Įkraunama...
Įkraunama...

(Ar) Vieno vaiko šeima - ne šeima?

QUOTE(Domke @ 2009 07 10, 20:00)
Mano nuomone, tai nera egoistiska - cia kiekvienos seimos reikalas, kiek jie vaiku planuoja tureti ... Nejau yra kazkokios nustatytos seimos normos ... Zinau nemazai zmoniu, kurie samoningai apsisprende visai netureti vaiku ... Man tai normalu ..
Gal jie kazkaip kitaip turi tiksla save iprasminti ...
Mes jauciam spaudima del antro vaiko labiau nei kai neturejom ir pirmojo  doh.gif  Ties visi klausimai aplinkiniu: tai kada pirksit sese/broli kartais ipykdo ne juokais ... Nes patys stengiames but tolerantiski ir niekada neklausinejam zmoniu, kada jus planuojat pastoti/gimdyti/tureti pirma (antra, trecia ketvirta ir pan. )vaika (-us)
O del antro vaiko esam sutare taip, specialiai neplanuosim - jei bus tai bus  biggrin.gif

drinks_cheers.gif nors del antro planuojam-artimiausiu metu tikrai ne.
Atsakyti
Zinote del tos materialines padeties... g.gif as manau, kad brangiausiai kainuoja pirmasis vaikas, o visi kitis vis pigiau lotuliukas.gif Jei rimtai, tai kad ir maista paemus: vienam valgyti gaunasi pigu, dviem - brangiau, o trim tas pats kas dviem. Kuo didesnis katilas, tuo pigiau gaunasi (gal truputuka perdedu, bet..)
Zinoma, kiekvienos seimos apsisprendimo reikalas, kiek tureti vaiku ax.gif
Bet paciam vaikui daugiau smagiau, kai yra brolis ar sese. Paziuriu i kitus: vazineja broliai pas seseris, svencia kartu, vieni kitiem padeda, o mes su vyru vieni kaip pirstukai. As vienturte, jis vienturtis, abu neturime po viena is tevu jau seniai tad pusbroliu daug atkrenta, nes kai nera risancios grandies, tai tie pusbroliai su pusseseremis nutolsta... Noretusi kazka tureti ax.gif
Beje, kol buvau mazesne - labai norejau broliuko ar sesutes, bet paaugau (kazkur 14 metai), pasidariau egoiste ir galvojau "kaip gerai, kad as viena", bet tai matyt paauglystes padarinys lotuliukas.gif Dabar vel noriu tureti kazka artimo blush2.gif
Atsakyti
be materiaLiniu dalyku, nera kazkolios gilesnes filo: kad tiesiog ner normalesnes meiles vaikams atsidavimo prasme? kam veidmainiaut jei tieisog NEIDOMU but su vaiku, kam pasigimdyt jei numest iskart auklei seneliams ar jau paaugliui/ei vyresniam vaikui? ax.gif noris keliaut gilintis kazka skaityt kazka vis pamatyt pasirodet kiek PASIEKIAU pries kitus... ir taip be galo g.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2009 07 12, 17:44)
be materiaLiniu dalyku, nera kazkolios gilesnes filo: kad tiesiog ner normalesnes meiles vaikams atsidavimo prasme? kam veidmainiaut jei tieisog NEIDOMU but su vaiku, kam pasigimdyt jei numest iskart auklei seneliams ar jau paaugliui/ei vyresniam vaikui?  ax.gif noris keliaut gilintis kazka skaityt kazka vis pamatyt pasirodet kiek PASIEKIAU pries kitus... ir taip be galo g.gif

Taip, sitie dalykai irgi is dalies turi itakos daugumai ... Juk vienas savo laime supranta krykstaudamas ir siausdamas buryje vaiku, o kitas - kaip meile sau: keliaudamas, siekiantis karjeros ir pan.
Bent jau man svarbiausias veiksnys - finansinis ir moralinis saugumas ... Jei pati jauciuos nesaugiai, tai tikrai nepasiryzciau tureti pulko vaiku schmoll.gif Kai pagalvoji, nu antras bus, kaip nors... Ale jau niekaip saves neisivaizduociau su trimis vaikais - nuomojamam buste, besiblaskancios kitoj saly, ieskant skanesnio duonos kasnio vaikams .. doh.gif
Manau, kad daugumai abejones del pasiryzimo tureti daugiau vaiku kyla del siuo metu pasauli apemusios ekonomines krizes ... Kai ji baigsis, manau, demografine padetis tikrai pageres smile.gif
Atsakyti
auginti tik vieną vaiką - tai jį iš anksto traumuoti... atimti pusę vaikystės...

žiauru... jei yra galimybė, nedarykit tokios klaidos
Atsakyti
QUOTE((V)ero.man @ 2009 07 14, 17:20)
auginti tik vieną vaiką - tai jį iš anksto traumuoti...  atimti pusę vaikystės...

jei seimoje gimsta vienas vaikas, o daugiau nesigauna, siulau nuzudyti ta viena, kad nesikankintu...
Atsakyti
QUOTE(blondinas Nr.170 @ 2009 07 14, 19:53)
jei seimoje gimsta vienas vaikas, o daugiau nesigauna, siulau nuzudyti ta viena, kad nesikankintu...

hihihi.gif hi.gif Siuo atveju pritariu Blondinui lotuliukas.gif
Atsakyti
auginti tik vieną vaiką - tai jį iš anksto traumuoti...  atimti pusę vaikystės...

Nu ir dar priimt įstatymą tėvus auginančius vieną vaiką bausti kuo griežčiau lotuliukas.gif
Atsakyti

Nenorėjau tėvelių skyrelyje reikštis, bet ši žinutė... doh.gif
Nepykit, bet atrodo, kad kaip tik ir būsit iš tų "sutraumuotų" g.gif

Ir, pasakykit man tada, kas gero iš gausių, bet asocialių šeimų? Iš vaikelių, kuriems, atodo duotas vienas protelis, padalintas kokiems 6-7? Gal geriau vienas, bet kokybiškas? Gal geriau vieną aprūpinti, nors minimaliai, nei būrį versti elgetauti? Vienas vaikas, normaliai auklėjamas, netampa net egoistu. Ir bendrauti iki valiai gali su draugais. Vienas vaikas šeimoje nepatiria emocinio spaudimo dėl konkurencijos (Retas kuris iš daugiavaikės šeimos galėtų pasigirt, kad nebuvo peštynių ir net žiaurių scenų). Taigi, nedarykite "vaikų fermos" lotuliukas.gif
Atsakyti

Skaitau dabar kaip tik vieno žymaus psichologo knygą apie agresyvumo prigimtį ir ten yra toks skyrelis apie Hitlerį. Žinot, kokia buvo jo pirmoji trauma? ogi sesutės gimimas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramunytėė @ 2009 07 14, 21:40)
Nu ir dar priimt įstatymą tėvus auginančius vieną vaiką bausti kuo griežčiau lotuliukas.gif

Oij nigaliu lotuliukas.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif
Busim kaip Kinijoj - tik atvirkstinis variantas doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Domke: 15 liepos 2009 - 09:35
QUOTE(pašnekutė @ 2009 07 14, 18:42)
1.Ir, pasakykit man tada, kas gero iš gausių, bet asocialių šeimų? ....Gal geriau .vienas, bet kokybiškas? Gal geriau vieną aprūpinti, nors minimaliai, nei būrį versti elgetauti?
2.Vienas vaikas, normaliai auklėjamas, netampa net egoistu.

1. nenukrypkim nuo temos. temoj užvedžiau kalbą ne apie asocialius. ir ne apie būrį...du ar trys tai jau bū9rys...
2. kalba eina apie tuos žmones, kurie,protingi ir visokie kitokie, gali suteikti kokyb.gyvenimą ne vienam, o dviem trim vaikam. tai jei trys vaikai būrys net pasiturintiems, buvo iškeltas klausimas - gal kažkas pakitę su pasiturinčių žmonių mąstymu? dilema tuomet gaunasi dvipusė. asocialūs (jei tokie yra) gimdo dėl pašalpų, o pasiturintys normalūs (jei tokie yra) bodis trečio vaiko, nes su dviem nebesugeba išsitekt ir suderint savo svajonių, saviraiškos, arba, kitaip tariant - (gal) egoizmo.
Atsakyti