Sveikos
Jungiuosi ir as i jusu gretas

Vakar iki puse 3 nakties skaitinejau kas per diagnoze, kuria man diagnozavo atlikus tsh analize

Kai gydytoja ivardino
hipotiroze ir kad reiks gerti hormona tiroxina iki gruodzio, o po to pas ja vel pasirodyti, ispuciau akis

Kazkaip niekada taip ilgai negeriau jokiu vaistu ar preparatu ir aisku iskarto visos info neisisamoninau. Tik prisimenu gydytojos atsakyma, kai nustebau, kad "oho kaip ilgai". Ji sako, gerai butu jei uztektu TIK tiek gerti, nes galimas varijantas , kad reikes pora metu ar netgi visa gyvenima. Nu bet vistiek nesuregavau ir nepriimiau to rimtai. Po to gryzus namo emiau dometis, kas tai per liga ir su kuo "valgoma"

Labai dziaugiuosi, kad gyvenu amziuje, kai bet kokia informacija yra lengvai pasiekiama, ir dar labiau dziaugiuosi, kad yra toks SuperMamos forumas, kur ne tik teorine informacija isdestyta, bet ir daug tikru zmoniu tikri isgyvenimai ir patirimai. Vakar perskaiciau pirmaja tema

Sendien antrosios tik 1/5 perskaiciau. Vis kanors nauja suzinau, kanors naujo isisamoninu, nes pradzioj tai tamsus miskas man buvo kas ta hipotiroze, prie ko cia hipofunkcija, tiroiditas ir ar aplamai skaitau tai kas man aktualu
O mano istorija tokia, kad .. Net nezinau nuo ko pradeti. Gal net nuo to, kad baigus gerti KT (geriau 2,5metu) man dingo menesines. Ginekologe israse dufastono (progesterono) kuris dirbtinai man issaukdavo kraujavima, bet ciklo nesugrazindavo, tada nusispjoviau i tuos hormonus ir menkes ir leidau teketi gyvenimui sava vaga. Pastebejimas pagrindinis is to laikotarpio toks, kad man uzkilo svoris ir ne per nago juodima nekrito, nors laikydavausi griesto kalorazo ir fizinis aktyvumas buvo didelis. Taciau praejus lygiai metams po to kai dingo menesines, man jos staiga vel sugryzo kartu su reguliariu ciklu ir tuo paciu nuriedejo tie papildomi kilogramai

Atras etapas: nestumas ir po nestuminis laikotarpis. Iki sios diagnozes hormonu niekada nesityriau. Bet esme tokia, kad nestumo metu ziauriai augo svoris (priaugau net 34kg

) atrodydavo nuo oro jie man auga. nestumo pabaigoj atsirado gestacinis diabetas

teko pagulet ligoninej, bet finale gime grazus sveikas sunytis

O tada ir prasidejo mano rupesciai. Maitinau vaika praktiskai tik menesi, po jo jau pieno eme mazeti, misinuku kiekiai didejo, kol galiausiai visai baigesi MP. Menesiniu kaip nebuvo, taip nebuvo. Na as dar laukiau, maniau savaime viskas susireguliuos ir pasitasys. Su svoriu ta pati istorija - nera menkiu - svoris nejuda

O kaip jau nusibodo tie nauji gabaritai

iki siol negaliu susitaikyti, kad atrodau kaip kolukio melzeja

Tas ir paskatino mane ieskoti kame cia saknys. Nes kitaip, nei dingusios mm po KT, ju visai nebuvo, o tuo tarpu anakart, vis tik pasirode 3k. per metus
Zodziu istyre prawdzioj moteriskus hormonus - nieko nerado - viskas normoj, po to nusiunte pas endokrinologa, kuris ir istyre man tsh, kuris siuo metu yra 7 su kapeikom

Israse 25mg tiroxino, tad sendien buvoi jau antras rytas prasidedantis mazutyte tabletyte

Bet nors ir suvokiu, kad diagnoze gali but visam likusiam gyvenimui - is to tragedijos nedarau ir nedramatizuoju padeties. Atvirksciai esu begalo laiminga, kad pavyko taip greit diagnozuoti liga, iki tol, kol dar nepradejau skustis sirdies, psichikos ar kitu organu ligomis. Nes kiek esu skaiciusi, kad ligai progresuojant medikai ilgai kapstosi, kol suranda ligos priezasti. O as apart menesiniu nebuvimo ir nekrintancio svorio, kol kas niekuom nesiskundziu (nebent nuolatiniu nuovargiu ir mieguistumu). Pati gydytoja minejo, kad zmogus nejaucia jokio diskomforto ligos pradzioja ir kreipiasi i gydytojus, jau jau progresavus.
Tik vat kas kelia man neramuma: man atliko tik TSH, o ar nereikejo patikrinti kitu hormonu normu, kaip to ATPO, FT3, FT4??

KAIP JUS MANOTE???