Įkraunama...
Įkraunama...

Taupau kaip išmanau (...) - 2 d.

QUOTE(mergaiciumama @ 2009 08 01, 17:25)
Perziurejau mergaiciu spinta,tai beveik visi didziosios rubai keliaus i mazosios lentynas.nors tarp ju beveik 5 metu skirtumas,atrodo kaip pametinukes,mazoji smarkiai auga,tai didziosios isaugti rubeliai nespes iseiti is mados,visi puikiai tinka sesei smile.gif  atrinkau kruva mazes pedkelniu su skyletais padais ir siaip isaugtu,tai nukirpusi ****** atsiusiu galus ir tures kruva timpiu prie sijonuku lakstyti po namus.vistiek per diena sugeba po kelis rubus suteplioti,tai nematau prasmes pirkti nauju kelnyciu,kad ir devetu,tampymui po namus smile.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2009 08 01, 13:46)
Manau, ne taip supratot  smile.gif  Pas mus kranai temperatūros nereguliuoja, bet jie taip pasukti, kad iškart bėga šiltas vanduo (ne šaltas ir ne karštas, per vidurį).

Viskas aišku smile.gif
galvojau, kad kalbat apie termostatinį maišytuvą, kuriame nustatoma reikiama vandens temperatūra ax.gif

Atsakyti
Blyn,merginos,kaip jus sugebat tiek mazai karsto vandens isleisti? Pas mane maziausiai 5 kubai gaunasi,kartais iki 7-iu privarom,bet tada jau savo merginoms velniu duodu kad netaupo doh.gif Ziema tai i 4-is isipaisom,bet vasara niekaip doh.gif Merginos kasdien po dusu,kasdien galvas plauna,as pati darbe labai suprakaituoju,tai kita karta ir pora kartu per diena dusan lendu.Na,labai nesitaupo gal dar del to,kad indus karstu vandeniu plaunu,turiu problemu su rankos riesu,operuotas,ir negaliu visai ranku i salta vandeni kisti jei noriu jas sveikas tureti.O salto vandens-tik keturi kubai iseina,nors skalbenke nemazai dirba,ir su visokiais papildomais skalavimais,nes alergiskos esame doh.gif .
Atsakyti
Labas vakarelis 4u.gif

Mums taupymas irgi labai aktualu, tad perskaiciau jusu temeles ax.gif Tik as tokia etatine taupytoja ir kogero krastutinumu megeja, del to ir tas taupymas kartais taip igrysta ir uzverzia kakla, kad kvepuot sunku doh.gif
Man geriausiai tauposi, kai galo su galu nebesuduriam, tada nei lako, nei shmako nebereikia.. o ziu ir vonioj tuscia dantu pastos tubele kelias dienas voliojasi.
Nezinau, kaip zhmones prasigyvena, bet as baigus mokslus ir dirbdama pagal specialybe niekaip nesugebu prasigyvent. Tad tenka apseit be daug dalyku.. nors ju atrodytu tikrai reikia. Pvz saldytuvo smile.gif
Papasakokit, kaip jums sekasi islikti susitvardziusioms ir nepsiduoti pagundoms?
Beje, mes dviese 5 salto ir 4 karsto h2o stabiliai kiekviena menesi suvartojam. Skalbime periodiskumo labai didelio neturim, vadovaujames nosimi bigsmile.gif arba kai neber ka rengtis, tada buna aisku, kad vakar reikejo skalbtis (uzsieme baisai matyt esam)
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 08 01, 16:46)
Aš turiu omeny tokį

Ir aš tokį smile.gif

QUOTE(Sely @ 2009 08 01, 21:37)
vadovaujames nosimi  bigsmile.gif  arba kai neber ka rengtis, tada buna aisku, kad vakar reikejo skalbtis (uzsieme baisai matyt esam)

biggrin.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(d-krall @ 2009 08 01, 16:53)
Nu, nežinau. Nesąmonė kažkokia. Kai gyvenom su tėvais, tai sukdavosi tikrai kiekvieną dieną(bet ne 2!), bet mūsų buvo daugiau. Tikrai nevaikštom pasmirdę, visada tvarkingi ir kvepiantys. Patalynė keičiama kartą per savaitę, rankluosčiau  - dažniau, o rūbus tai keičiu pagal reikalą. Vyro maikes tai kasdien reikia keisti, nes tas suprakaituoja. Būna, kad rankomis jas skalbiu, nes nuo dažno skalbimo mašina greit spalvos nublunka, ypač juoda, apatinius ir kaikuriuos rūbelius vaikui irgi skalbiu rankomis, nes vaikas alergiškas, o aš mėgstu skalbdama savo ir vyro rūbus kokio Lenor įpilti. Gal todėl ir skalbiu rečiau mašina. Pvz. džinsų ar suknelių tikrai neskalbiu vieną kartą apsivilkusi, tik kai susitepa arba nebe taip gaiviai kvepia. O visokias palaidines, vaiko rūbelius tai 1-2 k. apsivilkusi paprastai išskalbiu.

na va, viskas aišku tada smile.gif Dalis rūbų skalbiama rankomis, ne visi rūbai skalbiami po vieno apsirengimo...Dar turbūt ir skalbiankė normalaus dydžio, ne kaip mūsų 3,5 kg skalbiniams doh.gif Pavargau nuo kasdienio skalbimo, tiksliau, ne nuo skalbimo (juk skalbiu ne pati biggrin.gif ), bet nuo rutinos separuojam skalbinius - dedam į skalbiankę - iškabinam - sulankstom padžiautus... wacko.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2009 08 01, 21:21)
...Na,labai nesitaupo gal dar del to,kad indus karstu vandeniu plaunu,turiu problemu su rankos riesu,operuotas,ir negaliu visai ranku i salta vandeni kisti jei noriu jas sveikas tureti.O salto vandens-tik keturi kubai iseina,nors skalbenke nemazai dirba,ir su visokiais papildomais skalavimais,nes alergiskos esame .

Statykit indaplovę mirksiukas.gif Indų nebereikės plauti, tai reiškia, kad nebereikės ir karšto vandens- sąnaudos turėtų sumažėti 4u.gif

QUOTE(Sely @ 2009 08 01, 21:37)
...Tad tenka apseit be daug dalyku.. nors ju atrodytu tikrai reikia. Pvz saldytuvo 
---
Papasakokit, kaip jums sekasi islikti susitvardziusioms ir nepsiduoti pagundoms?

Gyvenat be šaldytuvo? g.gif blink.gif
---
man nesiseka doh.gif nors atrodo, neišlaidaujam kairėn dešinėn, bet tai mašiną taisyt, tai šiaip ko prireikia doh.gif Toje knygoje Pinigų medis autorė palygino taupymą su dietos laikymųsi ax.gif Ir tam , ir tam reikia disciplinos, susitvardymo ir pan. Jau gerą savaitę apie tai mąstau lotuliukas.gif Teko laikytis dietos ir tai buvo labai lengva, svorį pamečiau greit ir jis negrįžo, net veikiamas nestuke.gif , o su taupymu kažkaip taip nesigauna doh.gif Gal dėl to, kad tai priklauso ne nuo manęs vienos ir gal nėra tokios didelės motyvacijos ar apsisprendimo? g.gif

QUOTE(dontstop @ 2009 08 01, 22:01)
Ir aš tokį 

nu va, pas jus tada tikriausiai ir sukiojant kranus viskas gerai būtų, nes karštas vanduo matyt greit atiteka thumbup.gif
Atsakyti
Sia vasara nesunkiai apsieinam be visokiu palangu,kempingu prie ezeriuku su nakvynem ir jau keli menesiai lieka puse mano algos,taigi ramiai laukiam mokslo metu,jau turiu sukaupusi sumele savo mokinukems apipirkti.nepasididziavau ir sutvarkiau nemokama maitinima mokykloje,kadangi musu pajamos nevirsijo 525 lt vienam zmogui/pavasari turejom nemokamu atostogu,todel rode mazas pajamas/ tai nereikes mergaitems duoti kasdien po kokius 4 litus smile.gif Poilsiaujam prie vietinio ezeriuko,dazniausiai po darbo ten dviraciais nuvaziuojam, ir siaip vakarais pasivazinejam ,nieko nekainuoja,bet kaip smagu smile.gif dar lankom nemokamus renginius,kai koncertuoja ivairus atlikejai .
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2009 08 01, 18:41)
Gerai, kad dvi mergaitės, pas mane mergaitė ir berniukas, tai jau niekaip neišsisuku, reik pirkt kitus.

pas mane ta pati problema rūbai skirtingi doh.gif bet va dukrytei tai vistiek uždedu sunelio išaugtus treningiukus kambari lakstyti ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 08 01, 22:41)
Toje knygoje Pinigų medis autorė palygino taupymą su dietos laikymųsi  ax.gif  Ir tam , ir tam reikia disciplinos, susitvardymo ir pan. Jau gerą savaitę apie tai mąstau  lotuliukas.gif  Teko laikytis dietos ir tai buvo labai lengva, svorį pamečiau greit ir jis negrįžo, net veikiamas nestuke.gif , o su taupymu kažkaip taip nesigauna  doh.gif  Gal dėl to, kad tai priklauso ne nuo manęs vienos ir gal nėra tokios didelės motyvacijos ar apsisprendimo?  g.gif

Labai geras taupymo ir dietos palyginimas - tik aš dar visada priduriu, kad nei dieta, nei taupymas neduos apčiuopiamų rezultatų, kol tai netaps gyvenimo būdu. Priešingu atveju - beveik garantuotas jo-jo efektas.
Atsakyti
QUOTE(vilite @ 2009 08 02, 00:07)
pas mane ta pati problema rūbai skirtingi  doh.gif  bet va dukrytei tai vistiek uždedu sunelio išaugtus treningiukus kambari lakstyti  ax.gif

Dukrytei dar galima uždėti, va berniokui tai nelabai.
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2009 08 01, 23:01)
Ir aš tokį  smile.gif
biggrin.gif  thumbup.gif
Papildyta:

na va, viskas aišku tada  smile.gif  Dalis rūbų skalbiama rankomis, ne visi rūbai skalbiami po vieno apsirengimo...Dar turbūt ir skalbiankė normalaus dydžio, ne kaip mūsų 3,5 kg skalbiniams  doh.gif  Pavargau nuo kasdienio skalbimo, tiksliau, ne nuo skalbimo (juk skalbiu ne pati  biggrin.gif ), bet nuo rutinos separuojam skalbinius - dedam į skalbiankę - iškabinam - sulankstom padžiautus... wacko.gif

Pas mus skalbiankė tikrai didelė. Lyginu su savo ir vyro tėvų. Vat, dabar nežinau, kiek ten telpa, bet tikrai ne 3,5 kg.
Papildyta:
O tai dar lyginimas kiek užima!!! O ką? Jus ir džinsus tik kartą apsivilkę skalbiat?
Man visvien atrodo nenormalu 2 k. per dieną skalbti. Nu, rimtai nesąmonė. Tarkim, jeigu mes kasdien keistumėme rūbus tai atsirastų per dieną tik kokios 3 maikės ir 3 kelnės arba 1 kelnės, 1 maikė ir 2 suknelės(nepamirškim, kad vaiko kelnės ir suknelės 2 k. mažiau vietos užima), 3 žmonių apatiniai ir kojinės(labai nedaug vietos, be to, tokie dalykai visada skalbiami rankomis būna), dar, tiesa, kiekvieną dieną atsiranda po 1 virt. rankšluostuką skalbimui(mažas toks, iš plonos medžiagos). Nu va. Viesvien man neprisikauptų pilna sklabimo mašina per dieną. Jeigu taip kasdien skalbtų, tai atsirastų maximum 1-2 papaildomis skalbimai epr savaitę, bet skalbimo mašina kasdien nesissuktų.
Atsakyti
QUOTE(d-krall @ 2009 08 02, 12:49)
Pas mus skalbiankė tikrai didelė. Lyginu su savo ir vyro tėvų. Vat, dabar nežinau, kiek ten telpa, bet tikrai ne 3,5 kg.
Papildyta:
O tai dar lyginimas kiek užima!!! O ką? Jus ir džinsus tik kartą apsivilkę skalbiat?
Man visvien atrodo nenormalu 2 k. per dieną skalbti. Nu, rimtai nesąmonė. Tarkim, jeigu mes kasdien keistumėme rūbus tai atsirastų per dieną tik kokios 3 maikės ir 3 kelnės arba 1 kelnės, 1 maikė ir 2 suknelės(nepamirškim, kad vaiko kelnės ir suknelės 2 k. mažiau vietos užima), 3 žmonių apatiniai ir kojinės(labai nedaug vietos, be to, tokie dalykai visada skalbiami rankomis būna), dar, tiesa, kiekvieną dieną atsiranda po 1 virt. rankšluostuką skalbimui(mažas toks, iš plonos medžiagos). Nu va. Viesvien man neprisikauptų pilna sklabimo mašina per dieną. Jeigu taip kasdien skalbtų, tai atsirastų maximum 1-2 papaildomis skalbimai epr savaitę, bet skalbimo mašina kasdien nesissuktų.

Džinsus - taip, po kiekvieno apsirengimo unsure.gif Nežinau, gal tai nenormalu atrodo biggrin.gif O rūbus vasarą aš keičiu iki 3 kartų per dieną. Pvz. ryte einu su vaiku į lauką ir vakare į sporto klubą. Gaunam: naminiai rūbai (kelnės+maikė), rūbai į lauką (bridžai + maikė), rūbai, su kuriais nueinu iki sporto klubo ir atgal (bridžai + maikė) ir sportinė apranga (bridžai + maikė). Plius tos dienos apatiniai 2 komplektai ir 3 poros kojinių. Štai, prašau, pilna skalbiankė ir čia tik mano rūbai biggrin.gif O neskalbt negaliu, nes rūbai smirda doh.gif
Nelyginu nieko cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dontstop: 02 rugpjūčio 2009 - 14:12