Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Gali buti.
Atsakyti
Sveikos mergaites, bandysiu pagalbos jieskoti ir as blush2.gif
Nusipirkau per ispardavyma Phalaenopsi (nuostabi gelyte), pabandziau persodint, bet turbut pasirinkau per stambu grunta blush2.gif , nes gelyte is vazono isplaukia kai panardinu i vandeneli. Koks tinkamiausias joms gruntas? o gal ja laistyt paprastai is virsaus? g.gif
Atsakyti
Nesu didelė "specė", bet atsakyt smile.gif
Gruntas, daugumos čia nuomone, šitoms gėlytėms geriausias "Extra". Jo rasi didžiosiose Maximose ir manau sodo reikmenų parduotuvėse. O kad viskas plaukia, tai turbūt tiesiog labai sausa. Pabandyk prieš pamerkdama perlieti gėlytę iš viršaus, substratas sumirks ir nelips per viršų. Šiaip jas laistyti galima tiek iš viršaus, tiek pamerkiant, čia jau kaip kas nusprendžia smile.gif Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Svieziai persodinta gelyte, praktiskai, visada "plaukia" is vazono, nes saknys nera prisitvirtinusios prie naujojo substrato. Siuo atveju geriausiai butu tvirtinti gelyte pagalbinem priemonem (paristi virvute) kol saknys isitvirtins.
As pati merkdama i vandeni prilaikau gelyte ranka kuri laika. Veliau, substratui prisigerus vandens, gelyte jau ne taip lipa is vazono 4u.gif
Atsakyti
Bukit geros, patarkit ka daryti... g.gif siandien vonioj laistytadama savo orchidejas ant vienos lapu pastebejau ziauriai daug tokiu pilku mazu vabaliuku, panasiu i musytes, bet neskraidanciu... gal koks amaras.... verysad.gif bijau kad kitu orchideju neapkrestu, o ir nesinori ziedams pakenkti sita mano pati graziausiai ir gausiausiai zydinti verysad.gif
Atsakyti
na nejaugi nieks nepatars kaip cia man ja persodint g.gif o as orhidejas visada per virs laistau gausiai tik veliau ispilu vandeni is vazono ax.gif
Atsakyti
QUOTE(boruzele78 @ 2009 08 07, 22:34)
na nejaugi  nieks  nepatars  kaip  cia  man ja persodint  g.gif

Kol kas tikrai nereikia nieko daryti, o kai peržydės, tada ir tarsimės wink.gif
Atsakyti
Aciu mergaites uz patarimus, tikrai jais pasinaudosiu. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2009 08 07, 21:38)
Kol kas tikrai nereikia nieko daryti, o kai peržydės, tada ir tarsimės wink.gif

drinks_cheers.gif ok
Atsakyti
o man niekas patarti negali?
Atsakyti
QUOTE(toscana @ 2009 08 07, 13:00)
Nesu didelė "specė", bet atsakyt smile.gif
Gruntas, daugumos čia nuomone, šitoms gėlytėms geriausias "Extra".

Daugumos, bet ne visų schmoll.gif Aš, pvz., visas orchytes auginu tik savo daržo komposte (po Kalifornijos sliekų). Jokių trąšų niekada. Dar iki šio pavasario pridėdavau šiek tiek durpių. Dabar tik komposte. Tokioj žemėj auga visos mano gėlės. Viena PH taip gausiai išžydėjo 3,5 metų. Geltona auga ir žydi jau 2,5 metų, o 2 metus jos šaknys augo vandeny. Nieks nepūva, nemiršta, nepaisant būrimų... tongue.gif Ir nesakyčiau, kad mažai auginu - beveik 40. Įdomumo dėlei šiandien ištraukiau iš tokio komposto vieną PH pažiūrėti. Neradau net užuominos į kokį blogį ax.gif Šaknys idealiai sveikos, tik labai gausiai naujų priaugę. Įdedu patikinimui ir parodymui, kiek bazinių varguolių atsigavo ir kiek vaikiukų priaugino..
doh.gif Čia taip sukėlė vaizdelius, kad tos apatinės PH šaknys užlipo į viršų... tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fonda: 09 rugpjūčio 2009 - 00:42
QUOTE(Fonda @ 2009 08 09, 01:37)
Daugumos, bet ne visų schmoll.gif Aš, pvz., visas orchytes auginu tik savo daržo komposte (po Kalifornijos sliekų).

Kekvienas randa savo aukso viduriuka mirksiukas.gif drinks_cheers.gif
Pas tave aplamai geles auga thumbup.gif
Atsakyti