Įkraunama...
Įkraunama...

Lakas dekupažo darbams

QUOTE(bite @ 2011 06 12, 21:36)
Dar viena "smulkmena": nepradėti lakuoti nuo krašto, o tik į jį, taip išvengsim nubėgimų ir papildomo laiko jiems taisyti, o gal net ir šveisti.

Tai jūs lakuojate nuo vidurio į vieną kraštą, paskui į kitą? 4u.gif
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo justess22: 07 rugsėjo 2011 - 17:14
QUOTE(Deverax @ 2011 09 07, 10:09)
Tai jūs lakuojate nuo vidurio į vieną kraštą, paskui į kitą?  4u.gif

Ne, nesvarbu, nuo kur lakuoti, bet kalbėjau apie patį pakraštėlį, briaunelę, pradžią.
Įsivaizduojam, gerai? wink.gif
Imkim teptuką ir pradėkim juo braukti nuo krašto...Teptukas į briauną "nusigręš" ir paliks statmenoj plokštumoj nubėgimus, o jei lakuosim į kraštą, į briauną, ji liks švari.
Ar aiškiau?
Šiaip lakuoju pradedant keli mm toliau nuo kraštelio ir braukiant iki priešingo krašto, tada-keli mm nuo to kito kraštelio ir iki galo pirmojo ir taip "švytuojam", bet švariai, be menkiausių nubėgimų. Ir tik įgudimo reikalas, nes įpratus viskas vyksta greitai, net nepastebimai saugant kraštus.
Tikiuos, paaiškėjo wink.gif
Atsakyti
QUOTE(bite @ 2011 09 07, 18:17)

Ačiū už detalų paaiškinimą 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Sugalvojau ir aš išmėginti dekupažą. Planuoju pradėti nuo padėkliukų puodeliams: ir nedideli, ir lygūs, o ir ne taip gaila, jei nesigaus.
Tik va, susirūpinau dėl lakavimo, nes visgi karštas daiktas dėsis. Kaip supratau, geriausia naudoti sintetinį laką (o ir su dvikomponenčiu jis draugauja). Pasiskaitinėjusi matau, kad rašote, jog galima ant jo ir akrilinį tepti. Kokiu tikslu? Tai dabar mąstau, kaip man čia ką tepti?
Nu ok, ten pasidarau, kad gražu būtų, su dvikomponenčiu prasieinu. Kas toliau? Sintetiniu apipurkšti? O toliau? Akrilinį tepti? Ar tiesiog sintetiniu kelis kartus nupurkšti?

Kažkoks tamsus miškas man čia blush2.gif Aukštosios technologijos bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
turiu dala dvikomponenčius skeldėjimo lakus, ir jų negalima tepti laku vandens pagrindu. Ką patartumet, kokiu tepti? Domina pigesnis, kadangi labai daug pinigų nėra. Žiūrinėjau šį http://www.dekostudi...es/276-276.html , Bet gal kas būtų senukuose iš lakų ne vandens pagrindu, iš nebrangių-bet gerų? Nes dabar turiu tik dala firmos vandens pagrindu. Ir dar, dažnai norisi pasidaryti ir padėkliukus arbatai, kavutei, tik vat vėlgi, nežinau kokiu laku lakuoti. Reikia atsparaus karščiui ir, kad būtų atsparus vandeniui, už prieinama kaina.
Atsakyti
Kai purškiu sintetiniu, tai darau ne vieną ir ne du sykius.
Atsakyti
Sveiki žadu pirkti šį http://www.dekostudi.../2271-2271.html , kokie atsiliepimai,ar bandėte?
Ir dar kaip tik žadu pirkti ir šį, kadangi norisi kada padaryti ir padėkliukus ir dar ką, ir tam reik atsparaus lako karščiui, gal esat bandę? http://www.dekostudi.../3546-3546.html
Atsakyti
o koks lakas nekenksmingas paskui naudojant maistui? pvz lekstutes?
Atsakyti
Sveiki, norėjau paklausti kokį blizgų laką naudojate? Kokį rekomenduotumėt? reikia akrilinio blizgaus.
Atsakyti
QUOTE(agnea123 @ 2011 12 31, 01:53)
Sveiki, norėjau paklausti kokį blizgų laką naudojate? Kokį rekomenduotumėt? reikia akrilinio blizgaus.

Johnstones (perku Senukuose)
Papildyta:
QUOTE(Dange* @ 2011 05 02, 16:13)
vis nesiryztu dazyti stalo, nezinau koki laka pasirinkti, kad tikrai butu atsparus karsciui ir siaip viskam, nes tai daznaai naudojamas stalas.. gal kas gali patarti  4u.gif  4u.gif  4u.gif

tada saunoms skirto sintetinio lako reikia. Teks lakuoti daug sluoksniukų ir ilgai džiovinti. Geriau tokį darbą palik vasarai, nes smirdantis kapitaliai mirksiukas.gif
QUOTE(Dange* @ 2011 05 02, 16:13)
knyga nerandu tos knygos pirkti.. gal kas turite elektronini varianta ar zinote kur ja gauti?

Tai mūsų forumietės Lachesės parašyta knyga
Iš mano turimų tokio pobūdžio knygų - pati geriausia ne vien dekupažui, bet apskritai dekoravimui ir net baldų restauravimui/atnaujinimui daug techninių patarimų rasi.

Pabandyk pačioje Minties leidykloje, jos knygyne. Paskambink ir pasiklausk.
Nors keistas klausimas: tavo duotoje nuorodoje e-parduotuvėje ji kaip tik yra parduodama, ir gerokai pigiau nei knygynuose. Užsisakyk ir paštininkas atneš į namus.

P.s. Elektroninio varianto kažin ar gražu ieškoti - juk knygai taikomos autorinės teisės, ir nemanyčiau kad Lachesė sutiktų jog kažkas jas pažeidinėtų mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nuotaikinga: 01 sausio 2012 - 18:14
Tas johnstones su kvapu? Aš žiūrėjau tai daug ten visokių yra, tai reik žiūrėt kur parašyta akrilinis blizgus,taip? Ar tiktų dirbti su juo kambaryje?
Atsakyti