Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės Hipofunkcija ( tiroiditas)

Man ir ausyse uzia ir uzgula ausis klausa.... as tai bijau siurpint savo endokrinologe , nesakysiu kad geriu daugiau biggrin.gif
Atsakyti
Oj nujauciu kad ta savaite pliaze man viska pagadino gydyma...iki to deginimosi buvo super viskas,o po atostogu pajuryje tai nesamones,pulsas 46 blink.gif ryt tth tureciau suzinot. Bet tai sakes vadinasi su sia liga per vasara galim tik namie sedet ...
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2009 07 22, 23:22)
Oj nujauciu kad ta savaite pliaze man viska pagadino gydyma...iki to deginimosi buvo super viskas,o po atostogu pajuryje tai nesamones,pulsas 46 blink.gif  ryt tth tureciau suzinot. Bet tai sakes vadinasi su sia liga per vasara galim tik namie sedet ...

blink.gif Panos, nejuokaukit - rugpjūtį specialiai keliausiu į pajūrį, noriu gražiai įdegt. bigsmile.gif Ir išvis, mano ekdokrinologė man nieko žmogiškai nepapasakojo apie tą nelemtą tiroiditą, tik vaistus liepė gert ir viskas... Jeigu jau čia tokia rimta liga, tai gal reikėtų paaiškint žmonėm, ką galima daryt, ko negalima ir panašiai... g.gif

Man hipotirozė dar prieš du metus buvo diagnozuota, bet tuo metu nei man kas gydymo skyrė, nei aš pati labai dėmesio kreipiau, nes daktarai jokių pavojaus signalų nedavė, o dabar va bandau virškint informaciją ir susivokt, kokio rimtumo ta situacija pas mane... unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Betukas @ 2009 07 22, 14:01)
Ar anksčiau nebuvai gėrus? Ar tik dabar pradėjai? Susimaišiau kažkaip  unsure.gif ...

Manau, kad gali jaustis nekaip. Aš pamenu po operacijso, pradėjus gerti tiroksiną du mėnesius jaučiausi siaubingai  doh.gif  Svaigo galva, mėtė į šalis, širdis kalatojos, nerimas kažkoks  doh.gif  Paskui įpratau, įsivažiavau. Ir tau bus viskas gerai, nusiramink  mirksiukas.gif  4u.gif

Betuk, anksčiau nebuvau gėrus nieko, va šiandien ryte išgėriau antrąją tiroksino tabletę gyvenime.
Dar man iškilo klausimas, ar KT turi kokią nors įtaką skydliaukės veiklai? Ar įmanoma, kad šešis metus vartojus KT jos ir pagadino visą reikalą su skydliauke, ar tai neturi nirko bendro? Ir dar prie to paties - ar geriant tiroksiną kuri nors iš jūsų vartoja KT? Atleiskit, jei klausimai kvaili, bet aš šitoj srity žalia visiškai, tai bandau sudėliot visus taškus ant i, kas ir kaip... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Džiu @ 2009 07 23, 00:45)
Ir dar prie to paties - ar geriant tiroksiną kuri nors iš jūsų vartoja KT? Atleiskit, jei klausimai kvaili, bet aš šitoj srity žalia visiškai, tai bandau sudėliot visus taškus ant i, kas ir kaip... doh.gif

Geriau ir KT, naudoju KZ. Gine zino apie tiroidita, bet palaimino, del kontracepcijos nera kazkokiu isimciu mums.
Atsakyti
O man nuo tiroksino nukrito visas viršsvoris,o iki jo aš buvau ištinus su 20kg antsvorio , o negeriant tiroksino man tada pulsas spaudimas buna toks zemas kad ojoj,zodziu man ner gyvenimo be tiroksino...bet gaila kad jaunystej jau tokia liga,geriau butu 60m ji pasireiskusi arba bent po gimdymu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Džiu @ 2009 07 22, 23:45)

Betuk, anksčiau nebuvau gėrus nieko, va šiandien ryte išgėriau antrąją tiroksino tabletę gyvenime.
Dar man iškilo klausimas, ar KT turi kokią nors įtaką skydliaukės veiklai? Ar įmanoma, kad šešis metus vartojus KT jos ir pagadino visą reikalą su skydliauke, ar tai neturi nirko bendro? Ir dar prie to paties - ar geriant tiroksiną kuri nors iš jūsų vartoja KT? Atleiskit, jei klausimai kvaili, bet aš šitoj srity žalia visiškai, tai bandau sudėliot visus taškus ant i, kas ir kaip... doh.gif

Džiu, aš prieš sužinant apie šią ligą irgi gėriau KT. Niekas aiškiai nepasako, ar turėjo jos ytakos, ar ne...Man kažkodėl kirba mintis, kad gal ir bus prisidėjusios prie to gėrio...Dabar ginė siulo Mireną, nežinau, svarstau, labiau bijau dėl migrenos, nes ji mano "geriausia" draugė...

Lucero, nu negąsdink tu su ta saule...Aš juk irgi pasikepinau gerai...ir pajūry, ir soliariume prieš tai unsure.gif ... Na, geritu laiku eisu tyrimus pasidaryti, va tada ir bus aišku...

Labukas 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Dabar man paporinkit merginos tokį dalykiuką. Ar jums nebūna taip, kad pradedat kosėti nei iš šio, nei iš to. Toks jausmas, kad kąsnis ne ton skylukėn pateko. Pradeda dusinti. Tačiau tai trunka vos kelias sekundes ir praeina. Anksčiau panašiai buvo, bet dabar kažkaip kitaip: viskas trunka trumpiau, dusina, trūksta oro... Kažkaip keista g.gif Negi ta atauganti skydliaukė sukasi aplink kaklą kaip ir sakė gydytoja g.gif Negi reikės vėl operuoti g.gif Nenoriu schmoll.gif
Žiūrėkit, nesirkit, juk vasara dabar, nors oras ne koks schmoll.gif Tačiau galima mėgautis ir lietumi, klausytis jo barbenimo į lango stiklą, stebėti kaip dideli lašai rieda medžio lapu... Juk lietus praeis, vėl švies saulė, vėjas išsklaidys niūrius debesis ir oras vėl alsuos ramybe... Nagi, merginos, aukštyn nosis, nes mes gražios, mes vienintelės ir nepakartojamos, nes nerealios nail.gif flirt.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
verysad.gif nu va..kaip ir sakiau,prieš 3 mėn tth buvo 7 , geriu 50mg, ir mano tth dabar 6.90. Tas pats praktiškai. Nesamonė verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2009 07 23, 13:37)
verysad.gif  nu va..kaip ir sakiau,prieš 3 mėn tth buvo 7 , geriu 50mg, ir mano tth dabar 6.90. Tas pats praktiškai. Nesamonė verysad.gif

Neliūdėk taip...
Va mano TTH prieš du metus buvo 4.65, nieko nedariau, o dabar pakilo iki 12.37, taip kad išvis neaišku, per kiek laiko čia man viskas atsistatys... Bijau, kad tuos vaistukus gali tekti vartoti visą likusį gyvenimėlį.
Be to, mano kaiušidžių veikla sutrikusi per tą nelemtą hipotirozę, tai dar kyla klausimas, ar/kada pavyks pypliukų susilaukti... Žodžiu, nieko gero kol kas... schmoll.gif
Atsakyti
Tai tau pakilo iki 12 nes jau tada kai buvo 4 tau butinai reikejo gerti tiroksina....bet aš jau su 6 jaučiuos kai lavonas tai neįsivaizduoju aš su 12 tiesiog kojom nepaeičiau doh.gif kai emiau gert tiroksina tai man tada greit krito tth , gal kad ziema buvo,buvau net hiper pasiekus rolleyes.gif Džiu , laikykis , aš ir pasistengsiu , juk būna dar baisesnių ligų. Man tai jau sakė daktarė kad tiroksinas visam gyvenimui,taip pasakė tiesiai.
Atsakyti
QUOTE(daivulka78 @ 2009 07 23, 12:07)
Sveikos 4u.gif
Dabar man paporinkit merginos tokį dalykiuką. Ar jums nebūna taip, kad pradedat kosėti nei iš šio, nei iš to. Toks jausmas, kad kąsnis ne ton skylukėn pateko. Pradeda dusinti. Tačiau tai trunka vos kelias sekundes ir praeina. Anksčiau panašiai buvo, bet dabar kažkaip kitaip: viskas trunka trumpiau, dusina, trūksta oro... Kažkaip keista g.gif Negi ta atauganti skydliaukė sukasi aplink kaklą kaip ir sakė gydytoja g.gif Negi reikės vėl operuoti g.gif Nenoriu schmoll.gif
Žiūrėkit, nesirkit, juk vasara dabar, nors oras ne koks schmoll.gif Tačiau galima mėgautis ir lietumi, klausytis jo barbenimo į lango stiklą, stebėti kaip dideli lašai rieda medžio lapu... Juk lietus praeis, vėl švies saulė, vėjas išsklaidys niūrius debesis ir oras vėl alsuos ramybe... Nagi, merginos, aukštyn nosis, nes mes gražios, mes vienintelės ir nepakartojamos, nes nerealios nail.gif  flirt.gif  mirksiukas.gif

Niu man tai taip nebūna, tik kartais atrodo, kad dusina 4u.gif
thumbup.gif Tikrai mes tokios biggrin.gif

QUOTE(lucero @ 2009 07 23, 12:37)
verysad.gif  nu va..kaip ir sakiau,prieš 3 mėn tth buvo 7 , geriu 50mg, ir mano tth dabar 6.90. Tas pats praktiškai. Nesamonė verysad.gif

Laikykis Lucero... 4u.gif Gal tau reikia padidint dozę? 4u.gif Man panašiai buvo kurį laiką
Atsakyti
QUOTE(Betukas @ 2009 07 22, 15:01)
Aširgi ėjau pas neurologę tada, išrašė Nervohel, Vertigohel pagerti. Tai ir dabar turiu rankinėj jų  ax.gif  Homeopatiniai čia.

3 kg...Liuks  thumbup.gif  Kad tik jauties neblogai tai ir gerai  mirksiukas.gif

aga, apie juos girdėjau, bet dar nevartojau. kaip suprantu, galiu ir pati sau gydytoja pabūti šitam reikale. o ar tau pagelbėjo nuo galvos svaigimo tas vertigoheel?
tai kad aš gaišena lotuliukas.gif po gimdymo stabiliai 55 svėriau, tai dabar tik 52... nu bet sakykim, kad gerai ax.gif
tarp kitko, man po gimdymo tik ir pasireiškė poveikis neiaškus. bet iš esmės tiroiditas organizme tūnojo ilgiau. net bandžiau su pediatre perkalbėti, dėl mergaitės tyrimo, nes bijau, kad nebūčiau jai pametėjus "dovanėlės" gyvenimui. ale sakė, kad vaikams požymiai labai stiprūs hipotireozės, tai mum neapsimoka net badyti venų. nu žiūrėsim. bent jau aš žinosiu, kad rizikos faktorius yra.

Daivulka, man būna, kelis kartus pastebėjau, kad kosinu be reikalo su pridusimu. bet kas ten pas mane vyksta - nepamąsčiau dar labiau. o skydliaukės audinys tai sumažėjęs.. negi jinai atauga??

aš tai turiu spiralę. ginė irgi žino mano situaciją - tai tik susitvarkau su hormonais ir galiu sau sėkmingai (taip norėčiau tikėti) nešioti kūdikėlį. tai vat ir laukiu rugpjūčio.. bigsmile.gif
Atsakyti