QUOTE(Ingadi @ 2012 07 03, 14:47)
Dėje klystate.
Įstatyme yra nurodyta, kad į priešmokyklinę grupę vaikas privalo eiti, kai jam tais kalendoriniais metais sueina 6

. Tai kad kartoti darželinį kursą taip pat negalime. Šį variantą aš taip pat apsvarsčiau.
Aš nemanau,kad negalima su darželio valdžia susitarti perkelti vaiką į mežesnę grupę. kalbu iš patirties

Kita vertus, jeigu ,jau yra toks noras pradėti mokslus vėliau - tada, išeitis du metus kartoti pirmos klasės kursą. daugelio mokytojo nuomone, pirma ir priešmokyklinė mažai kuo skiriasi. Priešmokyklinės du kartus kartot negalima, dėl finansavimo, o kt.klases juk galima

nes tai kita finansavimo eilutė. Ir jeigu mokytojas "rekomenduoja", pabrėžiu - mokytojas tik - rekomenduoja, kartoti kažkurios klasės kursą, bet kokiu atveju galutinį sprendimą priima tėvai. Paisyti rekomendacijų ar ne, jeigu tėvai nesutinka, vaikaas yra perkeliamas į sekančią klasę.
kaip jau ir buvo kalbėta - Moksluose amžius ne visada pats svarbiausias, psichologai kalba apie psichologinį pasirengimą, o ne protinį. Tai ne aš sugalvojau, o psichologai, nors mabno vaikas skaito, skaičiuoja ir tttt. PPT neleidžia mums eiti į mokyklą...