Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Sveikos,orchidėjų mylėtojos.
Mami jubiliejaus proga noriu nupirkti labai labai gražią orchidėją.Pati esu iš Marijampolės,pas mus kad taip jau man tiktų nėra.Nu tokios standartinės MAXIMOS orchidėjos.
Tai gal jūs galite pasakyti,kur Kaune galėčiau ieškoti?Sesuo buvo toj bazėje,kur prie onkologinės ligoninės,tai sakė,kad tuo metu nieko nebuvo.Kur dar galima būtų pažiūrėti?

LABAI AČIŪ,KAS ATSAKYSITE. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(adrija @ 2009 08 19, 12:11)
Mami jubiliejaus proga noriu nupirkti labai labai gražią orchidėją.Pati esu iš Marijampolės,pas mus kad taip jau man tiktų nėra.Nu tokios standartinės MAXIMOS orchidėjos.
Tai gal jūs galite pasakyti,kur Kaune galėčiau ieškoti?Sesuo buvo toj bazėje,kur prie onkologinės ligoninės,tai sakė,kad tuo metu nieko nebuvo.Kur dar galima būtų pažiūrėti?

trečiadieniais veža naujas gėles, už tai gal ir buvo tuščia, vakar Kaune pramonės maximoj daug gražių baltų buvo, po 16 litų, o kur kitos bazės - rasi čia -
http://www.supermama...?...466756&st=0
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pabirze: 19 rugpjūčio 2009 - 11:37
QUOTE(adrija @ 2009 08 19, 12:11)

yra dar aleksoto ir viliojampoles geliu bazes, ju adresai yra gyrimosi temos 1psl, jei kas neaisku, i A.Z paaiskinsiu buitiskai biggrin.gif
Atsakyti
SILINGE islysk kitaip gun_bandana.gif wink.gif na viskas mano gelyte nuzydejo na patarkit ka su tom saknim dabar daryti noriu persodinti i didesni g.gif user posted image truputi gal pakirpti ta baltuma nuo saknu g.gif
Atsakyti
QUOTE(adrija @ 2009 08 19, 11:11)

Gal tu nori užsisakyti iš www.orchidejos.lt Ten yra labai gražių, nestandartinių
Atsakyti
QUOTE(boruzele78 @ 2009 08 19, 13:45)
SILINGE  islysk  kitaip gun_bandana.gif  wink.gif na viskas  mano  gelyte  nuzydejo na patarkit  ka  su  tom  saknim dabar  daryti noriu  persodinti i  didesni  g.gif  user posted image  truputi  gal pakirpti  ta  baltuma  nuo  saknu  g.gif

na galima persodinti i didesni biggrin.gif kiskit visas saknis i nauja vazona ir viskas. koki baltuma nuo sanku norit kirpti? ta gala kur zemiau stalo nutyse? jei saknis ne tusciavidure kirpti tikrai nereikia mirksiukas.gif
Atsakyti
blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(boruzele78 @ 2009 08 19, 13:45)
SILINGE  islysk  kitaip gun_bandana.gif  wink.gif na viskas  mano  gelyte  nuzydejo na patarkit  ka  su  tom  saknim dabar  daryti noriu  persodinti i  didesni  g.gif    truputi  gal pakirpti  ta  baltuma  nuo  saknu  g.gif

Nesišaudyk, nepadės schmoll.gif tongue.gif Žmonės dar ir dirba kartais doh.gif

Egliosha gerai sako drinks_cheers.gif Sveikų šaknų tikrai nekarpyk schmoll.gif Priekyje lyg matosi pora pagedusių galiukų, tai tas šaknis pakirpti iki sveikos vietos ir dezinfekuoti angliuku ar cinamonu. Gali būti sunku išimti iš senojo vazono, turbūt lengviausias būdas jį perkirpinėti...
Atsakyti
Sveikos,

orchidėjas auginu jau penkeri metai. Turiu jų nemažai ir labai jomis džiaugiuosi.
Bet....... nutiko taip, kad nebežinau, ko griebtis, tikslaiu, ko dar griebtis.
Maniškes gražuoles užpuolė kažkokie kenkėjai ir niekaip nepavyksta sužinoti, kas tai.
Apie tai viena forumietė buvo užvedusi temą "Orchidėjų kenkėjai" , ir buvo sukritikuota, kad atsakymo turėtų ieškoti šioje temoje, bet aš pati ją visą perskaičiau ir atsakymo neradau.
Taigi, problema yra tokia:
orchidėjų lapus, žiedstiebius ir pačius žiedus užpuolė kažkokie rudi ("ryži") kenkėjai. Kurių labai daug. Jų dauiguasia lapų apačioje, bet buna ir vuiršuje, jie labai labai mažučiai. Geriausiai juos galima pamatyti šiose foto:

user posted image

user posted image

Jei geriau įsižiūrėsite, pamatysite tuos kenkėjus, tai yra tie "ryži" taškeliai.
Jie taip niokoja gėlė, kad ši tampa tokia:

user posted image

user posted image

Kol galiausiai lapai visai pagelsta, nukrenta ir augalas miršta verysad.gif .

Aš prieš kelis mėn. pastebejau šią problemą. Purškiau ACTARA, tačiau manau nieko nepadėjo. Po to kažkur skaičiau, kad neva šie keisti kenkėjai turi kažkokią apsaugą nuo chemikalų ir reikia juos valyti nuo lapų. Taip ir dariau. Valiau drėgna servetėle, kuri nuo tų visų parazitų net ruda buvo. Po to nupurškiau muilo tirpalu.

Šiandien dar žadu purkšti visas Žaliojo muilo tirpalu. Dvi jau gėlės visiškai nuvyto verysad.gif .
Gal kuri nors buvot su tuo susidūrusi ir žinot veiksmingą priemonę, kaip kovoti su šiias "baisūnias"?

Beje, ant lapų nėra jokių išskyrų, jokių šlapių pūslelių ar voratinkliukų ar pan.

Padėkit kas nors verysad.gif blink.gif
Atsakyti
Labai visoms ačiū,kas patarėte 4u.gif
Ryt pasiskambinsiu orchidėjos.lt.Kokių nuostabių ten orchidėjų yra wub.gif
Atsakyti
QUOTE(MamyteVK @ 2009 08 19, 20:17)
...
Padėkit kas nors  verysad.gif  blink.gif

Kažin, ar nebus tripsai g.gif čia? unsure.gif
Atsakyti
Merginos neradau atsakymo i problema, del pavytusiu suglebusiu orchideju lapu. Kas zinote kaip, atgaivinti orchideja?
Atsakyti