Įkraunama...
Įkraunama...

Nevalgiukai

Aš arbūzu kartais "pavaišinu" po vieną kitą mažą gabaliuką, o vat lašinių duoti ir nedrystu- išties rūkytas su nemažai druskos... :-/ na nežinau, bet kad kitų vaikai tokio amžiaus viską valgo dažnai girdžiu.Na aš visko neduočiau( pvz cepelinų) wink.gif bet kad ji ir sveiko maisto atsisako ohmy.gif
Atsakyti
galit paskaityt  ;):
http://straipsniai.w...om/nevalgo.html
Atsakyti
Šis straipsnis daugiau apie vyresnių vaikų mitybą  ;)
Atsakyti
MAmytės, nurimkit! Mano vaikas "normalų"  maistą pradėjo pripažint tik nuo devynių mėnesių. Iki tol valgė beveik išimtinai tik MAMOS  PIENUKĄ. Nei mėsytės, nei dražovių, net ir to banano negalėdavau įkišt. Ir tyrelės šaldytuve amžinai sugesdavo...Bet vaikas auga aktyvus, stiprus ( anksti pradėjo ropoti, eiti...). Ir hemoglobinas  buvo gana normalus - 117 (tada, kai dar nevalgė mėsos, kiek dabar, nežinau..). O paskui pastebėjau, kad, matydamas, kaip aš valgau, vaikas ima čepsėti - suprask, duok ir man!  Va taip ir pradėjo valgyt. Tiesa, apetitas irgi ne per geriausias, ir pirktinių tyrelių iki šiol nemėgsta... Bet daržoves ir košytę kapoja wink.gif
Atsakyti
galit paskaityt  wink.gif:http://straipsniai.web1000.com/nevalgo.html

va butent, teisingai Ramaska pastebejo, kad tai vyresniems vaikams tinka. Sunum as ir nesiskundziu - tas tai jau alkanas neliks.
Zvirbliuk, na nevisada galima taip nekreipti demsio i tai kiek vaikas valgo ( tuo labiau, kad tu maitini). As dabar daznai su baime laukiu sverimo, nes maze tikrai mazai valgo - o jei reikia pasivyti savo bendraamzius.

O va siandien is vis su sloga sedim - ir bet ka valgyti atsisako, tik baronka grauzia :'(
Atsakyti
Na, jei svoris ir kraujo tyrimai normalūs, turbūt tas nevalgumas nėra jau taip baisu, tuo labiau, kad mano atveju vaikas apetitu pienukui nesiskundė. Manau, kad mitas, jei nuo 7 mėn vaikas negaus mėsos, tai  jam trūks geležies ir kitų medžiagų - bent jau mūsų pediatrė patvirtino, kad vaikui to gero užtenka smile.gif Bet, aišku, jei  kūdikis atsilieka pagal svorį ir pan., reikėtų susirūpinti...
Atsakyti
Su tais svoriais tai irgi nezinia kaip cia yra. Maniskis per du menesiu gal tik puse kilo paaugo, tai gydytoja baisisi - labai jau jai negerai. Bet kai paziuri pagal lenteles - pagal ugi svoris auksciau vidutinio. Tai ir nezinia pergyvent ar ne. Jis pirmais menesiais tooki antsvori uzsimete, kad iki metu gali nieko nevalgyt - uzteks :-)
As kazkaip irgi tikiuosi, kad kai prades is to pacio puodo valgyt bus tvarka. Galu gale nepikta kai nevalgys - cia valanda prie puodo stovi, priruosi ponuliui, o tfu viskas, nu kaip nepykt ;-)
Atsakyti
Beje, mano vienos pažįstamos 10 mėn vaikas ik šiol kerta tik mamos pieną, bet  tikrai nėra nei liesas, nei per mažo svorio wink.gif
O aš pasigyriau, kad vaikas viską valgo - šiandien viriau daržoves, kurias jis teikėsi tik paragauti (porą šaukštelių), po paskui pienelio pareikalavo...Daržoves suvalgiau aš, o vaikas, manau, iš bado nemirs ;D
Atsakyti

Valgė valgė ir staiga- bac- nei kasnelio neįkiši. Pagalvojau gal nusibodo, tad dabar šaldytuve rikiuojasi jau visa eilė pradarytų skirtingų košių pakelių. Gaila kad taip trumpai galioja- panašu, kad teks man jas pačiai suvalgyti. Nei viena nepatinka. Šiandien nusipirkom naują nestle produktą- ryžiai su bananu- paragavau- saldu ir skanu neišpasakytai. Viską sėkmingai išspjaudė. Ką gi- turėsiu sau košės desertui po pietų, nes ir tos galiojimo terminas dvi savaitės.  

Pabandyk nusipirkti "galintos" ryziu dribsniu arba "nordic" avizu, mieziu dribsniu. Greitai pasiruosia, pigiau ir po 2 savaiciu ismesti nereiks wink.gif Kai isverdu (ant vandens), ipilu truputeli nerafinuoto saltai spausto alyvuogiu aliejaus (sviestas netinka bijom alergijos) ir dar siek tiek pamalu su mikseriu-trintuve. Siaip galima ir nemalti, nes labai suverda, minkstuciai buna.
Mes ragavimus pradejom nuo 5,5men ir laaabai ilgai ragavom. Dabar 9men., bet buna dienu, kad tik mamos piena valgo ;D Svoris 10,500 kg  :smile.gif Labai gaila, kad visiskai nepripazysta vaisiu :-/ net saldiniu obuoliu... bandziau ir kepta duot.. :-X O kai ne sezonas buvo - valge.  :smile.gif
Del svorio. Kai buvom 7 men svertis, tai nuo 6 men buvo priaugusi tik 150g - krize kazkokia, tai Vobla ir tu neissigask jeigu ka wink.gif As jau issigandau, kad butinai daugiau primaitinti reikia, o ji :-X Po to vel gerai svoris augo, nors valgytoja tik taip sau smile.gif
Atsakyti
Ačiū, žvirbliuke, tavo optimizmas nors šiek tiek paguodžia. Ir rebekaG- pabandysim tas galintos košes-šitų dar nebandėm. Ką gi- panašu kad teks nusiraminti ir  kuo geriau šerti save, kad neduok dieve neužtrūkčiau.
Atsakyti
ir  kuo geriau šerti save, kad neduok dieve neužtrūkčiau.

;D Geri Tavo palyginimai ;D
Atsakyti
;D ;Dmano mazasis banana pamego  ;D
tai paruosiau kosyte perpuse su trintu bananu - suvalge  ;D
uztat darzoviu kosiu niekaip negaliu isiulyti  >:( >:(
bijau kad gelezies pritruksim. man nestumo metu mazakraujyste buvo, tai maziaus gelezies atsargos neperdidziausios.
Atsakyti