Įkraunama...
Įkraunama...

Į mokyklą 6 ar 7 metų?

QUOTE(alinaz @ 2012 07 15, 23:36)
mum zinokyt musu darzelyje sake butina praiet ta testuka, bet kai uzsirasem i ta tarnyba, mum pareikse kad nera vietu, tai nemaciau tikslo ten eit. o i mokykla net neprase smile.gif

pasakykite prašau, į kokią mokyklą Jus priėmė nereikalaujant pažymos?
nes pagal tai: http://www3.lrs.lt/p...s...ry=&p_tr2=2

aš suprantu,kad privaloma pažymą ir jos įvertinimas?

o kur nėra vietų?tam pačiam darže, kurš lankėt?
Atsakyti
QUOTE(ezytee @ 2012 07 16, 07:19)
pasakykite prašau, į kokią mokyklą Jus priėmė nereikalaujant pažymos?
nes pagal tai: http://www3.lrs.lt/p...s...ry=&p_tr2=2

aš suprantu,kad privaloma pažymą ir jos įvertinimas?

o kur nėra vietų?tam pačiam darže, kurš lankėt?

as zinau kad reikia to testuko ivertinimo, bet musu neprase, gal prasys i 1 klase kai eisim smile.gif
tai dle darzelio is vis idomu, kur atlankem 3 metus, pasake kategoriskia nera vietu. idomiai skamba ar ne? g.gif
Atsakyti
QUOTE(alinaz @ 2012 07 16, 10:45)
as zinau kad reikia to testuko ivertinimo, bet musu neprase, gal prasys i 1 klase kai eisim smile.gif
tai dle darzelio is vis idomu, kur atlankem 3 metus, pasake kategoriskia nera vietu. idomiai skamba ar ne? g.gif

o jūs ar turite PPt pažymą?
ar teisingai supratau,kad jūs į priešmokyklinė einate 5 metų? be PPt pažymos?
ir mes taip norim,tad ir klausiu kokioj mokykloj priima?
Atsakyti
QUOTE(ezytee @ 2012 07 16, 08:47)

taip mes einam i priesmokykline grupe 5,8 metu ( net nieko neminejo apie ta pazyma) 4u.gif
Atsakyti
Skaitau sita tema ir verkti norisi. Nezinau ka daryt. Auginu du vaikus, sunui lapkriti bus 7, o dukrytei gruodi 6 metukai. Su dukryte problemu nera jokiu, jau puikiai raso ir pan. eis i paruosiamaja darzelyje, vat sunus kitoks, jam nustatytas sunkus kalbos vystymosi sutrikimas, apie rasyma net nekalbu. papildomai 3 kart per savaite pas logopede privaciai vezu, darzeli 3 kart per savaite taip pat ejo. bet dabar turi eit i mokykla, as jo niekui neuzrasiau, nes galvojau vesti i privatu darzeli, bet kai paskaiciau, kad mokyklos priimt nenori po to, kad reik pazymos kur tuos metus buvo ir pan. O vaiku teises visus praeitus metus purte tokias seimas intensyviai, kur vaikai nejo i mokykla, ir baudos didejo didejo, veliau net tukstanciais, pazystama svietime dirba, tai klausiau. As galvojau kitais metais su dukryte leisti kartu, bet dabar net nezinau, jam bus be galo be galo sunku. Darzelio logopede sake, jis sunkiausias vaikas buvo is viso darzo. o nuvykus i ta raidos centra pasake, kad nesvarbu, jei vaikui ir dauno liga, jis privalo eit ir taskas. Gal kas turi patirties, kai nevede i mokykla ir nuvede metais veliau, kokios sankcijos buvo? Cia kalbu, kai jau priimtas sis nenormalus istatymas.... Aciu
Atsakyti
console.gif Labai Jus suprantu, Dianute111. Mes po PPT vasario men. tokiame transe irgi buvome, nors mums ir nustate Nezymus kalbos sutrikimas. Bet i mano klausima ar leistu savo vaika jie patys, tik nuleido akys... v.z.... verysad.gif Mes planavome is darzelio dar leisti i nuline mokykloje... Tai va, bet gavome auksini patarima, nors iskarto atrode absurdiskas, bet kadangi laiko jau praejo "suvirskinimui" tai dbr jau suprantu, kad ko gero, tai optimaliausias variantas - leisti vaika i pirma klase, pirmas pusmetis parodys viska, taip jie ten pasake. Kokius matau dbr jau pliusus is to - vaikas supras, apsipras su mokykliniu rezimu, kazka vistiek ismoks, bus gudresnis, nezaluojant vaiko psichikos kiek galesiu, padesiu, ir jei jau tikrai pasimatys, kad tie pirmi metai persunkus, tiesiog perkelsiu rudeni vel i pirma klase tik kitoje mokykloje. Dar turiu toki nemaza pliusa, kad mums priklauso pagal gyvenviete 3 mokyklos, tai rinktis yra is ko, visos salia namu.
Tai cia mano tokie planai, gal kas susidures su antra karta i pirma klase? Gal ka patartumete? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Barcelona10 @ 2012 07 22, 23:38)
Tai cia mano tokie planai, gal kas susidures su antra karta i pirma klase? Gal ka patartumete? 4u.gif

Mano vaiko klasėje buvo toks vaikas, dabar pabaigė pirmąją klasę su mano vaiku ir viskas normaliai jam ten. Gal tai tikrai neblogas variantas. Kitą kartą tėvai per daug pergyvena dėl to, kad reikia vesti, o gal vaikui viskas normaliai klostysis...
Atsakyti
Dianute111, yra viena išeitis: prašyti savo vaiko gydytojo, kad norite atidėti mokyklos lankymą dėl kalbos sutrikimo. Jei turite reikalingus dokumentus, vaikų gydytoja gali siųsti į gydytojų komisiją, kuri gali išrašyti rekomendacijas atidėti mokyklos lankymą metams. Sėkmės. Esu logopedė, mano darbe turime ne vieną tokį atvejį.
Atsakyti
QUOTE(ezytee @ 2012 07 16, 08:47)

na jau reikai to testuko, mes padarem laukaim rezultatu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vėta @ 2012 07 23, 23:03)
Dianute111, yra viena išeitis: prašyti savo vaiko gydytojo, kad norite atidėti mokyklos lankymą dėl kalbos sutrikimo. Jei turite reikalingus dokumentus, vaikų gydytoja gali siųsti į gydytojų komisiją, kuri gali išrašyti rekomendacijas atidėti mokyklos lankymą metams. Sėkmės. Esu logopedė, mano darbe turime ne vieną tokį atvejį.

turit ar turejot? Man buvo pasakyta, kad jokiomis salygomis ir aplinkybemis atideti pirmos klases negalima pagal naujus istatymus. Jei vaikas kuriam pagal amziu priklauso eit negali mokytis su visais- parenkama sperprograma ar specmokykla, bet pirmos klases niekas neatideda.
Atsakyti
QUOTE(alinaz @ 2012 08 09, 22:12)
na jau reikai to testuko, mes padarem laukaim rezultatu 4u.gif

tai,kad rezultatą pasako iŠ kart po testo
Atsakyti
QUOTE(ezytee @ 2012 08 10, 07:01)
tai,kad rezultatą pasako iŠ kart po testo

gal kaip kur, mes tai savaite laukeme atsakymu
Atsakyti