Taigi gavusi vyro darboviete vykdomaji rasta,kad nuo algos jam kas menesi tuos pinigelius skirtus vaikui nuskaiciuotu ir sumaste jo darboviete si menesi toki dalyka-pervede jam dali atlyginimo, man nepervesdama nieko, o man pareiske,kad kai ves kita dali, tada ir as gausiu. o kada ta antra dali ves-neaisku, nes pinigu neturi. ar gali jo darboviete teisiskai taip elgtis tokiu atveju? kad jam pervede dali algos, o mus paliko likimo valiai? unsure.gif labai lauksiu jusu komentaru 4u.gif
Atsakyti
Teisiškai jam ir atlyginimą ne visą išmokėt negali. Maty firma bankrutuoja. Galit kreiptis į antstolį - jis paaiškins buhalterėms atsakomybę už tokius dalykus. Nors jei firma užsidaro, tai dažniausiai visiems vienodai būna...
Atsakyti