Įkraunama...
Įkraunama...

(Ar) Vieno vaiko šeima - ne šeima?

QUOTE(Moonte @ 2012 05 27, 08:59)

Mane glumina, kai zmogus tik metosi deklaracijom...

nu vis tiek nesuprantu.
jei zmogus kazkuo nuosirdziai SIUO MOMENTU (kad ir kaip tai kitam atrodytu kvaila) tiki, jis turi teise ta sakyti. atmenu, viena forumiete forume buvo labai uz abortus. po kazkiek metu pradejo destyti savo paziuras sukresta asmenines patirties. taigi, pries tai ji apturejo vienokias deklaracijas, dabar - kitokias. taip pat atmenu, kita forumiete, kuri buvo uz sugyventines dalia, prisijunge kitu niku (mes pazistamos), ir eme destyti, kad visgi po 11gyvenimo metu, issiskyrus su draugu, pervertino darsyk savo vertybes, ir eme destyti, kodel ji dabar kitaip masto, kitaip tiki.

o dabar, ka daryti adai ir visoms kitoms (kurios neturi suaugusiu ir sekmingu, svarbiausia, vaiku:
tik ateiti ir pasakyti: labadiena, as dar ne motina, nes tik ka pagimdziau, nes nesuvokiu pilnai kas ivyks po 2, 3 , 5 metu....
labadiena, as nesergu rimta liga, taigi, negaliu dalintis pamastymais apie gyvenima, mirti, ir tt.

as, manau, kad kaip stripulis pabreze: kiekviena turi "teise' kitus mokyti, o kitos - "nesileisti buti pamokytomis". virtualus pokalbiai - tarsi jegu zaidimai, ir tiek.

manau kertinis dalykas yra vienas: isminties siekiantis zmogus aklai kitam plaktuku nedauzys per galva, bet dalintis savo postringavimais, (kad ir kvailais, tusciais - kito akimis), mums tikrai niekad nedraudzia.
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2012 05 25, 14:54)

Neigiamas poziuris ir i tuos, kurie turi daugiau nei 3 vaikus(nors cia pasirodo ir dauiau nei 1) labai ryskus Lietuvoj, tuoj kiti pradeda skaiciuoti ju pajemas, tuoj turi moterys aiskintis, kad ne is pasalpu gyvena ar ne, duok dieve, gimdo del pasalpu, o jos tokios Lietuvioj dideles, kad tik taip ir imanoma prasigyventi  biggrin.gif

g.gif nera to neigiamo poziurio, zaviuosi seimomis kurios turi 3 ir daugiau vaiku, zaviuosi mamom kurios megaujasi pastoviu buvimu su vaikais ir planuoja 4 ar 5 vaikuti. (nekalbu apie asocialias, kurios isvis nieko neplanuoja ir niekuo nesimegauja). Taciau ne kiekviena moteris nori save pasvesti vien vaiku auginimui. Kiekvienas turi savo charakteri, savo poziuri i gyvenima. Is savo patirties, as pradejau gyventi kai mano mazyliui suejo 3 metai, nes jauciausi uzdaryta doh.gif , nors esu is tu kuri su vaikais ir keliauja ir eina ir tikrai nesedziu namie. Be galo myliu savo vaikus ir noriu jiems sukurti gera gyvenima, taciau jau apie 3 net pagalvoti negaliu, nors ir finansai ir galimybes tikrai leidzia.
Del to puikiai suprantu tas moteris, kurios turi viena vaikeli, jos save realizavo kaip mamos ir daugiau nebenori.
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2012 05 24, 11:32)

*O paskui jau visur nueidavom, ir pakeliavom, nezinau kodel sakot, kad reikia aukliu g.gif , neprireike man . Patys su vyru auginame savo vaikus ir net nelabai turiu kam palikt, esu palikus extra atvejais kelis kartus per visa ta laika. Atrandi tokiu pramogu, kurias iki tol tikrai neismeginom, pvz vaiskciojima i vaiku zaidimu aiksteles, vaiku uzsiemimus, kazkokius koncertus, renginius vaikams ir t.t. GAlu gale net lauke bunu daugiau, nes budavo darbas- namai, nu laisva diena praeini kazkur, pasedi kavinej, paplepi su drauge, tada tai buvo smagu ir malonu, dabar smagu su vaiku po parka pasivaiskcioti, kieme paguleti i debesis paziureti, is naujo atrasti pasauli:kas yra saule,kas debesys, kur skruzdelytes gyvena ...

**Is tikruju tie vaikai patys auga, stiebiasi , ismoksta viska, tik gali buti salia, apkabinti, priglausti, kazka paaiskinti, jei klausia, pamaitinti, kai reikia...

* O tai moteris,tampa mama ir viskas, jai nuo siol tampa idomu parkas,smelio deze ir vaikiskos grupes? Dingsta poreikis teatrui, kitokiai muzikai? Ar siulote i 'Prodigy' koncerta vestis vaika? biggrin.gif Niekas nesako,kad parke nesmagu, bet norisi ir kitoku pramogu, turputeli 'rimtesniu'.
** Tai tokiu atveju ir gimdoma po viena. Kad kalbetum ne tik kai taves vaikas klausia, ir nebutum salia,o kartu. As asmeniskai labai dizuagiausi tais 2metais, bet manau,kad daugiau maziau jau atidaviau save visa, o gimdyti tik tam,kad pabuti salia,kol patys uzaugs nenoriu.
Atsakyti
QUOTE(*Liūtė* @ 2012 05 28, 20:10)
*  O tai moteris,tampa mama ir viskas, jai nuo siol tampa idomu parkas,smelio deze ir vaikiskos grupes? Dingsta poreikis teatrui, kitokiai muzikai? Ar siulote i 'Prodigy' koncerta vestis vaika? biggrin.gif  Niekas nesako,kad parke nesmagu, bet norisi ir kitoku pramogu, turputeli 'rimtesniu'.
** Tai tokiu atveju ir gimdoma po viena. Kad kalbetum ne tik kai taves vaikas klausia, ir nebutum salia,o kartu. As asmeniskai labai dizuagiausi tais 2metais, bet manau,kad daugiau maziau jau atidaviau save visa, o gimdyti tik tam,kad pabuti salia,kol patys uzaugs nenoriu.

Nu kiekvienam savos vertybes gyvenime ir savi pomegiai. smile.gif
O kas neleidzia nueiti ten kur norisi keliom valandom?Yra moterys, kurios vos po gimdymo sugeba i darba iseiti, o cia kartais i tetra ar koncerta. Nes vis tiek kazkas ir ta viena vaika tures priziureti. Ar tai taip daznai norisi vis kazkur eiti ir eiti, tai gal dar anksti seima kurti ir tam vienam gal dar anksti? g.gif
O jums is esmes labai skiriasi pats veiksmas buti kartu ir buti salia? ar cia taip prie zodziu reikia prisikabinti? MAn siaip nepatinka pats zodis kartu, geriau butu saldu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2012 05 27, 11:59)
Kodel negali, gali, va ir beduinas gali deklaruoti eskimui, apie sniego pugu, ir ledynu gresme zmogaus sveikatai ir saktinti neva butina kova su tuo. Beti itariu, jam geriau/ patogiau butu kalbeti apie smelio audras ir barchanus ir t.t. Ir visai desninga, kad klausantis beduino deklraciju apie salcio gresme ir kova su tuo, jis sypsosis ir su ironija linguos galva.

Mane glumina, kai zmogus tik metosi deklaracijom... O ypac keistai atrodo, kai manosi, jog gali vertinti kitu pasirinkima, aiskinti, kaip privalo gyventi.

O gal tam beduinui is sono geriau matosi, gal jis mokslininkas tyrinejantis butnet tuos dalykus? lotuliukas.gif Nejau jus manote, kad visu zmoniu toks suvokimas ribotas ir zmogus negali suvokti dalyku,kurie vyksta kazkur toliau nuo jo nosies?

O mane tai glumina, kai savo minciu destyma kiti priima, kaip deklaracijas, aiskinima, kaip kas privalo gyventi.

Ar jus bent sugebate paprasciausiai isklausyti kito nuomone? Ar viskas ka jums kiti sako, atrodo kaip kazkoks mokinimas ar aiskinimas, ar nesugebat is vis diskutuoti? Vis pastebiu, kad kabinejates prie tu, su kuriu nuomone nesutariat...jei taip erzina, neskaitykit tu mano deklaraciju.
Ir dar toks pastebejimas del tu tarptautiniu zodziu jusu zinutese ar nerandat lietuvisku ar siaip del mandrumo?
Papildyta:
QUOTE(Kava&arbata @ 2012 05 28, 08:40)
g.gif nera to neigiamo poziurio, zaviuosi seimomis kurios turi 3 ir daugiau vaiku, zaviuosi mamom kurios megaujasi pastoviu buvimu su vaikais ir planuoja 4 ar 5 vaikuti. (nekalbu apie asocialias, kurios isvis nieko neplanuoja ir niekuo nesimegauja). Taciau ne kiekviena moteris nori save pasvesti vien vaiku auginimui. Kiekvienas turi savo charakteri, savo poziuri i gyvenima. Is savo patirties, as pradejau gyventi kai mano mazyliui suejo 3 metai, nes jauciausi uzdaryta  doh.gif , nors esu is tu kuri su vaikais ir keliauja ir eina ir tikrai nesedziu namie. Be galo myliu savo vaikus ir noriu jiems sukurti gera gyvenima, taciau jau apie 3 net pagalvoti negaliu, nors ir finansai ir galimybes tikrai leidzia.
Del to puikiai suprantu tas moteris, kurios turi viena vaikeli, jos save realizavo kaip mamos ir daugiau nebenori.

tikrai yra visuomeneje, net ir cia per zinutes matosi. Paskaitykit Moontes zinutes apie tai kaip mamos sugeba parazituoti, kai augina vaikus.
Viena pazystama laukesi 5, tai visi tik uzujauta reiske ir net artimieji buvo labai nuliude. Cia kaimyne laukesi dvynuku, jau viena turejo, tai sake mes su vyru pirmi, kurie pasidziaugem ir pasveikinom, kiti irgi tik uzjaute smile.gif
Cia tik pora pvzdziu, siaip jei daug vaiku, pirmi klausimai , tai gal del pasalpu gimdo, arba nu vis tiek is pasalpu gyvena, tai ka duos tiems vaikams ir t.t. Vienu zodziu, jei nori kazkiek daugiau vaiku turi buti vos ne mljierius... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2012 05 29, 18:49)
Nu kiekvienam savos vertybes gyvenime ir savi pomegiai. smile.gif 
O kas neleidzia nueiti ten kur norisi keliom valandom?Yra moterys, kurios vos po gimdymo sugeba i darba iseiti, o cia kartais i tetra ar koncerta. Nes vis tiek kazkas ir ta viena vaika tures priziureti. Ar tai taip daznai norisi vis kazkur eiti ir eiti, tai gal dar anksti seima kurti ir tam vienam gal dar anksti? g.gif
O jums is esmes labai skiriasi pats veiksmas buti kartu ir buti salia? ar cia taip prie zodziu reikia prisikabinti? MAn siaip nepatinka pats zodis kartu, geriau butu saldu smile.gif

O Jum nera skirtumo zaisti su vaiku kartu, ir buti salia kai jis zaidzia? bigsmile.gif
Tai apie ka as kalbu,gimdyti tam,kad vaikas butu su aukle istisai,ar po 3men isieti i darba man nera priimtina sakykim. O kadangi pati dbr jau pajauciau laisve,nes mazei tuoj 6m bus, tai vel grizti atgal nenoriu. Nes ir pramogos dabar kitokios ir kartu zymiai daugiau gali iseiti,nei su 1m ar 2m vaiku. Kad ir mamai palikti, skirtumas kur 1 vaika,ir skirtumas kur 2 ar 3. Nes tevai mano dirbantys, tai jiem pailseti tai reikia. Nebutinai istisai eiti eiti, bet jauciu poreikia,skirti laiko tik sau, bei skirti laiko tik pabuvimui kartu su vyru. Ir i kelis menesiu karto mazoka. ax.gif
Atsakyti
O gal tam beduinui is sono geriau matosi, gal jis mokslininkas tyrinejantis butnet tuos dalykus?  lotuliukas.gif Nejau jus manote, kad visu zmoniu toks suvokimas ribotas ir zmogus negali suvokti dalyku,kurie vyksta kazkur toliau nuo jo nosies?

O mane tai glumina, kai savo minciu destyma kiti priima, kaip deklaracijas, aiskinima, kaip kas privalo gyventi.

Ar jus bent sugebate paprasciausiai isklausyti kito nuomone? Ar viskas ka jums kiti sako, atrodo kaip kazkoks mokinimas ar aiskinimas, ar nesugebat is vis diskutuoti? Vis pastebiu, kad kabinejates prie tu, su kuriu nuomone nesutariat...jei taip erzina, neskaitykit tu mano deklaraciju.
Ir dar toks pastebejimas del tu tarptautiniu zodziu jusu zinutese ar nerandat lietuvisku ar siaip del mandrumo?

Dekui, mano berniukai turejo proga pasijuoti, vitamino C pasigaminti, nors siokia tokia nauda is parasymo. Jums liepe perduoti. Sakoma, kad Siaures Skandinavijos kalbose egzistuoja simtas sniega reiskianciu zodziu, butu idomu, kaip beduinas neva is sono, sugebes rast pavadinimu ir ka naujo aniems, tos vietoves gyventojams pasakys, apar to, kad bus subimbalejes lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Mano galva, puikus atsakymas Gvinet444 mirksiukas.gif

Jums kila klausimai tik del kitu, o kaip del saves brangutes? Savo izvagomis nenorit pasianudoti? Tarp kitko i tai pastoviai atkreipia demesi dauguma jusu oponentu, bet kazkaip jus tai nestabdo... Idomu kodel. Sakot mano akyje sapeli matot, o savo akyje balsiukas netrukdo? ax.gif

Siaip, diskusijos esme ir yra oponavimas, tai yra kontrargumetnai. Jei jus tame izvelgiat puolima, tuomet ne cia pakliuvote.

Da suprasciau, jei gauciau pastabas, jog neva naudoju zodzius nesuvokdama ju savokos. O cia pasirodo yra nusikaltimas zinoti terminus, kuriuos tamsta nezinot. Atsiprasau, kad skaitau knygas, bet cia jau jusu problema ne mano, pleskite savo akirati.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 29 gegužės 2012 - 18:41
QUOTE(Moonte @ 2012 05 29, 19:28)
Dekui, mano berniukai turejo proga pasijuoti, vitamino C pasigaminti, nors siokia tokia nauda is parasymo. Jums liepe perduoti. Sakoma, kad Siaures Skandinavijos kalbose egzistuoja simtas sniega reiskianciu zodziu, butu idomu, kaip beduinas neva is sono, sugebes rast pavadinimu ir ka naujo aniems, tos vietoves gyventojams pasakys, apar to, kad bus subimbalejes  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif 

Mano galva, puikus atsakymas Gvinet444  mirksiukas.gif

Jums kila klausimai tik del kitu, o kaip del saves brangutes? Savo izvagomis nenorit pasianudoti? Tarp kitko i tai pastoviai atkreipia demesi dauguma jusu oponentu, bet kazkaip jus tai nestabdo... Idomu kodel. Sakot mano akyje sapeli matot, o savo akyje balsiukas netrukdo?  ax.gif

Siaip, diskusijos esme ir yra oponavimas, tai yra kontrargumetnai. Jei jus tame izvelgiat puolima, tuomet ne cia pakliuvote.

Da suprasciau, jei gauciau pastabas, jog neva naudoju zodzius nesuvokdama ju savokos. O cia pasirodo yra nusikaltimas zinoti terminus, kuriuos tamsta nezinot. Atsiprasau, kad skaitau knygas, bet cia jau jusu problema ne mano, pleskite savo akirati.

Nu va kaip gerai. 4u.gif TIk keista, kad jus su vaikas SM forumus skatot , dideliais kaip suprantu ir idomu cia jiems? Ir keista,kad juos saipytis is zmoniu mokinat bigsmile.gif nu bet kiekvienam savo smile.gif
Bet siaip va jau seniau norejau paklausti juk ne viena turit, dar isivaikinot, tai kaip jus galit suprasti moteris ir kalbeti is ju poziciju, kurios tik vieno nori? cia remiantis jusu logika, gi ten nebuvot , tai kaip zinot, ka jos jaucia ar galvoja tai kokia teisi aturit is vis api etai sneketi? g.gif
Moonte, as apie kazka diskutuoju, o ne knisuosi prie zmogaus asmeniniu savybiu, nevertinu jo proto galiu ar apsiskaitymo ir t.t. nejauciat skirtumo? As issakau savo nuomone tam tikrais gyvenimo klausimais, o kaip jus ar kitos tai priimat tai jusu reikalas ar kaip informacija, ar kaip pamokymus smile.gif
Neizvelgiu puolimo,(daugiau pasiputima ir nora isliet kazkokia pagieza is sirdies), tik nematau kalbejimo i tema, vis nusukat pokalbi i asmeniskumus smile.gif
Suprantu tuos zodzius, tik visada juokinga buvo, kai zmones kalbedami apie paprastus dalykus neranda lietuvisku zodziu. Ir visada gerbiau tuos, kurie savo isminti sugeba isdestyti paprastai, kad net berasciam butu aisku . smile.gif
Papildyta:
QUOTE(*Liūtė* @ 2012 05 29, 18:56)
O Jum nera skirtumo zaisti su vaiku kartu, ir buti salia kai jis zaidzia? bigsmile.gif
Tai apie ka as kalbu,gimdyti tam,kad vaikas butu su aukle istisai,ar po 3men isieti i darba man nera priimtina sakykim.  O kadangi pati dbr jau pajauciau laisve,nes mazei tuoj 6m bus, tai vel grizti atgal nenoriu. Nes ir pramogos dabar kitokios ir kartu zymiai daugiau gali iseiti,nei su 1m ar 2m vaiku. Kad ir mamai palikti, skirtumas kur 1 vaika,ir skirtumas kur 2 ar 3. Nes tevai mano dirbantys, tai jiem pailseti tai reikia. Nebutinai  istisai eiti eiti, bet jauciu poreikia,skirti laiko tik sau, bei skirti laiko tik pabuvimui kartu su vyru. Ir i kelis menesiu karto mazoka. ax.gif

Mes ne apie zaidima snekejom apie buvima smile.gif GAlima ir zaisti su vaiku ir buti salia kai jis zaidzia, manau per diena ir taip, ir taip pas visas buna, nei viena istisai nezaidzia su vaiku, nei viena visiskai nekreipia demesio ir tik savo reikalais uzsiima.
Nu taip, kiekvienas turim savo interesus. As toki dziaugsma patyriau budama su maziukais vaikiukais, kad tuo metu tikrai nesinorejo visai niekur eiti vienai, buvo visiska pilnatve, jei viena iseidavau man net nesmagu buvo. Dabar mano irgi jau vyresni ir iseiti kazkur dazniau galeciau, bet nelabai traukia. TAip kartais i koki klasikini koncerta,bet einam visi, pas drauges viena kartasi nuvaziuoju. SAves tobulinimas- tai sritis,kuri man dabar idomiausia, tagi dazniausiai viena vaziuoju i koki seminara. Ir viskas ir pilnai as laiminga:) Nezinau kitom matyt kitaip, bet man vaiku gimimas buvo tarsi manes pacios issipildymas,pilnatve, prazydimas, net daug kas pastebejo kaippagrazejau per nestuma, nemoku to ne zodziai nusakyti. Todel gal taip ir stebiuosi, kodel kitm yra kitaipkaip kazkam tai gali buti nemalonu, bet cia jau baigiu suprasti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ada21lt: 29 gegužės 2012 - 21:14
QUOTE(ada21lt @ 2012 05 29, 22:26)
Nezinau kitom matyt kitaip, bet man vaiku gimimas buvo tarsi manes pacios issipildymas,pilnatve, prazydimas, net daug kas pastebejo kaippagrazejau per nestuma, nemoku to ne zodziai nusakyti. Todel gal taip ir stebiuosi, kodel kitm yra kitaipkaip kazkam tai gali buti nemalonu,
bet cia jau baigiu suprasti smile.gif

Na ir valio,manau ir kitoms buvo tas prazydejimas,isgrazejimas,bet va matyt jus TIK TAME ir matote pilnatve,saves ispildyma,o va kitoms pilnatve ir ispildymas saves NE TIK vaiku gimdyme ir ju auginime buvo ir yra,bet save dar ir realizuoja kitose srityse.
Taip manote,kad baigiate suprasti,kazkaip nesisviecia i ta puse. lotuliukas.gif
Papildyta:
*as apie kazka diskutuoju, o ne knisuosi prie zmogaus asmeniniu savybiu, nevertinu jo proto galiu ar apsiskaitymo  ir t.t.
**Neizvelgiu puolimo,(daugiau pasiputima ir nora isliet kazkokia pagieza is sirdies), tik nematau kalbejimo i tema, vis nusukat pokalbi i asmeniskumus  smile.gif
***Suprantu tuos zodzius, tik visada juokinga buvo, kai zmones kalbedami apie paprastus dalykus neranda lietuvisku zodziu. Ir visada gerbiau tuos, kurie savo isminti sugeba isdestyti paprastai, kad net berasciam butu aisku . smile.gif

tobulinimas- tai  sritis,kuri man dabar idomiausia, tagi dazniausiai viena vaziuoju i koki seminara.

* Jus tuo isitikinusi,o man taip neatrodo g.gif lotuliukas.gif
** Jus pasiputima matote ,kai kitas daugiau supranta ar zino.O jus i asmeniskumus nekisate savo ilgos nosies,ane blink.gif
*** Na jei nesuvokiate lietuviskai,tai Moonte pamegino kitokiom kalbom ,o jei suprasite,bet...matyt nelemta.O jus save skaitote beraste g.gif Na tada suprantu lotuliukas.gif

O gal geriau vaikus auklekite,tobulinkite,nes jau tiek matyt nusitobulinote,kad nebelieka zodziu skaitant jusu postus. mega_shok.gif
Atsakyti
Nu va kaip gerai. 4u.gif TIk keista, kad jus su vaikas SM forumus skatot , dideliais kaip suprantu ir idomu cia jiems? Ir keista,kad juos saipytis is zmoniu mokinat bigsmile.gif nu bet kiekvienam savo smile.gif

Bet siaip va jau seniau norejau paklausti juk ne viena turit, dar isivaikinot, tai kaip jus galit suprasti moteris ir kalbeti is ju poziciju, kurios tik vieno nori? cia remiantis jusu logika, gi ten nebuvot , tai kaip zinot, ka jos jaucia ar galvoja tai kokia teisi aturit is vis api etai sneketi?  g.gif

Moonte, as apie kazka diskutuoju, o ne knisuosi prie zmogaus asmeniniu savybiu, nevertinu jo proto galiu ar apsiskaitymo  ir t.t. nejauciat skirtumo? As issakau savo nuomone tam tikrais gyvenimo klausimais, o kaip jus ar kitos tai priimat tai jusu reikalas ar kaip informacija, ar kaip pamokymus smile.gif

Neizvelgiu puolimo,(daugiau pasiputima ir nora isliet kazkokia pagieza is sirdies), tik nematau kalbejimo i tema, vis nusukat pokalbi i asmeniskumus  smile.gif
Suprantu tuos zodzius, tik visada juokinga buvo, kai zmones kalbedami apie paprastus dalykus neranda lietuvisku zodziu. Ir visada gerbiau tuos, kurie savo isminti sugeba isdestyti paprastai, kad net berasciam butu aisku . smile.gif

O man visai nekeista, mes neretai aptariam temas kurias as cia diskutuoju, man idomus ju poziuris, beje jie ne vaikai, o vyrai, tame tarpe ir mano vyras. Ne, as nemokinu saipytis, kaip minejau jie yra suage zmones, bet kai zmones paskaito tokias izvalgas automatiskai sypsena prazysta. As jusu postus visada skaitau su syspena, rimtai negaliu. Matyt tai itakoja manoji arogancija.

Ramiai, as ir turiu tik viena vaika, kiti like yra ne isivaikinti, as tik buvau ju globeja. Ir tas noras globoti, man visai nesusijes su jusu poreikiais, visiskai. Nes daugiau esu vaikam drauge, kolega, mokytoja, bet ne mama. Niekada nepretendavau ja tapti.
Tesiog buvo laikas, kai as nusprendziau visuomeniniais pagrindais padirbeti globos namuose. Atsirado grupe jaunuoliu, kuriuos suviliojau savo profesija, palaipsniu, begant metams, ta grupe atsisijojo, su tais jaunuoliais as iki siol bendrauju, nors jie pasuko kitais keliais, nepasirinko menininko dalia. Liko labiausiai orientuoti. Jauciausi isipareigojusi, nesiau atsakomybe uz tuos, "kuriuos prisijaukinau", todel padejau jiems toliau ugdyti savo talenta, veliau, kai isaugo, padejau studijuoti, keli jau baige studijas, kiti dar tik ipusejo mokslus, tiesa, as jau ju finansiskai neberemiu, pirmieji, kurie jau baige studijas, jaucia pareigia likusiems padeti. Tai ju pasirinkimas, todel ji gerbiu. Jie visi zino, kad bet kada gali kreiptis i mane. Mano siema yra ju seima, nes per visas sventes jie dar atvyksta pas mus, tikiuosi kad ir toliau taip bus. Nesu as kokia ten sventa, ar dar kokia, viskas ivyko spontaniskai, galima tai vadinti avantiura. Tereikia dekoti dievui, kad ta mano avantiura gerai baigesi.

Analogiskai, bet jei as matau, jog zmogus nezino elementariu dalyku, bet apie tai diskutuoja, tuomet atsirpasau, as manau, jog tai mano prievole, nurodyti spraga. Ir kai nurodai spraga, o jis it toliau kalba vejus. Tuomet ne as vertinu jo protines galimybes, o oponentas demonstruoja savo diletantizma.

Sakot pasikelimas, gal, bet negaliu praeiti pro sali, kai zmogus akivaizdzius vejus raso, neva oponentai tai teige, kai oponentai kaip tik to niekur nera teige, cia tik jis geba tai iskaityti. O veliau bruka neva jie taip teige, ir pats i ta savo burkala kontrargumetnuoja. Kaip sakoma, megsta zmogus su protingu pakalbeti (pats su savimimi).

Siap bendrauju ne vien su lietuviais. Ir nematau prasmes ieskoti lietuvisku zodziu, kai lietuviu kalboje vartotini tarptautiniai. Ir aplamai, niekas niekada pretenizju del to nereiske, tik jus ir Giuste, idomus ir daug pasakantis sutapimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 29 gegužės 2012 - 22:11
QUOTE(ada21lt @ 2012 05 29, 21:26)
TIk keista, kad jus su vaikas SM forumus skatot , dideliais kaip suprantu ir idomu cia jiems? Ir keista,kad juos 1.saipytis is zmoniu mokinat bigsmile.gif nu bet kiekvienam savo smile.gif
Bet siaip va jau seniau norejau paklausti juk ne viena turit, dar isivaikinot, tai kaip jus galit suprasti moteris ir kalbeti is ju poziciju, kurios tik vieno nori? cia2. remiantis jusu logika, gi ten nebuvot , tai kaip zinot, ka jos jaucia ar galvoja tai kokia teisi aturit is vis api etai sneketi?  g.gif
Todel gal taip ir stebiuosi, 3.kodel kitm yra kitaipkaip kazkam tai gali buti nemalonu, bet cia jau baigiu suprasti smile.gif

1. Kur jūs įžvelgėte mokymą šaipytis? Negi žmogus juokiasi tik besišaipydamas? smile.gif
2. remiantis ta pačia logika čia rašyti teisės neturit nei jūs, nei aš, nei daugelis kitų. Ir aplamai remiantis LOGIKA čia gi tėčių forumas - čia diskutuoti turėtų TĖČIAI biggrin.gif
3. biggrin.gif na dabar ir aš juokiuosi (p.s. nesišaipau jei ką schmoll.gif , tik juokiuosi). Dabar pasiremkim jūsų logika ...na tarkim jei asmeniui X patinka sado/mazo - tai kodėl tai nepatinka/yra nemalonu kažkam kitam unsure.gif doh.gif

"Mes niekada nežinome tiksliai, ką galvoja ir jaučia kitas žmogus: mes interpretuojame jo elgesį ir įsižeidžiame dėl nuosavų minčių šia tema." nežinau kieno ši frazė, bet ji labai taikli smile.gif

Norėčiau paklausti temos autorės, ar ji sulaukė to, ko tikėjosi, užvedusi šią temą t.y. ar šios diskusijos nors kiek patenkino jos lūkesčius smile.gif
Atsakyti

Viena pazystama laukesi 5, tai visi tik uzujauta reiske ir net artimieji buvo labai nuliude. Cia kaimyne laukesi dvynuku, jau viena turejo, tai sake mes su vyru pirmi, kurie pasidziaugem ir pasveikinom, kiti irgi tik uzjaute smile.gif
Cia tik pora pvzdziu, siaip jei daug vaiku, pirmi klausimai , tai gal del pasalpu gimdo, arba nu vis tiek is pasalpu gyvena, tai ka duos tiems vaikams ir t.t. Vienu zodziu, jei nori kazkiek daugiau vaiku turi buti vos ne mljierius... biggrin.gif

Nemanau, kad Jus teisi g.gif Nereik tu pinigu kalnu, bet zinoma, kai seima gimdo 5 vaika, o likusieji 4 nelabai turi ka pavalgyti, jau nekalbu apie rubus, pramogas ir pan., tai zmones ir stebisi, nes atrodo, kad kvailumui ribu nera smile.gif Net jei ta seima negauna tu pasalpu, bet visvien kasdien tik bulves valgo doh.gif Ir kazin ar jie pagalvoja kaip tie 5 vaikai mokysis (nepaslaptis gi, kad uz moksla moketi reikes, nebent visi 5 genijais bus). Taigi normali aplinkiniu zmoniu reakcija.
Niekada niekas nesistebi kai seima turi daug vaiku, nes gali juos pilnavertiskai auginti. Vien mamos meile sotus nebusi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kava&arbata: 30 gegužės 2012 - 07:35

As toki dziaugsma patyriau budama su maziukais vaikiukais, kad tuo metu tikrai nesinorejo visai niekur eiti vienai, buvo visiska pilnatve, jei viena iseidavau man net nesmagu buvo. Dabar mano irgi jau vyresni ir iseiti kazkur dazniau galeciau, bet nelabai traukia. TAip kartais i koki klasikini koncerta,bet einam visi, pas drauges viena kartasi nuvaziuoju. SAves tobulinimas- tai  sritis,kuri man dabar idomiausia, tagi dazniausiai viena vaziuoju i koki seminara. Ir viskas ir pilnai as laiminga:)

Tai visos (dauguma) moteru prazysta, keiciasi kazkiek bruozai, na kitokios tampa. Bet jus save ispildet vaikais, kitiem to negana,ar sunku suprasti? Nes norisi buti ne tik mama, dar moterim ir zmona. Nes kai niekur neini,tai paskui ir lieka pokalbiu temos apie kosytes ir zaisliukus, kas truputi atbukina zmogu.
Atsakyti