QUOTE(Elentari @ 2010 01 23, 01:30)
Man atrodo, kad reikia galvoti ne apie tai, kas JUMS estetiška ar ne, o apie vaiką, jo poreikius ir sveikatą, psichiką. Tik tuo vadovaujantis, o ne savo estetiniu supratimu. O tuo labiau svetimų žmonių, kaip mėgsta pakomentuot troleibuse ir pan.
Man gal irgi nelabai patinka, o ir nepigu tas soskes kas mėnesį, pusantro pirkti, o šiuo metu ir dažniau, nes prakanda kasydamasis dantukus, bet ką jau padarysi. Vaikas yra itin jautrus, pediatrė leido iki 2 metų, o paskui žiūrėsim, kaip bus, bet jau nedaug liko iki 2-o gimtadienio, bet vis dar matau, kaip jam baisiai reikia tos soskės, kažkoks nerimas yra, nors ir važinėjame pas psichologę, kol kas nieko nepadėjo...
Kiekviena mama turėtų žinoti, kokios pasekmės gali būti per anskti atėmus čiulptuką. Tikiuosi, kad man pavyks rasti tą auksinį laiką, kada atsisveikinti su čiulptuku, bet kol kas, deja, tas laikas dar neatėjo...
Tikrai sutinku su jūsų nuomone,kad iš vaiko per jėgą nereikia atimti soskės. Paprasčiausiai man negražu, jei dideli vaikai visada būna su soske. Aš nekalbu apie 1 ar 2 metų vaikus. Tik ar dėl soskės gali būti kažkokios baisios pasekmės? Juk tai natūralu, kad vaikas turi atprasti nuo jos. Nuo krūties taip pat atpratinam, vaikai būna daug labiau prisirišę nei prie soskės. Bet tikrai nesu girdėjus, kad kokių 4 metų vaikas vis dar būtų maitinamas krūtimi.
Jei vaikui ji be galo reikalinga, tai tegul jis ją ir turi. Tikrai nenoriu jūsų įžeisti, bet nemanau, kad dėl soskės gali kilti kažkokių psichikos ar sveikatos problemų.
Maniškis niekada per daug nebuvo prie jos prisirišęs. Jei kas jį sudomindavo, mesdavo ją lauk ir dėdavos į burną tai, kuo susidomino

Soskę jau seniai naudojo tik miegui. O prieš kelias dienas jis ją pametė, ieškojom abu po visus namus, bet neradom. Ir dar dabar nerandu jos... Tai pats pasakė: baba

Tai dabar jau miega antra naktis be jos

Tik prieš miegą vis pakartojam: baba