Įkraunama...
Įkraunama...

Limfmazgiai

sveikos, tikiuosi jūsų nuraminimo. dešinėje pusėje galima apčiuopti tarsi tokią padidėjusią gyslą. guzelių kakle lyg ir nėra, tik po dešiniu žandikauliu pasistengus galima apčiupti limfmazgį, kuris padidėja nors šiek tiek peršalus ar suvalgius daugiau ledų. Tačiau šitą dalyką turiu, kiek pamenu, visą gyvenimą. Kairėje pusėje viskas normaliai, aišku, toje pusėje irgi limfmazgis padidėja dėl minėtų dirgiklių. Visgi mane pradėjo neraminti ta gysla. Ar gali būti tai tiesiog skydliaukė? Ar verta sunerimti? Naktimis neprakaituoju, nuovargio nejaučiu. Mėlynės ir panašūs dalykai atsiranda tik kaip reikiant susitrenkus. Ankščiau buvo atsiradę problemų dėl gausaus prakaitavimo, bet tik dieną. Dabar lyg ir ši problema susitvarkiusi. Tikiuosi, kad nuraminsite mane, nes šiuo metu esu šiek tiek įsibauginusi. Beje, ties ta vieta, kur turėtų pagal mane būti skydliaukė, yra toks lyg ir rėželis. Galvoju, kad jis dėl to, kad pastaraisiais metais priaaugau kelis kilogramus, anksčiau buvau gerokai per kūda. P.S. esu dar gana jauna.
Atsakyti
Padidėjė limfmazgiai kakle, (peršalimas) - kaip gydyti? Ar įmanoma apsieiti be antibiotikų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(almukass83 @ 2009 10 02, 15:52)
Sveikos, papasakosiu savo istorija su limfmazgiais.Na pradzioje turedavau temperaturos nedaug 37 ir kelios dalis,pastoviai silpnai jausdavaus ir labai miego noredavau, beja kazka kakle jauciau,kai pasukdavau galva pradedavo dusint.Ziema prasidejo nesibaigiantis kosulys,galvojau kad koks plauciu uzdegimas.Pavasari dar pablogejo pradejo krist svoris nezymiai,temperatura iki 38 uzkildavo,kiekviena ryta slapia pabusdvau,na galesiau pradejo niezet kuna,o ypac koju padus.O virsune buvo kai ant kaklo isoko didziausias guzas - limfmazgis.Tada su mama labai isigandom staigiai pas gydytojus,vargais negalais pagulde i ligonone,o ten susiruose man ji isoperuot.Po oreracijos paaiskejo, kad jie nieko man neispjove, darinys buvo neoperuojamas tik paeme dalele istirt,o dabar del gydytojo nesupratingumo turiu didziausia randa ant kaklo.Galejo padaryt biopsija, o ne operuot.Tyrimo rezultatas - Hodzkino limfoma II stadija (kraujo vezio forma) limfmazgiai buvo isplite ir plauciuose.Gydytojas pasiunte pas onkologa,ten daugybe tyrimu,nustate ta pati ir paskyre gydyma hemoterapija.Jau 5 metai kaip sveika. smile.gif Norejau pasakyt kad nejuokautumet su jais,isitirkit krauja (spec. tyrimas), kad butu ramiau.

Kaip faina kad pasveikai.Man buvo viskas kaip ir tau,tik svoris nekrito.Diagnoze hodzkino limfoma 3 stadija.
Skaitau tavo istorija ir viska prisiminiau,bet jau metai man remisija,tikiuosi visam.
Brangiosios jei kazka blogo jauciat del limfmazgiu butinai eikit pas medikus,nenumokit ranka,kad paskui nebutu per velu.
Atsakyti
QUOTE(Natalija.it @ 2005 04 08, 08:02)
Mano irgi stuburas iškrypęs. Gal kokius nervus spaudžia ir tas skausmas atsiranda?

ojoj, ziuriu cia ir man aktualios temos..Siaip man , kaip ir mano mamai, mastopatija lyg buvo nustate anksciau..Na, o veliau (pries 3m. )link kaires kruties buvo skausmas didelis, galvojau, sakes, kas cia, nuejau pas mamologa, ta sako, stubura tirkis, istyre, tai buvo nuo stuburo tas skausmas tikrai.Su stuburu daug problemu buna, drauge sake, kad jai net su gerkle del stuburo problemos, bet neiko nedariau, tai ten skausmai praejo, taciau dabar turiu problema del tos pacioj pusej esancios rankos, kazkas ne taip....vel tirsiuos del stuburo...O del limfmazgiu as dabar kiek sunerimus, lyg atradau prie pazasties kitoj jau pusej paslanku neskaudanti guzeli, prisigalvojau, prisiskaiciau visko, kol savo eiles sulaukiau, na, va, tai buvau jau vel pas mamologe, ziurejo ultragarsu ir pamate darinuka maza, bet abejoja, ar cia limfmazgis padidejes tik ar koks gerybinis darinukas (nu negi gali nesuprast g.gif ).Pasiprasiau nuotraukeles, dave, tai matau, kad ten taisyklingi krastai darinuko, o jei kas piktybinio, butu, tai butu netaisyklingi.Sako, jei kas blogesnio, tai tik veliau matysisi, per pusmeti...Pasiprasiau, kad duotu man dar siuntima toliau tirtis, nu neramu, kaip cia dabar.
Siaip jokiu kraujo tyrimu nesiule.Mistika su tais limfmazgiais, mamologe sako, gal persalot, o seimos gydytoja sako, kad persalus ne ten limfmazgiai padideja, vnz. blink.gif , kiek tu gydytoju ir kokiu reikia apeiti g.gif
Tu visokiu kraujo tyrimu ir vezio zymenu tyrimu galima, aisku, darytis, bet ir jie, skaiciau, 100 proc. nebutinai tikslus doh.gif
P.S. deziku tai nenaudoju jokiu isskyrus kreminius smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lengvute: 20 sausio 2011 - 17:47
o pas ka kreiptis padidejus limfmazgiams pažastyse,kokiu tyrimu prasytis,pas seimos gyd nenorim, bet net nežinom pas ka eiti
Atsakyti
snd ir as profilaktiskai ejau pasitikrinti skydliauke,bet pasirodo,kad man ne skydliauke slubuoja,o limfmazgiai...nusiunte krajo tyrimui,ir yra pakitimu,ryt teks grizti pas gydytoja su atsakymais,matysim ka sakys blink.gif
jei nenorite moketi uz enhoskopo tyrima,reikia eiti pas seimos gydytoja siuntimo smile.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Dviračio rankena trinktelėjo į kirkšnį.Sekančią diena skauda ir šiek tiek patinę ar tai limfmazgis padidėjęs verysad.gif .Kaži tas limfmazgio sutrenkimas nieko labai baisaus g.gif
Atsakyti
Nori jau patyrusia sia liga ar turinciu serganciu artimuju pasiteirauti.
Mano vaikui pries metus padidejo limfmazgiukai uz ausyciu, bendri kraujo tyrimai nieko nerode, hematologai i tai demesio nekreipe, sake, viskas gerai 1-1,5 cm, paslankus. Jau metai kai tie limfmazgiai taip ir liko toje pacioje vietoje, tokio pat dydzio, bet atsirado dar kakle ir pazastyje, jie mazdaug zirnio dydzio. Vaikas naktimis labai prakaituoja, net pagalve buna slapia, paskutine savaite pastebejau dilgeline. Bendri kraujo tyrimai kap ir geri. Ar bendras kraujo tyrimas rodo kazkokius pakitimus, sergant sia liga?
Atsakyti
QUOTE(**Ingute** @ 2011 05 26, 18:48)
Nori jau patyrusia sia liga ar turinciu serganciu artimuju pasiteirauti.
Mano vaikui pries metus padidejo limfmazgiukai uz ausyciu, bendri kraujo tyrimai nieko nerode, hematologai i tai demesio nekreipe, sake, viskas gerai 1-1,5 cm, paslankus. Jau metai kai tie limfmazgiai taip ir liko toje pacioje vietoje, tokio pat dydzio, bet atsirado dar kakle ir pazastyje, jie mazdaug zirnio dydzio. Vaikas naktimis labai prakaituoja, net pagalve buna slapia, paskutine savaite pastebejau dilgeline. Bendri kraujo tyrimai kap ir geri. Ar bendras kraujo tyrimas rodo kazkokius pakitimus, sergant sia liga?

Dazniausiai ne, vesk greiciau vaikiuka pas gydytoja 4u.gif . Patikimi tyrimai - limfmazgio biopsija ir kaulu ciulpu punkcija. Mano vaikui pilve padideje lifmazgiai, dabar padidejo kirksnyse ir kakle, kraujo tyrimas visada buvo geras, o tiek tampemes pas gydytojus ir vis nieko nerasdavo doh.gif , bet pradejo kristi svoris, atsirado didelis mieguistumas ir silpnumas, sanariu skausmai, niezulys. Siandien dare kaulu ciulpu punkcija. Laukiu atsakymo verysad.gif .
Atsakyti
O niezulis tiesiog, kad niesti ir viskas ar su berimu kazkokiu? Limfmazgiai stipriai padideje?
Gydytojais as jau senokai nepasitikiu, kol nepakrutini tol viskas stovi...
Oi tikiuosi, kad jusu vaikui viskas bus gerai ir greiciau sveikit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(**Ingute** @ 2011 05 26, 22:16)
O niezulis tiesiog, kad niesti ir viskas ar su berimu kazkokiu? Limfmazgiai stipriai padideje?
Gydytojais as jau senokai nepasitikiu, kol nepakrutini tol viskas stovi...
Oi tikiuosi, kad jusu vaikui viskas bus gerai ir greiciau sveikit  4u.gif

Aciu, kol dar diagnoze nepatvirtina, yra sioks toks vilties spindulelis...

Dukrai atsiradusi lyg ir dilgeline neseniai, o siaip niezulys be jokio berimo, vaikas kasosi visa kuna g.gif . Limfmazgiai jau tris menesius padideje (tada pradejo skustis pilvo skausmais, echoskopuojant matomos dideles padidintu limfmazgiu (iki 2 cm.) sankaupos. Praejom kryziaus kelius doh.gif , jau du kartus gulejome ligonineje, dabar guli trecia karta ir tai guldyt nenorejo, nes nera vietu rolleyes.gif . Vaikas vos ant koju bepastovi ligonines priemime, o man aiskina, kad mazdaug man paciai reikia gydytis depresija ir isterija blink.gif . Kai pasakia priemimop gydytojai,kad man rastiskai parasytu,kad atsisako guldyti i ligonine, argumentuotu kodel ir pasirasytu, vietu kazkaip atsirado cool.gif . Vat tokia pas mus medicina.
Skyriuje kita gydytoja klausia, mazdaug kur jus anksciau buvote blink.gif verysad.gif . Ilga ta musu istorija, oi ilga, bet isitikinau viena -jei pats neisi atstates krutine kaip i musi, niekas rimtai neziures (na nebent visus is eiles "tepsi" negailedamas).
Atsakyti
Na daznai limfmazgiai padideja ir del kitu priezasciu. Dilgeline taip pat del zydinciu medziu gali buti, ar del kito alergeno tuo labiau jei ji umi, o ne letine. maniskiui tai pirmuosius padidejusius limfmazgius siejo su alergija, nes jis alergiskas pienui, kiausiniams buvo, pienas dar vis liko, limfmazgiai taip pat, bet tie nauji atsirade, mane neramina, plius prakaitavimas naktinis, nors jis kaip ir ne kasdienis, pradesim nuo pirmadienio, daktaru maratonus, taip kaip pries metus, bet tuomet dar nebuvau susidurus su gydytoju apatija, dabar jau zinau, kad jei nori kazko pasiekti turi stovet ant galvos arba temti tepti tepti... verysad.gif
Atsakyti