Įkraunama...
Įkraunama...

Taupau kaip išmanau (...) - 2 d.

QUOTE(dontstop @ 2009 08 02, 15:10)
Džinsus - taip, po kiekvieno apsirengimo  unsure.gif  Nežinau, gal tai nenormalu atrodo  biggrin.gif O rūbus vasarą aš keičiu iki 3 kartų per dieną. Pvz. ryte einu su vaiku į lauką ir vakare į sporto klubą. Gaunam: naminiai rūbai (kelnės+maikė), rūbai į lauką (bridžai + maikė), rūbai, su kuriais nueinu iki sporto klubo ir atgal (bridžai + maikė) ir sportinė apranga (bridžai + maikė). Plius tos dienos apatiniai 2 komplektai ir 3 poros kojinių. Štai, prašau, pilna skalbiankė ir čia tik mano rūbai  biggrin.gif O neskalbt negaliu, nes rūbai smirda  doh.gif
Nelyginu nieko  cool.gif

Na cia tik bunant namie galima tiek kartu rubus keisti, o dirbant nea. Virsutinius (maikes) ir apatinius kasdien keisti - sutinku, o stai bridzai, ar tikrai reikia? nebent leliukas isteplioja Jus. biggrin.gif
Atsakyti
tikrai idomiai cia su tais skalbimais ax.gif .. Vienam suaugusiam zmogui reikia maximum 2 skalbimu per savaite - 1 baltiems ir 1 spalvotiems. Kadangi pas mane rubai daugiausia spalvoti, tai taip ir gaunasi, kad vienas sukimas yra rubams, kitas - patalynei, ranksluosciams, apatiniams. Viskas. Dazniau niekad neskalbiu, nebent pora kartu per savaite kelias smutkes rankomis.. Ir tikrai nevaikstau nei purvina, nei dvokianti lotuliukas.gif (tiesa, aiskumo delei turiu pridurt, kad neturiu bedu su prakaitavimu, tai tikrai nereikia keisti rubu triskart per diena).
Taigi, jei 2 suauge = 4 skalbimai, 3 = 6 ir tt.. Taciau visada skalbianke jungiam tik savaitgaliais ir tada jau lai sukasi nors visa diena, kai mazesnis elektros tarifas mirksiukas.gif

Del lyginimo: lyginu TIK pries dedamasi rubus, nes jei islyginu ir sudedu i spinta, paskui vel perlygint per siules reikia, o tai dvigubos elektros (ir darbo) sanaudos mirksiukas.gif . Patalynes, apatiniu, ranksluosciu, visokiu naminiu rubu apskritai niekada nelyginu - nei reikalo, nei iprocio tokio neturiu.. ax.gif

Ai, tiesa, vasara patalyne daznai vezu skalbti i soda - paradoksas, bet ten su sulinio vandeniu viskas taaaaaip issiplauna, o kai dar pakabini gamtoj, tai vasaros kvapai, o ne visokie Lenor'ai taaaaip maloniai nakciai nuteikia thumbup.gif Ir gerai, ir taupiau!
Papildyta:
QUOTE(dontstop @ 2009 08 02, 14:10)
Džinsus - taip, po kiekvieno apsirengimo  unsure.gif 
Gaunam: naminiai rūbai (kelnės+maikė), rūbai į lauką (bridžai + maikė), rūbai, su kuriais nueinu iki sporto klubo ir atgal (bridžai + maikė) ir sportinė apranga (bridžai + maikė).
Plius tos dienos apatiniai 2 komplektai ir 3 poros kojinių. Štai, prašau, pilna skalbiankė ir čia tik mano rūbai  biggrin.gif O neskalbt negaliu, nes rūbai smirda  doh.gif
Nelyginu nieko  cool.gif

blink.gif blink.gif blink.gif gal cia aisku nuo zmogaus priklauso... Bet toks ispudis, kad min 2val per diena reikia skirti vien skalbimui, dziaustymui, lankstymui doh.gif .. Kazkaip keistai cia... nebent tikrai turit kokiu medicininiu problemu del prakaitavimo, kitaip manaui tai kazkoks isikalbejimas (gal iprotis, o gal pedantizmas), kad taip greit susipurvina g.gif . O vyro irgi visus vos paliestus rubus perskalbiat? blush2.gif Ir vaiku?

O kam kojines vasara? Trys poros kasdien blush2.gif (iskyrus aisku sporto kluba)
Atsakyti
QUOTE(mergaiciumama @ 2009 08 01, 16:25)
Perziurejau mergaiciu spinta,tai beveik visi didziosios rubai keliaus i mazosios lentynas.nors tarp ju beveik 5 metu skirtumas,atrodo kaip pametinukes,mazoji smarkiai auga,tai didziosios isaugti rubeliai nespes iseiti is mados,visi puikiai tinka sesei smile.gif  atrinkau kruva mazes pedkelniu su skyletais padais ir siaip isaugtu,tai nukirpusi ****** atsiusiu galus ir tures kruva timpiu prie sijonuku lakstyti po namus.vistiek per diena sugeba po kelis rubus suteplioti,tai nematau prasmes pirkti nauju kelnyciu,kad ir devetu,tampymui po namus smile.gif

nenoreciau buti jaunesniu vaiku unsure.gif tektu nesioti viska kas lieka nunesiota seses unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 08 02, 15:34)
nenoreciau buti jaunesniu vaiku unsure.gif tektu nesioti viska kas lieka nunesiota seses unsure.gif

O aš esu tas jaunesnis vaikas, ir nešiojau brolio, o ne sesės išaugtinius doh.gif , ne krizė buvo, bet mama liko jauna našlė su dviem vaikais, ir ką daryt?
Mano mažoji tikrai nevaikšto vien sesės rūbais, ypač pastaraisiais metais, nes skoniai ir stiliai absoliučiai skirtingi, be to - jau ir dydžiai vienodi, tai dažniau tiesiog viena iš kitos skolinamės ar kažką viena kitai atiduodam.

Dėl tų skalbimų kasdien ir man labai keista... Vienos išlaidos gaunasi: pirmiausia, reikia kalnus rūbų turėti, kad juos būtų galima 3 kartus per dieną keisti, paskui vandens, elektros, galų gale - laiko sąnaudos... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2009 08 02, 14:54)
O aš esu tas jaunesnis vaikas, ir nešiojau brolio, o ne sesės išaugtinius doh.gif , ne krizė buvo, bet mama liko jauna našlė su dviem vaikais, ir ką daryt?
Mano mažoji tikrai nevaikšto vien sesės rūbais, ypač pastaraisiais metais, nes skoniai ir stiliai absoliučiai skirtingi, be to - jau ir dydžiai vienodi, tai dažniau tiesiog viena iš kitos skolinamės ar kažką viena kitai atiduodam.

taip,buna visko gyvenime mirksiukas.gif bet toje vietoje nenoreciau buti schmoll.gif aisku taupymas gerai,bet tarkim vyresnio vaiko isaugtus rubus palikciau tiesiog kasdieniam nesiojimui-namuose,o kitus rubsu pirkciau pagal galimybes naujus 4u.gif
Atsakyti
as pati buvau jaunesnysis vaikas seimoje, tai galiu pasakyt, kad jausmai del rubu buna labai dvejopi: budavo keikdavaus, kad turiu viska isaugta nesiot, taciau budavo tokiu atveju, kai laukdavau, kol sese isaugs tai, kas man grazu ir galesiu "paveldet". Dar vienas pliusas - visada turedavau daugiau rubu nei sesuo tongue.gif (dzin, kad ne visi ju buvo nauji, vaikui daznai kiekybe svarbiau lotuliukas.gif ).
Manau su vaikais galima labai draugikskai aptart siuos reikalus, kad nei vienam nei antram nebutu nuoskaudu - paversti tai gyvenimo zaidimu, itraukti i taupymo procesa.. Manau, kad mama, kuri kasdien vaika rengia naujais rubeliais, butinai be jokiu demeliu, susiutu skyluciu, ispusto kaip lele - daro "meskos paslauga" ateiciai.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 08 02, 14:34)

tokio amžiau vaikui nėra dar skirtumo kokius rūbelius nešioja
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 08 02, 10:25)
Labai geras taupymo ir dietos palyginimas - tik aš dar visada priduriu, kad nei dieta, nei taupymas neduos apčiuopiamų rezultatų, kol tai netaps gyvenimo būdu. Priešingu atveju - beveik garantuotas jo-jo efektas.

Tiesa drinks_cheers.gif

QUOTE(fuksė @ 2009 08 02, 15:21)
Na cia tik bunant namie galima tiek kartu rubus keisti, o dirbant nea.

Priklausomai nuo to, koks darbas mirksiukas.gif Aš, pvz, į darbą važiuoju vilkėdama vienais rūbais, darbe persirengiu kostiumėliu su marškinukais, grįžusi namo vėl rengiuosi ax.gif Kostiumėlio, žinoma, nereikia skalbti, bet marškinukų skalbimas tiesiogiai priklauso nuo to, kiek jų turiu, nes tokius drabužius dėviu tik po vieną dieną.
Mes skalbiam irgi dažnai, savo ir vyro rūbus skirstau ne tik tamsūs/šviesūs, be dar ir darbiniai (namie nesibaigiantys remontai), vaiko rūbus vėlgi skalbiu atskirai. Plius patalynė (jei skalbiu vaiko, tai dvi iškart, jei savo, tai po vieną), rankšluosčiai... Jei skalbiu kokią striukę, tai irgi- ją vieną, kartu nieko nebededu. Tiesa, nors mūsų mašina labai talpi, bet tik retais atvejais prikraunu ją pilną, dažniau darau du skalbimus, jei yra daugiau rūbų. Taip elgiuosi dėl dviejų priežasčių: pirma įpratimas lotuliukas.gif nes seniau pastebėjau, kad kuo daugiau rūbų, tuo labiau jie suglamžomi skalbiant. Dabartinė skalbimo mašina turi neglamžymo funkciją, kurią visada naudoju, bet įprotis liko tongue.gif Antra priežastis- džiaustymas. Jei išskalbčiau tiek, kiek telpa mašinoje, man reikėtų minimum dviejų pastatomų džiovyklių unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusele @ 2009 08 02, 16:08)
Manau su vaikais galima labai draugikskai aptart siuos reikalus, kad nei vienam nei antram nebutu nuoskaudu - paversti tai gyvenimo zaidimu, itraukti i taupymo procesa.. Manau, kad mama, kuri kasdien vaika rengia naujais rubeliais, butinai be jokiu demeliu, susiutu skyluciu, ispusto kaip lele - daro "meskos paslauga" ateiciai..  doh.gif

kasdien naujais rubeliais turbut rengia tik milijonieriai..manau cia ju tarp musu nera..o tai,kad vaikas vaiksto kasdien su svariais rubeliais tai ne meskos paslauga,tai pamatas nuo mazumes buti TVARKINGAM 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Kolekcionierė @ 2009 08 02, 16:10)
tokio amžiau vaikui nėra dar skirtumo kokius rūbelius nešioja

Mergaitei 6 metai wub.gif todel manau,kad skirtumas jau yra kokius rubelius nesioji..nebent vaikui idiegiama,kad tik svaru.Nuo mazumes manau vaikus reikia mokyti ne tik,kad svariai rengti,bet ir derinti rubelius,aptarti,eiti kartu rinktis..kad mazas zmogutis igauti ir supratima apie drabuzius nuo mazumes ...mano dukra kuriai 3,6 metai nera inoringa drabuziams,bet ji nori ju tureti SAVO nesvarbu,kad nedaug tu rubeliu,bet jai jie mieli.Tiesiog pakomentavau savo pastebejimus.Ju buna ivairiausiu,kaip ir situaciju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 08 02, 15:21)
Na cia tik bunant namie galima tiek kartu rubus keisti, o dirbant nea. Virsutinius (maikes) ir apatinius kasdien keisti - sutinku, o stai bridzai, ar tikrai reikia? nebent leliukas isteplioja Jus.  biggrin.gif

Tikrai reikia, ir neišterlioja vaikas blush2.gif Nekoks kvapelis būna jau po val ar poros nešiojimo ax.gif

QUOTE(Dusele @ 2009 08 02, 15:30)

Papildyta:
blink.gif  blink.gif  blink.gif  gal cia aisku nuo zmogaus priklauso... Bet toks ispudis, kad min 2val per diena reikia skirti vien skalbimui, dziaustymui, lankstymui doh.gif .. Kazkaip keistai cia... nebent tikrai turit kokiu medicininiu problemu del prakaitavimo, kitaip manaui tai kazkoks isikalbejimas (gal iprotis, o gal pedantizmas), kad taip greit susipurvina g.gif . O vyro irgi visus vos paliestus rubus perskalbiat? blush2.gif  Ir vaiku?

O kam kojines vasara? Trys poros kasdien blush2.gif  (iskyrus aisku sporto kluba)

O taip, skalbimui, deja, skiriama labai daug laiko ir labai užkniso jis, bet neįsivaizduoju, ką šitoj situacijoj galėčiau pakeisti, nebent su laiku nusipirksime didesnę skalbimo mašiną g.gif
Nemanau, kad turiu kažkokių medicininių problemų unsure.gif , bet prakaituoju taip, gausiai unsure.gif Ir vyras taip pat. Be abejo, prausiamės kasdien (ir po kelis kartus per dieną), naudojam dezodorantus ir tt, na bet vis tiek man dėvėtas rūbelis jau nebešviežias atrodo ir negaliu tokio užsidėti antrą kartą. Be abejo, kalbu ne apie visus rūbus schmoll.gif Sijonai, striukės retai skalbiami. Bet maikės, palaidinės, kelnės, megztukai - po vieno apsiengimo. Kojinės, apatiniai - 2 kartai per dieną ax.gif
Taigi, taip, vyras irgi kasdien keičia rūbus, jei 2 kartus per dieną išeinam iš namų - 2 komplektai purvini lieka, naminiai rūbai irgi vienai dienai..
Vaikas išvis doh.gif Perrengt reikia po kiekvieno valgymo, po kiekvieno išėjimo į lauką..+ naminiai rūbeliai + naktiniai...
Kojines nešioju ir vasarą - su sportbačiais mirksiukas.gif
Ar čia tikrai pedantizmas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2009 08 02, 21:02)
Ar čia tikrai pedantizmas? g.gif

man atrodo, kad taip 4u.gif
Aš, pvz tikrai nesuprantu kas rūbui atsitinka po valandos, pvz megztukui, ypač, vilkimam ne ant nuogo kūno g.gif Ir kam vaikui tiek rūbų blink.gif valgant galima ir seilinuką naudoti, jei labai išsitepa (yra net tokių aprengiamų, su rankovėmis), ką jis daro lauke, kad nuolat išsitepa ir kodėl į lauką negali eiti su namie vilkimais rūbeliais g.gif Žinoma, vaikai dažnai išsitepa, bet ne kasdien po kelis kartus, be to, jei išsitepa, pvz maikutę, tai kelnytės dažniausiai lieka švarios, ar atvirškčiai g.gif
Atsakyti
Skaičiau,skaičiau ir nesusilaikiau.. Jei atvirai-aš pritrenkta..Mano vyras išprotėtų, jei taip dažnai rengtis reikėtų..Suprantu-išeiginiai ir naminiai rūbai, na, dar jei remontuoja ką nors..bet tiek..ir bridžus skalbti po kiekvieno išėjimo, ir apatinius du kartus per dieną keisti....nepykit, man tai nesąmonė visiška..(nekalbu, jei rūbas susitepė)
Atsakyti