Įkraunama...
Įkraunama...

Į mokyklą 6 ar 7 metų?

QUOTE(Gabju @ 2010 11 08, 16:12)
gaila vaiko, kodėl jis turi "bėgti ir vytis visus", jei gali "būti priekyje su visais"...

nu niekada nebus klasėje visi vaikai vienodi. tiek ūgiu, tiek mokslais, kažkas bus gabesni, kažkas bus šūstresni. vyresnėse klasėse pasikeičia -- kažkam užeina sunki paauglystė, kažkas kaip tik pasišoka į priekį.
o kad vaiko žemas ūgis ar drovus būdas -- jis tikrai gali toks ir būt ir visą gyvenimą. ar laukiant jis tikrai pasikeis? ar neįvarysit jam kopleksų, kad jis toks vargšiukas ir NEGALI to ko bendraamžiai?
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2010 11 08, 18:01)
nu niekada nebus klasėje visi vaikai vienodi. tiek ūgiu, tiek mokslais, kažkas bus gabesni, kažkas bus šūstresni. vyresnėse klasėse pasikeičia -- kažkam užeina sunki paauglystė, kažkas kaip tik pasišoka į priekį.
o kad vaiko žemas ūgis ar drovus būdas -- jis tikrai gali toks ir būt ir visą gyvenimą. ar laukiant jis tikrai pasikeis? ar neįvarysit jam kopleksų, kad jis toks vargšiukas ir NEGALI to ko bendraamžiai?

Aš, kaip mama pasirinkusi padrąsinamaja "stebėtojo" poziciją, bet jokiu būdu ne kritikuotojo ar lyginimo su kitais bendraamžiais, o kompleksą įSIvaryti žinoma gali, MATYDAMAS, jog kitiems bendraamžiams geriau sekasi...
Atsakyti
QUOTE(Gabju @ 2010 11 09, 12:02)
Aš, kaip mama pasirinkusi padrąsinamaja "stebėtojo" poziciją, bet jokiu būdu ne kritikuotojo ar lyginimo su kitais bendraamžiais, o kompleksą įSIvaryti žinoma gali,  MATYDAMAS, jog kitiems bendraamžiams geriau sekasi...

geriau sekasi KAS?
visi visakam gabūs nebus. bet gal reikia atrasti ką vaikas gali?
jei laikysit jį nevykėliu, tai po metų jis gabesnis tikrai netaps.
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2010 11 09, 18:50)
geriau sekasi KAS?
visi visakam gabūs nebus. bet gal reikia atrasti ką vaikas gali?
jei laikysit jį nevykėliu, tai po metų jis gabesnis tikrai netaps.

Nė viena savo vaiku besirūpinanti mama nalaiko vaiko "nevykėliu", man net liežuvis neapsiverstų taip teigti...
Visada atsiras mamų kurioms bi "paplepėti"... Tarp kita ko yra tokia skiltis forume
Atsakyti
Ir aplamai,kaip tuos gabumus atrasti,jei švietimo sistema kaip Prokrusto lova?Apkapoja net gabiausius iki vidutinio lygio,o kad nebūtų nuobodu "integruoja" kokį spec poreikių...
Atsakyti
QUOTE(vaiddda-d @ 2010 11 08, 17:57)

Beje ar zinote kad musu, lietuviskos mokyklos antrokai moka tiek pat kiek Norvegijoje septintokai tongue.gif Siemet pazystamos vaikas norvegijoje is antros lietuviskos klases Norvegijoje tapo penktoku biggrin.gif I astunta klase neleido tik per didelio amziaus skirtumo  smile.gif Taip kad musu vaikai bet kokiu visada lenks norvegus thumbup.gif

Kas iš to...geriau ir pas mus tie antrokai mokėtų tiek kiek ten. Mažiau narvuoti būtų ir mokiniai ir mokytojai. vaikams tikrai per didelis čia krūvis...todėl ir baisu žmonėm mažiukus leist...
Atsakyti
QUOTE(Skiautelė @ 2010 11 08, 15:00)
Mano dukrai rugsėjo pirmą buvo tik šešeri.Ji smulkutė,neaukšta(118cm/19kg),jautri ir nedrąsi.Manau,kad kitais metais jai būtų buvę lengviau.O ir šiais neblogai mokosi,tik tam reikia daug daugiau laiko ir pastangų,nei jos metais vyresniems klasiokams.Bet mūsų "teisinė" valstybė nepaliko galimybės rinktis...

Mano sūnui taip pat tik gruodį bus septyneri, smulkus jis -(125 cm / 20kg), jautrus ir gana nedrąsus. Tačiau dičkius klasiokus lenkia žiniomis, o per šiuos kelis mėnesius sėkmingai įsijungė į kolektyvą. Nelabai suprantu, kodėl tėvai, užuot patys išmokę ar pramokę vaikus skaityti, rašyti, skaičiuoti, tą pareigą perleidžia mokyklai ir skundžiasi, kad vaikui sunkiai sekasi. Mano nuomone, šešerių vaikas jau puikiai įsisavina viską ir yra pasiruošęs mokyklai, tik reikia jam leisti mokytis pačiam ir padėti, o ne burnoti ant valstybės, "šustresnių" klasiokų ar "nejautrių" mokytojų...
Atsakyti
pagal vaiko galimybes mokomės nuo 3m
juk ne visi apsigimę vunderkindai,kaip cigonės vaikai
net minties niekad neturėjau,kad mano vaiką išmokins mokykla
tuo labiau,kad auginu trečią-patirties turiu
jei dar kyla klausimų-SNŠB studijavau vaikų psichologiją,tad supratimą turiu
Ir manau,kad mano vaikui į mokyklą eiti reikėjo nuo kito rugsėjo
Atsakyti
QUOTE(Cigale @ 2010 11 13, 20:25)
Mano sūnui taip pat tik gruodį bus septyneri, smulkus jis -(125 cm / 20kg), jautrus ir gana nedrąsus. Tačiau dičkius klasiokus lenkia žiniomis, o per šiuos kelis mėnesius sėkmingai įsijungė į kolektyvą. Nelabai suprantu, kodėl tėvai, užuot patys išmokę ar pramokę vaikus skaityti, rašyti, skaičiuoti, tą pareigą perleidžia mokyklai ir skundžiasi, kad vaikui sunkiai sekasi. Mano nuomone, šešerių vaikas jau puikiai įsisavina viską ir yra pasiruošęs mokyklai, tik reikia jam leisti mokytis pačiam ir padėti, o ne burnoti ant valstybės, "šustresnių" klasiokų ar "nejautrių" mokytojų...

Labai smagu, kad Jūsų vaikui gerai sekasi. Bet juk ne visiems taip pasiseka. Juk negali būti taip, kad visi šešiamečiai lenks savo klasiokus žiniomis. Dažniau pasitaiko atvirkštinis variantas. Todėl ir nori mamos, kad rudenį ir gruodi gimusių vaikų tėvai turėtų galimyvę pasirinkti, kada eiti į mokyklą - esant 6 metų ar nuo 7 metų.
P.S. Jeigu mano mažėliui seksis gerai, tai tikrai norėsiu leisti jį į mokyklą nuo 6 metų.
Atsakyti
QUOTE(Cigale @ 2010 11 13, 21:25)

Cituoju iš higienos normos "Pirmoje klasėje ir antros klasės pirmąjį pusmetį namų darbai visai neužduodami. Bendrosios programos ir išsilavinimo standartai yra parengti taip, kad vaikas užsibrėžtą tikslą pasiektų palengva per dvejus metus"... g.gif mokytojai turėtų vadovaitis doh.gif (čia ne ginčiui cituoju, tai yra patvirtinta norma)
doh.gif g.gif g.gif g.gif
...Vaikas pradedamas mokyti, kaip mamytė Skautelė rašo nuo 3 m, visas internetas pilnas mokyklėlių reklamų, net vaikučiams nuo gimimo, tai tėvai turėdami galimybes ir kitas palankias sąlygas ugdo vaiką kiek išmano, todėl vaikai eidami į 1-ą klasę susirenka labai skirtingo paruošimo laipsnio, todėl mokytojams dabartiniais laikais sunku "suvienodinti" žinias (dar "vadovautis" normomis, o klasėje vaikų ne 10...), tai kaip tik todėl vaikas turi SUBRĘSTI priimti informaciją, turi būti psichologiškai ir fiziškai pajėgus pagal amžių. Jei Jūsų vaikas gabus, susitvarko per pamokas su visomis užduodamomis užduotimis, smagu!!!
Atsakyti
QUOTE(Gabju @ 2010 11 17, 13:20)
Cituoju iš higienos normos "Pirmoje klasėje ir antros klasės pirmąjį pusmetį namų darbai visai neužduodami. Bendrosios programos ir išsilavinimo standartai yra parengti taip, kad vaikas užsibrėžtą tikslą pasiektų palengva per dvejus metus"... g.gif mokytojai turėtų vadovaitis  doh.gif (čia ne ginčiui cituoju, tai yra patvirtinta norma)
doh.gif  g.gif  g.gif  g.gif
...Vaikas pradedamas mokyti, kaip mamytė Skautelė rašo nuo 3 m, visas internetas pilnas mokyklėlių reklamų, net vaikučiams nuo gimimo, tai tėvai turėdami galimybes ir kitas palankias sąlygas ugdo vaiką kiek išmano, todėl vaikai eidami į 1-ą klasę susirenka labai skirtingo paruošimo laipsnio, todėl mokytojams dabartiniais laikais sunku "suvienodinti" žinias (dar "vadovautis" normomis, o klasėje vaikų ne 10...), tai kaip tik todėl vaikas turi SUBRĘSTI priimti informaciją, turi būti psichologiškai ir fiziškai pajėgus pagal amžių. Jei Jūsų vaikas gabus, susitvarko per pamokas su visomis užduodamomis užduotimis, smagu!!!

Man, pvz., keistos kalbos, kad šešerių vaikas dar turi subręsti mokyklai, priimti informaciją ir pan. Keista, jei tokio amžiaus vaikas PATS imtų ir subręstų bei aistrą mokslams pajustų. Man rodos, tėvų darbas ir yra jį brandinti. Kam kažkokia savo baime vaikui kompleksus varyti - neva jis neprilygsta bendraaamžiams. Visi lygūs net prieš dvidešimt kelerius metus nebuvo. Iš kur tas noras būti tokiam, kaip kiti. Gal jautrumas, nedrąsumas ir pan. yra kertinė vaiko savybė, kuri pasitarnaus jam ateity.
Atsakyti
QUOTE(Cigale @ 2010 11 17, 20:55)
Man, pvz., keistos kalbos, kad šešerių vaikas dar turi subręsti mokyklai, priimti informaciją ir pan. Keista, jei tokio amžiaus vaikas PATS imtų ir subręstų bei aistrą mokslams pajustų. Man rodos, tėvų darbas ir yra jį brandinti. Kam kažkokia savo baime vaikui kompleksus varyti - neva jis neprilygsta bendraaamžiams. Visi lygūs net prieš dvidešimt kelerius metus nebuvo. Iš kur tas noras būti tokiam, kaip kiti. Gal jautrumas, nedrąsumas ir pan. yra kertinė vaiko savybė, kuri pasitarnaus jam ateity.

Ne apie baimes, o apie pasirinkimo teisę ir laisvę šnekama
Atsakyti