Įkraunama...
Įkraunama...

Lakas dekupažo darbams

QUOTE(agnea123 @ 2012 01 03, 00:41)
Tas johnstones su kvapu?

VISI lakai smirda, tik vaitspiritiniai aliejiniai smirda daug labiau, jie ilgiau džiūsta, bet jais lakuoti darbeliai gali atrodyti daug gražiau.

Ir neapsigaukit dėl akrilinio lako, kad jis tipo nesmirdantis ar nekenksmingas.

Daugiau palakavus aktyviai nevėdinamoje ar nedidelėje patalpoje, ar prisidėjus pvz. ant stalo daug vienu metu nulakuotų daiktelių, galima jo taip prisikvėpuoti, kad net iki apsinuodijimo. Nepatinka ta chemija nei kepenims nei kasai. g.gif

Būkit realistės, nėštukėms geriau nežaisti su bet kokių klijų ir lakų smarvėmis panosėje. O kaip dekoruoti toli nuo akių, niekaip neįsivaizduoju.
Ir vaikiukams mažiems tie lakai netinkami uostyti. Vaikai gi neturi chemijai apsaugos, jų kepenytės silpnos
Atsakyti
Sutinku, kad viskas chemija, kad nėštukėms reikia būti atsargesnėms, bet kad ir akriliniai lakai smirda...čia jau subjektyvu... g.gif
Mano nuomone, akrilinių su vaitspiritiniais nėra nė ko lyginti. Kai kurie akriliniai netgi visai maloniai kvepia.
Iš esmės pritariu Nuotaikingai, bet akrilinius, jei ne nėštumas, siūlau "testuoti" kiekvienai savo vertinimu... mirksiukas.gif
Čia gal tiktų prisiminti dar ir visus "tinkamus sąlyčiui su maistu"...
Kai užduodami tokie klausimai, neatsakinėju, nes netikiu tokiais dalykais.
Chemija yra chemija.
Visai neseniai nudekoravau stalo įrankius, lakavau dvikomponente derva, "tinkančia sąlyčiui su maistu"...Kažkaip ėmiau ir lyžtelėjau blush2.gif ... Nenusakomas kartumas...Gal tai ir nėra "rodiklis", bet, kaip sakiau, ir be tokių "bandymų" netikiu žadamu nekenksmingumu, todėl patarčiau nelakuoti jokių paviršių, kurie liesis su maistu (žinoma, stalo įrankių kotai tebūnie, manau, nieko baisaus).
Atsakyti
padekit, mamytes, pasigrazinau pora dalykeliu, noriu ant ju uzkandzius serviruoti ar pan, reikia nekenksmingo lako
visi lakai senukuose "netinkami salyciui su maistu"
Atsakyti
QUOTE(Gegas @ 2012 01 11, 16:27)
padekit, mamytes, pasigrazinau pora dalykeliu, noriu ant ju uzkandzius serviruoti ar pan, reikia nekenksmingo lako

ir serviruok...
Tik pirma gerai gerai išdžiovink. Labai labai gerai ir ilgai, kad galutinai sudžiūtų. Geriausiai naudoti vaitspiritinius sintetinius smirdančius lakus. Jie ir vandens nebijo, ir gražiau dengiasi minkštu teptuku, tik jų džiūvimo laikas ilgesnis gerokai nei akrilinių.

O manai kad pramoniniai lakai kitokie? Taigi tas pats. Ir gaminiai, parduodami jau nulakuoti parduotuvėse, tuo pačiu laku lakuojami, bet be jokio susimąstymo juk ant jų sumuštinukus dedame.

O jei parduodant dekupažui skirtas priemones sakoma kad galimas sąlytis su maistu, mes jau ankstesnėse temose išsiaiškinome, kad tai - tik komercinis triukas.
Atsakyti
sveikos. apie klijus noriu paklaust. turiu klijus stiklui is dekostudijos, raso, kad reikia 1 val kepti orkaiteje. o jei to nepadaryciau, kas atsitiktu?
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2012 01 03, 02:00)
Ir neapsigaukit dėl akrilinio lako, kad jis tipo nesmirdantis ar nekenksmingas.

O iš kur tokia informacija? 4u.gif
Atsakyti
Gal kas žinote, kur galima įsigyti ekologiškų lakų Vilniuje?
Atsakyti
Padėkite, su kuo lakuojat padėkliukus, kad neprikibtų puodelis, lakavau su dispersiniu, paslifavau, o ant virsaus 2 sluoksnius saunų lako, rašo, kad atlaiko karsti iki 200, bet puodelis vis tiek prikibo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sielonešė @ 2012 01 14, 14:07)
O iš kur tokia informacija?  4u.gif

Iš praktikos.
Pauostyk kelias valandas bent tris dienas savaitėje lakuodama kalną nudekoruotų medinukų - po mėnesio pajusi neišvengiamai tą kvapelį.

Kai kurios moterys beje (ypač nėštukės) labai "gerai" kepenimis ir kasa pajaučia (ima skaudėti ir pykinti).

Nekibkit ant reklaminio kabliuko - visi lakai, net ir vadinami ekologiškais, lakuojant tokiais nėra. Uostant chemiją visos pajaučiame. Ir be chemijos neįmanoma lako pagaminti, ypač greitai džiūstančio.
Atsakyti
QUOTE(kristianija @ 2012 01 14, 17:04)
Padėkite, su kuo lakuojat padėkliukus, kad neprikibtų puodelis, lakavau su dispersiniu, paslifavau, o ant virsaus 2 sluoksnius saunų lako, rašo, kad atlaiko karsti iki 200, bet puodelis vis tiek prikibo  doh.gif

man atrodo, čia nuo dispersinio priklauso dar.
Aš padėkliukus lakavau Artmanijos akriliniu laku, o padėklą - Johansen (ar kaip jis ten vadinasi) akriliniu. Paskui ir tą, ir tą purškiau porą kartų sintetiniu laku. Tai prie padėkliukų limpa, o prie padėklo - ne.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

prašau pagalbos: kas naudojate Beckers laką gal galite pasakyti, kiek jame yra lakiųjų organinių junginių (LOJ) litre? Būsiu labai dėkinga 4u.gif
Atsakyti
laba diena,man reikia greitai dziustancio lako,kuris nesulietu spalvu ant medziagos,bet nereikia, kad medziaga isliktu minksta,kaip tik reiketu, kad sustandintu.
aras arrs kaip ten tikslei rasosi -sulieja spalvas,

P.S butu gerai puskiamas
Papildyta:
http://www.google.co.../...ivns&itbs=1
radau stai toki gal as bandete jau ,idomu kokie atsiliepimai?
Atsakyti