Šiandien susitikau parduotuvėje pažįstamą. Iš pradžių jis turėjo su žmona sūnų, labai juo didžiuodavosi, tas sūnus judrus, bet nepaisant to, vis tiek kažkaip turėdavo kantrybės kažkiek užsiimt ir t. t., buvo gana darni šeima. Paskui žmona, norėdama toliau neiti į darbą, privertė jį turėti antrą vaiką. Jis to nenorėjo.
Kiek sutinku - keikiasi nesavais žodžiais, jau ir pirmas vaikas nebetenkina, į mažosios augimą žiūri su siaubu, sako, jei ir šita bus tokia torpeda, išvažiuosiu į naftos platformą dirbt ir metų metais namuose nesirodysiu.
Koks gėris tie du vaikai, kai vienas iš tėvų nenori antro, bet yra priverčiamas, koks gėris
Neabejoju, jei mane vyras priverstų susilaukt antro vaiko, aš irgi norėčiau į naftos platformas, kai tuo tarpu būdama su viena dukra esu visai patenkinta, tik labai retais atvejais norisi nuo jos ilgėliau pailsėt (kol kas per tris su puse metų buvo vienas toks atvejis, penkiom dienom išrūkau, su tėčiu vaiką palikusi, tuo tarpu pakartot nesinori)...
O va pvz. yra kiti pažįstami, fantastiškai elgėsi su pirmom dviem dukrytėm, laukiasi trečio vaikučio - ir gražu į juos pažiūrėt, nes jie tam paprasčiausiai abu sutverti, galėtų ir dar penkis turėt, ir manau kuo puikiausiai sugyventų...
Papildyta:čia aš prie to pašnekėjau, kad buvo norima argumentų: kodėl vienas.
matyt, kai kurie žmonės gali psichologiškai sugyenti trise kompanijoj, bet keturiese ar daugiau - jaučiasi minioj, bedraskomi, ir psichologiškai sugyventi nebegali. su egoizmu tai nesusiję, tiesiog su erdvės aplink save įgimtais poreikiais.
tai labai džiugu manau, jei kai kurie apie save pvz. tai suvokia ir nepasidaro gyvenimo keturiese, per kurį nebėr gyvenimo ir sutarimo...
nors trise viskas buvo super.
ir čia dažnas šiaip atvejis. kiek bent SM ar kokiuose žurnaluose žmogus paskaitai. kad gyveno sau žmonės trise , su vienu vaiku, bet paskui dažniausiai moteris užsimano antro, ir šast - šeima subyrėjo...
pvz. kas nors mėgsta dirbt žmonių sūkury, o kitas kokiam kambarėly užsidarę, kad niekas po kojom nesipainiotų. kuris iš šių dviejų "egoistas"?