Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmasis nėštumas

QUOTE(astulia @ 2009 07 27, 15:35)
bet, manau, vis tiek geriau žinot, kad kažką bandei daryt, kad jų išvengtum, negu, kai strijos išvagos visą pilvą gailėtis, kad galbūt dėl to, kad nieko nedarei, jos ir atsirado  cool.gif  bent jau man tokiu atveju psichologiškai lengviau būtų  4u.gif

Aš irgi tepliojuos, protu suvokiu, kad nepadės, jei nelemta, bet reikia gi psichologinį momentą išlaikyti biggrin.gif

QUOTE(Apelsinka @ 2009 07 27, 16:26)
kaip as siandien miegu ir kaip cia neuzmikti iki darbo pabaigos  ax.gif

aš nuolat mieguista taip sunku doh.gif Bet man liko tik savaičiukė darbe, ir suvisam lėksiu atostogų, mėnesį paprastų, o tada ir į dekretą bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2009 07 27, 16:36)
Aš irgi tepliojuos, protu suvokiu, kad nepadės, jei nelemta, bet reikia gi psichologinį momentą išlaikyti  biggrin.gif
aš nuolat mieguista taip sunku  doh.gif Bet man liko tik savaičiukė darbe, ir suvisam lėksiu atostogų, mėnesį paprastų, o tada ir į dekretą  bigsmile.gif

tai nors bus proga pailset nuo darbu,po to tikrai nebenoresi gryzt atgal i darba smile.gif
Atsakyti
aš nuolat mieguista taip sunku doh.gif Bet man liko tik savaičiukė darbe, ir suvisam lėksiu atostogų, mėnesį paprastų, o tada ir į dekretą bigsmile.gif
[/quote]

O man tai kaip kuria diena. Anksciau eidavau 24 val miegot, dabar jau 22 pradedu ziovauti ir einu tada ir tada visa diena normaliai istempiu. O siandien kazkaip sunkiai ir tiek biggrin.gif ale nedaug liko smile.gif
Atsakyti
Sveikutes, na ir daug priraset smile.gif
As ir pagalvoju apie nestukiu kelnyes, nors tik 9 savaite kol kas, bet pilvelis labai keicia dydi smile.gif kai tik pavalgau tai baisiausiai issipucia ir labai nemalonu tada kai kelnytes spaudzia.
Del gimdymo, tai ar nei viena nesidomejot netradiciniais metodais? Man viena mamyte pasakojo, kad namuose gimde su Jurga Svediene. Labai patenkinta ir mergyte nepaprasto grazumo smile.gif Bandysiu rudeniop pas ja i paskaiteles nueit. Negaliu kol kas apie tai nieko pasakyt, nes asmeniskai nebuvau susidurus. Tik kad tie medikai nuo pat pirmu savaiciu man stresa varo. Kai testa pasidariau tai ir nulekiau is karto. Dar nieko gerai nesimate, o jau prigasdino kad gali nesivystyti, kad galiu persileisti. Dabar kiekvienas apsilankymas poliklinikoj man stresas. Nemanau kad gydytoja bloga, tiesiog metodai ju visu dabar panasus.
Atsakyti
nu nesuprantu aš tų lietuvių medikų doh.gif koks jų tikslas taip nėštukes gąsdint? g.gif kaip tik palaikyt turėtų, paaiškint, kas ir kaip, kokiu atveju susirūpint ir lėkt į priimamąjį 4u.gif
Atsakyti
As nieko labai nesakau, bet kartais ir pacios nestukes is dideles baimes issistresina jei kas ka nors pasako ir tada jau atrodo kad pasaulio pabaiga. Kol kas man gydytojai nieko baisaus nepasake. Tik drauge kuri negimdzius vis man prota suka biggrin.gif Gerai kad brangusis dabar uzsienyje, bet jis ramaus budo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Apelsinka: 27 liepos 2009 - 15:51
QUOTE(astulia @ 2009 07 27, 16:41)
nu nesuprantu aš tų lietuvių medikų  doh.gif  koks jų tikslas taip nėštukes gąsdint?  g.gif kaip tik palaikyt turėtų, paaiškint, kas ir kaip, kokiu atveju susirūpint ir lėkt į priimamąjį  4u.gif

Bent pas mano gydytoja, tai pastoviai kruva laukianciu, vos prisibrauni, nelabai turbut ir bepagalvoja jos ka sakyt, ko ne. Nezinau, gal pas mane ir buvo kokia reali gresme, israse dufastona. Dabar jau viskas gerai. Bet streso tai apturejau. Gal privaciose kiek kitaip, bet kaip jau buvo taip, tikiuosi daznai nereiks ten eiti. Tai ir apie gimdyma pagalvoju. Ligoninej vistiek konvejeris, kaip uztaikysi.
Na bus matyt, dar laiko galvot daug turiu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Apelsinka @ 2009 07 27, 16:50)
As nieko labai nesakau, bet kartais ir pacios nestukes is dideles baimes issistresina jei kas ka nors pasako ir tada jau atrodo kad pasaulio pabaiga. Kol kas man gydytojai nieko baisaus nepasake. Tik drauge kuri negimdzius vis man prota suka  biggrin.gif Gerai kad brangusis dabar uzsienyje, bet jis ramaus budo  biggrin.gif

Aisku nestukes zymiai jautresnes, naturalu. Todel ir reikia su jomis atsargiau. Pas mane jokiu baimiu nebuvo, jauciausi labai laiminga ir sujaudinta tos zinios, net i galva neatejo, kad kas galetu nutikti. Ejau tiesiog kad patvirtintu, ir siaip gal patarimu kokiu duotu, uzregistruotu ir viskas.
Bet kai gavau doze gasdinimu tai ir nuotaika pasikeite, pasijauciau ligoniu.
Atsakyti
Sveikos busimos ir esamos mamytės 4u.gif gal esat susidūrusios su dūriančiais pilvuko apačios skausmais??? Kai pradejo kartotis dažnokai ir stiprūs nuejau pas gyditoją (ne LT) tai pasiūlė paracetamolio blink.gif Gal be reikalo nerimauju?
Atsakyti
QUOTE(Astuliux1 @ 2009 07 27, 13:49)
kuo oda elastingesne, tuo maziau striju arba ju ish viso nera  ax.gif
Priklauso nuo genetikos...  blush2.gif
Jokie brangiausi kremukai nepades, jei oda sausa ir neelastinga...  schmoll.gif

kas teisybe tai teisybe 4u.gif
drauge 2 kart nestuke buvo ir priaugdavo po 20 kg.ir nemaziau, ne vienos strijos,o pas mane ner vietos( nu gal tik nugara ir rankos iki alkuniu ai dar kojos iki keliu lotuliukas.gif doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif )kur strijos butu neaplanke,nors ir tepiau visokiais anokiais geriausiais.Astuliux1 visiskai teisi 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ausra1976: 27 liepos 2009 - 17:04
as siandien pirma karta lankaiusi pas gine tai likau tokia nesusipratusi...na pas mae pagal mane yra devinta savaite..zodziu ji ta mano gine paziurejo ant kedutes..kazka rase rase gal puse val i kazkokius lapus, man net nedave kaip dauguma mamyciu sako -knygute nesciosios.nu ir prirase kalna lapeliu tyrimams ir pasake viso gero..nei kiek laiko mano nestumui..nu zodziu as mat pirma karta laukiuos tai nezinau kokia turi buti apziura..
isvis per visa vizito laika nei zodeliu nepersimetem.
o kaip jums buvo per pirma apsilankyma ax.gif
Papildyta:
QUOTE(strode @ 2009 07 27, 18:06)
Sveikos busimos ir esamos mamytės  4u.gif gal esat susidūrusios su dūriančiais pilvuko apačios skausmais??? Kai pradejo kartotis dažnokai ir stiprūs nuejau pas gyditoją (ne LT) tai pasiūlė paracetamolio  blink.gif  Gal be reikalo nerimauju?

esu ir as susidurusi bet jau praejo..cia pries kelias saviates buvo..tai gydytoja sako baisiai cia pilva jai matai skauda na ir kas cia tokio gali nutikti..tai patruakiau peciais..sakau ai gal man jau nebeskauda..kazkaip praejo..as dedavausi silta pusle tai labai padedavo nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(strode @ 2009 07 27, 18:06)
Sveikos busimos ir esamos mamytės  4u.gif gal esat susidūrusios su dūriančiais pilvuko apačios skausmais??? Kai pradejo kartotis dažnokai ir stiprūs nuejau pas gyditoją (ne LT) tai pasiūlė paracetamolio  blink.gif  Gal be reikalo nerimauju?

del to tikrai nepergyvenk cia yra naturalu ir vaistu jokiu nereikia gerti,tik saugokis nesitampyk,tie skausmai pastoviai gali aplankyt bet cia nedidelis priedas prie nestumo nestuke.gif
Papildyta:
[quote=musiushka,2009 07 27, 19:30]
as siandien pirma karta lankaiusi pas gine tai likau tokia nesusipratusi...na pas mae pagal mane yra devinta savaite..zodziu ji ta mano gine paziurejo ant kedutes..kazka rase rase gal puse val i kazkokius lapus, man net nedave kaip dauguma mamyciu sako -knygute nesciosios.nu ir prirase kalna lapeliu tyrimams ir pasake viso gero..nei kiek laiko mano nestumui..nu zodziu as mat pirma karta laukiuos tai nezinau kokia turi buti apziura..
isvis per visa vizito laika nei zodeliu nepersimetem.
o kaip jums buvo per pirma apsilankyma ax.gif

nesciosios kortele gausi kai bus atlikti visi pirmieji nestumo tyrimai,nes as pati kortele gavau tik po 3 menesiuku,gydytoja per kita tavo apsilankyma turetu daryt echoskopa,tave pasvert ir t.t ir nuejus pas gydytoja netylek ,o visko klausinek,nes mano gine tai sako,kai atvarysi tai susirasyk ko noretum pasiteiraut ir viska atsako ir taip daug ka papasakoja ka gali daryt ko ne ir t.t.Jei tavo gine nieko nesako pirmu taikiniu rinkis kita ir saves nezinioj nekankink. blink.gif

Atsakyti
Siulyciau nueit pas kita. Nestumas ilgas, vistiek teks lankytis. Jei zmogus jau taip nemaloniai su tavim kalba (tikslaiu nekalba biggrin.gif ) tai nezinau... (nebent reik moket prasnekint, g.b. pinigu pagalba biggrin.gif tik vargu ar tau dabar reikia tokios kur turi sukt galva kaip ja prasnekint)
su manim tai kalbejo, tik man nieko neismananciai baisiu dalyku prisnekejo. Vis delto, kokia bebutu situacija jos turetu nuraminti.
O tyrimu tai ir mane pasiunte - kraujo, slapimo ir nuo toksoplazmozes. Apziurejo echoskopu, knygutes ir nedave smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo butybe: 27 liepos 2009 - 17:48