Įkraunama...
Įkraunama...

Geodezija

sveiki,

Gal kas galite rekomenduoti geodezininka utenoje, tiksliau rajone, 12 km nuo Utenos?

Norime patikslinti sklypo ribas. Dokumentai yra, kuoliukai taip pat yra sukalti, bet pries n metu... Dabar galvojame statyti tvora, todel noretusi tiksliu ribu....
Paskirtis - namu valda (kaime), zemes apie 12 aru.
Gal kas nors isivaizduoja ir galetu pasakyti, kiek tai gali kainuoti (apytiksliai)
Aciu.
Atsakyti
Na laba diena,
Pabendraukim mieli geodezininkai. Iškilo problema. Sakykite kaip yra praktikoje daromi geodeziniai matavimai.
Na noriu nupirkti žemės sklypą. Tie kas nori parduoti, tai turi tik preliminarius planus ir toje žemėje nebuvę gal n metų. Kai nuvažiavome į vietą, tai ten kaimynai apsitvėrę tvoras, o į jų žemę susivarę traktorius su trąšomis, susistatę vežimus, susimynę lauko takus. Pardavėjas aiškina, kad jam žemės priklausė lyg ir daugiau, bet be geodezinių aš nė negalvoju pirkti. Pardavėjas prašo, kad padaryčiau geodezinius ir ant tos sumos mažės žemės kaina.
Sakykite kaip tie geodeziniai daromi. Natūroje, kaip suprantu aš, tai pardavėjo žemėje kaimyno sukalti kuolai(riboženkliai), o mano pardavėjo visi riboženkliai išgaravę, jie ten kaip ir stovėjimo aikštelę pasidarę, lauko kelių primynę.
Kuo vadovausis geodezininkas atvykęs į lauką:
1) abrisu;
2) planeliu;
3) VĮ registro duomenimis;
ar ką matys natūroje (tuos kelius, stovėjimo aikšteles, kaimyno tvorą), nes plane nėra jokių kelių, nėra stovėjimo aikštelės, nėra nė kaimyno tvoros, nes jis dar nebuvo nusipirkęs tos žemės šalia mano pardavėjo, o pardavėjui tai buvo atkurta natura pagal įstatymą pirmumo teise.
Tai, jei kaimynas turi tvoras, įsirengęs stovėjimo aišteles, tai gal jam taip buvo parduota, o man jau ir neverta pirkti tos likusios driūžės ir ar geodeziniai atstatys viską į vietas ir ar tokias problemas sprendžia geodezininkai.Buvau nusiuntęs žmogelį (pardavėja) į žemėtvarkos skyrių, tai jam ten pasakė, kad ribas reikėjo saugoti, o dabar atsistatyti turi savo lėšomis. Jei kaimyno pajudinsi tvorą, tai jis nesirašys ant paženklinimo akto. Na patarkite mieli geodezininkai, o gal kas ir tuos geodezinius padarytų. 4u.gif
Atsakyti

Nusipirkom sodo sklypą rajone, su geodeziniais matavimais, bet tiksliai ribų nežinodami, nes kai kur riboženklių nebuvo, o kai kur buvo net po kelis (maximum 4) poros metrų spinduliu.
Atsivežėm matininkus, kad pagal dokumentus mums sklypo ribas parodytų ir pasirodė, kad beveik tris metrus į kaimynų "turėtą" sklypą įsirėžėm, jų pašiūrės sieną remiam. Kaimynai įsižeidė siaubingai, nebekalba ir žiūri kaip į priešus. Man atrodo, kad kuomet jie buvo prašomi pasirašyti ant dokumentų jiems buvo rodoma visai kita riba nei į dokumentus įrašyta buvo doh.gif

O ką daryti dabar? Ar galima kaip nors įregistruotas ribas keisti? iš vieno šono mūsų sklypas ribojasi su neregistruotom ribom sklypu, ar įmanoma kažkaip pakeisti ribas, paslinkti nuo vieno šono į kitą?
]
Atsakyti
Vaganė,

manau, kad reiktų kreiptis į teismą.
Atsakyti
QUOTE(Matininkė @ 2010 05 06, 15:21)
Vaganė,

manau, kad reiktų kreiptis į teismą.

o kreiptis del ko? kad kaimynai pripazintu pazymeta riba ar kad riba is esmes butu perziurima (kas kaip suprantu reikstu papildomas nemazas islaidas?)
Atsakyti
Na visų pirma, jei jau patvirtinti kadastriniai matavimai, tai reiškia, kad sklypo savininkas bei kaimyninio sklypo savininkas sutiko su ribomis. Be to, visa tai patikrinta ir suderinta žemėtvarkoje. Todėl kokiu pagrindu Jūs norėtumėte panaikinti apskrities viršininko įsakymą dėl kadastro duomenu patikslinimo? Jei taip būtų paprasta, manau būtų visiška nesąmonė (šiandien aš čia noriu žemės, rytoj jau noriu "pastumt"). Šiaip patarimas būtų nueiti arba į teritorinį žemėtvarkos skyrių (priklausomai nuo to, kur yra žemės sklypas), arba net pas apskrities viršininką (paprastai būna dienų, kai pagal išankstinį užrašymą priima gyventojus) ir pasidomėti, gal įmanoma ir be teismo. Tiesa pasakius, dar nebuvau su tokia situacija susidurus, bet kiek žinau, kad apskrities viršininkas kai kuriais atvejais gali atitaisyt klaidas ir be teismo. O jei į teismą eit, tai manau, kad teismo išlaidas(ir ne tik) galima būtų prisiteist.

P.S. o dėl to, ar kaimynas turi pripažinti ribą, ar geodeziniai matavimai blogai padaryti, tai manau, pirmiausia reiktų išsiaiškint, kur ta riba turėtų būt..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Matininkė: 06 gegužės 2010 - 22:33
QUOTE(Vaganė @ 2010 05 06, 13:09)
Nusipirkom sodo sklypą rajone, su geodeziniais matavimais, bet tiksliai ribų nežinodami, nes kai kur riboženklių nebuvo, o kai kur buvo net po kelis (maximum 4) poros metrų spinduliu.
Atsivežėm matininkus, kad pagal dokumentus mums sklypo ribas parodytų ir pasirodė, kad beveik tris metrus į kaimynų "turėtą" sklypą įsirėžėm, jų pašiūrės sieną remiam. Kaimynai įsižeidė siaubingai, nebekalba ir žiūri kaip į priešus. Man atrodo, kad kuomet jie buvo prašomi pasirašyti ant dokumentų jiems buvo rodoma visai kita riba nei į dokumentus įrašyta buvo  doh.gif

O ką daryti dabar? Ar galima kaip nors įregistruotas ribas keisti? iš vieno šono mūsų sklypas ribojasi su neregistruotom ribom sklypu, ar įmanoma kažkaip pakeisti ribas, paslinkti nuo vieno šono į kitą?
]

Na geodezinius daret ne jus, parasa dejot ne jus. kaimynai sutiko su riba tai tegul ir ziaukcioja jei neatidus yra. o gal jie zinojo ribas ir vis tiek bande uzsigrobti daugiau? jei jums trugdo ju ta pasiure, liepkit ja perkelti uz 3m nuo ribos, jei jie nebesutinka su riba su kuria pries tai sutiko tai tegul patys ir iesko tiesos. kam jums stengtis jiems itikti, kisti pinigus, gaisti laika, tampyti sau nervus ir t.t.? Gal netgi jusu sklypo buves savininkas susitare su kaimynais, dave kokia tukstantine, sako padarom riba ant popieros cia, o jus ir toliau naudokites zeme kaip ir naudojotes, sklypas padidejo ant popieriu, automatiskai ir kaina kita, o kaimynai kovingi zmones ir isivaizduoja jog turi buti kaip yra ir popieriai nieko neirodo, nes pasiure stovi. Taip kaip cigonai, pasistaciau pasiure, susiveziau visa gimine ir niekas manes neisvarys, jug pasiure as staciau, koks skirtumas kur?! as staciau, mano ir yra! g.gif vat tokia mano interpretacija ax.gif
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2010 05 07, 01:28)
Na geodezinius daret ne jus, parasa dejot ne jus. kaimynai sutiko su riba tai tegul ir ziaukcioja jei neatidus yra. o gal jie zinojo ribas ir vis tiek bande uzsigrobti daugiau? jei jums trugdo ju ta pasiure, liepkit ja perkelti uz 3m nuo ribos, jei jie nebesutinka su riba su kuria pries tai sutiko tai tegul patys ir iesko tiesos. kam jums stengtis jiems itikti, kisti pinigus, gaisti laika, tampyti sau nervus ir t.t.? Gal netgi jusu sklypo buves savininkas susitare su kaimynais, dave kokia tukstantine, sako padarom riba ant popieros cia, o jus ir toliau naudokites zeme kaip ir naudojotes, sklypas padidejo ant popieriu, automatiskai ir kaina kita, o kaimynai kovingi zmones ir isivaizduoja jog turi buti kaip yra ir popieriai nieko neirodo, nes pasiure stovi. Taip kaip cigonai, pasistaciau pasiure, susiveziau visa gimine ir niekas manes neisvarys, jug pasiure as staciau, koks skirtumas kur?! as staciau, mano ir yra!  g.gif vat tokia mano interpretacija  ax.gif

sveiki, as ir pritariu sitai nuomonei. Jus pirkot su tokiom ribom kurios yra dok. reikejo pries mokant pinigus ar pasirasant pardavimo sutarty prasyti pagal popierius atstatyti ribas, ir kol nenupirkta pas savininbkus klausti kodel taip ir ne kitaip. Jus nusipirkote tokia situacija kokia yra sad.gif gaila bet kartais del pasitikejimo ir nukenciame. pasitikejo kaimynai rasydamiesi, jus pirkdami...
Atsakyti
QUOTE(Matininkė @ 2010 05 06, 22:27)
P.S. o dėl to, ar kaimynas turi pripažinti ribą, ar geodeziniai matavimai blogai padaryti, tai manau, pirmiausia reiktų išsiaiškint, kur ta riba turėtų būt..

Аčiū už mintis. Suprantu, kad mano sklypo ribos patvirtintos jau, tai kaip ir mano tiesa, bet pykčių negaliu pernešti doh.gif

kaip sužinot, kur riba "turėtų" būti? anksčiau juk padalindavo sodus ir tiek, o kai dabar matavimus daro kaip suprantu dažnai ribos pasislenka.
Aš esu tikra, kad mums atmatuoti lygiai 6 arai. bet gali būti, jog juos matuojant galima buvo pamatuoti kitaip, nelįsti į kaimynų prižiūrimą zoną, kurios ribos dar be geodeziniu matavimu, o lįsti į šalia buvusį iš valstybės dar neišpirktą sklypą ir situacija būtų kita.

Norim tvora tvertis, todel matau problema. Ar galim tvertis tvora, kai jie nesutinka su musu patvirtintom ribom? ju paraso sutikimui del tvoros nemanau, kad gausim...
Atsakyti
QUOTE(Vaganė @ 2010 05 07, 10:37)
Аčiū už mintis. Suprantu, kad mano sklypo ribos patvirtintos jau, tai kaip ir mano tiesa, bet pykčių negaliu pernešti  doh.gif

kaip sužinot, kur riba "turėtų" būti? anksčiau juk padalindavo sodus ir tiek, o kai dabar matavimus daro kaip suprantu dažnai ribos pasislenka.
Aš esu tikra, kad mums atmatuoti lygiai 6 arai. bet gali būti, jog juos matuojant galima buvo pamatuoti kitaip, nelįsti į kaimynų prižiūrimą zoną, kurios ribos dar be geodeziniu matavimu, o lįsti į šalia buvusį iš valstybės dar neišpirktą sklypą ir situacija būtų kita.

Norim tvora tvertis, todel matau problema. Ar galim tvertis tvora, kai jie  nesutinka su musu patvirtintom ribom? ju paraso sutikimui del tvoros nemanau, kad gausim...

Tai statykit tokia tvora kuriai sutikimo nereikia. jei sakosis, rasys skunda, rasykit skunda ir jus, kad pasiure per arti pasistate! bloguoju su kaimynais gyventi malonumas menkas, bet i sikna lysti irgi ne iseitis.
Cia tikrai ne iseitis, tiesiog nusileisti! kam jums isvis su tokiais kaimynais bendrauti, jei jie oziai yra? pamate tikraja riba ir pyksta ant jusu, nors puikiai supranta jog jus ne prie ko! kas kart kai jus kazka padarysit ir jiems nepatiks, uzsirauks ir lauks kol jus kazka padarysit! nudazysit geltonai nama, o jiems labai negrazei atrodys, tai supyks baisiausiai ir lauks kol perdazysit i zalia! spjauciau as i tokius kaimynus, nepatinka tegul raukosi, o kas jums?!
Atsakyti
QUOTE(Vaganė @ 2010 05 07, 13:37)
Аčiū už mintis. Suprantu, kad mano sklypo ribos patvirtintos jau, tai kaip ir mano tiesa, bet pykčių negaliu pernešti  doh.gif

Norim tvora tvertis, todel matau problema. Ar galim tvertis tvora, kai jie  nesutinka su musu patvirtintom ribom? ju paraso sutikimui del tvoros nemanau, kad gausim...

na statykite tokia tvora del kurios nereikia sutikimo smile.gif o siaip gal anieji savininkai ir buvo suinteresuoti kad netrauktu i valstybine zeme, su viltim kada dasipirkti zemes, neaisku kokia ten situacija su ta valstybine. tai kaip suprantu jusu sodas kampinis?
Papildyta:
QUOTE(serzas @ 2010 05 07, 15:37)
Tai statykit tokia tvora kuriai sutikimo nereikia. jei sakosis, rasys skunda, rasykit skunda ir jus, kad pasiure per arti pasistate! bloguoju su kaimynais gyventi malonumas menkas, bet i sikna lysti irgi ne iseitis.
Cia tikrai ne iseitis, tiesiog nusileisti! kam jums isvis su tokiais kaimynais bendrauti, jei jie oziai yra? pamate tikraja riba ir pyksta ant jusu, nors puikiai supranta jog jus ne prie ko! kas kart kai jus kazka padarysit ir jiems nepatiks, uzsirauks ir lauks kol jus kazka padarysit! nudazysit geltonai nama, o jiems labai negrazei atrodys, tai supyks baisiausiai ir lauks kol perdazysit i zalia! spjauciau as i tokius kaimynus, nepatinka tegul raukosi, o kas jums?!

BUTENT thumbup.gif patinka man tokie "senbuviai", pagal juos tai jus atsikraustet o jie cia 100 metu gyvena ir zino kur kieno ribos biggrin.gif isistatykite kiaules akis ir sakykite yra dokumentai ir prasau jei dar suminsit liepsiu patvory medzius nukirsti , pasiures isgriauti lotuliukas.gif apsiramins wink.gif
Atsakyti
Sveiki,

Pries pora metu isigijom SB sklypa ir dabar norime tverti tvora... ir dabar kaimynai pradejo rodyi mums nerealias, anot ju - savo, ribas, pagal kurias lyg ir turetume vienam kaimynui atiduoti 0.5 metro per visa besiribojanti ilgi, o kitam - net apie 1m....... blink.gif
Vienas kaimynas, kaip suprantu, geodezinius pradejo daryt, bet geodezininkai prapuole, nepabaige darbo, o kiti kaimynai apskritai jokiu matavimu nedare...Turime ir trecia besiribojancia kaimyne - bet su ja viskas OK (matavimus neseniai dare ir ribos nepasislinko ne per kiek i musu sklypa).
Mes turime kadastro ir registro dokumentu byla, kurioje yra pateikta žemės sklypo registro pažymėjimas, sklypo planas su ismatavimais, statinių, esančių šiame sklype, registro pažymėjimas, zeme uzregistruota, kaip ir priklauso, savininko vardu.
Remiantis zemes sklypo plane pateiktais ismatavimais, mes niekam nieko neturetume kaip ir atiduot, nes niekur i svetima zeme neislipam. Atskaitos taska emem nuo kaimynes, kuri pasidariusi geodezinius matavimus, ir ismatavom i visas puses... smile.gif
Klausimas - ar galim mes remtis tuo zemes sklypo planu, kuris uzregistruotas RC, nustatant savo sklypo ribas, ar butinai reik geodezinius darytis? cool.gif
Atsakyti