Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Paantrinsiu Fondai (nors skm man galvą nusuks doh.gif ) - visai "dvesiančias", persiraukšlėjusias susodinau į kompostą, tokį pat purų ir kvėpuojantį. Neperlaistau. Jau matosi rezultatai - auga šaknys, lapai, kai kurios pirmus varganus žiedelius krauna. Šaknis vis patikrinu - kol kas viskas ok. Nes kompostas tikrai itin purus, lengvutis (durpės man buvo priešas nr. 1, nes nuo drėgmės kažkaip susipresuodavo, o tai tikrai orchidėjoms nepatikdavo). mirksiukas.gif
Prašom nepykti ir per daug neeksperimentuoti blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
Ar bandet jau kuri smulkuji Ekstra substrata? http://www.orchidejo...index.php?id=36
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 08 10, 01:05)
Ar bandet jau kuri smulkuji Ekstra substrata? http://www.orchidejo...index.php?id=36

Bandžiau. Į jį persodinau savo catlėja, kol kas auga smagiai, leidžia lapelius ir tikiuosi jau greitai pamatyti žiedstiebį.
Atsakyti
labukas grazuoliu augintojos 4u.gif bukit geros padekit 4u.gif auginu trys orchidejas,puikiai jos pas mane augo...iki siendien... verysad.gif siandien kazkaip netycia uzmaciau kad ant vienos mano grzuoles atsirado po lapais daug mazu baltu vabaliuku (kazkokie pukuoti) pirma karta gyvenime tokius pamaciau g.gif ka man dabar daryti?galima dar ta gelyte isgelbeti,kol kitos neapsikrete? nepykit temu visu nera laiko skaityti,manau jus man greiciau padesit,nei as perskaitysiu verysad.gif cray.gif
Atsakyti
reikia patarimo, turi šešias orchidejas 5 iš jų žydi, labai gausiai. O 1 sudejo pumpurus ir du men. niekaip nesiskleidžia, jau susiformavo ir žiedai , bet jie nesiskleidžia. Gal kokio turbo trašu jai reikia?-, na neisivaizduoju.
Atsakyti
QUOTE(kristinaeid @ 2009 08 10, 08:13)
labukas grazuoliu augintojos  4u.gif  bukit geros padekit  4u.gif  auginu trys orchidejas,puikiai jos pas mane augo...iki siendien... verysad.gif  siandien kazkaip netycia uzmaciau kad ant vienos  mano grzuoles atsirado po lapais daug mazu baltu vabaliuku (kazkokie pukuoti) pirma karta gyvenime tokius pamaciau  g.gif  ka man dabar daryti?galima dar ta gelyte isgelbeti,kol kitos neapsikrete? nepykit temu visu nera laiko skaityti,manau jus man greiciau padesit,nei as perskaitysiu  verysad.gif  cray.gif

Greiciausiai - tai miltuotieji skydamariai. Naikinti reiktu su actaros tirpalu (milteliu galima nusipirkti senukuose, ermitaze ir didesnese sodo/darzo prekiu parduotuvese. Pries naikinant kiek imanoma gerai butu nurinkti, nuplauti. O su tirpalu apipurksti ir merkti vazoneli su saknimis. Procedura reiktu pakartoti po 10 dienu (nors as darau 3 kartus kas savaite). Sis tirpalas nuodingas, todel gerai butu, kad proceduros metu butu gerai vedinama, dar geriau butu balkone daryti, kad nelystu nei gyvunai, o ypac vaikai 4u.gif

QUOTE(Nosferatu @ 2009 08 10, 08:16)
reikia patarimo, turi šešias orchidejas 5 iš jų žydi, labai gausiai. O 1 sudejo pumpurus ir du men. niekaip nesiskleidžia, jau susiformavo ir žiedai , bet jie nesiskleidžia. Gal kokio turbo trašu jai reikia?-, na neisivaizduoju.

nuo turbo trasu biggrin.gif gali visus pumpurus numesti. Geriau pastatyti i sviesesne vieta, kad gautu rytines ar vakarines (nekaitrios) saulytes, greiciau issiskleis smile.gif
Atsakyti
[quote=Uogienė,2009 08 10, 10:54]
Greiciausiai - tai miltuotieji skydamariai. Naikinti reiktu su actaros tirpalu (milteliu galima nusipirkti senukuose, ermitaze ir didesnese sodo/darzo prekiu parduotuvese. Pries naikinant kiek imanoma gerai butu nurinkti, nuplauti. O su tirpalu apipurksti ir merkti vazoneli su saknimis. Procedura reiktu pakartoti po 10 dienu (nors as darau 3 kartus kas savaite). Sis tirpalas nuodingas, todel gerai butu, kad proceduros metu butu gerai vedinama, dar geriau butu balkone daryti, kad nelystu nei gyvunai, o ypac vaikai 4u.gif
lekiu ieskoti,bandysiu gelbeti,aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Uogienė @ 2009 08 10, 09:54)
Greiciausiai - tai miltuotieji skydamariai. Naikinti reiktu su actaros tirpalu (milteliu galima nusipirkti senukuose, ermitaze ir didesnese sodo/darzo prekiu parduotuvese. Pries naikinant kiek imanoma gerai butu nurinkti, nuplauti. O su tirpalu apipurksti ir merkti vazoneli su saknimis. Procedura reiktu pakartoti po 10 dienu (nors as darau 3 kartus kas savaite). Sis tirpalas nuodingas, todel gerai butu, kad proceduros metu butu gerai vedinama, dar geriau butu balkone daryti, kad nelystu nei gyvunai, o ypac vaikai  4u.gif
nuo turbo trasu  biggrin.gif gali visus pumpurus numesti. Geriau pastatyti i sviesesne vieta, kad gautu rytines ar vakarines (nekaitrios) saulytes, greiciau issiskleis  smile.gif

Rytineje puseje ir stovi man jos visos. unsure.gif Bet viena orchideja užsispirusi, niekaip nenori skleisti žiedų cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Nosferatu @ 2009 08 10, 09:04)
Rytineje puseje ir stovi man jos visos.  unsure.gif Bet viena orchideja užsispirusi, niekaip nenori skleisti žiedų  cool.gif

kiek mazdaug laiko ji spyriojasi? Ar su saknimis viskas tvarkoje?
Atsakyti
QUOTE(Uogienė @ 2009 08 10, 10:31)
kiek mazdaug laiko ji spyriojasi? Ar su saknimis viskas tvarkoje?

2men., kaip ir viskas gerai toms šaknims. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nosferatu @ 2009 08 10, 09:39)
2men., kaip ir viskas gerai toms šaknims. g.gif

2 men. sukrauti pumpurai nesiskleidzia ar nedideja? Nes pumpurams tai normalus laikas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Uogienė @ 2009 08 10, 12:57)
2 men. sukrauti pumpurai nesiskleidzia ar nedideja? Nes pumpurams tai normalus laikas  g.gif

Sukrauta daug puppuru ir nesiskleidžia schmoll.gif
Atsakyti