QUOTE(ada21lt @ 2012 05 29, 22:26)
Nu va kaip gerai.

TIk keista, kad jus su vaikas SM forumus skatot , dideliais kaip suprantu ir idomu cia jiems? Ir keista,kad juos saipytis is zmoniu mokinat

nu bet kiekvienam savo
Bet siaip va jau seniau norejau paklausti juk ne viena turit, dar isivaikinot, tai kaip jus galit suprasti moteris ir kalbeti is ju poziciju, kurios tik vieno nori? cia remiantis jusu logika, gi ten nebuvot , tai kaip zinot, ka jos jaucia ar galvoja tai kokia teisi aturit is vis api etai sneketi?
Moonte, as apie kazka diskutuoju, o ne knisuosi prie zmogaus asmeniniu savybiu, nevertinu jo proto galiu ar apsiskaitymo ir t.t. nejauciat skirtumo? As issakau savo nuomone tam tikrais gyvenimo klausimais, o kaip jus ar kitos tai priimat tai jusu reikalas ar kaip informacija, ar kaip pamokymus
Neizvelgiu puolimo,(daugiau pasiputima ir nora isliet kazkokia pagieza is sirdies), tik nematau kalbejimo i tema, vis nusukat pokalbi i asmeniskumus
Suprantu tuos zodzius, tik visada juokinga buvo, kai zmones kalbedami apie paprastus dalykus neranda lietuvisku zodziu. Ir visada gerbiau tuos, kurie savo isminti sugeba isdestyti paprastai, kad net berasciam butu aisku .
O man visai nekeista, mes neretai aptariam temas kurias as cia diskutuoju, man idomus ju poziuris, beje jie ne vaikai, o vyrai, tame tarpe ir mano vyras. Ne, as nemokinu saipytis, kaip minejau jie yra suage zmones, bet kai zmones paskaito tokias izvalgas automatiskai sypsena prazysta. As jusu postus visada skaitau su syspena, rimtai negaliu. Matyt tai itakoja manoji arogancija.
Ramiai, as ir turiu tik viena vaika, kiti like yra ne isivaikinti, as tik buvau ju globeja. Ir tas noras globoti, man visai nesusijes su jusu poreikiais, visiskai. Nes daugiau esu vaikam drauge, kolega, mokytoja, bet ne mama. Niekada nepretendavau ja tapti.
Tesiog buvo laikas, kai as nusprendziau visuomeniniais pagrindais padirbeti globos namuose. Atsirado grupe jaunuoliu, kuriuos suviliojau savo profesija, palaipsniu, begant metams, ta grupe atsisijojo, su tais jaunuoliais as iki siol bendrauju, nors jie pasuko kitais keliais, nepasirinko menininko dalia. Liko labiausiai orientuoti. Jauciausi isipareigojusi, nesiau atsakomybe uz tuos, "kuriuos prisijaukinau", todel padejau jiems toliau ugdyti savo talenta, veliau, kai isaugo, padejau studijuoti, keli jau baige studijas, kiti dar tik ipusejo mokslus, tiesa, as jau ju finansiskai neberemiu, pirmieji, kurie jau baige studijas, jaucia pareigia likusiems padeti. Tai ju pasirinkimas, todel ji gerbiu. Jie visi zino, kad bet kada gali kreiptis i mane. Mano siema yra ju seima, nes per visas sventes jie dar atvyksta pas mus, tikiuosi kad ir toliau taip bus. Nesu as kokia ten sventa, ar dar kokia, viskas ivyko spontaniskai, galima tai vadinti avantiura. Tereikia dekoti dievui, kad ta mano avantiura gerai baigesi.
Analogiskai, bet jei as matau, jog zmogus nezino elementariu dalyku, bet apie tai diskutuoja, tuomet atsirpasau, as manau, jog tai mano prievole, nurodyti spraga. Ir kai nurodai spraga, o jis it toliau kalba vejus. Tuomet ne as vertinu jo protines galimybes, o oponentas demonstruoja savo diletantizma.
Sakot pasikelimas, gal, bet negaliu praeiti pro sali, kai zmogus akivaizdzius vejus raso, neva oponentai tai teige, kai oponentai kaip tik to niekur nera teige, cia tik jis geba tai iskaityti. O veliau bruka neva jie taip teige, ir pats i ta savo burkala kontrargumetnuoja. Kaip sakoma, megsta zmogus su protingu pakalbeti (pats su savimimi).
Siap bendrauju ne vien su lietuviais. Ir nematau prasmes ieskoti lietuvisku zodziu, kai lietuviu kalboje vartotini tarptautiniai. Ir aplamai, niekas niekada pretenizju del to nereiske, tik jus ir Giuste, idomus ir daug pasakantis sutapimas.