Įkraunama...
Įkraunama...

(Ar) Vieno vaiko šeima - ne šeima?

pradėsiu nuo įvairių aforizmų.
"Vienas vaikas - tai tik "ant siūlo galo". (pakart ta prasme.)." (gal čia žiauriausias, bet seniausias.)

"Vienas vaikas - dievui, antras - tėvynei, trečias - sau."

"Vienas vaikas - tėvui, kitas - vaikas - mamai, trečias vaikas - Tėvynei."

"Vienas vaikas - netyčia, antras vaikas - normalu, trečias vaikas - šeima."(čia berods šviežiausia, kokią esu girdėjus.

aforizmai, patarlės, sau, vertybės kažkur tarpe to ir to, o realus gyvenimas su individais ir jų istorijom - vėlgi sau. Taigi, Kaip manot jūs, kurie nusprendę turėt tik vieną vaiką...čia kai ne sunkumai spaudžia, o šiaip. arba situacija: planavot du, na, metai bėga, apsipratot, kad labai jau gerai su tuo vienu, kam grįžt į tuos vargus, vat ir biznis užsuktas, ir karjera tokia nestabili, kam dar destabilizuot viską..

taip pat prie to. kaip jūs žiūrėt, ar egoistiška daugiau mažiau pasiturintiems žmonėms turėt viena vaiką. po to, greta rikiuojasi taip; vaikas, kompas, antras kompas, mašina, antra mašina, net šuo ir katė yra, netgi gal dvi katės, ar du šunys, ar žuvytės ir šuo, na...o vaikas vis tik vienas. ar tokiu atveju vaikas su tiek kitų brangių daiktų netampa vienu iš daiktu 9irgi prabangiu) žmogaus gyvenime...

na tema plati - jūsų mintys ar patirtys....
Atsakyti
Gal rasite sau tinkančius atsakymus.
Atsakyti
Mano nuomone, tai nera egoistiska - cia kiekvienos seimos reikalas, kiek jie vaiku planuoja tureti ... Nejau yra kazkokios nustatytos seimos normos ... Zinau nemazai zmoniu, kurie samoningai apsisprende visai netureti vaiku ... Man tai normalu ..
Gal jie kazkaip kitaip turi tiksla save iprasminti ...
Mes jauciam spaudima del antro vaiko labiau nei kai neturejom ir pirmojo doh.gif Ties visi klausimai aplinkiniu: tai kada pirksit sese/broli kartais ipykdo ne juokais ... Nes patys stengiames but tolerantiski ir niekada neklausinejam zmoniu, kada jus planuojat pastoti/gimdyti/tureti pirma (antra, trecia ketvirta ir pan. )vaika (-us)
O del antro vaiko esam sutare taip, specialiai neplanuosim - jei bus tai bus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 07 10, 16:40)

aiišku, ačiū...pernai metais visai forume nesilankiau. pasiskaičiau. na jei kas norės, iš naujo padiskutuos gal kiek kitaip.
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2009 07 10, 16:55)

aforizmai, patarlės, sau,
na tema plati - jūsų mintys ar patirtys....

kuo zmogus primytyvesnis, kuo maziau mokosi, kuo maziau galvoja...tuo daugiau vaiku gimdo.
Atsakyti
Šeima, kaip ne šeima...tik tie vaikai vienturčiai labai jau vieniši visą gyvenimą būna..
pažįstu daug tokių vienturčių.
MB-vienturtis, jo ex- vienturtė ir jo(jų) dukra- vienturtė smile.gif Mergaitė neturi nė brolių, seserų , nė pusbrolių, pusseserių,nė dėdžių, tetų , galop tėvai išsiskyrė, nu nežinau....kažkaip man ... doh.gif
Mano geriausia draugė -vienturtė ir pati turi vieną sūnų, daugiau neturės. smile.gif
40 metų tapo visiška našlaite- mirė vienas po kito tėvai , senelis paskutinis,išsiskyrė, liko viena su sūnum, be jokių giminių ir visaip atkalbinėja tą sūnų (šiemet baigė vidurinę) nestudijuot kitam mieste ir gyventi tik pas ją- nu bijo vienatvės.
O sūnus sako- ko mane vieną turi, dar vieną reikėjo gimdyt, būt linksmiau buvę lotuliukas.gif
Kažkaip nepilnas tas vaikų gyvenimas gaunas, na, ne katastrofa tai, bet...kažkas ne taip..
Mano vaikai tai labai laikosi viens kito ir už vienas kitą eina, nors anksčiau, maži būdami mušėsi, kaip paršai doh.gif , manau,kad jie remsis vienas į kitą gyvenime ir vienas kitam padės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -- Meeresfrau --: 11 liepos 2009 - 15:02
QUOTE(-- Meeresfrau -- @ 2009 07 11, 15:43)

40 metų tapo visiška našlaite- mirė vienas po kito tėvai , senelis paskutinis,išsiskyrė,  liko viena

dievuliau tu mano...
kas gi priglaus...kas gi pasirupins 40-ies metuku naslaite...
Atsakyti
QUOTE(blondinas Nr.170 @ 2009 07 11, 17:02)
dievuliau tu mano...
kas gi priglaus...kas gi pasirupins 40-ies metuku naslaite...

Visai nejuokinga, kai nėra nė vieno giminaičio, išskyrus sūnų. Dažnai žmonės tokių metų dar abu tėvus turi, o čia -nieko..
Atsakyti
QUOTE(-- Meeresfrau -- @ 2009 07 11, 19:51)
Visai nejuokinga, kai nėra nė vieno giminaičio, išskyrus sūnų. Dažnai žmonės tokių metų dar abu tėvus turi, o čia -nieko..

nu jo ...
jei megeja isgert ir prisiryt cepelinu su balta misraine prie didelio stalo, tada tikrai nejuokinga...su sunum juk tokio baliaus nepadarysi.
Atsakyti
QUOTE(blondinas Nr.170 @ 2009 07 11, 20:02)
nu jo ...
jei megeja isgert ir prisiryt cepelinu su balta misraine prie didelio stalo, tada tikrai nejuokinga...su sunum juk tokio baliaus nepadarysi.

Aik, tu, tinginė, cepų nė daryt nemoka, o mišrainę irgi kažin...kūda, kaip dviratis... biggrin.gif
Atsakyti
Aš noriu trijų ax.gif Visokios savęs realizacijos yra laiko švaistymas, reik gimdyt ir augint vaikus tongue.gif Daugiau dėl nieko neverta šioje žemėje gyvent, na nebent jei esi koks genijus, pasmerktas kankintis savame pasaulyje...
Atsakyti
O as manau,kad geriau tureti viena,nei tureti tiek,kad paskui reiktu galvoti,kaip ismaitinti,aprengti,leisti i mokslus doh.gif Nesakau,jei materialine padetis gera,tai kodel gi ne?! mirksiukas.gif Bet kai pagalvoji,kodel vienam duoti viska,o kitam neturi,net jei ir labai nori,ir tuo labiau ir "galva turi" ,ir neturi is ko doh.gif Tai daug skaudziau ir paciam vaikui,ir mamai,kad negali padeti atsistoti "ant koju" ,bent pradziai doh.gif
Na del to ,kad jausis vienas... na zmogus ,kuris yra komunikabilus,nebus vienisas,tures draugu,pagaliau juk tai vienetiniai atvejai ,kai lieka vienas "kaip vilkas" juk dar yra pusseseres,pusbroliai... ax.gif
Kiekvienas mes pasirenkame kokia seima tureti ir tai priklauso nuo daug faktoriu mirksiukas.gif
Atsakyti