Įkraunama...
Įkraunama...

Į mokyklą 6 ar 7 metų?

QUOTE(Ingadi @ 2010 11 21, 21:19)
Pasakykite prašau, kuriame mieste taip buvo????
Kai aš pati domėjausiu PPT aoie tokią galimybę, man tiesiai šviesiai pasakė, kad tokių atveju PPT ne tik kad nesvarsto, bet net ir nepriima tokių vaikų. Yra įstatymas, - reiškias privalo eiti į mokyklą ir viskas. Aišku yra išimčių, bet jos taikomos tik labai akivaizdžias negalias turintiems vaikams.
Aišku - kiekvienas įstatymas turi savo apstatymą, bet kodėl reikia ieškoti būdo apeiti įstatymą, jeigu valdžios vyrai galėtų ji tiesiog šiek tiek pakoreguoti. Na bent jau numatyti galimybę kreiptis į PPT dėl mokyklos atidejimo  1 metams? Juk yra galimybė kreiptis į PPT dėl jaunesnių vaikų leidimo į mokyklą?

P.S. Nerašykite, prašau, įvykių, kurie buvo įvyke ne jūsų vaikams. Jeigu kuriai mamai pavyko neleisti savo vaiko į m-kla nuo 6 metų, nors pagal įstatymą ir privalėjo eiti, parašykite, prašau, kokiu būdu tai pavyko padaryti. Tik norėčiau išgirsti apie tai ne iš trečiųjų lūpų (pvz. mano pažistama, ar mano kaimynė), nes tikrai netikiu, kad be kišio šiuo atveju buvo apsieita. Klausimas neskyriamas toms šeimoms, kurių vaikai nelanko darželio. Nes nelankant darželio į mokyklą gali leisti ir nuo 7 ir vos ne nuo 8 metų.

Žinau ne vieną tokį atvejį, nes pati dirbu mokykloje. Taip, antrus metus vaikas negalėjo lankyti parengiamosios grupės darželyje, bet tada tėvai arba samdė auklę, arba vaiką prižiūrėjo seneliai. Ir nieko, tai buvo tėvų sprendimas. Nė vienas iš jų negavo jokių baudų ir pan. Dėl parengiamosios tai yra taip, kad skiriamas krepšelis ir tik išimtinais atvejais vaiką gali palikti antrus metus joje. Mano vyresniojo sūnaus grupėje vieną berniuką paliko, nes jam buvo atlikta galvos operacija, tada PPT davė kažkokią pažymą ir vaikas liko antrus metus parengiamojoje grupėje darželyje.
Atsakyti
Jeigu turėčiau galimybę vaiką visus metus laikyti namie - į PPT net nesikreipčiau.
Atsakyti
QUOTE(Ingadi @ 2010 11 21, 22:19)
Pasakykite prašau, kuriame mieste taip buvo????
Kai aš pati domėjausiu PPT aoie tokią galimybę, man tiesiai šviesiai pasakė, kad tokių atveju PPT ne tik kad nesvarsto, bet net ir nepriima tokių vaikų. Yra įstatymas, - reiškias privalo eiti į mokyklą ir viskas. Aišku yra išimčių, bet jos taikomos tik labai akivaizdžias negalias turintiems vaikams.
Aišku - kiekvienas įstatymas turi savo apstatymą, bet kodėl reikia ieškoti būdo apeiti įstatymą, jeigu valdžios vyrai galėtų ji tiesiog šiek tiek pakoreguoti. Na bent jau numatyti galimybę kreiptis į PPT dėl mokyklos atidejimo  1 metams? Juk yra galimybė kreiptis į PPT dėl jaunesnių vaikų leidimo į mokyklą?

P.S. Nerašykite, prašau, įvykių, kurie buvo įvyke ne jūsų vaikams. Jeigu kuriai mamai pavyko neleisti savo vaiko į m-kla nuo 6 metų, nors pagal įstatymą ir privalėjo eiti, parašykite, prašau, kokiu būdu tai pavyko padaryti. Tik norėčiau išgirsti apie tai ne iš trečiųjų lūpų (pvz. mano pažistama, ar mano kaimynė), nes tikrai netikiu, kad be kišio šiuo atveju buvo apsieita. Klausimas neskyriamas toms šeimoms, kurių vaikai nelanko darželio. Nes nelankant darželio į mokyklą gali leisti ir nuo 7 ir vos ne nuo 8 metų.

Vilniuje 4u.gif Į mokyklą ją išleido tikrai vėliau. Ner jie artimi musu draugai, bet logiskai mastant turejo kazkur kreiptis del tokio sprendimo g.gif
Tik tiek kad va matau viena mama del krepselio priklausymo antrus metus rase - ji lanke privatu darzeli, tai gal jiems tai nebuvo aktualu g.gif
Atsakyti
Sveikos, mamos. Jau antrus metus domiuosi ir rengiuosi šiam klausimui. Pernai diskutavom temoje apie priešmokyklinukus ir bandėm likti darželinėje grupėje dar vienus metus. Ir tikrai ne todėl, kad vaikas gimęs 2004.12.30. Deja - nepavyko. Konsultacijai į PPT patekom gegužės mėn., nes iki gegužės mėn. mūsų net nerašė konsultacijai. Kai galų gale patekome, psihologė pastebėjo tam tikrų raidos sutrikimų ir patarė kreiptis į VRC. Vasaros pabaigoje VRC nustatė mišrų raidos sutrikimą, nurodė, kad mums netgi priklauso negalia, bet kol viską susitvarkėm buvo jau rugsėjis, taigi teko eiti į priešmokyklinę grupę.
Mano vaikui sunku - grupėje tempas pakankamai spartus, o jam sunkiai sekasi koordinuoti smulkius judesiukus, sutelkti ilgiau dėmesį ir jis dar toks vaikiškas, nepritampa prie dičkių, labai dėl to išgyvena, o šie šaiposi, nedraugauja ir t.t. Pastebėjau, kad su metais jaunesniais vaikais jis visai kitoks - drąsesnis, linskmesnis - visai kitas vaikas, todėl esu įsitikinusi, kad emociškai mums papildomi metai darželyje būtų l. naudingi.

Mes tikrai daug dirbam savarankiškai, daug kalbamės, vaikštom pas psichologą ir t.t. ir tai nėra vien mano užgaida ieškoti spragų ir laikyti po sparneliu dar metus. Kaip kažkas jau rašė šioje temoje - "atsiliekam nuo didesnių", susilaukiam pastabų - kontūrus turi apibrėžti tiesiau, kirpti gražiau, spalvinti neišlendant už kontūrų, nežioplinėti ir t.t. Nemanau, kad mano vaikas kvailas, tiesiog jam reikia daugiau laiko ir pastangų. O jei nepavyksta kartu su kitais - labai jaudinasi. O dar auklėtoja pabrėžia - pirmoje klasėje nebus laiko žioplinėti.

Šiandien skambinau į PPT. Sakau pas mus tokie ir tokie sutrikimai ar pateikus pažymą iš gyd. mes galime tikėtis mokytis tausojančiu režimu, t.y. lankyti 1-ą klasę darželyje. Turbūt nenustebsite išgirdę atsakymą - raidos sutrikimas yra ne liga. Kai gydytojas parašys, kad jis turi konkrečią LIGĄ, dėl kurios negali mokytis mokykloje, tada žiūrėsim. Tai kas tada laikoma vaiko liga - mes tų ligų turim N - bronchinė astma, l.didelė toliaregystė, smulkiosios ir stambiosios motorikos sutrikimas, bet labiausiai neramina emocinė vaiko branda - tai, manau, yra svarbiausia priežastis į kurią turi būti atsižvelgiama doh.gif Kodėl sausio 1 d. gimusio "6mečio" brandumas yra vertinamas, o gruodžio 31 d. - apribojamas įstatymo?
Ir dar įdomus dalykas - pavartai prieš rugsėjo 1 d. žurnalą "Žmonės". Žiūrėk kokie garsenybės "nusprendė, kad jų vaikui į mokyklą eiti dar anksti" - įdomu, kaip jiems tai pavyko? Bet juk kažkaip pavyko cool.gif
Atsakyti
As savo dukras leidau veliau nei priklause, tiesiog nemaciau reikalo trumpinti vaikyste, mokykla vistik didelis kruvis vaikui ir mano nuomone geriau leist vaikui i ja pakliut psichologiskai stipresniam. Mane irgi gazdino, kad bus baudos kazkokios. Bet nieko nebuvo, o paskui dar ir i kito darzelio paruosiamaja grupe ejom (nezinojau, kad tipo negalima aplamai, maniau tik tame paciame kartot metu neleidzia biggrin.gif ). Ir iki siol nepasigailejau nei karto, atvirksciai, yra retkarciais kile minciu, kad gal dar palaukt reikejo... g.gif
Atsakyti
Savo pirmąjį į mokyklą vedžiau 6 su kapeikom. Gimęs gruodžio 30 d. - nei šis, nei tas. blush2.gif Daržely patyriau auklėtojų spaudimą, atseit maniškiui sunku, jis lėtas, atsilikęs ir netinka mokyklai. ai, sakė, tipo, kokia aš mama, kad vaikui vaikystę atimu ir pan....

Savo iniciatyva kreipiausi į PPT dėl vaiko atsilikimo. Tai psichologė siaubingai pasipiktino darželio elgesiu ir kad visiškai normąlų vaiką atsilikėliu laiko. ji paskambino darželio direktorei ir kažką abi šnektelėjo. Tada spaudimas sumažėjo.

Vaiką išleidau į mokyklą kaip ir priklauso. Pirmą mėn. buvo nedrąsus, antrą mėn. atkuto, ir pradėjo skinti laurus moksluose smile.gif Taigi, nesigailiu dėl savo tokio sprendimo. smile.gif

Dabar tokį patį uždavinį sprendžiu su dukra. Ji labai nori į mokyklą. Bet jai bus tik 6 su trupučiu.... g.gif skaičiuoja, pažįsta visas raides, truputį skaito, patinka ruošt pamokas su broliu.... g.gif Bandysiu leist...

Skambinausi į PPT dėl psichologinio įvertinimo, tai tik gegužės mėn. bus užrašymas. Na, tai jei praeis ir bus įvertinta teigiamai, leisiu į mokyklą. Nors kai kalbėjausi su mokyklos direktore, tai ji skeptiškai nusiteikusi, nepaisant to, kad turi kelias šešiametes pirmokes, kurios tikrai labai stropios.... Žiūrėsim smile.gif blink.gif
Atsakyti
Aš asmeniškai norėjau leisti nuo 6 metų, tik reikįjo testą laikyti, o mes pavėlavom. Nors ta pati psichologė vaikų sakė, kad nevisi baigę pirmą klasę išlaiko tą testą - kažkaip prasilenkia su tikrove tie testai...
Atsakyti
QUOTE(dodezile @ 2011 02 24, 12:16)
Aš asmeniškai norėjau leisti nuo 6 metų, tik reikįjo testą laikyti, o mes pavėlavom. Nors ta pati psichologė vaikų sakė, kad nevisi baigę pirmą klasę išlaiko tą testą - kažkaip prasilenkia su tikrove tie testai...

sveika, sakyk, kada ta testa reikia laikyti? as saviske mastau leisti i mokykla nuo 6m. nes dabar jau puikiai skaito, skaiciuoja..
Atsakyti
Kiekvienam mieste kitaip.Reikia pasidomėti PPT
Atsakyti
Aš pradėjau nuo 6m., man puikiai sekasi ir esu pirmūnė.
Noriu pasakyt, kad jai vaikas nėra žioplas ir skiria raides ir skaičius tai kam dar laukti?
Bet jai vaikas žioplas, tai nemanau , kad nuo 6 metų pradėjus mokykloje seksis.
Nu bet kai protingus 7 - mečius vaikus į "0-linę" dar leidžia, tai atsiprašau.. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo topsemilko: 24 vasario 2011 - 16:30
Atvirai sakant, man keista, kad mamos stengiasi savo vaikams sutrumpnti vaikystę ir leisti vaikus kuo anksčiau į mokyklą...Krūvis mokyklose nežmoniškas, lai vaikai pažaidžia dar bent metus...

Mune, be užuolankų - siūlau "nusipirkti" pažymą, jei tokioj debiliškkų įstatymų šalyje gyvename....Tik kur jas parduoda, tai nežinau g.gif
Atsakyti
Pirmoji dukra ėjo būdama 7.Antroji taip pat 7 eis.Ir trečioji (trečiasis) taip pat eis.Ir nekitaip biggrin.gif
Atsakyti