Įkraunama...
Įkraunama...

Danijos nėštukėm ir mamytėm naudinga informacija

QUOTE(armaliuke @ 2009 10 27, 19:49)
aisku, geriau neskatinti, jei leliukui viskas gerai. o gal gali pasakyti, kaip akusere apziuri (aciuopia) kokioj leliukas padeti yra pries pat gimdyma, jei nedaro scano?

Po 14 dienu jau nebelieka kitos iseities, reikia skatint smile.gif Bet anksciau tikrai neverta wink.gif
Akusere pries gimdyma apspaudo pilva ir taip jaucia kur leliukas. Taip pat matuoja kiek atsidares gimdos kaklelis. Manau, kad temose apie gimdyma viskas labai detaliai aprasyta 4u.gif
Atsakyti
as noriu paklausti blush2.gif ar cia galima HCG tyrima pasidaryta ta kraujo? blush2.gif ar ir sito cia niekas nedaro? nes skaiciau,jei ten per pora dienu uzgteleja tie procentukai,tai reiskias leliukas vietoje ir viskas ok,tai noreciau nusiramint ir ta krauja issitirt,bet klausimas ar cia daro tuos tyrimus blush2.gif
Atsakyti
Tiksliai negaliu pasakyt ar cia tas tyrimas, bet man eme krauja kai pirma karta pas gydytoja lankiausi, tai gal ten ta ir ziurejo? blush2.gif Vaje, kaip greitai viskas pasimirsta... Atrodo tik ka pati nescia buvau, o dabar jau nebepameni kaip ten su tais visais tyrimais. Gal kuri is dabar esanciu nestukiu dar gales patart ax.gif
Va, Spanieliuke, ir sitoj temukej apsilankysi gal dazniau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedruliukas @ 2009 10 30, 21:22)
Tiksliai negaliu pasakyt ar cia tas tyrimas, bet man eme krauja kai pirma karta pas gydytoja lankiausi, tai gal ten ta ir ziurejo?  blush2.gif  Vaje, kaip greitai viskas pasimirsta... Atrodo tik ka pati nescia buvau, o dabar jau nebepameni kaip ten su tais visais tyrimais. Gal kuri is dabar esanciu nestukiu dar gales patart  ax.gif
Va, Spanieliuke, ir sitoj temukej apsilankysi gal dazniau smile.gif

ai,nu jei eme krauja,tai tada jo,maniau kad nei kraujo neima ta pirma kart nuejus blush2.gif
tai speju,kad cia daugiau pradesiu lankytis,visgi islys man kruvos klausimu,tokia zalia jauciuosi blush2.gif
Atsakyti
Spanieliuke, kai pirma kart nueisi pas gydytoja jis skirs kraujo tyrimuka ir ten darys ta Hcg tyrima smile.gif Gali pabandyt pasiskambint ir paklaust ar gali iskrat pasidaryt ji pries eidama as gydytoja.
Atsakyti
QUOTE(spanieliuke @ 2009 10 30, 20:39)
as noriu paklausti blush2.gif  ar cia galima HCG tyrima pasidaryta ta kraujo? blush2.gif  ar ir sito cia niekas nedaro? nes skaiciau,jei ten per pora dienu uzgteleja tie procentukai,tai reiskias leliukas vietoje ir viskas ok,tai noreciau nusiramint ir ta krauja issitirt,bet klausimas ar cia daro tuos tyrimus blush2.gif

man tai nedare is karto jokio kraujo tyrimo. nestuma patvirtino padare slapimo tyrima doh.gif toki pati as namie pasidariau ir zinojau kad laukiuosi. o krauja eme, ir ant kedes apziurinejo tai veliau. bet kadangi man buvo biski problemyciu, tai 6 sav. padare scana ir mate, kad leliukas juda ir yra vietoje. o tu nesuk galvos, nes jei jis kazkur ne vietoj butu, tau skaudetu. buk rami, ir megaukis. suprantu kad sunku, kai niekas neaisku, ir as pati labai bijojau visko, jei tik suskausta kas, jau atrodo kazkas nutiko. bet nueidavau pas gyd. nuramindavo ir viskas. dabar svarbiausia gerai jaustis psichologiskai ir teigiamai galvoti, o forumu tai is viso neskaityk, apie visokias baisybes. nereikia tau tokiu emociju mirksiukas.gif
Atsakyti
o jei dirbi legaliai ir LT, ir čia, gauni pašalpą iš abiejų valstybių? ar jie kažkaip keičiasi tokia informacija g.gif
Atsakyti
Baltija, tada turi pasirinkti is kurios nori gaut pasalpa, nes ES jau pradejo keistis info ir jei pagauna, privalai ir bauda susimoket ir pinigus atgal grazint...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo strazdaniux: 01 lapkričio 2009 - 20:48
Man kilo klausimas, jei nėštumas prižiūrimas ir gimdumas Lietuvoje. Tai kaip tuomet yra su pašalpa? Ar danams reikia kokią pažymą nešti, kad gimdymas vyko tada ir tada ar kaip jie sužino? Turbūt kvaili klausimai, bet nelabai gaudausi blush2.gif Ir kaip yra su tom išmokom? Pusę metų moka pinigus iš darbo (nežinau net kaip tai vadinas) plius kažkokius vaikiškus pinigus, 4000 kr. ? Ir į darbą reikia grįžti po 24 savaičių? Ir kiek laiko moka darbdavys, kiek kommuna? ir jei darbdavys atsisako mokėti, kaip tada elgtis, negi nueiti į komuną ir pasakyti, kad darbdavys nesutinka mokėti? ar iš jo išieško vėliau ? blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Baltija, nezinau kaip yra jei nestumas ir gimdymas yra Lt. Bet jie suzino,kai tu priregistruoji vaika cia- jis juk tures turet kazkokius popierius, cpr nr cia ar negalvojat apie tai?

Del pasalpos- 100% alga gauni 24 sav po gimdymo. Tada gali dar pasiimt pratesima 18 sav su dienpinigiais(jau gauni is komunos apie 9000 dkk po mokseciu) galima tas 18 sav prasitest i dar 6 sav, bet tada pasalpa sumazes, nes ta suma kuria tu gautum 18 sav- padalina 18+6=24 sav.pasalpa ismoka kas 2 sav.

Jei darbdavio politikoj(kai kur taip yra, reikia perzvelgt sutarti) nera tokio dalyko kaip moketi alga 24 sav po gimdymo- tada iskart pradedi gaut dienpinigius komunoj-24 sav + jei nori ir tas 18(+6)sav.

o vaiko pinigeliai yra apie 4000dkk kas 3 men(ismokama sausi, balandi, liepa,spali).
Zodziu opagimdei gruodi- gausi sausi, pagimdei po sausio 20- pinigelius pirma karta gausi balandi ir tt... cia jau kiek man pavyko issiaiskinti.

Niu ar aiskiau? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(strazdaniux @ 2009 11 02, 11:31)
Baltija, nezinau  kaip yra jei nestumas ir gimdymas yra Lt. Bet jie suzino,kai tu priregistruoji vaika cia- jis juk tures turet kazkokius popierius, cpr nr cia ar negalvojat apie tai?

Del pasalpos- 100% alga gauni 24 sav po gimdymo. Tada gali dar pasiimt pratesima 18 sav su dienpinigiais(jau gauni is komunos apie 9000 dkk po mokseciu) galima tas 18 sav prasitest i dar 6 sav, bet tada pasalpa sumazes, nes ta suma kuria tu gautum 18 sav- padalina 18+6=24 sav.pasalpa ismoka kas 2 sav.

Jei darbdavio politikoj(kai kur taip yra, reikia perzvelgt sutarti) nera tokio dalyko kaip moketi alga 24 sav po gimdymo- tada iskart pradedi gaut dienpinigius komunoj-24 sav + jei nori ir tas 18(+6)sav.

o vaiko pinigeliai yra apie 4000dkk kas 3 men(ismokama sausi, balandi, liepa,spali).
Zodziu opagimdei gruodi- gausi sausi, pagimdei po sausio 20- pinigelius pirma karta gausi balandi ir tt... cia jau kiek man pavyko issiaiskinti.

Niu ar aiskiau? smile.gif

sveikos merginos!

kurioms aktuali info tai pasidalinsiu bo siandien kalbejau su komunos atstove
taigi ji pasake:
max pinigai kurie yra gaunami isejus motinystes atostogoms Danijoje jei dirbai legaliai - 3625 DKK per savaite, bet tam reikia gauti gana dideli atlyginima, kai paklausiau koks yra minimumas Danijoje (nes Lietuvoje yra 500 lt) tai pasake jokio minimumo cia nera yra nuo 0 iki tu 3625 DKK. Dar man pasake reikia isdirbti minimaliai 120 valandu per paskutinius 3 menesius iki isejimo i motinystes atostogas t.y. iki 8 nestumo menesio, nes danijoje reikia dirbti 8 menesius. jei bus isdirbta 120 val, ir vid. 100 DKK per valanda, tuomet tie pinigeliai viso labo tik 900 DKK per savaite.
Dar aktualus dalykas jei darbdavys atsisako moketi pinigus tuomet reikia eiti i  komuna ir sakyti apie tai, pastaroji svarstys ar skirti pinigus ar ne!!! t.y. jei alga buvo gera ir buvo mokamas TAXas komunai tuomet ji skirs pinigus, bet jei (pvz. mano atveju as siuo metu dirbu nedaug ir gaunu atlyginima nuo kurio nera atskaitomas TAXas, taigi nemoku jokiu pinigu komunai, tuomet kaip supratau man ir pinigai nebus mokami is komunos jei darbdavys nesutiks moketi). Taigi merginos nezinau ar cia viskas ka ji pasake tiesa, bet skamba gana liudnai ir tiketis gauti  pinigus apart 4000 dkk uz 3 menesius be didelio atlyginimo iki isejimo dekretiniu - neverta.
taigi su darbdaviu apie nestuma ir galimu pinigu mokejima reikia kalbeti is karto ir issiaiskinti jo pozicija, jei jis atsisako reikia nedelsti ir eiti kalbeti su komuna kokios galimybes.
jei esate susidurusios su panasia situacija ir turite kita info pasidalinkite, nes manau daugeliui yra aktualu

aciu!!!!!!!!!!!

Atsakyti
Mamytes, kurios skaitot daniskai, galiu parekomenduot knyga "Vidunderlige uger". Cia kai labai labai sunku buna, tai galima rast atsakymus kodel vaikai kartais elgiasi taip kaip jie elgiasi. Apraso didziuosius suolius ju raidoje, kada tiketis sunkesniu savaiciu, kada vaikai turetu buti kaip angeliukai. 4u.gif
Man labai daug kas atitinka pagal ta knyga. As buvau pasiskolinus is koleges, o dabar galvoju gal reiketu i ta knyga investuot... blush2.gif
Atsakyti