Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Šilinge, ačiū, bent jau žinosiu ko ieškoti dabar 4u.gif
Atsakyti
sveikos, prisikaicius jusu patarimu emiau daryti savo puse metu mieganciai orchidejai karsta dusa , ir ka jus pasakysit , po dvieju proceduru, prdejo leisti naujo ziedkoti bigsmile.gif
tik galvoju jau jei pradejo leisti dar maudyti ar jau nebe? g.gif
Atsakyti
QUOTE(agneee1 @ 2009 09 09, 10:25)
sveikos, prisikaicius jusu patarimu emiau daryti savo puse metu mieganciai orchidejai karsta dusa  , ir ka jus pasakysit , po dvieju proceduru, prdejo leisti naujo ziedkoti  bigsmile.gif 
  tik galvoju jau jei pradejo leisti dar maudyti ar jau nebe?  g.gif

o kaip tas karštas dušas daromas? g.gif ax.gif

Noriu persodint orchę, bet jos šaknys išlindusios per vazonėlio apačios skylutes ir apsiraizgusios, kad ištraukt niekaip. Tai ką tada daryt, juk tų šaknų gražių, sveikų nenupjausi dabar? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rutulyte @ 2009 09 09, 10:48)
o kaip tas karštas dušas daromas?  g.gif  ax.gif
Noriu persodint orchę, bet jos šaknys išlindusios per vazonėlio apačios skylutes ir apsiraizgusios, kad ištraukt niekaip. Tai ką tada daryt, juk tų šaknų gražių, sveikų nenupjausi dabar?  unsure.gif

apie karsta dusa tai pirmam psl lygtais aprasyta, o apie persodinima nk nzn nes nesu persodinus ir nelabai ruosiuosi. kazin is tikruju kada jas reikai persodinti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(rutulyte @ 2009 09 09, 10:48)
o kaip tas karštas dušas daromas?  g.gif  ax.gif
Noriu persodint orchę, bet jos šaknys išlindusios per vazonėlio apačios skylutes ir apsiraizgusios, kad ištraukt niekaip. Tai ką tada daryt, juk tų šaknų gražių, sveikų nenupjausi dabar?  unsure.gif

manau, kirpti vazonėlį - atsargiai, pamažu kišant žirkles ir kerpant nuo krašto g.gif pas mane ta pati bėda biggrin.gif kirpsiu.

Apie karštą dušą, ligas, persodinimus, keikio atskyrimus ir kitus reikalingus dalykus - [B]info pirmame puslapyje[/B] tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 09 09, 11:31)
manau, kirpti vazonėlį - atsargiai, pamažu kišant žirkles ir kerpant nuo krašto  g.gif  pas mane ta pati bėda  biggrin.gif  kirpsiu.

Apie karštą dušą, ligas, persodinimus, keikio atskyrimus ir kitus reikalingus dalykus - [B]info pirmame puslapyje[/B]  tongue.gif

aiškus, na reiks bandyt karpyt unsure.gif

Dėl info žinau, kad pirmam, ale maniau kas nors parašys trumpai ir aiškiai kaip blush2.gif
Atsakyti
sveikos orchidejininkes,
turiu toki klausima apie keiki. mano orchideja issiaugino keiki, kuris dabar jau ir su saknim ir zydi jau koks menuo. suprantu kad jau uzdelsiau su atskyrimu, bet kad pradzioj laukiau kol sakneles bus bent 4cm kad atskirt, o jis man prazydo, tai vel pabijojau, kad nenumarinciau. o dabar planuoju atskirynet kaip bebutu, nes man atrodo, kad jis nustelbia pacia orchideja. ar dar laukti kol nuzydes keikis?
ka jus patartumet. gal kam taip jau buvo? ka daret?
maciau pirmam puslapy parodytas keikio atskyrimas, bet ten dar mazutis keikis ir tikiu, kad ir jam ir motininei orchidejai nieko tokio, o kai jau zydintis kazin kaip geriau...
Atsakyti
Jei tikrai turi nuosavas grazias sakneles - tikrai drasiai atskyrinek. Mano vienas keikis sekmingai auga ir zydi jau naujuose namuose. ax.gif Greit adaptavosi po atskyrimo.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 09 09, 17:05)
Jei tikrai turi nuosavas grazias sakneles - tikrai drasiai atskyrinek. Mano vienas keikis sekmingai auga ir zydi jau naujuose namuose.  ax.gif Greit adaptavosi po atskyrimo.

o laikas dabar tinkamas? ar geriau vesesnio rudens palaukti?
Atsakyti
QUOTE(ziorga @ 2009 09 09, 18:39)
o laikas dabar tinkamas? ar geriau vesesnio rudens palaukti?

Tai kad tuoj reikės šiltesnio ir šviesesnio pavasario laukti... Rudeniop pradeda lėtėti visi augimo procesai 4u.gif

Beje, merginos - artėjant rudeniui, vėstant orams, laikas atkreipti dėmesį į laistymo režimą. Stebim sąlygas namuose - pvz. pas mane jau gana vėsu, jei nejungiam šildymo, ir drėgna. Tarpai tarp laistymų jau pailgėjo...
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 09 09, 19:08)
Aš čia dar klausimų turiu (laaaabai atsiprašau, jei kartojuos  doh.gif  bet nepamenu, ar klausiau  blush2.gif  )
Kaip ten su katlėjų žydėjimu? Tie gumbastiebiai, kurie jau kartą žydėjo, daugiau turbūt nebežydi?  g.gif reikia laukti iš naujų auginių, taip?
Mano katlėja du auginius auginasi, šaknų jau prileido  rolleyes.gif į naudą buvo tremtis balkonan  biggrin.gif

Taip, katlėjų žydi nauji auginiai, po to, kai subręsta mirksiukas.gif Peržydėję lieka kaip maisto atsargų sandėliukas ir būsimos mamos naujiems...
Atsakyti
Sveikos, noriu pas jus į temelę, nes auginu orchidėją. pirkta spalio pabaigoj buvo žydinti. dabar noriu paklaust, ar ją reiktų pražydint ar pražys pati? 4u.gif
Atsakyti