Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo kada soskei NE?

Mes su soskyte atsisveikinom 1m.2 men. Is pradziu diena pradejau nebeduot, atpratom, galvojau pabandysiu ir nakti neduot, ir visai neblogai gavosi ax.gif Viena nakti geriau, kita prasciau, bet cia dar ir dantukai prisideda. Net neprireike soskes karpyt, pacepsi nakti, buna ir paverkia, bet kai paglostau, palaikau uz rankytes uzmiegam. Ir pastebejau, kad ilgiau ismiegam be soskes, nes kai uzmigdavom su ja, ir kai iskrisdavo, o taip budavo N kartu per nakti, tai kentejo miego kokybe tiek mano, tiek maziaus, nes reikejo idet i burnyte, kitaip rekdavo iki pamelynavimo ir issibudindavo doh.gif
Atsakyti
mano sunelis be soskes dar sunkiai miega, tai nezinau kaip cia reiks atpratint... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Elentari @ 2010 01 23, 01:30)
Man atrodo, kad reikia galvoti ne apie tai, kas JUMS estetiška ar ne, o apie vaiką, jo poreikius ir sveikatą, psichiką. Tik tuo vadovaujantis, o ne savo estetiniu supratimu. O tuo labiau svetimų žmonių, kaip mėgsta pakomentuot troleibuse ir pan.
Man gal irgi nelabai patinka, o ir nepigu tas soskes kas mėnesį, pusantro pirkti, o šiuo metu ir dažniau, nes prakanda kasydamasis dantukus, bet ką jau padarysi. Vaikas yra itin jautrus, pediatrė leido iki 2 metų, o paskui žiūrėsim, kaip bus, bet jau nedaug liko iki 2-o gimtadienio, bet vis dar matau, kaip jam baisiai reikia tos soskės, kažkoks nerimas yra, nors ir važinėjame pas psichologę, kol kas nieko nepadėjo...
Kiekviena mama turėtų žinoti, kokios pasekmės gali būti per anskti atėmus čiulptuką. Tikiuosi, kad man pavyks rasti tą auksinį laiką, kada atsisveikinti su čiulptuku, bet kol kas, deja, tas laikas dar neatėjo...

Tikrai sutinku su jūsų nuomone,kad iš vaiko per jėgą nereikia atimti soskės. Paprasčiausiai man negražu, jei dideli vaikai visada būna su soske. Aš nekalbu apie 1 ar 2 metų vaikus. Tik ar dėl soskės gali būti kažkokios baisios pasekmės? Juk tai natūralu, kad vaikas turi atprasti nuo jos. Nuo krūties taip pat atpratinam, vaikai būna daug labiau prisirišę nei prie soskės. Bet tikrai nesu girdėjus, kad kokių 4 metų vaikas vis dar būtų maitinamas krūtimi.
Jei vaikui ji be galo reikalinga, tai tegul jis ją ir turi. Tikrai nenoriu jūsų įžeisti, bet nemanau, kad dėl soskės gali kilti kažkokių psichikos ar sveikatos problemų.

Maniškis niekada per daug nebuvo prie jos prisirišęs. Jei kas jį sudomindavo, mesdavo ją lauk ir dėdavos į burną tai, kuo susidomino bigsmile.gif Soskę jau seniai naudojo tik miegui. O prieš kelias dienas jis ją pametė, ieškojom abu po visus namus, bet neradom. Ir dar dabar nerandu jos... Tai pats pasakė: baba biggrin.gif Tai dabar jau miega antra naktis be jos thumbup.gif Tik prieš miegą vis pakartojam: baba 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dovilytej: 11 vasario 2010 - 00:09
maniske ir su soskiuku draugauja tik nakti. Manau jau laikas bus su ja atsisveikinti. Bet siuo metu labai prastai pradejo miegoti naktimis, o jei dar ir soskiuka atimtume manau visiems butu ne kas. T.y. naktys be miego. Nusprendziau dar luktereti. Bet jau antra gimtadieni noreciau, kad sutiktume be soskiuko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vkr: 11 vasario 2010 - 16:10
Pasidalinsiu, kaip mums pavyko greitai atpratinti vaiką nuo čiulptuko: maniškiui jo labai reikėjo nuo pirmos dienos, nors ilgai (iki 2 metų) gėrė ir MP. Bandėm kelis būdus: pamesti, rečiau duoti, bet greitai baigdavosi mūsų kantrybė ir vėl jis gaudavo brangiausią daiktą. Naudojo čiulptuką iki 2 metų, - jau labai negražiai atrodė toks didelis vaikas su tuo čiulptuku, vis sukau galvą, kaip čia jo atsikračius, ir sugalvojau: nukirpom čiulptuko galiuką ir pasakėm, kad mūsų šuo nukando, - ir viskas, nuo tos dienos pasidarė čiulptukas nebeskanus, dar nešiojosi keletą dienų jį rankoje, įsidėdavau, pačiulpdavo, bet nepatikdavo ir išsitraukdavo. Mums šis būdas labai padėjo thumbup.gif sakau, gal dar kam pravers mūsų patirtis mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano mazoji soskes atsikrate su musu pagalba, kai jai buvo 10 menesiu, paprasciausiai mes su vyru paemem ir ismetem, o mazajai pasakem 4u.gif , kad jau nebera tavo soskes, ji iskeliavo pas mazesnius vaikucius 4u.gif , tau teks be jos kazkaip miegelio eiti, oi kiek asaru buvo doh.gif verke verke verke, kol uzmigo, taip ir pamirso ta vakara ji savo soske.
Rytojaus diena prisimine blink.gif , bet as jos demesi nukreipiau multikais, zaidimais, veliau nusiveziau i zaidimu kambari, issiduko mergaite, taip, kad vel miegelis sueme, ji tokia pavargusi, nei soskes nepasigedo ir ramiai uzmigo thumbup.gif .
Tai ir baigesi draugyste su soske biggrin.gif .
Atsakyti
Mano merginai 1 m. ir 5 mėn., su soske dar vis draugaujam, dažniausiai duodu tik prieš miegą, bet būna, kad vakare ar pavargus, ar šiaip be nuotaikos, tai soskė ją nuramina. Kol kas dar negalvoju jos atiminėti, nes kai ji jos nori, tiesiog dreba visa, o kai gauna, tuoj pat atsipalaiduoja... Juokaujam su vyru, kad soskė jai kaip narkotikai... Manau, bandysim atpratinti nuo soskės, kai mergina bus tam pasirengusi. Kol kas jai labai patinka ją čiulpti smile.gif
Atsakyti
Musu dukryte nuo pat gimimo neeme soskes, karta net prievarta bandziau ikist, taip nuramint, bet vos neapsiveme ir nuo to karto nebebandziau schmoll.gif Bet vat uzaugo ir pradejo tutuko uzsimanyt, pamato gavteje leliuka vezimelyje ir oziuojasi, jog nori tutes doh.gif Tokios isterijos prasideda, siaubas! verysad.gif Ir siaip pirsteli ciulpia, vos kas ir iskart i burna.
Ka noriu pasakyt-per daug anksti nenutraukite sio iprocio, gerai sake dukrytes pediatras, jog nelabai gerai, kad vaikas isvis neima tutes, turi patenkinti ciulpimo refleksa(nors maitinau krutimi iki metuku).Vat uzaugusi dabar ta bando daryt g.gif
Atsakyti
o mes tai laaaabai ilgai dziaugemes su ta nelemta tiute oi kaip ilgai, gerokai virs dvieju metuku ja dar icencyviai trauke doh.gif na dienos metu ne bet jau einant miegot tai pati pirma ir vienintele drauge TIUTE doh.gif be jos nei vienos nakties, na o dabar jau mes uzaugom greit bus trys metukai ir jau jos nebeturim ir nereik biggrin.gif

p.s mano mazius pats ja nukando biggrin.gif nereikejo nei slepti, nei kirpti, ateina viskam savo laikas thumbup.gif
Atsakyti
laba

Pasidalinsiu savo patirtimi del soskes. Mano vaikinukas su soske pradejo bendraut nuo 1,5men ir iki vieneriu metuku, kol nusprendziau, kad nuo siandien jis jos nebegaus,nes nebegaledavom niekur isvaziuot be jos doh.gif
Kadang mano vaikinuks eidavo 2k. dienoj miegot, tai jau nuo pat ryto pirmojo miego nedaviau tiutes schmoll.gif tai kiek buvo klykimo, verkimo, ir tiesiog matesi, kad jos jos tiesiog reikalauja rolleyes.gif tai praverke kazkur apie 15 min kol uzmigo, sekanciam miegui taip pat negavo, bet verke jau 5 min, o naktiniam miegui is vis nebeverke ir uzmigo ramiai thumbup.gif naktim mums ir budavo reikalinga tiute, nes vos iskrisdavo iskart verkdavo, bet ta nakti prabudo-paburbuiavo ir uzmigo ax.gif tai taip mes atsikratem savosios tiutes thumbup.gif buvau pati nusisaciusi ir apsisarvavau kantrybe, nes iki tol ko tik nedarem doh.gif ir kirpom, ir merkem i neskanius skyscius, ir bandem slept.
Atsakyti
o mano mazylei visai nekreipia demesio ar siosyte ikirpta,nukirpta ar subliuskusi,vistiek jai reikia karts nuo karto doh.gif dabar musu pasiteisinimas kad siose kate suvalge am am ax.gif
Atsakyti
nugi ir as pasidalinsiu patirtim atsikratant soskiuko ax.gif jau ketvirta diena kaip mano vaikiukui jos nereikia, iki siol tai buvo labai butinas daiktas miegui ir kartais namie jis ten ja ciulpdavo. Iki dabar niekaip net nebandziau jos is jo atimti tai galvojau, kad prasides bemieges naktys, ogi ne biggrin.gif . O darem taip - nuejom pas mano seseri i darba ir atidavem jos bendradarbei( pries sutarem kad ji pagedins vaika ir pati paptasys is jo soskiuko) tam reikalui specialiai ja pasiemiau su savim, jis zinoma labai nenorejo atiduoti, bet as su jo rankyte atidaviau. Vakare atejus miego laikui pasakiau , kad gi atidavem tetai soskiuka - vaikas tik susimaste ir viskas, o as laukiau baisios reakcijos. Kai nakti prabudo net neprase o tik atsigert paprase. Nuo to karto tik kelis kart pasitikslinti paklausia kur koke( taip jis vadino ciulptuka) as atsakau kad pas teta ir viskas bigsmile.gif . Net netikejau , kad taip viskas lengvai bus, as pati pasirodo labiau bjojau negu mano vaikiukas 4u.gif
Atsakyti