Įkraunama...
Įkraunama...

Veido paralyžius

Aciu uz atsakyma 4u.gif
Sveikateles, tikekimes, artimiausiu laiku viskas susitvarkys 4u.gif
Atsakyti
Užlėksiu pasidžiaugti - paralyžiaus jau nebeturiu nė ženklo, šiandien neurologė jau baigė gydymą, padarė išrašą šeimos gydytojai smile.gif

homeopatiniai vaistai padėjo atsistatyti, o aš pasimokiau iš savo situacijos: vis dėlto visos ligos nuo nervų, reikia ateity stengtis kuo mažiau "stradalint" smile.gif
Atsakyti
Dziaugiuosi, kad tau jau viskas gerai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Ir linkiu maziau nervuotis mirksiukas.gif

Mano vyrui jau daug geriau, tik viena akis, ne visai uzsimerkia doh.gif tikimes, kad artimiausiu metu viskas bus ciki smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cafe Latte @ 2009 09 29, 17:05)
Ką gi, vakar dar pasivaikščiojau po Klinikų neurologus, ištyrė, kad kairiąja puse skonį jaučiu prasčiau, uoslė irgi ne tokia aštri, na, bet aš - ne šuva, tai gyvent kol kas netrukdo.

Belieka pasidžiaugt, kad ir toliau kasdien vis gerėja, nuo vakar jau ir akį kairę užmerkt galiu (tiesa, mirktelt vien ja negaliu - užsimerkia pati tik kai abi užmerkiu), šypsena, kad ir kreivoka, bet jau į šypseną, o nebe grimasą panaši, keliant antakį kairėje kaktos pusėje bando darytis raukšlės (kas galėjo pagalvoti, kad kada nors džiaugsiuosi veido raukšlėmis?!), taigi laimės pilnos kelnės smile.gif

Tiesa, pastaruoju metu, jaučiu kažkokį sunkumą tai visame veide, tai dešinėje(!) jo pusėje, tai kaktoje, ties nosimi... nežinau, ar čia prieš gerą (t.y. prieš pilną atsistai. O dabar kaip mažas vaikas krykščiu biggrin.gif

Ir šypsena, kad ir kreivoka, bet į šypseną, o nebe grimasą panaši. Tik tokia mandra, per kampą biškutį.

Žodžiu, bendrauti su žmonėm galiu jiems nesukeldama įtarimo, kad mane ką tik ištiko insultas. Veikiau tik pagalvotų, kad su akim kažkas (užsimerkt tai užsimerku, bet tam reikia sąmoningos pastangos, o jei negalvoju apie mirksėjimą, tai ir toliau flirtuoju merkdama vieną akį  lotuliukas.gif

Tik neramina, akd nuo vakar vakaro kažkoks maudimas slankioja po visą galvą: tai kaktoje, tai vienoje, tai kitoje veido pusėje. Nesuvokiu, ar čia prieš gera, ar prieš bloga?

Beje, savaitgalį, kai vaistai, rodėsi, nustojo veikę ir mažai tepadėjo, reikalus geriausiai išjudino veido masažas dušo srove: atsisukau šiltą vandenį ir gerai pamasažavau. Tada - į lovytę, gerai išsimiegojau, o ryte akis ėmė ir užsimerkė. Tai - bene svarbiausias mano pasiekimas, nes visas kitas diskomfortas gaa lengvai ištveriamas smile.gif

Jūsų aprašyta savijauta labai panaši į Laimo ligos simptomus. Beje, erkės Jūs galėjote ir nepastebėti.. Pvz. erkės nimfa (vaikas smile.gif yra ne didesnė už kukurūzų kruopą ir šviesiai rudos spalvos - tokios pastebėti beveik neįmanoma, bet ji yra patikimiausia Laimo pernešėja... Aš sergu Laimu, todėl ir atkreipiau dėmesį į šią temą. Labai prašau, nepatingėkite i pasiskaitykite išsamią Kanados Laimo ligos Asociacijos simptomų suvestinę, galbūt šalia Jūsų turimų esama ir kitų, į kuriuos neatkreipėte dėmesio, o gydytojas tiesiog nepaklausė: Laimo simptomai (angl.) Beje, siūlyčiau pasidaryti Endemike Elisa tyrima, kuris gali nustatyti Laimo ligą sukeliančių bakterijų antikūnius kraujyje. Nedelskite!
Atsakyti
Robertina, gerai atspėjai, KMUK man visų pirma ir įtarė Laimo ligą wink.gif

Tik nustebino tas momentas, kad man paklausus, ar dabar tyrimus darytis kraujo, gydytoja papurtė galvą ir pasakė: skiriu prednizoloną. Jei tai Laimo liga - paralyžius sunkiai pasiduos. 4 dienas nepajutus pagerėjimo bus galima darytis kraujo tyrimus. Bet jei pastebėsiu pagerėjimą - vadinasi, tai ne Laimo liga.

Pagerėjimą, kaip jau rašiau, pastebėjau jau po pirmų tablečių, pačią pirmą dieną. Tai kai kitą kartą pas gydytoją nuėjau, ta patikino: vaistai suveikė labai greitai, vadinasi, tai - garantuotai ne Laimo liga.

Aišku, man keistas toks gydymas: pirmiausia skiria vaistų, ir jei jie neveiks - tad tirs kraują. Logiškai norėtųsi manyt, kad pirmiausia reiktų kraują tirt, o ne vaistais žmogų farširuot kaip bandomąjį triušį.

Bet tą dieną, kai skyrė vaistus, tikrai pasimetus, sunerimus buvau, norėjosi ir šiaudo griebtis, kad tik kaip nors viskas tvarkytųsi. Taigi daug nesiaiškinau ir sutikau. Laimė, neapsirikau.

O kadangi gydytojai Laimo ligą įtarė iš karto - tai klausinėjo ir apie jos, ir apie Encefalito požymius - man jų nebuvo.
Deja, kaip tik prieš gerą mėnesį nuo mano to paralyžiaus ant savo vaiko nugarytės buvau radusi būtent erkę nimfą. Vos pastebimą juodą taškelį, kurio nepavyko nuvalyti ranka. Tik visai prisikišus ir įsižiūrėjus pastebėjau, kad tas aguonos grūdelis į voriuką panašus. Taigi žinau, ir kaip nimfa atrodo, ir tuo metu kelias savaites tiesiogine prasme kybojau internete studijuodama Laimo ligos ir encefalito simptomus, kad tik ko nepražiopsočiau, jei vaikui bus. Taigi po to paralyžiaus dar ir pati atmintyje visus savo pojūčius perkračiau - tikrai ničnieko, jokio įtartinesnio simptomo nėra buvę... Nors gal dėl atsargos tuos tyrimus reiks pasidaryt. Tik Endemiko tai bijau - geriau infekcinių ligų klinikoj.

Bet šiaip tai pati kuo toliau, tuo labiau esu linkusi viską priskirti nervams. Taip jau sutapo, kad dėl tos sūnaus erkės tiesiogine prasme ėjau iš proto, mėnesį save graužiau, kad vaiko neapsaugojau ir dabar galbūt encefalitas gresia sad.gif
Paskui vaikas pradėjo eiti į darželį, ten - sunki adaptacija, man - dar proga pasigraužt, kaip viskas blogai.
O paskui ėmė ir suparalyžiavo.

Gydytojai tikino, kad nervai galėjo tik imunitetą susilpninti, kad greičiausiai tas paralyžius virusinės kilmės.
Bet man vis dėlto nelabai aišku su tuo virusu: būtų bent jau bėrimas ar koks paslogavimas priedo. O man - nieko, jokio, nė menkiausio kito požymio... O ir paralyžius savo puses pakeitė po to, kai atsigulusi tomografijai kelias minutes tirtėjau iš baimės, kad kokį auglį ras - dabar mąstau, kad tai irgi vienas iš įrodymų, jog tą paralyžių valdė mano nervinimasis...
Atsakyti
QUOTE(Cafe Latte @ 2009 11 03, 06:42)

La 4u.gif
As ir turiu sita bjaurybe verysad.gif ,mane susuko po gimdymo,jau menuo o pagerejimo jokio verysad.gif .Geriu prednizolona,b gr vit,pleciancius,lankau masazus akupunktura,sildyma,o rezultatu nera doh.gif doh.gif doh.gif verysad.gif
Kaip bijau kad gali ir nepraeiti verysad.gif Kauno klinikose padare ENG (nervo pazeidima rodo) tyrima kuris parode kad pazeista 92-96proc veidinio nervo skaidulu doh.gif

Kokius vaistukus gerei?(hemeopatinius) Pabandyciau ir as blush2.gif
Atsakyti
Atsiprašau, kad taip vėlai atsakau - kažkaip vis forumo neįsijungdavau ax.gif

Homeopatinius vaistukus man leido, ne gėriau. Deja, pavadinimą prisimenu tik vienų - Engystol. Jų yra ir geriamų tablečių, bet gydytoja sakė, kad suaugusiesiems veiksmingiau yra leidžiami vaistai.

O kitų vaistų pavadinimų, deja, neprisimenu. Nes skyrė dar 3 vaistų kokteilį: vusys sutraukia į vieną švirkštą ir suleidžia. Prisimenu, kad dviejų iš šių vaistų pavadinimuose buvo žodis Compositum. O daugiau, deja, nepamenu - pakuotės jau išmestos, o receptą vaistininkė pasiėmė... Beje, kiek supratau, šie vaistai receptiniai, taigi be gydytojo kažin ar pavyktų nusipirkti.

Bet, tikiuosi, gal jau jums ėmė gerėti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cafe Latte @ 2009 11 27, 17:33)
Atsiprašau, kad taip vėlai atsakau - kažkaip vis forumo neįsijungdavau  ax.gif

Homeopatinius vaistukus man leido, ne gėriau. Deja, pavadinimą prisimenu tik vienų - Engystol. Jų yra ir geriamų tablečių, bet gydytoja sakė, kad suaugusiesiems veiksmingiau yra leidžiami vaistai.

O kitų vaistų pavadinimų, deja, neprisimenu. Nes skyrė dar 3 vaistų kokteilį: vusys sutraukia į vieną švirkštą ir suleidžia. Prisimenu, kad dviejų iš šių vaistų pavadinimuose buvo žodis Compositum. O daugiau, deja, nepamenu - pakuotės jau išmestos, o receptą vaistininkė pasiėmė... Beje, kiek supratau, šie vaistai receptiniai, taigi be gydytojo kažin ar pavyktų nusipirkti.

Bet, tikiuosi, gal jau jums ėmė gerėti?  4u.gif

Nieko tokio 4u.gif
Pagerejimas man labai nezymus verysad.gif ,bet ir toliau lankau proceduras mirksiukas.gif
Uzsiregistravau as ir pas hemeopata,tai ziuresiu ka jis man paskirs mirksiukas.gif
Atsakyti
Na ka gi si liga aplanke ir mane,pirmiausia pajauciau kad negaliu smarkiai sumerkti akies,kita diena ziauriai asarojo akis ta vakare uzsimarino-sustingo zandas ,puse lupu,puse nosiespasiskaiciau jusu temuke ir isvariau i klinikas,israse prednisolona,gerti po 10 tabl.pirma diena,antra diena 9 ir t,t taip pat israse MILGAMMA N,ir agapurina,siaubas net pikciausiam priesui nelinkeciau sios ligos.
Atsakyti
QUOTE(timotey @ 2010 01 15, 22:53)
Na ka gi si liga aplanke ir mane,pirmiausia pajauciau kad negaliu smarkiai sumerkti akies,kita diena ziauriai asarojo akis ta vakare uzsimarino-sustingo zandas ,puse lupu,puse nosiespasiskaiciau jusu temuke ir isvariau i klinikas,israse prednisolona,gerti po 10 tabl.pirma diena,antra diena 9 ir t,t taip pat israse MILGAMMA N,ir agapurina,siaubas net pikciausiam priesui nelinkeciau sios ligos.

Uzuojauta 4u.gif Gal kur persalote?
Atsakyti
liudna, bet ir as priklausau siam - Bello paralyziu besigydanciu buriui doh.gif

man liga prasidejo visai rodes nekaltai: ryte eme asaroti akis (galvojau kad koks akiu uzdegimas prasideda), vakare pradejo skaudeti ausi ir visas maistas prarado skoni g.gif . taigi, susilasinus vaistukus i akis ir ausi - nuejau miegoti.
"liudnoji dalis" prasidejo nakti- kai nuejus i WC pajutau kad lyg veidas nutirpes g.gif , bet tuo metu nesureiksminau - nuejau atgal lovon,o ryte vaizdelis ir savijauta jau buvo visai prasta. viena veido puse buvo visiskai paralyzuota :akis neuzsimerke, puse lupu - neuzsiciaupe (net dantu issivalyt padoriai nesugebejau), zando ir kaktos nejauciau, net rauksleles isnyko doh.gif
ir visa tai nutiko paskutinem nestuke.gif dienom. todel nieko nelaukdama liepiau vyra mane vezti i klinikas.
galiausiai, su didziausia vaistu kruva atsiduriau gimdymo namu patologiniam skyriui (eme silpti vaisiaus judesiai) ir po 2dienu , po priverstinio skatinimo - pagimdziau sunu wub.gif - aciu D kad bent jam viskas gerai, nors ir neleido maitinti, auga rodos neblogai wub.gif
prednisolona geriau 2men + dar galybe ivairiausiu vaistu, atlikinejau veido ir kaklo/nugaros masazus, mankstas, elektrostimuliacija, sildymai, lazerio proceduros, bet siai dienai (praejus jau 2,5men. ) dar veidukas pilnai neatsistate. zanda ir kakta jau jaiciu, lupas suciaupiu, bet akies dar neuzmerkiu blink.gif
Atsakyti
QUOTE(inkava @ 2010 01 21, 00:38)
liudna, bet ir as priklausau siam - Bello paralyziu besigydanciu buriui  doh.gif

Labutis 4u.gif
Labai uzjauciu verysad.gif
Man ir susuko veida bet po gimdymo kita diena doh.gif Man dare cezari,bet as itariu kad mano atveju kaltas persalimas nes pries tai buvo trisakio nervo uzdegimas doh.gif dar susidejo labai aukstas kraujo spaudimas doh.gif
As ir geriau prednisolona plius pleciancius ir vit B (milgama)bet nuo ju labai isbere verysad.gif
Man jau truputi atsistate:akis uzsimerkia,zanda ispuciu,bet nosis dar nesiraukia ir kaktoje rauksliu truksta doh.gif verysad.gif kai verkiu is desines akies nebega asaros doh.gif bet siaip ji asaroja verysad.gif
O jums neskyre sanatorijos? Darot mimikos pratimus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lauriuxxx: 21 sausio 2010 - 18:32