.....O mažąją labai veikia įtaiga,kad soskytė neskani ,purvina ir panašiai,iš kart išspjauna ir pamiršta,kad norėjo soskytės,žodžiu kuo mažesnis vaikas,tuo lengvaiu atpratint,.....
Musu mazosios neveikia jokios įtaigos Soske pati mieliausia ir nuostabiausia,nezinau kaip ji atpras Pamato ir iskart rekia,kad jai rekia "mamos"(taip ir soske vadina)
Mums beveik 1.6m bet tute pats geriausias draugas, nezinau kaip reiks atpratinti, bet dabar labai neramiai miega, gal del dantuku, tai tikrai neketinu atimineti, bet po kokiu pora men jau teks sukti galva.
Musiskei mergytei spalio pabaigoje bus 2 metukai.Ji irgi negalejo miegoti be "tiutes",tik truputeli susinervindavo-is karto ieskodavo jos ir taip nusiramindavo.Sukom galva kaip mazyle atpratint nuo tiutes.Karta nuvaziavom i kaima ir ten vaiksrinejo mazytis suniukas.Pasiuliau dukrytei atiduoti "tiute" suniukui ir labai keista, bet ji sutiko. Suniukas pasieme " tiute" ir nubego. O dukryte sau ramiausiai nuejo zaist. Pergyvenau baisiausiai kaip reikes uzmigdyt vaika be "tiutes",kaip nuramint.Bet net netikejau,kad ji jos nereikalaus.Pries eidama miegot tik konstatuoja fakta:"Suniukas tiute suvalge.Negeras.neklauzada" ir pasivertus ant soniuko uzmiega. Pabandykyt mamytes ir jus taip.Gal ir ir jums pavyks. Be "tiutes" mes jau 2 savaites ir vis ji maziau kartoja kur "tiute"dingo.
Diena senu seniausiai NE, o uzmiegant reikalauja. Bet kai tik uzmiega, isspjauna. O atpratint nereikejo, ji kazkaip pati neypatinga megeja buvo to ciulptuko. Nera ir nereikia. Kartais as ikisu pati, pvz, prie juros, nes kisa smeli i burna, o kai tutis burnoj, tai kazkaip neissiima jo, jei mama ikiso, reiskia taip reik
mano mažiukui metukai ir 5 mėnesiukai greitai, soskės reikia tik kaip eina miegot pietų miegelio arba nakčiai. visą dieną gali būt be jo. del atpratinimo nežinau kaip reiks atpratint, nes būna, kad naktį išspjauna, bet pabunda ir verkia, jog reikia soskės.
Oj mums irgi sunku ta "soskute" diena nereikia, o nakti verkia kai neduodu. jau 1metai ir 3men. bandem ir suniukui atiduot ir mociutei palikt, tiek isiverkia kad baisu... pagailiu ir vel pakisu ta nelemta soske tikiuosi iki Kaledu atpratint ir nuo pampersiuku ir nuo soskiuko
SOSKE, kai tik gimem, buvau kategoriskai pries, aisku del to, kad knygu prisiskaiciau, po to nebeeme, kai siuliau. Kadangi ciulpimo refleksas ju didiziulis, ir ji reik patenkinti, dabar kiek pasiklausineju aplinkiniu, diena soskiuku neima, bet paprasta uzmigdyt pietu miego ir nakciai, nes soskiuka i burniuka ir aaaa, o mums dabar sunku, nes reikia gulet salia ir laukt kol uzmigs, taigi ten kur yra minusu, visada yra ir savu pliusu, tik juos izvelgt labai sunku, nes lietuviai linke i pesimistiskuma.
mums soskes megui reikejo iki 2 m. Po to pasakem kategoriskai NE, buvo savaite (tikrai ne daugiau) klyksmo ir rekimo pries kiekviena mega, bet labai greitai susitvarke. Dazniausiai soske vis del to yra tevu, o ne vaiko pasiruosimo klausimas. Su soske tevu gyvenimas gerokai ramensis buvo
Mano dukrytei 1 metai ir menuo, mes dar su soske, bet duodu tik pries miegant, diena jos jau beveik nereikia, tik retkarciais kai man jau neuztenka kantrybes
Kiek laiko buvo jusu mazyliams kai jau nebereikejo jos ir kaip atpratinot?
Mano sunus ciulptuko atsisake mazdaug 1 m 8men. Paprasciausiai atidave ir viskas. Nakciai paguldytas grauze grauze, po to issieme is burnytes, padave man ir pasake atia atia Viskas! Daugiau nebereikejo. Dar kuri laika laikiau po pagalve, jei kartais pareikalautu. Neseniai jis ta soske susirado stalciuje, pabande paciulpti, bet jau niekaip nesigavo
Mums 1,3 metuku ir soskyte vis dar labai reikalinga Diena maziau, bet uzmigimo be soskytes neisivaizduoju. Manau, kad nedarysiu is to tragedijos iki kokiu dveju metuku, iki to laiko planuoju atpratinti