Įkraunama...
Įkraunama...

(Ar) Vieno vaiko šeima - ne šeima?

P. S. NU KUO NE AIŠKIAREGIŲ VAKARĖLIS, TAIP GERAI PAŽĮSTANT "TUOS ŽMONES"? lotuliukas.gif faina, kai kažkas viską mato kiaurai sienas, ir dar taip užtikrintai jaučia kitų žmonių jausmus, žino tai, ką kiti galvoja, kam skiria pirmenybę, kuo yra suluošinti vaikystėje, kada galvoja ne savo galva... saugu praktiškai šalia tokių žmonių ir gera smile.gif wub.gif visada perspės, įtikins, perduos savo - teisingąją - nuomonę...

p. s. po p. s. - be abejonės, aš kalbu ir apie save wub.gif gera šalia manęs, tiesa? wub.gif wub.gif ir saugu lotuliukas.gif
gerai, kad mūsų yra 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stripulis: 19 gegužės 2012 - 13:27
stripuli, kas tau uzejo? ar vel su vyru susipykai? biggrin.gif
kas cia per mesinejimas ax.gif ada pirmiausia ismesinejei - labai negrazu todel, kad jos mintis paemei is kitos temos, ne is sios temos - juk ir pati su savo vaiku nesusitvarkai. tavo tikslas buvo parodyti ka - kokia ada baisi , ir kad visi itiketu jos blogiu? g.gif

o siaip dekui, kad laiko nepagailejei (jo ir turi), ir atrinkai mano zodzius - tai jie mano ir nera juose nieko baisaus. taip, as garsiai mastau, svarstau, bet nemanau, kad smerkiu vienvaikes seimas. beje, pati kai uzvedziau tema, ir sitaip rasiau - turejau VIENA VAIKA. visus argumentus taikiau ir SAU: apie ta pati egoizma, saviraiska, nenora tureti daugiau. taip, esu europos piliete, kuri nori daugiau skirti laiko savirealizacijai. o tai gerai ar blogai? as pati su savim kalbuosi ir svarstau - kur tos egoizmo/saviraiskos ribos - kodel apskritai, juo turtingesne tauta/europa- juo labiau ji mirstanti - visas sias "nuodemes" ir ne nuodemes taikau ir SAU - ir atsiprasau, jei uzgavau tame ir jus.

o del emociju. o kaip diskutuoti be ju? man patinka, kai lietuviai-gana santuri tauta, bet forumuose visgi issilieja - matyt, jiems patiems tas santurumas iki kaklo jau. diskutuokim, o jei ir pasibaram bediskutuodami, nieko tokio, ne beda - svarbu nenutraukti diskusijos, jei ji isvis imanoma.

todel pasikartosiu: man labai idomus tas reiskinys, vykstantis geresnio issivystymo salyse: lokaliniu mastu, asmeniniu mastu: taip, is esmes juk neisakysi kitam tureti daugiau vaiku. bet vis tiek as jauciu, kad tas nenorejimas susijes su tam tikra vertybine krize.
dabar paselusiu greiciu dauginasi kinai ir musulmonai - ir as tikrai nenoriu pasakyti: dauginkimes ir mes panasiu tempu, kad atremtume juos.
tegu. gi kinai ir arabu salys irgi turi teise klesteti, kodel baltoji rase turi buti dauguma?
man siaip idomu - kodel pasiekus aukstus lygius - pagal maslow piramide - mes jau esame savirealizacijos paiesku etape - visi ima mirti ir nykti? kodel, jei gyvenimas ir gerbuvis mielas ir saugus - neisileisti i ta miela gerbuvi dar vieno vaiko? o gal dar tam ne laikas? o gal niekados ir nebeisaus tas laikas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 19 gegužės 2012 - 16:10
given444, ne, nesusipykau, mėgstu priekabiatuojų analizes, ir tiek. o kad tau atrodo, jog tavo žodžiuose nėra nieko baisaus, na - visi turi teisę į savo nuomonę. man atrodo, kad pakankamai 4u.gif

dėl ados - kaip ir sakiau, norėjau parodyti, kokia šaržuota gali būti nuomonė, kai ištrauki kažką iš konteksto ir pasidarai kategoriškas išvadas. ką ir parodžiau. jei ką, pakartosiu - ahaaa, nesusitvarkai su vaikais 'tobulai' (o kas tas yra ir ar to būna) - tai neturėk tu jų iš viso, aš tai neturėčiau... tai va čia yra šaržas, bet tai nėra mano mintys.

mano mintys yra tokios. ne vaiko turėjimas-neturėjimas-vieno vaiko turėjimas-septynių vaikų turėjimas apsprendžia tai, ar malonu bendrauti su to vaiko tėvais ar su žmonėmis, neturinčiais vaikų. ne vaiko turėjimas-neturėjimas-vieno vaiko turėjimas-septynių vaikų turėjimas apsprendžia tai, ar tie turimi vaikai bus gerai išauklėti, ir ar neturintys vaikų tėvai yra egoistai, ar altruistai.
vaiko turėjimas-neturėjimas... ir t. t. išvis NIEKO neparodo nei apie savirealizaciją, nei apie egoizmą, nei apie saviraišką, nei apie turtus ir dar ką nors.

p. s. manęs tai niekuo neužgavai. mane gali užgauti tik man artimi žmonės - mano vyras, mano mama, mano vaikas ir mano tėtis. psio. sąrašas baigtas smile.gif visi likusieji turi teisę į savo nuomonę ,o jei jie reiškia ją viešai, o ne į dienoraštį rašo, aš turiu lygiai tokią pat teisę pareikšti viešai savo nuomonę apie jų nuomones wink.gif
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2012 05 19, 19:56)
mano mintys yra tokios. ne vaiko turėjimas-neturėjimas-vieno vaiko turėjimas-septynių vaikų turėjimas apsprendžia tai, ar malonu bendrauti su to vaiko tėvais ar su žmonėmis, neturinčiais vaikų. ne vaiko turėjimas-neturėjimas-vieno vaiko turėjimas-septynių vaikų turėjimas apsprendžia tai, ar tie turimi vaikai bus gerai išauklėti, ir ar neturintys vaikų tėvai yra egoistai, ar altruistai.
vaiko turėjimas-neturėjimas... ir t. t. išvis NIEKO neparodo nei apie savirealizaciją, nei apie egoizmą, nei apie saviraišką, nei apie turtus ir dar ką nors.

Stripulis oro_buckis.gif (atsiprasau uz familiaruma)

Kaifuoju skaitydama
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 19 gegužės 2012 - 19:22
Jėėėėtus, kokie nukrypimai nuo temos. Klausimas buvo: ar vieno vaiko šeima - ne šeima? Aišku, kad- ŠEIMA, čia "ir arkliui aišku".
Atsakyti
QUOTE(giedruole @ 2012 05 19, 20:50)
Jėėėėtus, kokie nukrypimai nuo temos. Klausimas buvo: ar vieno vaiko šeima - ne šeima? Aišku, kad- ŠEIMA, čia "ir arkliui aišku".

drinks_cheers.gif jetus doh.gif ,o kitur litaniju litanijos ,sakiniai isnarstyti po kauleli po milimetra ... biggrin.gif Vaikas yra - vadinas yra ir seima 4u.gif ,o ju kiekis labiau seimyniskos seimos nepadaro tongue.gif
Atsakyti
QUOTE((V)ero.man @ 2009 07 14, 17:20)
auginti tik vieną vaiką - tai jį iš anksto traumuoti...  atimti pusę vaikystės...

žiauru... jei yra galimybė, nedarykit tokios klaidos

Perskaiciau ir pakraupau.Ar suvokia zmogus rasydamas,tai ka parase doh.gif blink.gif
Papildyta:
QUOTE(ada21lt @ 2012 05 13, 14:43)
Jei gimsta tik vienas ir daugiau neiseina, tai yra kaip yra, bet samoningai tik vieno noreti ,truputi keista..

Ne kiekybeje ,o kokybeje esme. Kas is to,kad va turite du ir nesugebate juos aukleti. g.gif blink.gif
Papildyta:
QUOTE(ada21lt @ 2012 05 13, 15:06)
Tik labai mazai pliusu izvelgiu auginant viena, gal daugiau tik tai, kad nu jei negali moteris daugiau pagimdyti, nu tai negali ir viskas smile.gif

O tokios galimybes neprimetate,kad seima gali noreti tureti TIK viena vaika(pas jus tuo klausimu asocijacija,tik nesveiki turi viena,ane) g.gif blink.gif
Papildyta:
QUOTE(ada21lt @ 2012 05 13, 15:06)
bet siaip laiko daugiau tevams, bent man ,kai yra 2 vaikai. Draugu kas dien neprisiveziosi kol maziukai, o dabar abu sau laksto zaidimu prisigalvoja, kol buvo tik vienas as visur kartu ejau, zaidziau, kazkuom uzsiemiau. O dabar va galiu internete sedeti

Na va,argumentuotas pasakymas,kodel reikia tureti du vaikus,o ne viena lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(ada21lt @ 2012 05 18, 13:12)
Gimdo dazniausiai viena, tie kam is vis tas vaikas buna, nu taip reikia visi juk turi vaiku, nu viena dar kazkiek norisi tureti, galu gale kam turtus paliksi, dar kartais is netyciuku antras gimsta(arba ir pirmas is netyciuku ar norint susituokti, ar is kitu tikslu ), bet tiem zmonem vaikai nera dziaugsmas ir t.t. kaip paraset, jiems daugiau tai pareiga, vargas, atsakomybe ir t.t.

Kokioje aplinkoje gyvenate,taip ir mastote blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilgaplaukė: 19 gegužės 2012 - 21:43
QUOTE(given444 @ 2012 05 19, 08:08)
artemide, visai ne prie ko tavo pastebejimas sioj temoj.
*pasakyk, kam apskritai vyksta diskusijos forume? kad visi ateitu ir vos pradeje plepeti,
**imtu svaidytis: atsok, nesiaiskinu, cia mano noras, mano reikalas, mano tvartas...kuriu galu zmones isvis sedi, plepa, kapojasi uz ekranu ir patiria malonumus viso to ?  ax.gif
***nebent diskusijos jums ant mozoliu uzlipa.
****nelendat diskutuoti, tuomet ir baigta.
*****jokiu neigiamu emociju ir prievartavimu nepatiriat.(ypatingai, ne informacijos apsikeitimo, o vertybinese temose.)

Kodėl ne prie ko? Man atrodo dar ir kaip prie to smile.gif
*Kurių galų žmonės sėdi forumuose? Kiekvienas turi savo priežastis, taigi aš už visus negaliu atsakyti - galiu kalbėt tik už save. O kada jau galima, anot jūsų, imti svaidytis? Po 5 postų? Po 10?
**Ir kas čia svaidosi tais paryškintais terminais? Jei man taikėte - prašovėt... Na o apie kapojimusis ir iš to išplaukiančius malonumus argi man jums pasakoti smile.gif
***Kodėl man kažkas kažkur turėtų lipti?
****Čia nurodymas? O kam baigta? Jums? Man? Kažkokios Jūsų mintys padrikos... Diskutavau, diskutuoju ir diskutuosiu tiek ir ten, kiek ir kur pati norėsiu.
*****?Čia kas patiria neigiamas emocijas? Ką prievartauja? Ir aplamai kur jūs čia matot vertybinę temą biggrin.gif

NA, ir kad būtų į given444 temą hihihi.gif Mano nuomone tai ŠEIMA: - su ar be vaikų, susituokę ar ne, hetero ar homo...Jei yra du (ir/ar daugiau) ir jie jaučiasi kaip Šeima - vadinasi jie ir yra šeima...tuo momentu...tiek, kiek patys to panorės...nesvarbu, ką kiti apie tai sakys ar manys.

Ir aplamai patikslinkit - kaip Jūs, given444, skaičiuojat vaikus šeimoje? Jei moteris ir vyras sukūrę šeimą antrą kartą ir abu pirmoje šeimoje turėjo po vaiką, bet bendroje šeimoje yra tik vienas iš vaikų - kiek šioje šeimoje suskaičiuojat vaikų? mastau.gif
1) Vyras + žmona + 2 vaikai?
2) Vyras + žmona + 1 vaikas?
3) Vyras + žmona - nėra vaikų (t.y. nei vieno bendro vaiko)?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~Artemidė ~: 19 gegužės 2012 - 22:19
QUOTE(~Artemidė ~ @ 2012 05 19, 23:15)
Mano nuomone tai ŠEIMA: - su ar be vaikų, susituokę ar ne, hetero ar homo...Jei yra du (ir/ar daugiau) ir jie jaučiasi kaip Šeima - vadinasi jie ir yra šeima...tuo momentu...tiek, kiek patys to panorės...nesvarbu, ką kiti apie tai sakys ar manys.

labai tikslus apibūdinimas šeimos, kaip ir aš ją įsivaizduoju.
dar tik galiu pridėt. kartais ir penkis vaikus turintys sutuoktiniai nebesijaučia šeima. kelis kartus teko išklausyt pasiguodimus, kad va, gyvenam kartu, laiką kažkurį irgi leidžiam kartu, ale nebėra šeimos sad.gif
tai kaip čia tada išeina? net ir krūvele vaikų kartais nebegarantuoja ŠEIMOS.
Atsakyti
Šiandien susitikau parduotuvėje pažįstamą. Iš pradžių jis turėjo su žmona sūnų, labai juo didžiuodavosi, tas sūnus judrus, bet nepaisant to, vis tiek kažkaip turėdavo kantrybės kažkiek užsiimt ir t. t., buvo gana darni šeima. Paskui žmona, norėdama toliau neiti į darbą, privertė jį turėti antrą vaiką. Jis to nenorėjo.
Kiek sutinku - keikiasi nesavais žodžiais, jau ir pirmas vaikas nebetenkina, į mažosios augimą žiūri su siaubu, sako, jei ir šita bus tokia torpeda, išvažiuosiu į naftos platformą dirbt ir metų metais namuose nesirodysiu.

Koks gėris tie du vaikai, kai vienas iš tėvų nenori antro, bet yra priverčiamas, koks gėris wub.gif

Neabejoju, jei mane vyras priverstų susilaukt antro vaiko, aš irgi norėčiau į naftos platformas, kai tuo tarpu būdama su viena dukra esu visai patenkinta, tik labai retais atvejais norisi nuo jos ilgėliau pailsėt (kol kas per tris su puse metų buvo vienas toks atvejis, penkiom dienom išrūkau, su tėčiu vaiką palikusi, tuo tarpu pakartot nesinori)...

O va pvz. yra kiti pažįstami, fantastiškai elgėsi su pirmom dviem dukrytėm, laukiasi trečio vaikučio - ir gražu į juos pažiūrėt, nes jie tam paprasčiausiai abu sutverti, galėtų ir dar penkis turėt, ir manau kuo puikiausiai sugyventų...
Papildyta:
čia aš prie to pašnekėjau, kad buvo norima argumentų: kodėl vienas.

matyt, kai kurie žmonės gali psichologiškai sugyenti trise kompanijoj, bet keturiese ar daugiau - jaučiasi minioj, bedraskomi, ir psichologiškai sugyventi nebegali. su egoizmu tai nesusiję, tiesiog su erdvės aplink save įgimtais poreikiais.
tai labai džiugu manau, jei kai kurie apie save pvz. tai suvokia ir nepasidaro gyvenimo keturiese, per kurį nebėr gyvenimo ir sutarimo...
nors trise viskas buvo super.
ir čia dažnas šiaip atvejis. kiek bent SM ar kokiuose žurnaluose žmogus paskaitai. kad gyveno sau žmonės trise , su vienu vaiku, bet paskui dažniausiai moteris užsimano antro, ir šast - šeima subyrėjo...

pvz. kas nors mėgsta dirbt žmonių sūkury, o kitas kokiam kambarėly užsidarę, kad niekas po kojom nesipainiotų. kuris iš šių dviejų "egoistas"?
Atsakyti
kaip tik ir seimas nagrineja, kas yra savoka seima siais laikais :)ir kaiptik TV savaitej perskaiciau apieilgiausia studija, kuri aiskinasi kas yra dabar seima ir kas tai buvo pries 50 m biggrin.gif
Tai va kai seimas su konstituciniu teismu niekaip negali susotarti,aks visdel to seima, tai nekeista,akd ir ci adaug diskusiju. Keisciasi visuomene, keiciasi vertybes, nebera nieko stabilaus....
Bent as gan konservatyvi siuoklausimu, man seima: vyro ir moters sajunga. Gejai, lai gyvena sau savo gyvenimus, bet savo vaikams tikrai nepasakosiu pasaku, kaip princas isimylejo princa ar princese princese... biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2012 05 19, 23:13)

aciu jums uz analyzus, nors ir is lemputes, bet tema ne apie mane, kad ir kaip malonu butu,kad tiek demesio man vis rodote, jau draugem siuliau galite tema uz vesti atskira biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2012 05 20, 00:13)
aciu jums uz analyzus, nors ir is lemputes, bet tema ne apie mane, kad ir kaip malonu butu,kad tiek demesio man vis rodote, jau draugem siuliau galite tema uz vesti atskira  biggrin.gif

"Analyzus" lotuliukas.gif
Stebinate savo izvalgomis ax.gif blink.gif
Atsakyti