Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Šilingė @ 2009 09 10, 12:07)
Lapų purškimas nebūtinai pakelia aplinkos drėgmę, o ir lengvai gali išprovokuoti ligas ir puvinius (jei vandens pribėga į naujus auginukus). Geriau drėkinti orą APLINK augalus. Aš asmeniškai (jei domina mano patirtis) lapų nepurškiu, išskyrus augalus, vasarojančius balkone, kai karšta ir kol jų neapšviečia saulė tiesiogiai.

dekui uz atsakyma drinks_cheers.gif
Atsakyti
doh.gif ant zygopetalum radau miltuotoji skydamari doh.gif nesuprantu is kur tas velnias atsirado..gelyte jau apie menesi pas mane,nemaciau jokiu vabalu doh.gif
nupurskiau tuo kur rozes lauke nuo amaru purskiu..neatsimenu pavadininimo..kazi ar pades?nu susinervinau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 09 10, 10:49)
Mergaites, gal susiduret su musytem orchideju zemeje. Nusipirkau visa maisa zemiu orchidejoms ir dabar pilni vazonai mazu ikyriu museliu. Tokios pat museles ir maise gyvena. Ka su jom daryt? Neatrodo, kad jos kazkaip kenktu gelytei, bet kaip nemalonu kai kiekviena karta sujudinus vazona pakyla visas pulkas.

Kaip jos atrodo? Jei tai nėra substratas orchidėjoms, o lietuviškos žemės orchidėjoms, mesk lauk arba kitoms gėlėms sunaudok - orchytės joje supus schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif

http://images.google...htt...sa=X&um=1]štai tokia, deja, netinka...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mikuotuke: 11 rugsėjo 2009 - 15:32
Sveikos,
labai reikia jusu pagalbos, nes nesuprantu.
zydejo zydejo pas mus grazuole orchideja ilgai, griztam po savaitgalio ir ziuriu visu ziedeliu koteliai pagelte. nu dzin galvoju, nors ir keista, kad visi vienu kartu, bet tipo nuvyto. as juos nurinkau, o dabar ziuriu, kad ir visas tas ilgas kotelis gelsta sad.gif

imetu foto, pasakykite kas cia ir ka daryt verysad.gif labai noriu isgelbeti.

user posted image

user posted image
Atsakyti
Ar labai blogai jei orchidejos vazonas is vidaus visas zalias (apauges tartum samanomis)?Ar reikia persodinti? Beja aprasojas vazonas neperlaistymo pozymis g.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 09 11, 16:31)

kažkada buvau įkėlusi foto su visiškai beviltiška orche kurią atėmiau iš mamos: išpuvusia ir sudžiūvusia skrotele, be lapų. Norėjau greit jai padėt ir pasodinau į tą žemę, kuri jūs sakot netinkama. Tai ji kuo puikiausiai joje jaučiasi, atsigauna ir auginasi lapelius. Galiu įkelt foto jei norit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Atidela @ 2009 09 11, 18:54)
Sveikos,
labai reikia jusu pagalbos, nes nesuprantu.
zydejo zydejo pas mus grazuole orchideja ilgai, griztam po savaitgalio ir ziuriu visu ziedeliu koteliai pagelte. nu dzin galvoju,  nors ir keista, kad visi vienu kartu, bet tipo nuvyto. as juos nurinkau, o dabar ziuriu, kad ir visas tas ilgas kotelis gelsta sad.gif

imetu foto, pasakykite kas cia ir ka daryt  verysad.gif  labai noriu isgelbeti.

user posted image

user posted image

jei jau žiedstiebis pagelto, vadinasi, gėlei atėjo poilsio metas - kaip ir visos gėlytės ji baigė žydėti, dabar ilsėsis, o po kiek laiko galima laukti naujo žoedstiebio mirksiukas.gif
nudžiūvusį stiebelį reikia nukirpti. Priežiūra lieka ta pati. Tik Šilingė atkreipė dėmesį į laistymo ypatumus rudens-žiemos laikotarpius: vėsta kambario temperatūra, retiname laistymą mirksiukas.gif sėkmės 4u.gif

QUOTE(tastyte @ 2009 09 11, 19:04)
Ar labai blogai jei orchidejos vazonas is vidaus visas zalias (apauges tartum samanomis)?Ar reikia persodinti? Beja aprasojas vazonas neperlaistymo pozymis  g.gif

Nėra labai gerai. Tai dumbliai. Jų dauginimuisi reikia drėgmės ir šviesos. Permatomas vazonas tam palankus, taip pat, jei per gausiai ir/ar per dažnai liejama, neleidžiama substratui pradžiūti unsure.gif
jei gėlė nežydi, galima ją persodinti kad ir į tą patį, švariai išplautą vazonėlį (šiaindien kaip tik tai dariau biggrin.gif ). Kol sienelės aprasojusios po laistymo/mirkymo, laistyti nereikia. Kai nustoja rasoti ar šaknys jau savaitėlę stovi pilkos, o ne žalsvos spalvos, vėl derėtų pamirkyti mirksiukas.gif
Nereikia persistengti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 09 11, 19:11)
jei jau žiedstiebis pagelto, vadinasi, gėlei atėjo poilsio metas - kaip ir visos gėlytės ji baigė žydėti, dabar ilsėsis, o po kiek laiko galima laukti naujo žoedstiebio  mirksiukas.gif
nudžiūvusį stiebelį reikia nukirpti. Priežiūra lieka ta pati. Tik Šilingė atkreipė dėmesį į laistymo ypatumus rudens-žiemos laikotarpius: vėsta kambario temperatūra, retiname laistymą  mirksiukas.gif  sėkmės  4u.gif

ai, tai cia viskas gerai? smile.gif aciukas labai, kad atsakei.
o kiek nukirpti ta ziedstiebi?
Atsakyti
QUOTE(rutulyte @ 2009 09 11, 19:05)
kažkada buvau įkėlusi foto su visiškai beviltiška orche kurią atėmiau iš mamos: išpuvusia ir sudžiūvusia skrotele, be lapų. Norėjau greit jai padėt ir pasodinau į tą žemę, kuri jūs sakot netinkama. Tai ji kuo puikiausiai joje jaučiasi, atsigauna ir auginasi lapelius. Galiu įkelt foto jei norit  4u.gif

rutulyte, aš pati kai kurias leipstančias orchidėjas persodinu į itin purų kompostą, matau, kaip jos dabar atsigavusios ir kad naujos šaknys godžiai į jį sulindo. Fonda išvis tik komposte augina falenopsius thumbup.gif

Ir visgi, nerekomenduoju tų žemių orchidėjoms ir eksperimentų su kvietkeliais doh.gif

Labai patiko man šie substratai iš orchidėjos.lt
http://www.orchidejo...php?item_id=342 - smulkus ekstra ir...
http://www.orchidejo...php?item_id=193 - smulki pušies žievė iš Viduržemio jūrų regiono (šitą mano orchytės labai mėgsta!)

Ir šiaip, visų prašau pasidairyti - kainos nedidelės, substratai kokybiški, jų kiekis tikrai nemažas! 4u.gif
http://www.orchidejo...d=36]substratai
Papildyta:
QUOTE(Atidela @ 2009 09 11, 19:17)
ai, tai cia viskas gerai? smile.gif aciukas labai, kad atsakei.
o kiek nukirpti ta ziedstiebi?

matosi, kad žiedstiebio geltimas bus iki galo, tai ir kirpti galima visą iki galo mirksiukas.gif viskas gerai, net orchidėjos nežydi amžinai rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mikuotuke: 11 rugsėjo 2009 - 18:18
QUOTE(mikuotuke @ 2009 09 11, 19:20)
matosi, kad žiedstiebio geltimas bus iki galo, tai ir kirpti galima visą iki galo  mirksiukas.gif  viskas gerai, net orchidėjos nežydi amžinai  rolleyes.gif

aga.. pasirodo.. smile.gif
dar karta aciu.

bet as dar paklausiu del kitos orchidejos, kuria siandien senukuose nuopiginta nusipirkau. ax.gif
man itarimu sukele:
- vazonas. maniau jis turi buti permatomas, bet uztikrino mane kad tinka ir keramikiniai ir kad apie permatomus yra tik mitas.
- zeme. man ji tokia keista. bet sake cia kiminai (berods tiap vadinasi) ir tipo kad tinka orchidejom ir nereik persodinti.

ka jus manote?

user posted image

user posted image
Atsakyti
Gerai būtų, kad dar kas pakonsultuotų doh.gif mergaitės, juk perkam tas nukainotas gėles? (visos miega biggrin.gif ) bet aš geriau tada pasakysiu, kaip daryčiau mirksiukas.gif ax.gif
dėl vazonų tai vienbalsiai nuspręsta - permatomame lengviau stebėti drėgmę, šaknų būklę ir t.t., bet jis nėra būtinas. Dažnai mes darome taip, kad sodiname į plastmasinį permatomą vazonėlį ir įstatome jį į keraminį su paaukštinimu ant dugno, kur būna truputį vandens (jis garuoja, bet neliečia plastm. vazonėlio). Keraminis nėra gerai, nes šaknys priauga prie jo g.gif
Kiminai nebūtų blogis, bet jie, aišku, baisiai supresuoti, nėra šaknims kuo kvėpuoti, pelyja ir t.t. doh.gif O kadangi matosi, kad sumaišyti su substratu, tai ir drėgmės išlaikymas nevienodas bus, vadinasi, šaknys pus.

Aš iš senukų parsineštas orchidėjas kuo būtiniausiai traukiu lauk, nes jei ne lapai, tai šaknys būna baisios schmoll.gif arba substratas g.gif
Manau, nežydi gėlytė, tai geriau jau trauk ir persodink, negu leisk supūti unsure.gif
Atsakyti
paklausiau patarimo ir persodinau. vajezus koks ten siaubas vazone buvo. didziu didziuliausia dalis saknu supuvus, tie kiminai supresuoti. zodziu, kol ten ispainiojau viska. siaubas. liko kelios sakneles unsure.gif bet dabar naujoj zemej, vazone ir dar pritresiau schultzu ir tikiuosi, kad atsigaivalios.
Atsakyti