Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Tina* @ 2009 08 15, 14:23)
Ir kaip jame dregme issilaiko? Kaip phalaenopsiai jame jaustusi kazin  g.gif

Vieną pabandymui įsodinau, žiūrėsiu kas bus. Ir aš persodinau ne katlėją, o kambriją (susisuko protas) ax.gif
Atsakyti
Smulkiasakne reiskias, man idomiau kaip phalenopsiams jame sektusi.
Atsakyti
Jei praziurejau info nesupykit 4u.gif Bet turiu klausima. Mano dvieju orchideju vazonu sieneles zaliuoja g.gif Ka daryt? Ir del ko taip atsitiko?
Atsakyti
Merginos ar jus pursket orhideju virsutines saknytes
Atsakyti
QUOTE(stafuke @ 2009 08 18, 16:57)
Jei praziurejau info nesupykit  4u.gif  Bet turiu klausima. Mano dvieju orchideju vazonu sieneles zaliuoja  g.gif  Ka daryt? Ir del ko taip atsitiko?

Netinkamas drėgmės - šviesos - vėdinimo režimas. Ankstesnėse temose diskutavom. Įtariu, substratas jau pasidėvėjęs, ilgai nepradžiūstantis? Dėl to dumbliai ir veisiasi mirksiukas.gif

QUOTE(Renita456 @ 2009 08 18, 17:51)

Aš asmeniškai ne. Purškiau orchidėjinės karjeros pradžioje, o dabar nebe. Jokio skirtumo nematau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Renita456 @ 2009 08 18, 17:51)

Aš tai purškiu, taip pat kiekvieną dieną ir lapus valau.. Na, aš pasikeitimą į gerą pastebėjau smile.gif
Nors ir mano tik karjeros pradžia, mažai patirties, bet pasikeitimai tikrai vyko, gal atsitiktinumas... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Piemene: 18 rugpjūčio 2009 - 18:09
QUOTE(Piemene @ 2009 08 18, 19:07)
Aš tai purškiu, taip pat kiekvieną dieną ir lapus valau.. Na, aš pasikeitimą į gerą pastebėjau smile.gif
Nors ir mano tik karjeros pradžia, mažai patirties, bet pasikeitimai tikrai vyko, gal atsitiktinumas... g.gif

Nebūtinai atsitiktinumas. Tiesiog mano namai yra kitokie nei tavo, tavo dar kitokie nei kitų merginų. Skirtingose sąlygose ir priežiūra negali būti absoliučiai vienoda. Visas taisykles ir patarimus reikia taikyti kūrybiškai (kaip man patinka šitas posakis rolleyes.gif ). Tiesiog svarbu atsirinkti esminius dalykus, pažinti savo gėliukų poreikius ir elgtis taip, kaip jiems geriausia jūsų namuose.
Dažnai būna, kad merginos skundžiasi - prižiūriu visas vienodai, o va kažkuri vysta, glemba, ar atvirkščiai - pūva... Va ir akivaizdus pavyzdys - viekvienam gėliukui individuali priežiūra reikalinga umn.gif Skirtingos palangės, kad ir tuose pačiuose namuose (jau ir atsiranda šviesos, temperatūros, ventiliacijos, drėgmės skirtumai), substratų sudėtis nevienoda, vazonuose drenažinių skylių nevienodai, galų gale, daug lemti gali ir skirtingi hibridinio augalo protėviai su įvairiausiais genais...
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2009 08 18, 19:23)
Nebūtinai atsitiktinumas. Tiesiog mano namai yra kitokie nei tavo, tavo dar kitokie nei kitų merginų. Skirtingose sąlygose ir priežiūra negali būti absoliučiai vienoda. Visas taisykles ir patarimus reikia taikyti kūrybiškai (kaip man patinka šitas posakis  rolleyes.gif ). Tiesiog svarbu atsirinkti esminius dalykus, pažinti savo gėliukų poreikius ir elgtis taip, kaip jiems geriausia jūsų namuose.

va cia pritariu 100% drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2009 08 18, 19:02)
Netinkamas drėgmės - šviesos - vėdinimo režimas. Ankstesnėse temose diskutavom. Įtariu, substratas jau pasidėvėjęs, ilgai nepradžiūstantis? Dėl to dumbliai ir veisiasi  mirksiukas.gif
Aš asmeniškai ne. Purškiau orchidėjinės karjeros pradžioje, o dabar nebe. Jokio skirtumo nematau  rolleyes.gif

O ka reiktu daryt dabar? Persodint? Nes dabar viena zydi dar g.gif
Atsakyti
Nebūtinai atsitiktinumas. Tiesiog mano namai yra kitokie nei tavo, tavo dar kitokie nei kitų merginų. Skirtingose sąlygose ir priežiūra negali būti absoliučiai vienoda. Visas taisykles ir patarimus reikia taikyti kūrybiškai (kaip man patinka šitas posakis  rolleyes.gif ). Tiesiog svarbu atsirinkti esminius dalykus, pažinti savo gėliukų poreikius ir elgtis taip, kaip jiems geriausia jūsų namuose.
Dažnai būna, kad merginos skundžiasi - prižiūriu visas vienodai, o va kažkuri vysta, glemba, ar atvirkščiai - pūva... Va ir akivaizdus pavyzdys - viekvienam gėliukui individuali priežiūra reikalinga umn.gif  Skirtingos palangės, kad ir tuose pačiuose namuose (jau ir atsiranda šviesos, temperatūros, ventiliacijos, drėgmės skirtumai), substratų sudėtis nevienoda, vazonuose drenažinių skylių nevienodai, galų gale, daug lemti gali ir skirtingi hibridinio augalo protėviai su įvairiausiais genais...

Na, pagaliau doh.gif objektyvus požiūris drinks_cheers.gif. Kuris, anaiptol, irgi visų niuansų neišsemia... Tikriausiai svarbi subtrato sudėtis ar kokios pietų jūros pušų žievės schmoll.gif g.gif Bet gi supergerai auga orchytės ir ant virvių sukabintos tongue.gif . Ir vandeny skandintos... schmoll.gif Ir tarp sliekų...riebiausiam komposte lotuliukas.gif Žodžiu, ore, vandenyje ir žemėje tongue.gif Plati sfera doh.gif Prie kurios norėtųsi pridėti gal ir paties augintojo emocijas, jausmus, mintis, visą esybę... Gal tai ir yra svarbiausia schmoll.gif Mikuotukė tikrai tai žino doh.gif Kaip stengiasi, kaip atsilygina augalėliai, kiekviena gyvastis už neišduotą meilę doh.gif Savo gražiausiom dovanom, žiedų stebuklais, gerų jausmų dirgikliais... Laimingi, tiesiantys savo mažiesiems draugams širdies kelią... 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės mirksiukas.gif

Ieškau patarimų smile.gif Pirkau orchidėją prieš kokius 3 mėn., buvę žiedai nužydėjo, liko žiedstiebis su mažuliuku pumpuriuku ir taip pupso, nedidėja ne kiek, nors laupus dvejus per šį laiką išskleidė. Apžiūrėjau atidžiau, tai matau negerų šaknų, kaip patartumėtė - persodinti ar taip visai sugriausiu viltis pumpurui? g.gif aciuks.gif
Atsakyti
Tiesiog mano namai yra kitokie nei tavo, tavo dar kitokie nei kitų merginų.

drinks_cheers.gif
Atsakyti