Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo kada soskei NE?

QUOTE(Migdole @ 2009 09 16, 12:06)
SOSKE, kai tik gimem, buvau kategoriskai pries, aisku del to, kad knygu prisiskaiciau, po to nebeeme, kai siuliau. Kadangi ciulpimo refleksas ju didiziulis, ir ji reik patenkinti, dabar kiek pasiklausineju aplinkiniu, diena soskiuku neima, bet paprasta uzmigdyt pietu miego ir nakciai, nes soskiuka i burniuka ir aaaa, o mums dabar sunku, nes reikia gulet salia ir laukt kol uzmigs, taigi ten kur yra minusu, visada yra ir savu pliusu, tik juos izvelgt labai sunku, nes lietuviai linke i pesimistiskuma.

Kitakart jau nebezinau, ar skaityt ta literatura, ar augint, kaip sirdis moko... g.gif . Tiek visko priraso, ir pradedi mastyt - oi,kiek visko darau netaip...
Man , pvz., tas ispustas , maitinimo krutimi kultas jau biski igriso.
Na, ir tas ciulptukas... Na juk visi ciulpeme vaikystej, ir ka, kokie nors masiskai nesveiki, defektiniai uzaugom? Juk kazkam buvo jie israsti?
PAGAL MANE TAI TEGUL CIULPIA I SVEIKATA. kam traumuot vaika, atiminet... Na, jei lengvai pavyko siniukui atiduot, arba, kaip manajai is vis dzin yra ta soske ar nera, tai valio ! Bet per prievarta, manau, nereikia. IKI VESTUVIU JUK NECIULPS..... blink.gif 4u.gif
Atsakyti
Niu va bandziau ir as atpratint buo to dalyko ,bet...
Susitarem kad pati ismes i konteineri, nuejom, ilgai galvojo, bet ismete, atejo vakaras, buvo asaru, bet nedaug, uzmigo thumbup.gif nakti pabudo, bet nuraminau gan greitai. Apsidziaugiau, kad visai cia nebaisu, bet per anksti doh.gif Kita diena pietu uzmigo visai be asaru, vakare vel su asarom, bet uzmigo, nakti 4 kartus pabusdavo, verkdavo vos ne iki isterikos, bet nuraminau, o kai pabudo 5 karta, jau niekaip nesugebejau nuramint doh.gif teko vel griz prie to paties verysad.gif Gal permaza dar, net nezinau, bandysim veliau gal leliukui atiduot g.gif
Atsakyti
QUOTE(aniuta0515 @ 2009 09 18, 21:13)
Niu va bandziau ir as atpratint buo to dalyko ,bet...
Susitarem kad pati ismes i konteineri, nuejom, ilgai galvojo, bet ismete, atejo vakaras, buvo asaru, bet nedaug, uzmigo  thumbup.gif nakti pabudo, bet nuraminau gan greitai. Apsidziaugiau, kad visai cia nebaisu, bet per anksti  doh.gif  Kita diena pietu uzmigo visai be asaru, vakare vel su asarom, bet uzmigo, nakti 4 kartus pabusdavo, verkdavo vos ne iki isterikos, bet nuraminau, o kai pabudo 5 karta, jau niekaip nesugebejau nuramint  doh.gif teko vel griz prie to paties  verysad.gif  Gal permaza dar, net nezinau, bandysim veliau gal leliukui atiduot  g.gif

na pas mane panasi situacija, atiduot atiduoda ir per langa suniukui metem ir ko tik nedarem, bet kai ateina laikas miegot, prasideda asaros verysad.gif Bandziau aiskinti, kad atidavem suniukui, o ji man aiskina, kad vaziuojam i "Maxima" pirkti doh.gif doh.gif
dar bandziau nukirpti ciulptuko virsu, tai ji paciulpia, isspjauna ir siaip ne taip uzmiega, bet nakti pabudusi pradeda verkti ir sunku nuraminti. Viskas baigesi tuo, kad sekancia diena, parduotuveje nuskuode tiesiai prie vaiku prekiu doh.gif

gal kas turit koki buda, kad pavyktu ir man issimiegoti ir manajai ciulptuko atsisakyti smile.gif
Atsakyti
Paskutinėm pasisakiusiom mamytėm galiu patarti vieną esminį dalyką: jeigu jau tvirtai nusprendėte atsisakyti čiulptuko, nusistatymo laikykitės, nes jeigu važiuosite į Maximą vėl jo pirkti, vaikas niekada nesupras, kad čiulptuko laikas atsisakyti. Priarėte dar daugiau painiavos, nes regis ir atsisveikinote ir dukrytė ar sūnelis suprato, kad čiulptuko nebebus, vis tik jis atsirado. Dingsta visas konkretumas ir vaikas nebetikės, kad sekantį kartą jau tikrai atsisakysite jo. Patarčiau sekantį kartą labai labai tvirtai pasakyti: viskas, gana. verysad.gif Suprantu, kad sunku abiems, tiek mamai, tiek vaikui, bet kitokio būdo nėra, tiesiog reikia apsispręsti. Vaikas nėra per mažas, vaikui reikia konkretumo ir labai labai apsisprendusios mamytės. Tas labai svarbu visose gyvenimo situacijose. Tiek auklėjime, tiek lavinime. Jeigu kažką tvirtai nusprendėme, tai turi būti tikrai tvirta. Aišku nebūsiu kategoriška, suprantu, kad žmogiškas faktorius daug ką reiškia, bet įveikus mamai visų pirma save, ir vaikeliui bus lengviau įveikti save. Sėkmės, stiprybės, pasitikėjimo ir apsisprendimo wub.gif
Atsakyti
na o mano mazsis tai savo ciulptuka iskeite parduotuveje i sokolada biggrin.gif ir paniurzgejo keleta dienu bet nurimo ir nebereikejo smile.gif thumbup.gif jokiu bedu daug nebuvo wub.gif
Atsakyti
Mano sūnus naudojo čiulptuką tol kol jį prakando, tada aš jam paaiškinau, kad čiulptukas jau "kaka", nebegalima jo naudoti, kad reikia jau išmesti i šiukšlių dėžę.. Leidau jam pačiam tai padaryti.. kelias dienas dar prašydavo čiulptuko, bet aš jam vis primindavau, kad jis pats jį išmetė, kad kito nebeturime.. taip pat sakydavau kad jis jau didelis vyras (tuo metu jam buvo metai ir 7 mėn.) ir kad jam jau nereikia čiulptuko.. ir taip po savaitės laiko jis jį visiškai užmiršo.. smile.gif džiaugiuos, kad neturėjom didelio vargo dėl atpratinimo.. smile.gif sėkmės kitoms mamytėms su šiuo reikaliuku.. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Keiti @ 2009 09 19, 19:11)
Paskutinėm pasisakiusiom mamytėm galiu patarti vieną esminį dalyką: jeigu jau tvirtai nusprendėte atsisakyti čiulptuko, nusistatymo laikykitės, nes jeigu važiuosite į Maximą vėl jo pirkti, vaikas niekada nesupras, kad čiulptuko laikas atsisakyti. Priarėte dar daugiau painiavos, nes regis ir atsisveikinote ir dukrytė ar sūnelis suprato, kad čiulptuko nebebus, vis tik jis atsirado. Dingsta visas konkretumas ir vaikas nebetikės, kad sekantį kartą jau tikrai atsisakysite jo. Patarčiau sekantį kartą labai labai tvirtai pasakyti: viskas, gana. verysad.gif Suprantu, kad sunku abiems, tiek mamai, tiek vaikui, bet kitokio būdo nėra, tiesiog reikia apsispręsti. Vaikas nėra per mažas, vaikui reikia konkretumo ir labai labai apsisprendusios mamytės. Tas labai svarbu visose gyvenimo situacijose. Tiek auklėjime, tiek lavinime. Jeigu kažką tvirtai nusprendėme, tai turi būti tikrai tvirta. Aišku nebūsiu kategoriška, suprantu, kad žmogiškas faktorius daug ką reiškia, bet įveikus mamai visų pirma save, ir vaikeliui bus lengviau įveikti save. Sėkmės, stiprybės, pasitikėjimo ir apsisprendimo wub.gif

Sutinku, kad reikia tvirtai apsisprest, todel labai ilgai ruosiausi sitam zingsniuj, bet kai vaikui jau prasidejo isterika, tai dingo visas mano tvirtumas verysad.gif
Atsakyti
Esu auklyte, ir pamazu pratinu zioga jau nebeciulpti papulio mirksiukas.gif tai va per pietus jau ismiegam be papulio (nors pries uzmiegant pazurziam siektiek), o vakare dar duodam, nes ramiau miega mirksiukas.gif Nors siaip kartais jo reikia tik kad uzmigtu, o paskui visa nakti ismiega be papulio bigsmile.gif
Atsakyti
Sosytės atsisakėm beveik 2 metukų laiko ...Tėtis prakirpo sosytę, tai dar vis pakramtydavo tą prakirptą,nusviesdavo, vėl pasiimdavo pakramtyt , vėl nusviesdavo , taip ir atsisakėm. Buvo sunkoka vaikui , zirzdavo ...bet neilgai , gal kokias 4-5 dieneles , o paskui jau net nebeprisiminė kad tokį stebuklą turėjo mirksiukas.gif
Atsakyti
mes soskytes atsisakem 1m1men, nuo 1m pradejau dienom slepti soskyte, duodavau tik tada kai jau eidavo miegucio, kai tik atsikelia is kart atimu ir paslepiu, jei pasioziuodavo nukreipdavau demesi kur nors kitur. taip pastebejau, kad soskyte tapo nebe taip reikalinga, niekada neduodavau jei pradedavo diena verkt, nuramindavau ivairiais budais. nuo 1m1men vakare mazoji uzmigo pati be soskes, tai nusprendziau kita diena jos jai ir nerodyti, o jei pasirodo ir nereikejo smile.gif buvo pora dieneliu sunkiau uzmigti, bet isteriju tikrai nekele. taip ir pamirsom ta daikta smile.gif
pabandykite kai vaikutis nemiega paslepti soske ir jos neduoti, uzimti vaika zaidimu, bendravimu, o su laiku ciulptukas nebebus toks svarbus. linkiu visoms kantrybes thumbup.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif mums siandien 4 diena be tiutes thumbup.gif . verysad.gif ax.gif sunkoka uzmigti tiek diena, tiek nakti g.gif . o pats miegelis ramesnis nei su tiute, nes jei ciulptukas nakti nukrisdavo ant zemes, dukryte zadindavo: "mama, tiute".
o atidavem kaime mazam suniukui, mirksiukas.gif jis kaip zinodamas isikando ir nusinese, dukryte is praziu uzverke, prosenele greitai sauja saldainiu (mama sito dziaugsmo paprastai niekad neleidzia). zodziu, asaros po saldainiu praejo. o apie tiute kalbam, kad kaime yra mazas mazas suniukas ir jam labiau reikia tiutes.
Atsakyti
Mažylei jau metai ir keturi mėnesiai. Mes vis dar su "soske". Niekaip negalime užmigti be jos. Lauksim, kol pačiai nereikės. doh.gif
Atsakyti