Įkraunama...
Įkraunama...

(Ar) Vieno vaiko šeima - ne šeima?

QUOTE((V)ero.man @ 2009 07 14, 17:20)
auginti tik vieną vaiką - tai jį iš anksto traumuoti...  atimti pusę vaikystės...

žiauru... jei yra galimybė, nedarykit tokios klaidos

Visiska nesamone. Ir is kur tokias "tiesas" istrauket?

Atsakyti
auginti tik vieną vaiką - tai jį iš anksto traumuoti...  atimti pusę vaikystės...

Nu kaip pažiūrėsi: mes su vyru abu vienturčiai, kaip tyčia mano draugės pagrindinės - vienturtės. Nepamenu, kad būčiau kankinusis dėl noro turėt brolį ar sesę, vyras - taip pat. Tuo klausimu tikrai jokių traumų.

Bet manau Jums ko gero tikrai kažkas atsitiko nemalonaus vaikystėje/paauglystėj ir todėl tokia nuomonė yra. Čia jau kaip pažiūrėsi, juk priklauso ir nuo tėvų vaiko augimo sąlygos ir nuo supančių draugų/priešų. Turbūt kažkas Jus skriaudė ir manydavot tada, kad jei turėtumėt vyresnį brolį ar sesę, tai Jus apgintų.

Mums su vyru pasisekė, kad augom gerose šeimose, o dabar auginam vienturtį ir dėl jo viską tikrai darom, kad jaustusi gerai. Aišku, sūnus galbūt irgi kada nors pasakys mums kokį priekaištą dėl savo padėties, o gal ir ne. Dėl to garantijų neduodu smile.gif , gal sėdės SM ir diskutuos apie savo sukriošusius tėvukus, kurie nesugebėjo išspaust dar vieno chebranto biggrin.gif .
Atsakyti

cia jau kiekvienos seimos reikalas :) as ir vyras nuspresime kiek turesime vaiku, o ne kazkokios bobutes ant suoliuko susede
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Team: 15 liepos 2009 - 17:12
QUOTE(zuzu @ 2009 07 10, 16:55)
pradėsiu nuo įvairių aforizmų.
"Vienas vaikas - tai tik "ant siūlo galo". (pakart ta prasme.)." (gal čia žiauriausias, bet seniausias.)

"Vienas vaikas - dievui, antras - tėvynei, trečias - sau."

"Vienas vaikas - tėvui, kitas - vaikas - mamai, trečias vaikas - Tėvynei."

"Vienas vaikas - netyčia, antras vaikas - normalu, trečias  vaikas - šeima."(čia berods šviežiausia, kokią esu girdėjus.
aforizmai, patarlės, sau, vertybės kažkur tarpe to ir to, o realus gyvenimas su individais ir jų istorijom - vėlgi sau.  Taigi, Kaip manot jūs, kurie nusprendę turėt tik vieną vaiką...čia kai ne sunkumai spaudžia, o šiaip. arba situacija: planavot du, na, metai bėga, apsipratot, kad labai jau gerai su tuo vienu, kam grįžt į tuos vargus, vat ir biznis užsuktas, ir karjera tokia nestabili, kam dar destabilizuot viską..

taip pat prie to. kaip jūs žiūrėt, ar egoistiška daugiau mažiau pasiturintiems žmonėms turėt viena vaiką. po to, greta rikiuojasi taip; vaikas, kompas, antras kompas, mašina, antra mašina, net šuo ir katė yra, netgi gal dvi katės, ar du šunys, ar žuvytės ir šuo, na...o vaikas vis tik vienas. ar tokiu atveju vaikas su tiek kitų brangių daiktų netampa vienu iš daiktu 9irgi prabangiu) žmogaus gyvenime...
na tema plati - jūsų mintys ar patirtys....
Yra dar vienas "perlas" : "Vaiką vieną dėk į sieną" ... Vaikai yra labai didelė atsakomybė . Ne materialinė bazė , ne baimė "iškristi" iš darbų , ne komforto ir patogumo praradimas yra tie pagrindiniai trukdžiai susilaukti ir auginti daugiau vaikų . Ar sugebėsiu skirti pakankamai laiko ? Kokybiško laiko , o ne trupinius, likusius nuo diskusijų parkuose su kitomis mamytėmis ir plepalų supermamoje . Ar sugebėsiu auginti ir auklėti ? Ar sugebėsiu įskiepyti tikrąsias vertybes ?...
Atsakyti
aisku kad siema, kas per durn*s klausimas?
cia tipo, nenori antro vaiko, zinai neisgalesi isleist i moksluis ir t.t. bet padvesk, bet privalai uzaugint tris? ir cia dar siu laiku lietuvoj?
turiu viena ir man pilnai pakanka, zmoga irgi protinga, mastom logiskai, geriau vienas uzaugintas su pyrau, nei du su duona...
Atsakyti
Žinoma, kad - šeima.
Kvailas klausimas, sakyčiau biggrin.gif
Atsakyti
Jooo ir vienisa mama ne seima blink.gif

O kodel as turiu gimdyti antra vaika jei man baisu? Baisu kaip eisis nestumas, baisu jog paciai vel daug ka reiks daryti ir pasiklaiuti tik savimi? Jei nebus supratimo ir paramos? kam man to?

O juk tokiu moteru pilna, ir nemanau jog jos yra ne seima su savo vienu vaikeliu.
Atsakyti

schmoll.gif nesutinku, nematau jokios traumos, neatimu jokios vaikystes... blink.gif Auginam dukryte, ir abieju nuomones su vyru sutampa, uzteks vienos rolleyes.gif
Atsakyti
Kiekvienam pagal poreikius! Vienai seimai vieno uztenka, kitai - daug reikia... Svarbu, kad laimingi butu! 4u.gif
Atsakyti
Manau, kad net ir 2 žmonės - vyras ir žmona - yra šeima.
Tikrai ne kiekvienas žmogus yra sukurtas šeimai. Pažįstu puikių žmonių, kurie turi po vieną vaikelį, labai jį myli, rūpinasi, auklėja, bet jiems tai yra kančia, lyg aukotų savo gyvenimą vardan kažko ... Antras vaikas jiems būtų išvis pragaras ... Taigi vaikų skaičius šeimoje yra kiekvienos šeimos reikalas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Foxy_: 30 liepos 2009 - 10:11
QUOTE(-- Meeresfrau -- @ 2009 07 11, 14:43)
Šeima, kaip ne šeima...tik tie vaikai vienturčiai labai jau vieniši visą gyvenimą būna..

Nesutinku schmoll.gif as ne vienturte, bet visa vaikyste jauciausi labai vienisa. Iki mokyklos gyvenau pas senelius, kurie jau per seni buvo, kad manimi rupintuosi, brolis i gretima kaima pas draugus lakstydavo, as visalaik viena buvau. Paskui abu su tevais apsigyvenom. Mano brolis buvo vyresnis ir visad mane skriausdavo, aplink draugiu neturejau, tik mokykloj kiek. Visada jauciausi tevams nereikalinga. Manau, kad kai kuriems zmonems net ir nederetu vaiku visiskai tureti. As neturiu vaiko... noreciau tik 1... dukros. Mano brolis turi sunu. Artimai nebendraujam, bet kai pamatau, kaip jis elgiasi su savo vaiku, manau, kad geriau jei daugiau netures.
Sutinku su Foxy, ir 2 zmones yra seima! Nesuprantu, kodel kas nors is viso turi nurodineti kiek kam auginti. Kiek nori, tiek turi. Koks kieno reikalas. O tu, kurios teigia, kad vienas vaikas, tai ne seima, noreciau paklausti, o tai kiek vaiku jau seima? Ir pagal kokius kriterijus tai nustatoma? Tai gal po kokius 7 reikia gimdyt, va tada tai bus seima.
Atsakyti
QUOTE(_Foxy_ @ 2009 07 30, 11:09)
Manau, kad net ir 2 žmonės - vyras ir žmona - yra šeima.
Tikrai ne kiekvienas žmogus yra sukurtas šeimai. Pažįstu puikių žmonių, kurie turi po vieną vaikelį, labai jį myli, rūpinasi, auklėja, bet jiems tai yra kančia, lyg aukotų savo gyvenimą vardan kažko ... Antras vaikas jiems būtų išvis pragaras ... Taigi vaikų skaičius šeimoje yra kiekvienos šeimos reikalas.

na as ne del to daugiau vaiku nenoriu, bet man uztenka jos vienos,as tiesiog neisivaizduju kaip galeciau dar kazka mylet taip kaip ja..netelpa galvoj. Jei kazkada tai pasikeis, galbut tada pamastysiu apie 2..
Atsakyti