Įkraunama...
Įkraunama...

Veido paralyžius

Šiandien pajutau, kad šypsausi į vieną pusę ir akis sunkiau užsimerkia - supanikavau, nulėkiau į priimamąjį, patikrino, sako, veido nervo uždegimas. Bet išrašė tik leidžiamus Euphyllini (kažkokie plečiantys, kaip supratau) ir geriamus hormoninius Prednizolon. Ir jokio B vitamino. Pirmadienį pas šeimos gydytoją keliauju procedūrų išsirašyti, nes kaip tyčia savaitgalis. Gal dar ką nors parekomenduotumėt ko imtis namų sąlygomis (šildyti, masažuoti ar ką?) žodžiu, ką nors į tą temą... verysad.gif
Atsakyti
Žiūriu niekas čia nesilanko, niekam tokių bėdų nėr (džiugu). Parašysiu kaip man toliau sekėsi: nulėkiau po savaitgalio pas neurologą, tai išrašė Trental 400mg (7 dienas gėriau), Brexin 20 mg - (rytais - 10 dienų), Nootropil 800mg (ryte ir per pietus - 30 dienų), Dexamethason 1ml - į uzpakalį 6 vnt. kas antrą dieną. O svarbiausias vaistas - daug maivytis ir vaipytis (nustebti, susiraukti, išsišiepti, pašvilpti, išpūsti žandus, paraityti lūpas, užmerkti vieną akį ir pan.), labai saugotis skersvėjo. Vakarais šiek tiek šildžiau žandą. Po kokių 3 dienų pradėjo taisytis, po daugiau nei savaitės, jau judėjo visas nervas, bet dar nepilnai. Vis dar taisosi, kaip neurologas sako, pilnai atsistato maždaug per mėnesį, tikėkimės ligos neliks nė ženklo...
Blogiausia, kad po tokio sirgimo antrą sykį susirgti tikimybė žymiai didesnė - gydytojas rekomendavo atsargoj Dexamethason turėti...
Atsakyti
QUOTE(saulute1980 @ 2009 05 25, 14:36)

Laukia ir manęs žygis pas neurologą. Iki suparaližavimo nepriėjo, bet skaudėjo pusę veido. Gėriau nimesil, nootropil ir B grupę leidausi. Bet jaučiu, kad dar nepraėjo schmoll.gif Nootropil tai tik penkias dienas gėriau, mažoka truputi blush2.gif Tai reiks pasikonsultuot
Atsakyti
QUOTE(viena @ 2009 05 25, 18:27)
Laukia ir manęs žygis pas neurologą. Iki suparaližavimo nepriėjo, bet skaudėjo pusę veido. Gėriau nimesil, nootropil ir B grupę leidausi. Bet jaučiu, kad dar nepraėjo  schmoll.gif  Nootropil tai tik penkias  dienas gėriau, mažoka truputi  blush2.gif  Tai reiks pasikonsultuot

Kuo anksčiau pastebi bėdą tuo geriau, parašyk kaip sekėsi pas neurologą smile.gif
Atsakyti
Jau buvau, pamaigė, su plaktuku pastuksėjo visur. Sakė neuralgijos nėra. Padarė dar kraujagislių ultragarso tyrimą, tai irgi didelių baisybių nerado. Sakė nuo stresų darbe. Skyrė gydyma kraujotakai galvoj gerinti.
Atsakyti
QUOTE(viena @ 2009 05 27, 15:42)
Jau buvau, pamaigė, su plaktuku pastuksėjo visur. Sakė neuralgijos nėra. Padarė dar kraujagislių ultragarso tyrimą, tai irgi didelių baisybių nerado. Sakė nuo stresų darbe. Skyrė gydyma kraujotakai galvoj gerinti.

Smagu girdėti, kad viskas gerai 4u.gif
Atsakyti
Tokia beda ir mano vyras turejo pries 9 metus jam buvo veidinio ir trisakio nervo uzdegimas , priezastys kaip ir pas visus rasiusius , tai mano vyras ir dabar sypsosi viena puse. tai irgi gere B vitaminus dare masazus , akupunktura ir pats prie veidrodzio mimika veido dare , akis pradejo uzsimerkineti po puses metu , o vat sypsena liko viena puse , tai kas nezyno galvoja , kad taip reikia.
Atsakyti

aš kai prašiau skirti kokių procedūrų pvz. akupunktūrą, tai man neurologas pasakė, kad gydom ne ranką, o veidą, jei taisosi taip geriau su adatėlėm nelįsti, nes lygiai taip kaip padėti galima ir pakenkti ir kaip tik paminėjo, kad gali likti šiek tiek kreiva šypsena...
Atsakyti
sveiki,
va ir as su ta pacia beda,dar nieko neskaicius itariau kad galejo mane perpusti, tai manau kad taip ir bus,rytoj begu pas gydytoja verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(white-jole @ 2009 06 07, 15:57)
sveiki,
va ir as su ta pacia beda,dar nieko neskaicius itariau kad galejo mane perpusti, tai manau kad taip ir bus,rytoj begu pas gydytoja  verysad.gif

ir kokia diagnoze?
labai nenusimink, saugokis skersveju, daug vaipykis ir viskas bus ok 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute1980 @ 2009 06 09, 18:22)
ir kokia diagnoze?
labai nenusimink, saugokis skersveju, daug vaipykis ir viskas bus ok  4u.gif

diagnoze veidinio nervo neuralgija, jau 4-ta vaistu diena bet kolkas nieko gero nematau,o kazin kiek laiko paprastai skiria gerti prednezolona?
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

QUOTE(saulute1980 @ 2009 05 25, 13:36)
Blogiausia, kad po tokio sirgimo antrą sykį susirgti tikimybė žymiai didesnė - gydytojas rekomendavo atsargoj Dexamethason turėti...

sirgau dar studiju metais - vitaminu, vaistu, mankstu ir masazo pagalba atsistate gana greitai ir tikrai neliko jokiu pedsaku....bet uztat dabar itariu, kad gali prasideti tos pacios bedos su kita puse unsure.gif o jums nebuvo taip, kad viena liezuvio puse nejauciat skonio? nes man jau trecia diena taip, tad laukiu, kas bus toliau ... unsure.gif
Atsakyti